Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubiony film na podstawie komiksu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
65 odpowiedzi w tym temacie

#1 Xsellos

Xsellos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 14.08.2004 - |01:19|

...............................................

Użytkownik Xsellos edytował ten post 04.11.2007 - |02:53|

• 0

#2 adalo

adalo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoPrzeworsk

Napisano 14.08.2004 - |07:55|

Temat:Twój ulubiony film na podstawie komiksu, a może ty chciałeś założyć temat najgorszy film na podstawie komiksu? Wogóle nie rozumię twojej wypowiedzi w kontekście założonego tematu :wacko:
  • 0
Nihil obstat

Cenzura to ograniczenie prawa do wypowiedzi jednej osoby przez inną.

#3 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 14.08.2004 - |17:39|

Na podstawie komiksu powstały Superman, Batman, X-Men,SpiderMan,Hulk, Liga Niesamowitych Dżentelmenów,DocSavage i inne... I przyznam się szczerze, nie podoba mi sę żaden. Może w komiksie to jakoś inaczej się odbiera ale widok faceta - latajacej myszy albo gościa w czerwonej pelerynie budzi u mnie zażenowanie. No ale te filmy kręci się dla nastoletnich Afroamerykanów i zjadaczy popkornu.
Podobnie jest chyba z filmami robionymi na podstawie gier komputerowych. Zwykle są słabe. Ciekawe tylko jaki będze Obcy kontra Drapieżca (he,he - jaki to film ?).. No cóż pomysł z gry ale postacie z filmów i to całkiem dobrych.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#4 Zyzik

Zyzik

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 81 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 14.08.2004 - |21:08|

Pierwszy 'Batman' to majstersztyk. Burton doskonale sie spisal, Nicholson rowniez. 'X-Men' - b.dobrzy, ale nie az tak... Zaskoczeniem dla mnie jest 'Spider-Man 2' - IMHO wysmienity (jak na ten rodzaj kina), naprawde jestem pozytywnie zaskoczony poziomem. 'Daredevil' - ogladajac go z zalozeniem 'to nie jest kino mornalnego niepokoju, a film rozrywkowy' rowniez bawilem sie calkiem dobrze. Ale to glownie ze wzgledu na Jennifer Garner i postacie Bullseye'a i Kingpina.
Pozostale filmy to poziom sredni (np. Hulk, choc to wyzsze pulapy tegoz sredniactwa), niski i 'nie ma o czym mowic...' (np. Punisher z 2004)...
  • 0
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem
~~~~~~~~~~~
Forum serialu 'Third Watch' / 'Brygada ratunkowa'.
~~~~~~~~~~~
Member of SG-21 TEAM (Czestochowa TEAM)

#5 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 14.08.2004 - |21:19|

:) mnie podobaja nie podoba się tylko jeden HULK

fabuła troszku... czegoś jej brakuje, a hulk do bani wygląda jak mam wybierać wole komiks lub bajke.

a teraz wpisywać się :)

Pewnie tylko ze mnie taki debil, że nie rozumiem o co tu chodzi?

gulus
  • 0

#6 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.08.2004 - |08:18|

a czy oprocz produkcji na podstawie amerykanskich komiksow ktos z was ogladal "Blueberry" lub "Immortel"?
  • 0

#7 adalo

adalo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoPrzeworsk

Napisano 16.08.2004 - |09:05|

a czy oprocz produkcji na podstawie amerykanskich komiksow ktos z was ogladal "Blueberry" lub "Immortel"?

Ja oglądałem jeden i drugi. Blueberry jak dla mnie kiepski:ładne widoczki i nudna akcja.
Immortel jest super: bardz dobrze zrobiona adaptacja trylogii Nikopola Bilala. Film robił sam mstrz Bilal :)
  • 0
Nihil obstat

Cenzura to ograniczenie prawa do wypowiedzi jednej osoby przez inną.

#8 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 16.08.2004 - |14:04|

Z komiksowych adaptacji widziałem Supremana, Batmana, Spidermana, X-men 1 i 2 i Ligę. Jedyne jakie mi się podobały to obie części X-men i dwa pierwsze Batmany. Jeśli o mnie chodzi to te filmy mocno wybijają się nad poziom pozostałych.
Daredevila i Hulka podarowałem sobie - ponieważ od znajomego o bardzo zblizonym guście do mojego, słyszałem, że to totalny chłam.
Będąc na Shreku 2 widziałem zajawkę Catwoman, nie powiem wygladała atrakcyjnie (mówię oczywiście o halle Berry ;) ).
Kiedyś mówiło się o animowanej adaptacji Thorgala, ale ten temat jakoś ucichł, podobnie miało być z Kajkiem i Kokoszem. Zrobiona animowana wersja Tytusa była moim zdaniem baaaardzo cienka.

Nie wiem jak wyjdzie Alien versus Predator, ale mylisz się co do jednego Rayden. Po raz pierwszy Alien i Predator spotkali się w komiksie, a nie w grze komputerowej. Komiks był rewelacyjny (nadal najlepsza pozostaje dla mnie 1 część - później jak to zwykle bywa było gorzej), dlatego postanowiono zrobić gry...
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#9 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.08.2004 - |14:14|

no to ja jeszcze bede drazyl temat adaptacji nieamerykanskich komiksow: "Asterix i Obelix - Misja Kleopatra" - dla mnie rewelacja!
  • 0

#10 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 17.08.2004 - |14:39|

Ciekawe tylko jaki będze Obcy kontra Drapieżca (he,he - jaki to film ?).. No cóż pomysł z gry ale postacie z filmów i to całkiem dobrych.

Pomysł na ten film też pochodzi z komiksów, więc dla ciebie też to będzie pewnie kicha ;) .

Ja bardzo lubię oglądać filmy na podstawie komiksów. Najlepsze według mnie to dwie części X-Menów i Spider-Man. Pozostałe takie jak Hulk czy Hellboy też mają swój urok (głównie chodzi o efekty specjalne). No a Daredevila lubię za Jennifer Garner (czekam z niecierpliwością na Elektrę ;) )
  • 0

#11 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 17.08.2004 - |16:25|

Dla przypomnienia jeszcze na podstawie komiksów powstały takie filmy jak Flash Gordon, Flash czy Spider man (ale ten z lat 80) ... :P

Mój głos wędruje na X-mana
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#12 djrobo

djrobo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 17.08.2004 - |17:51|

X-MEN

!!

STANOWCZO NAJLEPSZY !!

jak kolega pisal wyzej chodzi nie tylko o tresc tylk efekty specjalne itd jak film jest zrobiony :)

a spiderman czy dared devil do bani na mxa

no chyba ze spiderman 2 ?! no juz troszke wiecej efekcikow ale dalej kupa :(

XMEN i jeszcze raz X-men !! (obie czesci)
  • 0

#13 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 18.08.2004 - |10:55|

Pomysł na ten film też pochodzi z komiksów, więc dla ciebie też to będzie pewnie kicha ;) .

Ja bardzo lubię oglądać filmy na podstawie komiksów. Najlepsze według mnie to dwie części X-Menów i Spider-Man. Pozostałe takie jak Hulk czy Hellboy też mają swój urok (głównie chodzi o efekty specjalne). No a Daredevila lubię za Jennifer Garner (czekam z niecierpliwością na Elektrę ;) )

AvP według mnie pochodzi jednak od obu filmów (Alien i Predator). Komiks i gra są w tymn wypadku wtórne, ich jedynym pomysłem jest starcie obu "bohaterów". Na szczęscie nie ma tu latających myszy i facetów w pelerynach. Więc w tym wypadku mówię - trzeba zobaczyć aby ocenić.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#14 Robin75

Robin75

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 19.08.2004 - |12:59|

Witam
Ja mam dwa typy Numer 1 - X-MEN( Obie części)
oraz Liga Niezwykłych Dzentelmenów - za ...szybki łatwy i przyjemny + efekty

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Nie możesz mieć wszystkiego. Gdzie to położysz?"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 0
"Nie możesz mieć wszystkiego. Gdzie to położysz?"

#15 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.08.2004 - |14:11|

przypomnialo mi sie o jeszcze jednym swietnym filmie na podstawie komiksu (o ile sie nie myle komiks byl pierwszy), a mianowicie "Ghost in the Shell"
  • 0

#16 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 19.08.2004 - |15:34|

Tak , ale tylko pierwszy GITS . Drugi komiks i drugi film nie maja ze sobą nic wspólnego - poza nazwą i bohaterami poznanymi w pierwszym.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#17 sgsprzem

sgsprzem

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 20.08.2004 - |09:48|

zgadzam sie, ale klimacik w obu czesciach i tak jest fajny.

a wczoraj bylem na przedpremierowym pokazie spidermana 2 i musze przyznac, ze film wyszedl calkiem niezly. na pewno bardziej mi sie podobal od 1.
  • 0

#18 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 20.08.2004 - |10:24|

X-MEN 1 i 2
Asterix i Obelix misja Kleopatra
I starczy. Naprawdę starczy. :censored:
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

#19 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 22.08.2004 - |20:50|

Asterix i Obelix misja Kleopatra

W pełni się zgadzam - duża zasługa udanego tłumaczenia (Lepperix,Stereofonix czy Panasonix :D ). Dorzuciłbym Spidermana gdyby walczył z Venomem a nie z Green Goblinem/Dr Octopusem. A na to raczej nie ma co liczyć...
  • 0

#20 Tyria

Tyria

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoKatowice :)

Napisano 23.08.2004 - |06:18|

Nie widziałam jeszcze Spidermana 2. Nie wiem, czy warto. I tak zostanę zmuszona :lol: więc się wypowiem ;)
  • 0
Do. Or do not. There is no try.

Miecz jest duszą samuraja.
Jeżeli kto o nim zapomni lub utraci go
nie będzie mu odpuszczone
.

Shogun Tokugawa Ieyasu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych