Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czego oczekujemy od serialu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.02.2009 - |23:42|

Temat tak na rozkręcenie... Mniej więcej wszyscy wiemy o czym będzie opowiadał nowy serial, ale co chcielibyście w nim zobaczyć konkretnie? Na czym serial według was powinien się skupiać?
  • 0

->1019<-

#2 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.02.2009 - |00:13|

Oczekiwałbym wyjaśnienia wielu spraw. Głównie związanych z Final Five, którego możemy w BSG nie zobaczyć.

Pojawia się pytanie czy byli Cyloni przed Cylonami. W zasadzie ciężko cokolwiek prognozować przed zakończeniem BSG. Nie wiemy co w końcu z niego wyniknie. Odnoszę tylko wrażenie że premiera Caprici odbędzie się zaraz po zakończeniu 4 sezonu.

Myśle zobaczyć bohaterów BSG w młodości. Wprawdzie większa część załogi będzie w dalekosiężnych planach swoich rodziców ale admirał Adama i pułkownik Tigh to moim zdaniem obowiązkowe postacie. Zwłaszcza Tigh po ujawnieniu że jest Cylonem. Jest chyba najstarszy z całej dwunastki.
  • 0
don't try

#3 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 07.02.2009 - |09:33|

to co tygryski lubią najbardziej: intryg politycznych :) i ciekawej ścieżki rozwoju technologii; miejsce i czas osadzenia serialu nie pozwoli im się już wykpić przyciężkawymi słuchawkami i klamotami rodem z lat 50. XX wieku; chce zobaczyć technologię z serialu SF z prawdziwego zdarzenia;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#4 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 07.02.2009 - |10:17|

Intryg politycznych, pogłębienia religii, pokazania społeczeństwa takim jakie ono było, zanim się przydarzyło coś złego.

Postaci będących gdzieś pomiędzy dobrymi i złymi. Nie chcę czarno-białego świata, chcę widzieć odcienie szarości z odrobiną koloru:P
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#5 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 07.02.2009 - |15:58|

1. wiarygodnego pokazania systemu politycznego kolonii
2. intryg!!! (powinno być na pierwszym miejscu)
3. pokazania wpływu religii na życie i myślenie kolonistów
4. wreszcie porządnie pokazanej technologii - po tym co było na początku Razor'a, to już nie mają prawa wrócić "latających lokomotyw" z BSG

Użytkownik graffi edytował ten post 07.02.2009 - |15:58|

• 0
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#6 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 07.02.2009 - |19:21|

Połączenia BSG z Blade Runnerem i ogólnie takiego ponurego klimatu zagubionej ludzkości i odkrywających "człowieczeństwo" Cylonów.

Nie mam też nic przeciwko pokazaniu pierwszej wojny z Cylonami.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#7 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 07.02.2009 - |23:56|

Chciałbym zobaczyć jak się potoczyły losy ludzi i Cylonów po pierwszej wojnie, ogólnie wolałbym więcej akcji niż polityki :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#8 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 08.02.2009 - |02:44|

system polityczny kolonii i duuuużo odniesień do społeczeństwa amerykańskiego, żebym napisała ładną pracę na jakieś ćwiczenia ;-)
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#9 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.02.2009 - |12:55|

Ja oczekuje od serialu Capriki nie powtarzając się po was, aby była pretekstem do nakręcenia remake'u pierwszej wojny z Cylonami, tylko w klimacie takim bardziej kosmiczno-magicznym, ezoterycznym, parapsychologicznym itp ;p

Chciałbym aby w tym serialu podróże kosmiczne dopiero wchodziły w technologie ogólnego zastosowania. Początki Cylonów, szczególnie to jak się rozwijają w swoich gotycko-industrialistycznych podziemiach, może klimat z filmu "Dark City" tylko bez tej matriksowości ;p. Oczekuje od Cylonów naszego XX wiecznego futuryzmu włoskiego i przerażające sceny okrucieństwa maszyny, dla klimatu w "podziemiach" oczywiście. A jak mają zamiar zakończyć ten serial na konkretnym sezonie to niech pokażą jak wybucha globalna wojna z Cylonami.
  • 0

Dołączona grafika

#10 iskierka

iskierka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 15.02.2009 - |01:57|

po zapoznaniu sie o czym bedzie ten serial, doszlam do wniosku ze go raczej nie bede ogladac, nie lubie tego typu sag rodzinnych. Zobacze jak pojawi sie pilot tego serialu, jakie zrobi na mnie wrazenie.
  • 0
Regulamin > Profil Użytkownika > podpunkt B)

#11 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 10.03.2009 - |16:57|

A ja chciałbym zobaczyć Baltar`a w nowym serialu:) Potrafię sobie wyobrazić rozczarowanie (na forach) po tym jak w BSG nie wytłumaczyli by "przypadku" Gaius`a. Potem niespodziewanie mógłby się pojawić w Caprice np pod koniec pierwszego odcinka -> Ciągle jest wolny stołek (z przepowiedni Pythi) "najwyższego kapłana którego imię nie może być wypowiedziane".
  • 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#12 quisatz

quisatz

Kapral

• Użytkownik
  • 245 postów
  • MiastoPiotrkow

Napisano 14.03.2009 - |10:23|

Po obejzeniu zwiastuna ....ze dostanie szybko cancela ;]
  • 0

A kiedy podniosł sie z kaluzy krwi jego serce ogarnol gniew.

#13 Oprych

Oprych

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 23.03.2009 - |17:02|

cóż widzę, że większość jest optymistami uważając, iż Caprica będzie hitem? :)

mam nadzieję, że się nie zawiedziemy, choć jestem ciekaw czy to będzie obyczajowy czy może dramatyczny serial??
  • 0
Pozdrawiam
Oprych

#14 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 23.03.2009 - |17:35|

choć jestem ciekaw czy to będzie obyczajowy czy może dramatyczny serial??

Gdyby się zastanowić, to nie przypominam sobie takich totalnych obyczajówek w Sci-Fi Channel. Caprica będzie należeć zdecydowanie do gatunku: dramat. Z tym, że klimat serialu będzie nieco inny niż w BSG, co jest oczywiście jasne i zrozumiałe. Możemy być pewni, że nie zabraknie zwrotów akcji, czy też cliffhangerów na koniec odcinka. Obyczajówka nie przekonałaby widzów, fanów BSG, do których w głównej mierze kierowana jest ta produkcja ;)
  • 0

#15 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 15.03.2010 - |18:57|

Sensownego wyjaśnienia powracających u różnych osób wizji i wyjaśnienia kto tu pociąga za sznurki w historii, która już była i wydarzy się ponownie.

Przykładowo nurtujące jest po tych kilku odcinkach Capriki z kim personalnie kontaktuje się Siostra Clarice Willow? Ten blaszany dźwięk i konspiracja wróży coś więcej niż dowódcę STO. Na forum padła hipoteza, że rozmówcą jest head-Baltar. Ja też mam takie myśli ale bardziej mi to przypomina niektóre sceny z oryginalnego BSG. Może jakiś cylon z poprzedniego cyklu, ukryty w społeczności przedstawiciel 13tego plemienia z obecnego cyklu? A może coś bardziej przyziemnego - partyzantka dywersyjna niepogodzona z pokojem pomiędzy koloniami, która wizją monoteizmu tylko omamia rekrutów i kamikadze?

Ten ich monoteizm jest jakiś kiepski bo ma słabą wizję życia po śmierci. Bo niby co to za atrakcja, że jakaś Zoe da przedłużenie/rozszerzenie życia, że tyle wysiłku siostra Klarysa musi włożyć w jej odnalezienie. To znaczy że ten jeden Bóg STO taki małowszechwładny jest. A już pojęcia apoteozy tu używanego zupełnie nie rozumiem.
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#16 pulsar

pulsar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 07.12.2010 - |17:13|

Dziś oczekuję tylko by nakręcono chociaż film pełnometrażowy porządnie kończący serię, by nie zostawiać tylu istotnych wątków i emocji zawieszonych w przestrzeni... Coś na wzór Serenity.
  • 0
"I wore a bomb... A nuclear bomb in a field of flowers." -John

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych