PATHFINDER
Napisano 06.08.2004 - |21:22|
Bardzo miły dla oka i przyjemnie się czyta. Współpraca dopiero nabiera temta, wiec możecie dać swoje uwagi,propozycje i zamieścić komentarz !
Zapraszam do przeczytania!
www.startrek.pl
Pułkownik Harriet Canberra
P.S.wędrówki przez wrota mają dużo zalet, zaiste. Ileż można spotkać kultur....
Napisano 06.08.2004 - |21:25|
gulus
Napisano 06.08.2004 - |21:34|
gulus
Napisano 07.08.2004 - |13:02|
A tu - TSS - Pathfinder - można podyskutować o gazetce i porozmawiać z jej twórcami.
Użytkownik Gosiek edytował ten post 07.08.2004 - |14:30|
Blood is the truth...
Interesuje Cię Star Trek? Zapraszam na: www.trek.pl
Napisano 08.08.2004 - |08:39|
Napisano 08.08.2004 - |15:27|
Pomysł o informowaniu o kolejnych wydaniach Zinu , jest b.dobry popieram mmiśka.
Pozdrawiam i życzę sukcesów redakcji.
Użytkownik gmerek edytował ten post 08.08.2004 - |15:28|
Napisano 31.08.2004 - |09:27|
Użytkownik Gosiek edytował ten post 06.09.2004 - |23:17|
Blood is the truth...
Napisano 05.11.2004 - |17:12|
A wszystko to do pobrania pod następującym adresem: http://www.trek.pl/pathfinder/
PS. Strona pisma ma też nową szatę graficzną, ale to pewnie zauważycie sami.
Blood is the truth...
Napisano 05.11.2004 - |18:40|
Temat numeru - Romulanie - artkuły ( a jest ich kilka) są napisane ciekawie i przystępnie dla osób nieobytych z Trekiem (chociaż do kilku szczegółów można się doczepić - szczególnie do Technologii - za mało!! ) .
Artykuł o torpedach (po cześci zwiazany z tematem numeru , bo ich torpedy plazmowe też są omuwione ) wprowadza nas w militaria związane z federacją (mam nadzieję na wiecej) .
PIwo Romulańskie - oczywiście też związane z głównym tematem i po zapoznaniu się z przepisami na nie , potrafie się zgodzić z Worlfem że powinno być zakazane - a w szczególności jak złączysz wszystko razem .
CCG (Colection Card Game ) - oczywiscie jako odwieczny wróg karcianek chciałem na początku ominąć ten artykuł , ale ilustracje na kartach jednak przyciągneły moją uwagę i przeczytałem go . I powiem szczeże że niespodziewałem się tak dobrego opisu (wiedzac jak inni maja zwyczaj opisywania karcianek ) , chociaż i tutaj autor nie ustrzeg się od podawania danych które mówią cos tylko grającym .
Astrometria - Instytut CERN - Co prawda niebardzo rozumiem co CERN ma wspólnego z Astromertią (w końcu astrometria to raczej badanie gwiazd i nawigacja połączone w jedno ) , ale uważam że artykół jest niezły , brakuje mu kilku informacji o tym co się udało zbadać i wykryć w czasie kiedy głównym użądzeniem był LEP , ale jednak niewymagajmy za wiele .
Inaczej mówiąc - Czekam na PATHFINDER numer 3 .
No i oczywiście gorące pozdrowienia (i podziękowania ) dla osób twożących tego Zina ,a w szczególności dla Gosiek i Harriet .
Napisano 06.11.2004 - |13:57|
Ogólnie dobra robota.
Napisano 06.11.2004 - |15:31|
Napisano 15.07.2005 - |16:57|
Trekowa część numeru poświecona jest jednej z najciekawszych ras ST - Klingonom. Można w niej przeczytać artykuly o klingońskiej historii, wierzeniach, obyczajach, technice, miejscu jakie zajmują w trekowym uniwersum... W numerze jest także kilka tekstów podsumowujacych Enterprise oraz kolejna część poradnika ccg + recenzje filmowe i muzyczne.
Część sci-fi zawiera teksty o pierwszym sezonie Battlestar Galactica, ósmym SG-1, pierwszych odsłonach SG Atlantis i Lost, Star Wars episode 3 oraz... Desperite Housewives. No i oczywiście newsroom i galerię.
Milej lektury
PS. Wszelkie uwagi na temat zawartości numeru mile widziane - zachęcam do wizyty na forum trek.pl i wypowiedzi w odpowiednim temacie - link.
Blood is the truth...
Napisano 16.07.2005 - |23:49|
Po długiej przerwie ukazał się w końcu trzeci numer Pathfindera, który tym razem powstał dzięki wspólpracy trek.pl i sajfaj.net. Numer można pobrać ze strony www.trek.pl/pathfinder.
Jesli można jeszcze dodać, to na sajfaj.net istnieje wersja HQ, z wyższej jakości obrazkami. Zajmuje 8,3 MB.
http://sajfaj.net/bo...=category&id=37
Aby pobrać nalezy mieć konto na forum.
Napisano 02.12.2007 - |23:42|
A co w numerze? Nadal dużo treka, tym razem tematem przewodnim jest Borg - historia rasy, okręty, asymilacja, adaptacja, znane drony, przegląd stron www poświęconych Borg, Bitwa pod Wolf 359...
A na dokładkę - Heroes, Transformers, Gundam, telewizja i seriale XXI wieku, Star Trek CCG, Imperium Klingońskie na przestrzeni dziejów i jeszcze kilka innych tekstów.
Zapraszam do czytania i komentowania - zin można pobrać TUTAJ.
Blood is the truth...
Napisano 02.12.2007 - |23:55|
Napisano 05.12.2007 - |00:18|
Mam prosbe do moderatorow - czy mozna przeniesc ten temat do glownego dzialu Star Trek? Gazetka ma raczej malo wspolnego z samymi filmami, w wiekszej czesci dotyczy Star Treka ogolnie.
A, Toudi, jak oceniasz ten numer?
Napisano 05.12.2007 - |00:19|
Napisano 05.12.2007 - |01:00|
Done,Mam prosbe do moderatorow
Na razie miałem czas przeczytać jeden krótki artykuł o "Dorastaniu seriali", ale jak znajdę gdzieś wolną godzinkę to postaram się i resztęA, Toudi, jak oceniasz ten numer?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych