Skocz do zawartości

Zdjęcie

PATHFINDER

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów
  • MiastoUkład czarnego słońca

Napisano 06.08.2004 - |21:22|

Miło mi donieść fanom ST, że ukazał się Nr.1 biuletynu o tematyce Star Trek we wspólpracy Trekowej Strony Testowej (TSS) oraz mojego klubu Trekville Branch Poland. Wiele tam ciekawostek na wiele zagadnień, poruszane są tematy techniczne, recenzje gier i muzyki.
Bardzo miły dla oka i przyjemnie się czyta. Współpraca dopiero nabiera temta, wiec możecie dać swoje uwagi,propozycje i zamieścić komentarz !

Zapraszam do przeczytania!

www.startrek.pl

Pułkownik Harriet Canberra

P.S.wędrówki przez wrota mają dużo zalet, zaiste. Ileż można spotkać kultur....
  • 0
Marines nie umierają nigdy, jedynie idą do piekła się przegrupować!

#2 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 06.08.2004 - |21:25|

Nie mogę znaleźć.

gulus
  • 0

#3 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.08.2004 - |21:30|

Gulus, jest TU
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#4 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 06.08.2004 - |21:34|

Dziękuję !

gulus
  • 0

#5 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 07.08.2004 - |13:02|

Na startrek.pl jest news o Pathfinderze, natomiast samą gazetkę można znaleźć właśnie pod linkiem podanym przez Gmerka. Choć i we wspomnianym newsie jest też odpowiedni link. :P

A tu - TSS - Pathfinder - można podyskutować o gazetce i porozmawiać z jej twórcami. ;)

Użytkownik Gosiek edytował ten post 07.08.2004 - |14:30|

• 0
Blood is life
Blood is the truth...

Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl

#6 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 07.08.2004 - |22:48|

Sympatyczny Zin . Bardzo podobał mi sie opis jednostek klasy Defiant (chociaż zabrakło spisu ) . Mam nadzieje że w kolejnych numerach też będą opisy innych jednosteek .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#7 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 08.08.2004 - |08:39|

A ja mam prośbę by informować w tym topicu o premierach następnych numerów, bo znając sam siebie pewnie zapomne za kilka tygodni, że tak gazetka wychodzi.
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#8 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.08.2004 - |15:27|

Bardzo sympatyczne pismo. Dopiero dziś miałem trochę czasu, żeby je przeczytać.
Pomysł o informowaniu o kolejnych wydaniach Zinu , jest b.dobry popieram mmiśka.
Pozdrawiam i życzę sukcesów redakcji.

Użytkownik gmerek edytował ten post 08.08.2004 - |15:28|

• 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#9 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 31.08.2004 - |09:27|

Drugi numer "Pathfindera" już się produkuje, natomiast na forum TSS czytelnicy mogą zagłosować na swoją ulubioną rasę, o której chcieliby poczytać w kolejnych odsłonach pisma. Bezpośredni link do ankiety jest TU. Jeżeli chcecie mieć wpływ na zawartość gazetki to zapraszam do głosowania.

Użytkownik Gosiek edytował ten post 06.09.2004 - |23:17|

• 0
Blood is life
Blood is the truth...

#10 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 05.11.2004 - |17:12|

Miło mi poinformować, że w dniu dzisiejszym odbyła się premiera drugiego numeru Pathfindera.Tematem przewodnim numeru są Romulanie - można przeczytać o ich historii, technologii, planecie ojczystej... W numerze również newsy, recenzje Nemesis i muzyki z tego filmu, informacje o grach, dział naukowy, opowiadanie...
A wszystko to do pobrania pod następującym adresem: http://www.trek.pl/pathfinder/

PS. Strona pisma ma też nową szatę graficzną, ale to pewnie zauważycie sami. ;)
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

#11 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 05.11.2004 - |18:40|

PATHFINDER numer 2 .
Temat numeru - Romulanie - artkuły ( a jest ich kilka) są napisane ciekawie i przystępnie dla osób nieobytych z Trekiem (chociaż do kilku szczegółów można się doczepić - szczególnie do Technologii - za mało!! ) .
Artykuł o torpedach (po cześci zwiazany z tematem numeru , bo ich torpedy plazmowe też są omuwione ) wprowadza nas w militaria związane z federacją (mam nadzieję na wiecej) .
PIwo Romulańskie - oczywiście też związane z głównym tematem :D i po zapoznaniu się z przepisami na nie , potrafie się zgodzić z Worlfem że powinno być zakazane - a w szczególności jak złączysz wszystko razem :D .

CCG (Colection Card Game ) - oczywiscie jako odwieczny wróg karcianek chciałem na początku ominąć ten artykuł , ale ilustracje na kartach jednak przyciągneły moją uwagę i przeczytałem go . I powiem szczeże że niespodziewałem się tak dobrego opisu (wiedzac jak inni maja zwyczaj opisywania karcianek ) , chociaż i tutaj autor nie ustrzeg się od podawania danych które mówią cos tylko grającym .

Astrometria - Instytut CERN - Co prawda niebardzo rozumiem co CERN ma wspólnego z Astromertią (w końcu astrometria to raczej badanie gwiazd i nawigacja połączone w jedno ) , ale uważam że artykół jest niezły , brakuje mu kilku informacji o tym co się udało zbadać i wykryć w czasie kiedy głównym użądzeniem był LEP , ale jednak niewymagajmy za wiele .

Inaczej mówiąc - Czekam na PATHFINDER numer 3 :D .

No i oczywiście gorące pozdrowienia (i podziękowania ) dla osób twożących tego Zina ,a w szczególności dla Gosiek i Harriet .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#12 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.11.2004 - |13:57|

Teraz rozumiem czemu tak długo czekaliśmy na kolejny numer. :D Zarówno szata graficzna strony, jak i numer 2 są bardzo dopracowane graficznie. Bardzo podoba mi się zamieszczenie w numerze informacji o badaniach naukowych.
Ogólnie dobra robota. :D
  • 0

#13 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 06.11.2004 - |15:31|

Świetne. :) Ale ja chciałbym przeczytać gazetę o VOY-u. Może zrobią ją w przyszłym roku na dzięsięciolecie serialu.
  • 0
VeeDee

#14 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 15.07.2005 - |16:57|

Po długiej przerwie ukazał się w końcu trzeci numer Pathfindera, który tym razem powstał dzięki wspólpracy trek.pl i sajfaj.net. Numer można pobrać ze strony www.trek.pl/pathfinder.

Trekowa część numeru poświecona jest jednej z najciekawszych ras ST - Klingonom. Można w niej przeczytać artykuly o klingońskiej historii, wierzeniach, obyczajach, technice, miejscu jakie zajmują w trekowym uniwersum... W numerze jest także kilka tekstów podsumowujacych Enterprise oraz kolejna część poradnika ccg + recenzje filmowe i muzyczne.

Część sci-fi zawiera teksty o pierwszym sezonie Battlestar Galactica, ósmym SG-1, pierwszych odsłonach SG Atlantis i Lost, Star Wars episode 3 oraz... Desperite Housewives. ;) No i oczywiście newsroom i galerię.

Milej lektury

PS. Wszelkie uwagi na temat zawartości numeru mile widziane - zachęcam do wizyty na forum trek.pl i wypowiedzi w odpowiednim temacie - link.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

#15 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 16.07.2005 - |23:49|

Po długiej przerwie ukazał się w końcu trzeci numer Pathfindera, który tym razem powstał dzięki wspólpracy trek.pl i sajfaj.net. Numer można pobrać ze strony www.trek.pl/pathfinder.

Jesli można jeszcze dodać, to na sajfaj.net istnieje wersja HQ, z wyższej jakości obrazkami. Zajmuje 8,3 MB.

http://sajfaj.net/bo...=category&id=37
Aby pobrać nalezy mieć konto na forum.
  • 0
Monitor Skywalker and allow him to land...

#16 Gosiek

Gosiek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów
  • MiastoWarszawka

Napisano 02.12.2007 - |23:42|

Od wydania ostatniego numeru Pathfindera minęło już tyle czasu, że pewnie większość czytelników uznała, że gazetka zmarła nieco przedwczesną śmiercią. ;) Na szczęście tak się nie stało i dziś pojawił się numer czwarty.

A co w numerze? Nadal dużo treka, tym razem tematem przewodnim jest Borg - historia rasy, okręty, asymilacja, adaptacja, znane drony, przegląd stron www poświęconych Borg, Bitwa pod Wolf 359...

A na dokładkę - Heroes, Transformers, Gundam, telewizja i seriale XXI wieku, Star Trek CCG, Imperium Klingońskie na przestrzeni dziejów i jeszcze kilka innych tekstów.

Zapraszam do czytania i komentowania - zin można pobrać TUTAJ.
  • 0
Blood is life
Blood is the truth...

#17 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.12.2007 - |23:55|

A ja już straciłem nadzieję, gratuluję.

#18 _Piotr_

_Piotr_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 05.12.2007 - |00:18|

Toudi, nie byles sam, w koncu to dwa lata przerwy. ;) Ale teraz postaramy sie, by bylo lepiej.

Mam prosbe do moderatorow - czy mozna przeniesc ten temat do glownego dzialu Star Trek? Gazetka ma raczej malo wspolnego z samymi filmami, w wiekszej czesci dotyczy Star Treka ogolnie.

A, Toudi, jak oceniasz ten numer?
  • 0
Trek.pl - serwis sci-fi i pierwsze forum o Star Treku w Polsce.

#19 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 05.12.2007 - |00:19|

Ja wciąż czekam na wydanie specjalne z okazji 10-lecia Voyagera ;)
  • 0
VeeDee

#20 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.12.2007 - |01:00|

Mam prosbe do moderatorow

Done,

A, Toudi, jak oceniasz ten numer?

Na razie miałem czas przeczytać jeden krótki artykuł o "Dorastaniu seriali", ale jak znajdę gdzieś wolną godzinkę to postaram się i resztę :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych