Skocz do zawartości

Zdjęcie

Castle

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
136 odpowiedzi w tym temacie

#1 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 23.02.2009 - |11:02|

Niedługo bo już 9 marca w poniedziałkowy wieczór stacja ABC wyemituje swój nowy serial. Fabuła w skrócie będzie następująca:

Nick Castle (Nathan Fillion) jest znanym pisarzem kryminałów i horrorów. Jego życie staje się jednak monotonne i bezcelowe, ma wszystko o czym zawsze pragnął - sławę, pieniądze, fanów i kobiety. Wszystko zmienia się, gdy Nick poznaje atrakcyjną detektyw Kate Beckett (Stana Katic), pracującą dla nowojorskiej policji. Wspólnie z policjantką pisarz zaczyna pracować nad sprawą seryjnego mordercy, który dokonując zbrodni wzoruje się na schematach opisywanych przez Castle'a w swoich książkach.

W pozostałych rolach Seamus Dever, Jon Huertas, Tamala Jones i inni.

Castle nie jest typowym śledczym, a jego metody bardzo się różnią od praktyk stosowanych przez Beckett. Na tym tle między policjantką, a pisarzem będzie dochodzić do konfliktów. Sprawa tym bardziej się skomplikuje, gdy ta dwójka zapała do siebie uczuciem...

Producentami serialu są: Rob Bowman odpowiedzialny za powstanie "Ten sam dzień" lub Archiwum X, Barry Schindel " Wzór", Steven Kriozere "NCIS".

Zwiastun: Castle
Promo: Castle

Zastanawiam się czy serial utrzyma się przynajmniej do końca pierwszego sezonu, bo tematyka kryminalno-detektywistyczna poruszana jest w wielu produkcjach.

Użytkownik Spearhawk edytował ten post 23.02.2009 - |11:10|

• 0

#2 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 23.02.2009 - |17:55|

Widziałem i czytałem zapowiedzi, no zobaczymy czy coś ciekawego wniesie, bo kryminałów to dostatek raczej jest i ciężko będzie utrzymać się na dłużej.
  • 0

#3 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 10.03.2009 - |19:52|

Obejrzał ktoś pilota? Warto po to sięgać, czy po prostu kolejny kandydat do szybkiego cancela? ;)
  • 0

Dołączona grafika

#4 janek555

janek555

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 10.03.2009 - |21:39|

Po zwiastunie mogę jedynie wywnioskować, że może być śmiesznie. Wprawdzie mam już dość kolejnych nic nie wnoszących "kryminalnych" seriali, gdzie nie ma określonej fabuły na dłuższą metę i coraz to następny odcinek to kalka i schemat. Wątpię, żeby tu było inaczej, ale się okaże

Napiski ktoś robi, pilota i kilka następnych odcinków się obejrzy i zobaczymy jak to będzie.

Użytkownik janek555 edytował ten post 10.03.2009 - |21:41|

• 0
6.0 - Battlestar Galactica, Supernatural, True Blood
5.5 - Californication, How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, Dexter, Star Wars: Clone Wars, Fringe,
5.0 - Lost, Stargate SG1, Skins, House, Dark Blue, Warehouse 13, SG: Atlantis, Sons of Anarchy
4.0 - Prison Break, Vampire Diaries

#5 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 11.03.2009 - |01:36|

Odcinek 1x01 - uwaga możliwe spojlery

Pilota obejrzalem przypadkowo, bo opis Castle i zwiastun mnie nie przekonał. Dostałem więcej niż oczekiwałem od tego serialu. Najważniejszy chyba tego powód to poczucie humoru, które trafiło w moje gusta. Widocznie tez wraca moda na seriale z mocno zarysowanym głównym bohaterem.

Nie jest to specjalnie wyjątkowa produkcja, ale z pewnością co jakiś czas można to obejrzeć. Nie powinno to dziwić, bo moim zdaniem Castle celuje bardziej w przypadkowa publikę niż stałych widzów.

Po następny odcinek zapewne sięgnę, kiedy znajdę wolny czas i/lub nie będzie czegoś ciekawszego do obejrzenia.
  • 0

#6 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 11.03.2009 - |09:13|

Serial jak na razie po 1 odcinku nie zmierza do cancela gdyż 1 odcinek obejrzało dokładnie 11.60 mln osób!!! Może się skusze na niego.
  • 0

#7 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 11.03.2009 - |09:20|

Po zwiastunie mogę jedynie wywnioskować, że może być śmiesznie.

Eeee, czyli nie dla mnie.
Ja oczekuje wreszcie jakiegos prawdziwego, mocnego, mrocznego kryminału!
A nie naiwnego, śmiesznego, trochę głupawego serialiku o pieknym i genialnym detektywie :D
Taki babski kryminał. Chyba sobie poraduję.
  • 0

#8 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 11.03.2009 - |11:54|

Serial jak na razie po 1 odcinku nie zmierza do cancela gdyż 1 odcinek obejrzało dokładnie 11.60 mln osób!!! Może się skusze na niego.

Bo leciał zaraz za Tańcem z Gwiazdami.
  • 0

#9 Banshee

Banshee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoDublin, Irlandia

Napisano 11.03.2009 - |15:35|

Pierwszy odcinek duzo lepszy niz sie spodziewalem. Nic odkrywczego do gatunku co prawda nie wnosi, ale historia trzyma sie kupy, bohaterowie szybko daja sie lubic a kilka wstawek humorystycznych na solidnym poziomie. Ot taki lekki, sprawnie zrobiony kryminal. Na pewno bede ogladal dalej.

Bo leciał zaraz za Tańcem z Gwiazdami.

A do tego ponad 2 mln ludzi przelaczylo w trakcie emisji na co innego.
Jezeli szybko zostalby zdjety z anteny, to chyba zacznie sie mowic o 'klatwie Filliona' ;)
  • 0
"Come out, come out wherever you are and see the young man that fell from the star."
John Crichton

#10 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 11.03.2009 - |16:30|

Jezeli szybko zostalby zdjety z anteny, to chyba zacznie sie mowic o 'klatwie Filliona' ;)

Dokładnie taką samą mam obawę Firefly i Drive. Pierwszy absolutnie genialny, drugi dobry - oba jednak szybko skończyły emisję.

Co do pilota - oglądało się go bardzo przyjemnie Fillion jest dobrym aktorem umiejącym zagrać i komedię i dramat co w tej produkcji jest bardzo istotne, a pani policjantka grana przez Stana Katic jest bardzo atrakcyjna.

Zdecydowanie obejrzę kolejny odcinek i jeżeli poziom będzie podobny to pewnie pozostałe też:P
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#11 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 12.03.2009 - |15:18|

Jak widac stacja ABC pozazdrosciła CBS (The Mentalist) i FOX (Lie to Me) i postanowiła zrobic serial o podobnej tematyce.

Niestety mnie główny bohater Nick Castle (Nathan Fillion) nie przekonuje. Niby miało byc smiesznie, ale jakos nie było. Miałem wrazenie ze wszystko jest robione jakby na siłe.
Oczywiscie obejrze kolejne odcinki, ponieważ żadko nie daje drugiej szansy serialowi którego pilot nie przypadl mi do gustu.
  • 0

#12 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 12.03.2009 - |22:43|

CANCEL

Słaba próba walki z Mentalistem
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#13 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.03.2009 - |12:46|

Ze sporym opoznieniem obejzalem pilota i wrazenia jak najbardziej pozytywne. Serial ma spory potencjal na dobra komedie kryminalna. Niestety przy takiej ilosco dobrych seriali i innych programow telewizyjnych, nawet tym najlepszym grozi niska ogladalnosc.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#14 Jara71

Jara71

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów
  • Miasto71

Napisano 13.03.2009 - |13:25|

Duża oglądalność wiąże się również z tym, że jest nowością. Każdy chce zobaczyć czy warto. Mam na dysku, ale jeszcze nie oglądałam.
  • 0

#15 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 13.03.2009 - |13:47|

Duża oglądalność wiąże się również z tym, że jest nowością. Każdy chce zobaczyć czy warto. Mam na dysku, ale jeszcze nie oglądałam.

Nie do konca tak. Serial intensywnie reklamowany jest od co najmniej dwoch meisiecy. W tym momencie kazdy juz wie jakiego rodzaju serialem bedzie. Wlaczaja go tylko ci, ktorzy zainetersowani sa tym gatunkiem - a to nie jest kazdy. Oceniam, ze co najmniej 80% z tych z serialem zostanei mimo poznej godziny. Serial ma wszelkie szanse na pelny sezon.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#16 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 14.03.2009 - |00:23|

Nie do konca tak. Serial intensywnie reklamowany jest od co najmniej dwoch meisiecy.

Tylko że był reklamowany jako zupełnie coś NOWEGO i ODKRYWCZEGO, czego jeszcze nie było!
Tymczasem to serial jakich już wiele, zrzyna Mentalisty.
A zrzyny zawsze są gorsze od pierwowzorów z powodu braku zaskoczenia widowni.
  • 0

#17 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 14.03.2009 - |07:52|

Wiecie te tekst o zrzynaniu z the Mentalist są trochę nie na miejscu, ponieważ Castle zaczęto produkować jeszcze zanim Mentalist okazał się hitem:)

Jak dla mnie ten serial jest o wiele bardziej podobny do Moonlighting, ten serial jest lekko komediowy i pewnie wątek romansu pomiędzy głównymi bohaterami będzie w jakiś sposób istotną częścią fabuły.
Przypomina mi też trochę Bones.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#18 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 15.03.2009 - |17:14|

Co najmniej dobry - Nathan Fillon i ta policjantka zdecydowanie przekonują mnie do siebie; zobaczymy co bedzie dalej, zapowiada sie kolejny luźny serialik podobny do Mentalista, jednak troche w innym klimacie
Patrick jane jak na razie bardziej mnie do siebie przekonuje, jest postacia bardziej wyraźną, dramatyczną, z mroczna przeszloscia i w tamtym serialu rysuje sie jakis wyraźniejszy watek glowny (chociaz pierwsze odcinki tez mozna powiedziec, ze byly o niczym)
Tutaj na razie watku glownego zdecydowanie nie mamy i szczerze mowiac to ciezko mi sobie jakis wiekszy watek obecnie wyobrazic - zobaczymy co przyniosa kolejne odcinki
tymczasem serial dolacza do moich "weekly series"
  • 0
You are what you believe yourself to be

#19 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 15.03.2009 - |18:21|

Tymczasem to serial jakich już wiele, zrzyna Mentalisty.
A zrzyny zawsze są gorsze od pierwowzorów z powodu braku zaskoczenia widowni.

No to ja to samo mogę powiedzieć o Mentaliście ,że to w pewnym sensie zrzyna z Psycha co już pisałem na samym początku jego tematu.
A jako, że tak właściwie chwalicie "Castle" to chyba trzeba będzie się za to zabrać.

Użytkownik biku1 edytował ten post 15.03.2009 - |22:44|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#20 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 15.03.2009 - |21:26|

Ja również zaliczyłam pilota i bardzo mi się spodobał, ot taki na luzie, główny bohater bardzo zabawny - wywalają go drzwiami to włazi oknem :D

Moje pierwsze skojarzenie, to Psych (Mentalist nie oglądam), ale nie w kwestii wątku, tylko charakteru głównego bohatera :)

Zobaczymy, jak będzie dalej, a tymczasem na 22 września już zapowiedziano premierę pierwszego sezonu na DVD - 3 płyty DVD, a wśród extras spojrzenie za kulisy, komentarze i gagi z planu :)
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych