Moderator spojleruje.
Napisano 31.01.2009 - |19:16|
1. Czy moderatorów również obowiązuje regulamin?
2. Czy jeśli mi się "nie będzie chciało biegać po całym forum", to mogę pisać na dowolny temat w dowolnym wątku?
3. Czy moderator powinien być sędzią we własnej sprawie?
Napisano 31.01.2009 - |19:21|
Jak zwykle w wypadku poprzednich swoich kłótni wybrałeś tylko to co Tobie odpowiada.
A to ,że nie umiesz używać odpowiedzi przy zaczernionych tekstach nie moja wina.
Krótko - ja swoje zdanie tam już napisałem po to mamy spoiler taga aby go używać i innych "pseudospoilerów" nie widzę.
Użytkownik biku1 edytował ten post 31.01.2009 - |19:22|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 31.01.2009 - |19:56|
W czasie opcji odpowiedz, kiedy klikasz na "Add Reply" spoiler jest widoczny, ale poprzedzony tagiem [ spoiler] i takim też zakończony [/ spoiler], więc, każdy kto umie czytać ze zrozumień, dany fragment ominie (albo usunie).
Z innej beczki, dlaczego czytasz posty dopiero przy odpowiedzi?
Są też inne formy odpowiedzi, niż add reply, jeśli boisz się ewentualnych spoilerów, móżesz korzystac z opcji fast reply...
Tak. Ale nie widzę nic niestosownego w tym, co zrobił biku. Osobiście tych spoilerów nie przeczytałem, by nie psuć sobie kolejnych odcinków. A zapowiedź jest w linki i to wyraźnie oznaczona. Więc klikasz na własną odpowiedzialność.1. Czy moderatorów również obowiązuje regulamin?
Oczywiście, że nie. To chyba logiczne.2. Czy jeśli mi się "nie będzie chciało biegać po całym forum", to mogę pisać na dowolny temat w dowolnym wątku?
Choć widzę, że dla Ciebie może i nie. Tamat Uwagi & Skargi był dla Ciebie zbyt ukryty, czy "nie chciało Ci się biegać po całym forum" i szukać?
Chcesz, to ja będę sędzią w tej sprawie.3. Czy moderator powinien być sędzią we własnej sprawie?
Wyrok: Wniosek Asigion oddalony, z powodu braku znamiom przestępstwa. biku1 niewinny. Lepiej?
Napisano 31.01.2009 - |20:07|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 31.01.2009 - |20:34|
Widzę, że niedokładnie przeczytałeś, co napisałem i teraz traktujesz mnie jak idiotę. A napisałem, że "reply" nacisnąłem NIECHCĄCY, zrobiłem to przewijając stronę. Był to post Katji, który zawierał trzywyrazowy spojler i niestety przeczytałem to od razu. I zauważ, że nie musiałbym się bać spojlerów, gdyby były tam, gdzie ich miejsce, czyli w odpowiednim wątku.Spoiler jest wyraźnie zaznaczony. W normalnej rozmowie jest zaczeniony (dawniej temu był tez klikany). Po to jest ten tag, by nie trzeba było czytać, tego co się nie chce.
W czasie opcji odpowiedz, kiedy klikasz na "Add Reply" spoiler jest widoczny, ale poprzedzony tagiem [ spoiler] i takim też zakończony [/ spoiler], więc, każdy kto umie czytać ze zrozumień, dany fragment ominie (albo usunie).
Z innej beczki, dlaczego czytasz posty dopiero przy odpowiedzi?
Są też inne formy odpowiedzi, niż add reply, jeśli boisz się ewentualnych spoilerów, móżesz korzystac z opcji fast reply...
No jakżeby inaczej? A to, że jest osobny wątek specjalnie na spojlery, to nic nie znaczy, prawda?Tak. Ale nie widzę nic niestosownego w tym, co zrobił biku.
Linki nie stanowią dla mnie problemu, choć również nie powinno być ich w tym temacie.Osobiście tych spoilerów nie przeczytałem, by nie psuć sobie kolejnych odcinków. A zapowiedź jest w linki i to wyraźnie oznaczona. Więc klikasz na własną odpowiedzialność.
A Biku może. Podwójne standardy?Oczywiście, że nie. To chyba logiczne.
Dla mnie z tego postu wynika jasno, że temat, który przywołujesz dotyczy tylko działania i organizacji forum, a nie moderatorów:Choć widzę, że dla Ciebie może i nie. Tamat Uwagi & Skargi był dla Ciebie zbyt ukryty, czy "nie chciało Ci się biegać po całym forum" i szukać?
Czyli ciut dłuej - tu piszemy, jeśli na forum cos nie działa, jesli mamy jakies spostrzeżenia, zażalenia na działanie, propozycje tematów, zmian itp....
Proszę pokornie o wybaczenie, że przez chwilę się łudziłem, że moderator zada sobie trud choćby UWAŻNEGO przeczytania skargi na innego moderatora.Chcesz, to ja będę sędzią w tej sprawie.
Wyrok: Wniosek Asigion oddalony, z powodu braku znamiom przestępstwa. biku1 niewinny. Lepiej?
Pytanie nr 4:
Czy jeśli w dziale BSG istnieje specjalny wątek na spojlery http://forum.gwrota....?showtopic=3902 to każdemu (włącznie z moderatorem) wolno umieszczać spojlery gdzie popadnie?
Napisano 31.01.2009 - |20:48|
Pytanie nr 4:
Czy jeśli w dziale BSG istnieje specjalny wątek na spojlery http://forum.gwrota....?showtopic=3902 to każdemu (włącznie z moderatorem) wolno umieszczać spojlery gdzie popadnie?
Specjalny wątek na spojlery jest po to aby podawać spojlery BEZ tagu spoiler.
Wszędzie indziej można podawać spojlery pod warunkiem UŻYCIA tagu spoiler.
Oczywiście o ile CAŁY post nie jest jednym wielkim spojlerem...
Pieniactwo nic tu nie pomoże.
Ostateczna ocena należy wyłącznie do moderatora.
EOF
Użytkownik psjodko edytował ten post 31.01.2009 - |20:50|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 31.01.2009 - |20:53|
W tematach o spoilerach nie stosuje się tagu SPOILER, właśnie by łatwiej się go czytało. Tag spoiler poto jest, by ukrywać takie wcinki, gdyby rozmowa o spoilerach się rozrosła, to by rozmówcy zostali odesłani do odpowiedniego tematu. Rozmowa na ten temat była już przed rokiem i nie rozumiem dlaczego ją ponownie teraz powtarzamy?
Znaczy, jak chcesz o nich rozmawiać, a nie rzucić jakąś uwagę. Dostrzegasz subtelną różnicę?No jakżeby inaczej? A to, że jest osobny wątek specjalnie na spojlery, to nic nie znaczy, prawda?
Masz uwagę lub skargę? Chcesz kontretnie temat zażalenia na moderatorów, proszę bardzo: Wasze zażalenia, kilka tematów niżej niż uwagi i skargi. Też za bardzo schowany?Dla mnie z tego postu wynika jasno, że temat, który przywołujesz dotyczy tylko działania i organizacji forum, a nie moderatorów:
Jakie podwójne standardy? Biku nie umieścił tego dla siebie, bo mu się nie chciało szukać tematu, tylko dla leniów, którzy by marudzili za kilka postów o tym by im dać link. Znowu nie dostrzegasz subtelnej różnicy?A Biku może. Podwójne standardy?
Napisano 31.01.2009 - |21:06|
Chciałem zauważyć, że używanie tagu "spojler" nie zawsze się sprawdza, czego jestem najlepszym dowodem.
I proszę nie blokować wątku w trakcie dyskusji, jest to co najmniej nieuprzejme. Biorąc pod uwagę, że wątek dotyczy skargi na moderatora, rodzi to też podejrzenia o stronniczość. Rozumiem, że tak kontrowersyjny temat może wywołać chaos na forum i kolejny kryzys na świecie, ale proponowałbym pozostawienie wątku otwartym przez co najmniej dobę. Może ktoś inny też chce się wypowiedzieć?
Rzeczywiście jest wątek z zażaleniami na moderatorów. Nie zauważyłem. Więc prosiłbym o przeniesienie tego posta i pierwotnego wątku do tamtego tematu.
Użytkownik Asignion edytował ten post 31.01.2009 - |21:13|
Napisano 31.01.2009 - |21:14|
Chcesz napisać, że jesteś nalepszym przykłademChciałem zauważyć, że używanie tagu "spojler" nie zawsze się sprawdza, czego jestem najlepszym dowodem.
Po co zakładasz kolejne tematy?
Napisano 02.02.2009 - |09:01|
Przykro mi ze pisze to w tym watku, ale watek dotyczacy tej sprawy zostal zablokowany. Chcialem wziasc w obrone Asigniona. Mnie rowniez denerwuja spoilery w watkach dotyczacych poszczegolnych odcinkow - nawet jesli sa ukryte, zaczernione itd. To po prostu rozprasza. Mam przez to lekka nerwowke, a nuz zaraz czegos sie dowiem co dalej. Czy na prawde nie mozna dac sobie spokoj z tymi spoilerami. Przeciez kazdy fan BSG wie gdzie ich szukac jesli bedzie chcial. Po co na sile dzielic sie ta wspaniala wiedza z innymi. To tyle na ten temat.Mam na myśli tylko i wyłącznie ZACZERNIONE SPOJLERY.
Odcinek bardzo dobry, ale ja osobiscie mam niedosyt glownych watkow zwiazanych z cylonami. Rewolucje juz byly i troche to nudne.
przeniosłem z tematu o odcinku BSG aby zaraz tam się nie zrobiła kolejna dyskusja o tym.
//biku
Użytkownik biku1 edytował ten post 02.02.2009 - |09:25|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych