Skocz do zawartości

Zdjęcie

NCIS: Naval Criminal Investigative Service

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
48 odpowiedzi w tym temacie

#1 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 22.02.2009 - |15:59|

naprawdę [!] nie istnieje stosowny temat, czy wyszukiwarka niecnie mnie oszukała? :o

great group costume, guys, but, uh... you spelled CSI wrong on your hats.

właśnie zrównałam się z aktualną emisją i jestem zachwycona całokształtem -- postaciami, głębią ich charakterów, fabułą, humorem, dopracowaniem rekwizytów [w czasie pokazowej autopsji, która miała wywołać wymioty u studentów, autentycznie prawie sama zwymiotowałam ;P] etc. etc.
pierwsze dwa sezony są mocno średnie, ale już w trzecim ncis nabiera przyzwoitych kształtów. im dalej w las, tym lepiej. przykład serialu, który rozkręca się powoli, ale jak już się rozkręci -- przyciąga i nie puszcza. PO-LE-CAM.

co to jest?
csi w klimatach us navy & usmc
ncis = agencja federalna w stanach zajmująca się prowadzeniem dochodzeń związanych z przestępstwami powiązanymi z marynarką i marines

o co w tym chodzi?
* jest sobie dzielna drużyna głównych bohaterów = ekipa śledcza z ncis
* ci dzielni agenci badają przestępstwa w schemacie 'zbrodnia tygodnia' [edit: i odwiedzają przy tym wiele fantastycznych miejsc, np. lotniskowce]
* w tle przewijają się większe wątki, trwające zazwyczaj sezon lub dwa, często pogłębiające zarysy postaci
* bohaterowie są naprawdę niesamowici -- znakomicie łączą w sobie realizm i totalny absurd. mieszanka ta owocuje fantastycznymi tekstami i zachowaniami -- jak już zaczyna się komedia, to naprawdę na całego ;D

kto tam gra?

* Mark Harmon - Leroy Jethro Gibbs
* Michael Weatherly - Anthony „Tony“ DiNozzo
* Sasha Alexander - Caitlin „Kate“ Todd
* Pauley Perrette - Abby Sciuto
* David McCallum - Dr. Donald „Ducky“ Mallard
* Sean Murray - Timothy „Tim“ McGee
* Cote de Pablo - Ziva David
* Lauren Holly - Jenny Shepard
* Rocky Carroll - Leon Vance

plus sporo znanych twarzy w rolach pobocznych -- choćby OBIE dr weir ze stargate, z czego jedna, ta lepsza, przewijała się przez ekran całkiem często ;P. castiel z supernatural, czyli misha collins, też miał guesta -- ku mojej olbrzymiej radości.

ach, jesli ktoś szukałby pilota, musi się cofnąć do innego serialu -- pamiętacie z tvp1 'jag: wojskowe biuro śledcze'? odcinki 8x20 i 8x21 [icequeen / meltdown] są pilotem ncis.
jeśli wierzyć plotkom, wkrótce ncis może się dorobić własnego potomka, spin-offa spin-offa ;P..

Użytkownik katja edytował ten post 22.02.2009 - |19:51|

• 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#2 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.02.2009 - |16:17|

Obejrzałem pół pierwszego sezonu i ze względów czasowych musiałem kilka seriali odłożyć na bok i NCIS to jeden z tych, do których na pewno wrócę w pierwszej kolejności. Jak dla mnie całkowicie deklasuje on wszelkie CSI. Szczęśliwie na ile mi wiadomo NCIS nie poszedł w ślady JAG i nie zamienił się w tasiemcowy "melodramat". Postacie są bardzo barwne, szybciej się do nich przywiązałem niz w CSI ze względu na dużo wyraźniejsze charaktery. Też gorąco polecam.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 22.02.2009 - |18:25|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#3 Van Tommy

Van Tommy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 22.02.2009 - |16:51|

A ja nie mogę tego oglądać właśnie przez jedną z postaci- ten DiNozzo tak strasznie mnie odrzuca, że fizycznie nie mogę wytrwać przy ekranie dłużej niż kilka minut.
Miał ktoś jeszcze coś takiego? Bo mi się to zdarza pierwszy raz. Samego aktora widziałem w "Dark Angel" i jakoś tam trawiłem, a tu nic, zero, normalnie nie wytrzymuję...
  • 0

#4 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.02.2009 - |17:58|

Raczej inni tak z nim nie mają, tym bardziej ,że serial wyrósł na jedną z "potęg" w rankingach gdzie regularnie utrzymuje się w czołówce najchętniej oglądanych i ma całkiem sporą oglądalność w USA.
Wszystkie Losty czy 24h z 11-12 mln mogą mu tylko buty czyścić przy 19 mln widzów oglądających NCIS. ;)
Więc jakby facet nie pasował/nie sprawdził się to pewnie już dawno by poleciał.

A co do serialu to bardzo porządna produkcja choć najnowsze serie na razie odpuściłem [ale ludzie sobie chwalą] to mam zamiar uzupełnić braki jak tylko znajdzie się czas.

Użytkownik biku1 edytował ten post 22.02.2009 - |17:59|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#5 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 22.02.2009 - |19:43|

@Van Tommy -- dinozzo kocham zawsze i wszędzie poza 4 sezonem [wtedy dorósł], ale miałam podobny problem z inną postacią z ncis -- z kate todd. kobieta pojawiała się na ekranie, a ja krzywiłam się z niesmakiem. pewnie dlatego 2 pierwsze sezony szły mi jak krew z nosa.

@biku -- obejrz, obejrz, właśnie te najnowsze serie są najlepsze ;D

@ludzie, którzy chcą od razu przejść do już rozkręconego ncis:

z sezonów 1 i 2 oglądacie:

1. jag-owego pilota + pierwszy odcinek
2. 1x16 [bete noire]
3. finał 1 sezonu
4. 2x22 [swak]
5. finał 2 sezonu

i od sezonu 3 lecicie po kolei :P
  • 0

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#6 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 22.02.2009 - |20:51|

Premiera 4 sezonu Agenci NCIS już jutro (poniedziałek) o 21.30 na TVN! Następne odcinki będą już emitowane w czwartki po 23.30! Jak to TVN nic nie trwa długo...
  • 0

#7 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 23.02.2009 - |00:27|

DiNozzo to kwistesencją tego serialu =]

Ja tam bardzo lubiłam Kate - zdenerwowała mnie zamiana na Zivę, która średnio mi się podoba.

Natomiast bardo denerwuje mnie Jenny, cieszę się, że już jej nie ma.

Ze znanych postaci pobocznych można wymienić też Tamarę Taylor, która gra Cam Saroyan w Bones.
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#8 Shade

Shade

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 23.02.2009 - |07:45|

Ja wlasnie ogladalem 3 pierwsze sezony w TV. Serial naprawde warty polecenia :)
  • 0

#9 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 23.02.2009 - |09:23|

Ja tam bardzo lubiłam Kate - zdenerwowała mnie zamiana na Zivę, która średnio mi się podoba.

Też byłem zły po trzecim sezonie i na początku nie trawiłem Zivy ale po obejrzeniu sezonów 4,5 i teraz połowy 6
stwierdzam że bardzo dobrze,że zmienili aktorkę bo postać Zivy jest boska :lol: :lol: :lol:
Jej pomyłki językowe są strasznie śmieszne.

Tak że teraz nie zamieniłby Zivy na nikogo innego.

Serial jest świetny i nie rozumiem polityki TVN żeby puszczać ten serial o tak barbarzyńskiej porze :angry: :angry:

Całe szczęście że istnieje internet :lol: :lol:

Serial polecam gorąco, jak dla mnie za całość 10/10
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#10 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 23.02.2009 - |09:39|

Zawsze oglądam z wielką przyjemnością ten serial. A że oglądam go głównie w tvn to zobaczcie jak się muszę poświęcać :D.
W USA NCIS jest obecnie hitem, w Polsce (jak każdy amerykański serial w tvn) jest tylko zapychaczem ramówki. Za to powinni karać!
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#11 MisIIek

MisIIek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 23.02.2009 - |21:25|

Ja ten serial znam tylko z tvn, jakoś kolo 15 puszczali a potem to już nie wiem :P. Serial bardzo fajny,dużo humoru ,fajne postacie.
Mam prośbę zaczne ogladać 4 sezon na tvn a nie znam wszystkich szczegółów z poprzednich sezonów,cześć odcinków ogladałem wiec bez sensu zebym ściagął 3 sezony ;)
Pytania zebym wszystko ogarnął :
1 sezonie na początku dołączyła ta laska z Secret Service ? odeszła z serialu na końcu 2,tak ? teraz spoiler
Spoiler

Ta panna z izraela dołaczyła w 3 ?
nie wiem jak on sie nazywa ten 3 agent geek doszedł w 2 ?
Jak się skończył 3 sezon ?
"Pani Szef" :D dołaczyła w 2,3 sezonie ?
a i gdzie Gibbs ? bo 1 odcinek 4 sezonu leci a go nie ma ;)

Użytkownik MisIIek edytował ten post 23.02.2009 - |21:43|

• 0
Były użytkownik Michał od prawie trzech lat nie mogę się zalogować...

#12 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 24.02.2009 - |09:28|

1 sezonie na początku dołączyła ta laska z Secret Service ? odeszła z serialu na końcu 2,tak ? teraz spoiler

Spoiler

Tragicznych

Ta panna z izraela dołaczyła w 3 ?

Panna ma na imię Ziva i tak

nie wiem jak on sie nazywa ten 3 agent geek doszedł w 2 ?

Agent Mcgee i nie pamiętam ale chyba tak

Jak się skończył 3 sezon ?

Ciekawie :P
Gibbs poszedł na emeryturę

A tego to już kompletnie nie pamiętam.
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#13 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.02.2009 - |09:35|

Pani szef pojawiła się po raz pierwszy w odcinku 3x01. Do stałej obsady dołączyła w odcinku 3x12.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#14 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 25.02.2009 - |19:33|

coś cienki ten nowy odcinek. wszyscy prócz gibbsa i tomina z sg-1 byli wyjątkowo sztywni. nawet danielle rousseau z losta była nie w sosie. nawet frank black z millennium był smutny.

chociaż tyle, że zapodali gibbsa-snajpera ;P

edit: CO?! następny odcinek DOPIERO 17.03? co ja będę ze sobą robić przez TRZY tygodnie?

Użytkownik katja edytował ten post 25.02.2009 - |19:44|

• 0

#15 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.03.2009 - |23:33|

jeśli wierzyć plotkom, wkrótce ncis może się dorobić własnego potomka, spin-offa spin-offa ;P..

A więc:
".... Chris O'Donnell podpisał kontrakt na grę w spin-offie serialu "NCIS", który przygotowuje stacja CBS. 38-letni aktor zagra główną rolę w produkcji, która jesienią trafi na telewizyjne ekrany....."
i więcej ---> http://showtv.pl/news_item_1663.htm

Swoją drogą to zabawne jak to się teraz wszyscy kinowi aktorzy pchają do seriali a kiedyś to była ujma dla takiego aktora występować w serialu a teraz jak wszyscy oglądają seriale a filmy w kinach to jednorazówki to ................ :rolleyes:

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#16 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 06.03.2009 - |00:56|

Swoją drogą to zabawne jak to się teraz wszyscy kinowi aktorzy pchają do seriali a kiedyś to była ujma dla takiego aktora występować w serialu a teraz jak wszyscy oglądają seriale a filmy w kinach to jednorazówki to ...

I jak tu nie wymienić Bruce'a Willisa, czy Willa Smitha? Bo tak naprawdę, to najważniejsze jest dobrze trafić.

#17 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 29.04.2009 - |15:14|

w tym tygodniu poszła pierwsza część pilota spin-offa -- legend pt. 1

postacie są niezłe, no ale i poprzeczkę zawieszono wysoko. za to gadżety technologiczne.. wystarczy wspomnieć, że nawet mcgee był porażony ;D
paniom polecam serdecznie chrisa o'donnella *-*. jest świetny.

w samym ncis też nieźle się zakotłowało -- wrócił na dobre wątek tajnych misji zivy z początku sezonu. ciekawe, czy przebiją ostatni finał.
  • 0

#18 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 09.05.2009 - |13:14|

OD 24 maja w niedzielę stacja TVN przeniesie emisję "Agentów NCIS" z czwartku ok. 24 na niedzielę po 22. Odcinek 14 zostanie wyemitowany w niedzielę 24.05 o 22.15 w TVN.
  • 0

#19 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 15.05.2009 - |21:22|

super serial jak dla mnie najlepszy serial kryminalny z duza dawka humoru super postacie dobra akcje no i Abby w stroju merlin monroe czego chciec wiecej :D

co do pierwszych dwoch sezonow lubilem Kate po ostatnim odcinku sezonu 2 mowilem ze juz nigdy nie bede ogladal jak oni to mogli zrobic (chociaz ciagle sie ludzilem czekajac na nastepny sezon ze moze jednak wroci ale to przeciez nie jest scifi :D) wiec ziva od poczatku byla umnie na straconej pozycji ale szybko sie do niej przekonalem

co do spin-offu zobaczymy jak mi to wyjdzie chociaz nie obiecuje sobie duzo (przynajmniej nie bede rozczarowany)
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#20 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.09.2009 - |18:16|

The Return of the King
Można by tak właśnie podsumować początek 7 sezonu NCIS. :) :D

Praktycznie znokautował wszystkie inne produkcje w tym miesiącu z wynikiem 20 mln widzów.
Zresztą i w sezonie 6 zazwyczaj zostawiał daleko w tyle większość innych seriali pod względem oglądalności.

http://hollywoodinsi...good-wife-dwts/

co do spin-offu zobaczymy jak mi to wyjdzie chociaz nie obiecuje sobie duzo (przynajmniej nie bede rozczarowany)

A spin off czyli NCIS: Los Angeles zaliczył bardzo dobry początek z liczbą oglądających na poziomie 18,3 mln.
Tutaj to przynajmniej na początku może działać renoma głównego NCIS i ciekawość jak wygląda nowa odnoga tego serialu. Poczekamy zobaczymy jak będzie im się powodzić.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych