Skocz do zawartości

Zdjęcie

Moderator spojleruje.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 31.01.2009 - |19:16|

W tym temacie http://forum.gwrota....opic=13646&st=0 dotyczącym dyskusji nad bieżącym odcinkiem BSG moderator i jeszcze jedna osoba umieściły zaczernione spojlery. Niechcący kliknąłem w opcję reply i przeczytałem, to czego nie chciałem czytać. Na moje zastrzeżenia, że od spojlerów jest osobny wątek w dziale BSG, moderator mi odpowiedział, że "nie każdy biega po całym forum". Mam w związku z tym pytania:
1. Czy moderatorów również obowiązuje regulamin?
2. Czy jeśli mi się "nie będzie chciało biegać po całym forum", to mogę pisać na dowolny temat w dowolnym wątku?
3. Czy moderator powinien być sędzią we własnej sprawie?
  • -1

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.01.2009 - |19:21|

Zapomniałeś przedstawić cały sens wypowiedzi.
Jak zwykle w wypadku poprzednich swoich kłótni wybrałeś tylko to co Tobie odpowiada.
A to ,że nie umiesz używać odpowiedzi przy zaczernionych tekstach nie moja wina.
Krótko - ja swoje zdanie tam już napisałem po to mamy spoiler taga aby go używać i innych "pseudospoilerów" nie widzę.

Użytkownik biku1 edytował ten post 31.01.2009 - |19:22|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 31.01.2009 - |19:56|

Spoiler jest wyraźnie zaznaczony. W normalnej rozmowie jest zaczeniony (dawniej temu był tez klikany). Po to jest ten tag, by nie trzeba było czytać, tego co się nie chce.
W czasie opcji odpowiedz, kiedy klikasz na "Add Reply" spoiler jest widoczny, ale poprzedzony tagiem [ spoiler] i takim też zakończony [/ spoiler], więc, każdy kto umie czytać ze zrozumień, dany fragment ominie (albo usunie).

Z innej beczki, dlaczego czytasz posty dopiero przy odpowiedzi?

Są też inne formy odpowiedzi, niż add reply, jeśli boisz się ewentualnych spoilerów, móżesz korzystac z opcji fast reply...

1. Czy moderatorów również obowiązuje regulamin?

Tak. Ale nie widzę nic niestosownego w tym, co zrobił biku. Osobiście tych spoilerów nie przeczytałem, by nie psuć sobie kolejnych odcinków. A zapowiedź jest w linki i to wyraźnie oznaczona. Więc klikasz na własną odpowiedzialność.

2. Czy jeśli mi się "nie będzie chciało biegać po całym forum", to mogę pisać na dowolny temat w dowolnym wątku?

Oczywiście, że nie. To chyba logiczne.
Choć widzę, że dla Ciebie może i nie. Tamat Uwagi & Skargi był dla Ciebie zbyt ukryty, czy "nie chciało Ci się biegać po całym forum" i szukać?

3. Czy moderator powinien być sędzią we własnej sprawie?

Chcesz, to ja będę sędzią w tej sprawie.
Wyrok: Wniosek Asigion oddalony, z powodu braku znamiom przestępstwa. biku1 niewinny. Lepiej?

#4 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.01.2009 - |20:07|

Od siebie dodam, że rezygnuję na przyszłość z podawania w temacie o odcinku linków do kolejnych odcinków aby nie było takich niepotrzebnych spięć.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#5 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 31.01.2009 - |20:34|

Spoiler jest wyraźnie zaznaczony. W normalnej rozmowie jest zaczeniony (dawniej temu był tez klikany). Po to jest ten tag, by nie trzeba było czytać, tego co się nie chce.
W czasie opcji odpowiedz, kiedy klikasz na "Add Reply" spoiler jest widoczny, ale poprzedzony tagiem [ spoiler] i takim też zakończony [/ spoiler], więc, każdy kto umie czytać ze zrozumień, dany fragment ominie (albo usunie).

Z innej beczki, dlaczego czytasz posty dopiero przy odpowiedzi?

Są też inne formy odpowiedzi, niż add reply, jeśli boisz się ewentualnych spoilerów, móżesz korzystac z opcji fast reply...

Widzę, że niedokładnie przeczytałeś, co napisałem i teraz traktujesz mnie jak idiotę. A napisałem, że "reply" nacisnąłem NIECHCĄCY, zrobiłem to przewijając stronę. Był to post Katji, który zawierał trzywyrazowy spojler i niestety przeczytałem to od razu. I zauważ, że nie musiałbym się bać spojlerów, gdyby były tam, gdzie ich miejsce, czyli w odpowiednim wątku.

Tak. Ale nie widzę nic niestosownego w tym, co zrobił biku.

No jakżeby inaczej? A to, że jest osobny wątek specjalnie na spojlery, to nic nie znaczy, prawda?

Osobiście tych spoilerów nie przeczytałem, by nie psuć sobie kolejnych odcinków. A zapowiedź jest w linki i to wyraźnie oznaczona. Więc klikasz na własną odpowiedzialność.

Linki nie stanowią dla mnie problemu, choć również nie powinno być ich w tym temacie.

Oczywiście, że nie. To chyba logiczne.

A Biku może. Podwójne standardy?

Choć widzę, że dla Ciebie może i nie. Tamat Uwagi & Skargi był dla Ciebie zbyt ukryty, czy "nie chciało Ci się biegać po całym forum" i szukać?

Dla mnie z tego postu wynika jasno, że temat, który przywołujesz dotyczy tylko działania i organizacji forum, a nie moderatorów:

Czyli ciut dłuej - tu piszemy, jeśli na forum cos nie działa, jesli mamy jakies spostrzeżenia, zażalenia na działanie, propozycje tematów, zmian itp....

Chcesz, to ja będę sędzią w tej sprawie.
Wyrok: Wniosek Asigion oddalony, z powodu braku znamiom przestępstwa. biku1 niewinny. Lepiej?

Proszę pokornie o wybaczenie, że przez chwilę się łudziłem, że moderator zada sobie trud choćby UWAŻNEGO przeczytania skargi na innego moderatora.
Pytanie nr 4:
Czy jeśli w dziale BSG istnieje specjalny wątek na spojlery http://forum.gwrota....?showtopic=3902 to każdemu (włącznie z moderatorem) wolno umieszczać spojlery gdzie popadnie?
  • -2

#6 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 31.01.2009 - |20:48|

Pytanie nr 4:
Czy jeśli w dziale BSG istnieje specjalny wątek na spojlery http://forum.gwrota....?showtopic=3902 to każdemu (włącznie z moderatorem) wolno umieszczać spojlery gdzie popadnie?

Specjalny wątek na spojlery jest po to aby podawać spojlery BEZ tagu spoiler.
Wszędzie indziej można podawać spojlery pod warunkiem UŻYCIA tagu spoiler.
Oczywiście o ile CAŁY post nie jest jednym wielkim spojlerem...

Pieniactwo nic tu nie pomoże.
Ostateczna ocena należy wyłącznie do moderatora.

EOF

Użytkownik psjodko edytował ten post 31.01.2009 - |20:50|

::. GRUPA TARDIS .::

#7 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 31.01.2009 - |20:53|

Tak wątek istnieje i jest dla ludzi, którzy chcą rozmawiąc o spoilerach, spoilerować oraz na podstawie spoilerów snuć przyszłe wątki, a nie dla osób które chca rzucić pojedyńcze zdanie.
W tematach o spoilerach nie stosuje się tagu SPOILER, właśnie by łatwiej się go czytało. Tag spoiler poto jest, by ukrywać takie wcinki, gdyby rozmowa o spoilerach się rozrosła, to by rozmówcy zostali odesłani do odpowiedniego tematu. Rozmowa na ten temat była już przed rokiem i nie rozumiem dlaczego ją ponownie teraz powtarzamy?

No jakżeby inaczej? A to, że jest osobny wątek specjalnie na spojlery, to nic nie znaczy, prawda?

Znaczy, jak chcesz o nich rozmawiać, a nie rzucić jakąś uwagę. Dostrzegasz subtelną różnicę?

Dla mnie z tego postu wynika jasno, że temat, który przywołujesz dotyczy tylko działania i organizacji forum, a nie moderatorów:

Masz uwagę lub skargę? Chcesz kontretnie temat zażalenia na moderatorów, proszę bardzo: Wasze zażalenia, kilka tematów niżej niż uwagi i skargi. Też za bardzo schowany?

A Biku może. Podwójne standardy?

Jakie podwójne standardy? Biku nie umieścił tego dla siebie, bo mu się nie chciało szukać tematu, tylko dla leniów, którzy by marudzili za kilka postów o tym by im dać link. Znowu nie dostrzegasz subtelnej różnicy?

#8 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 31.01.2009 - |21:06|

Kontynuacja wątku http://forum.gwrota....showtopic=15459

Chciałem zauważyć, że używanie tagu "spojler" nie zawsze się sprawdza, czego jestem najlepszym dowodem.

I proszę nie blokować wątku w trakcie dyskusji, jest to co najmniej nieuprzejme. Biorąc pod uwagę, że wątek dotyczy skargi na moderatora, rodzi to też podejrzenia o stronniczość. Rozumiem, że tak kontrowersyjny temat może wywołać chaos na forum i kolejny kryzys na świecie, ale proponowałbym pozostawienie wątku otwartym przez co najmniej dobę. Może ktoś inny też chce się wypowiedzieć?

Rzeczywiście jest wątek z zażaleniami na moderatorów. Nie zauważyłem. Więc prosiłbym o przeniesienie tego posta i pierwotnego wątku do tamtego tematu.

Użytkownik Asignion edytował ten post 31.01.2009 - |21:13|

• -2

#9 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 31.01.2009 - |21:14|

Chciałem zauważyć, że używanie tagu "spojler" nie zawsze się sprawdza, czego jestem najlepszym dowodem.

Chcesz napisać, że jesteś nalepszym przykładem
Spoiler
.

Po co zakładasz kolejne tematy?

#10 unodgs

unodgs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 02.02.2009 - |09:01|

Mam na myśli tylko i wyłącznie ZACZERNIONE SPOJLERY.

Przykro mi ze pisze to w tym watku, ale watek dotyczacy tej sprawy zostal zablokowany. Chcialem wziasc w obrone Asigniona. Mnie rowniez denerwuja spoilery w watkach dotyczacych poszczegolnych odcinkow - nawet jesli sa ukryte, zaczernione itd. To po prostu rozprasza. Mam przez to lekka nerwowke, a nuz zaraz czegos sie dowiem co dalej. Czy na prawde nie mozna dac sobie spokoj z tymi spoilerami. Przeciez kazdy fan BSG wie gdzie ich szukac jesli bedzie chcial. Po co na sile dzielic sie ta wspaniala wiedza z innymi. To tyle na ten temat.

Odcinek bardzo dobry, ale ja osobiscie mam niedosyt glownych watkow zwiazanych z cylonami. Rewolucje juz byly i troche to nudne.

przeniosłem z tematu o odcinku BSG aby zaraz tam się nie zrobiła kolejna dyskusja o tym.
//biku

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.02.2009 - |09:25|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych