SG1 juz dawno ogladalem ale jak na AXN leci to z checia obejze;] ostatnio zaciekawily mnie słowa z ktorych wynikalo ze przed ori ktos jeszcze starszy(nie wiem czy bardziej rozwiniety) zamieszkiwal te galaktyke. chodzi o scene w ktorej w karczmie w stole jest ukryty komunikator podprzestrzenny i ten karczmarz opowiada ze pochodzi on z jakiegos miasta gdzie szkolą kaplanow i tam pala rzeczy sprzed panowania ori jako rzeczy herezji. ktos mi to wyjasni?
kto zamieszkiwal galaktyke ORI przed Ori
Rozpoczęty przez
kazuya26
, 08.02.2009 - |17:42|
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08.02.2009 - |17:42|
Napisano 08.02.2009 - |17:51|
Ja tam żadnym administratorem nie jestem ale to pytanko powinno trafić gdzie indziej. Tworzenie nowego tematu było zbędne
A odpowiadając na twoje pytanie. Można wywnioskować że w galaktyce Ori mieszkali pradawni nazywani w tamtejszym czasie Alteranami. Nie wiem czy byli należeli do nich Ori czy byli oni innym narodem ale ja zakładam że Ori to jakiś ruch wśród Alteran. Kiedy osiągnęli oni poziom ascendacji zaczęli zmuszać ludzi do wyznawania ich dzięki czemu czerpali energię.
Wniosek jest taki że te heretyckie arftefakty to dzieło pradawnych z bardzo wczesnego stadium rozwoju. Prawdopodobnie przed Drogą Mleczną a już na pewno przed galaktyką Pegaza.
Jak znasz angielski to kliknij tutaj znajdziesz tam pełną odpowiedź
A odpowiadając na twoje pytanie. Można wywnioskować że w galaktyce Ori mieszkali pradawni nazywani w tamtejszym czasie Alteranami. Nie wiem czy byli należeli do nich Ori czy byli oni innym narodem ale ja zakładam że Ori to jakiś ruch wśród Alteran. Kiedy osiągnęli oni poziom ascendacji zaczęli zmuszać ludzi do wyznawania ich dzięki czemu czerpali energię.
Wniosek jest taki że te heretyckie arftefakty to dzieło pradawnych z bardzo wczesnego stadium rozwoju. Prawdopodobnie przed Drogą Mleczną a już na pewno przed galaktyką Pegaza.
Jak znasz angielski to kliknij tutaj znajdziesz tam pełną odpowiedź
Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 08.02.2009 - |17:57|
don't try
Napisano 08.02.2009 - |19:05|
Ori to odłam Pradawnych(Alteran) którzy podążyli ścieżką oświecenia religii itp a nasi w kierunku nauki i technologii. Wszystko ładnie wyjaśnia Orlin w jednym z odcinków nie pamiętam jakim (chyba The Fourth horseman)w którym powraca jako dziecko
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych