Czego oczekujemy od serialu
Napisano 06.02.2009 - |00:13|
Pojawia się pytanie czy byli Cyloni przed Cylonami. W zasadzie ciężko cokolwiek prognozować przed zakończeniem BSG. Nie wiemy co w końcu z niego wyniknie. Odnoszę tylko wrażenie że premiera Caprici odbędzie się zaraz po zakończeniu 4 sezonu.
Myśle zobaczyć bohaterów BSG w młodości. Wprawdzie większa część załogi będzie w dalekosiężnych planach swoich rodziców ale admirał Adama i pułkownik Tigh to moim zdaniem obowiązkowe postacie. Zwłaszcza Tigh po ujawnieniu że jest Cylonem. Jest chyba najstarszy z całej dwunastki.
Napisano 07.02.2009 - |09:33|
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 07.02.2009 - |10:17|
Postaci będących gdzieś pomiędzy dobrymi i złymi. Nie chcę czarno-białego świata, chcę widzieć odcienie szarości z odrobiną koloru:P
Napisano 07.02.2009 - |15:58|
2. intryg!!! (powinno być na pierwszym miejscu)
3. pokazania wpływu religii na życie i myślenie kolonistów
4. wreszcie porządnie pokazanej technologii - po tym co było na początku Razor'a, to już nie mają prawa wrócić "latających lokomotyw" z BSG
Użytkownik graffi edytował ten post 07.02.2009 - |15:58|
Napisano 07.02.2009 - |19:21|
Nie mam też nic przeciwko pokazaniu pierwszej wojny z Cylonami.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 07.02.2009 - |23:56|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 08.02.2009 - |02:44|
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**
I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.
Napisano 08.02.2009 - |12:55|
Chciałbym aby w tym serialu podróże kosmiczne dopiero wchodziły w technologie ogólnego zastosowania. Początki Cylonów, szczególnie to jak się rozwijają w swoich gotycko-industrialistycznych podziemiach, może klimat z filmu "Dark City" tylko bez tej matriksowości ;p. Oczekuje od Cylonów naszego XX wiecznego futuryzmu włoskiego i przerażające sceny okrucieństwa maszyny, dla klimatu w "podziemiach" oczywiście. A jak mają zamiar zakończyć ten serial na konkretnym sezonie to niech pokażą jak wybucha globalna wojna z Cylonami.
Napisano 15.02.2009 - |01:57|
Napisano 10.03.2009 - |16:57|
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 14.03.2009 - |10:23|
A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.
Napisano 23.03.2009 - |17:02|
mam nadzieję, że się nie zawiedziemy, choć jestem ciekaw czy to będzie obyczajowy czy może dramatyczny serial??
Oprych
Napisano 23.03.2009 - |17:35|
Gdyby się zastanowić, to nie przypominam sobie takich totalnych obyczajówek w Sci-Fi Channel. Caprica będzie należeć zdecydowanie do gatunku: dramat. Z tym, że klimat serialu będzie nieco inny niż w BSG, co jest oczywiście jasne i zrozumiałe. Możemy być pewni, że nie zabraknie zwrotów akcji, czy też cliffhangerów na koniec odcinka. Obyczajówka nie przekonałaby widzów, fanów BSG, do których w głównej mierze kierowana jest ta produkcjachoć jestem ciekaw czy to będzie obyczajowy czy może dramatyczny serial??
Napisano 15.03.2010 - |18:57|
Przykładowo nurtujące jest po tych kilku odcinkach Capriki z kim personalnie kontaktuje się Siostra Clarice Willow? Ten blaszany dźwięk i konspiracja wróży coś więcej niż dowódcę STO. Na forum padła hipoteza, że rozmówcą jest head-Baltar. Ja też mam takie myśli ale bardziej mi to przypomina niektóre sceny z oryginalnego BSG. Może jakiś cylon z poprzedniego cyklu, ukryty w społeczności przedstawiciel 13tego plemienia z obecnego cyklu? A może coś bardziej przyziemnego - partyzantka dywersyjna niepogodzona z pokojem pomiędzy koloniami, która wizją monoteizmu tylko omamia rekrutów i kamikadze?
Ten ich monoteizm jest jakiś kiepski bo ma słabą wizję życia po śmierci. Bo niby co to za atrakcja, że jakaś Zoe da przedłużenie/rozszerzenie życia, że tyle wysiłku siostra Klarysa musi włożyć w jej odnalezienie. To znaczy że ten jeden Bóg STO taki małowszechwładny jest. A już pojęcia apoteozy tu używanego zupełnie nie rozumiem.
Napisano 07.12.2010 - |17:13|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych