Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wonderful Days (2003)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 17.01.2009 - |23:48|

Opis z Filmweb
"Najdroższy film animowany w historii koreańskiej kinematografii. Rzecz dzieje się w przyszłości. Cywilizacja ludzka w wyniku ciągłych wojen i zanieczyszczenia środowiska została zniszczona. Części ludzi udało się uciec i założyć nowe miasto Ecoban, które energię czerpie właśnie z zanieczyszczenia..."

Jedno z najlepszych anime jakie powstało.

Znakomity bardziej ambitny i poważniejszy film niż Japońskie produkcje.

Bardziej realistyczny, nie przesadzony z dawką brutalności jak i też wzruszeń.

Nic nie jest przekombinowane jak u Japońców.

KLIMAT to jest to co na pewno ma ta produkcja. Jest trochę kontemplacyjny, wolniejszy.
Takie połączenie Blade Runnera i Ghost in the Shell

Dobra nastrojowa muzyka, będąca tłem i pasująca do tego poważniejszego klimatu.

Od strony technicznej najwyższy poziom. Tła, pojazdy itp robione w 3D, ludzie kreska.

Świetne projekty, zwłaszcza futurystycznego motoru i ścigaczy oraz miasta.

Podsumowując POLECAM film wszystkim fanom anime, SciFi i dobrej klimatycznej, trzymającej się kupy opowieści.

P.S. Osobiście zalecam wersję 1080p :D

Użytkownik johnass edytował ten post 28.05.2010 - |20:54|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 22.06.2009 - |16:15|

Bardziej realistyczny, nie przesadzony z dawką brutalności jak i też wzruszeń.
Nic nie jest przekombinowane jak u Japońców.
KLIMAT to jest to co na pewno ma ta produkcja. Jest trochę kontemplacyjny, wolniejszy.
Dobra nastrojowa muzyka, będąca tłem i pasująca do tego poważniejszego klimatu.

Właśnie to mnie urzekło w tym filmie, klimat i muzyka.
Kilka miesięcy temu na niego trafiłem nie czytając wcześniej nic poza małym streszczeniem fabuły i pozytywnie mnie zaskoczył. :D
Podobały mi się te zwolnienia narracji i chwile zadumy nad utraconym światem. Postacie które otrzymały prawdziwe ludzkie emocje które nimi kierują i to, że nie mamy tu nadludzkich herosów którym wszystko się udaje.
Do tego bardzo pięknie przemyślane niektóre ujęcia jak to, chyba najbardziej znane z tego filmu :

Dołączona grafika

Film ma też moim zdaniem ,minus bo zakończenie które jakoś tak nie gra zbytnio z klimatem całego filmu.
Ale i tak, tak bardzo mi się spodobał, że go zamówiłem i kupiłem do kolekcji. :D :)

Podsumowując POLECAM film wszystkim fanom anime, SciFi i dobrej klimatycznej, trzymającej się kupy opowieści.

A ja polecam nie tylko fanom anime bo sam nim nie jestem a po prostu fanom wszelakiej maści SF.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 22.06.2009 - |21:48|

Najdroższy film animowany w historii koreańskiej kinematografii .....Jedno z najlepszych anime jakie powstało.

No w sumie najlepsze anime a raczej animacja z tego co widziałem - ale w kategorii animacja koreańska .

Znakomity bardziej ambitny i poważniejszy film niż Japońskie produkcje.

W można się zgodzić w przypadku jakiś 95% produkcji z kraju kwitnącej wiśni .

Takie połączenie Blade Runnera i Ghost in the Shell

GITS ? w Którym miejscu ? Jeżeli już to prędzej widać pewne podobieństwa z Apleseedem .

Film ma też moim zdaniem ,minus bo zakończenie które jakoś tak nie gra zbytnio z klimatem całego
filmu.

Ano, zakończenie mogło być nieco lepsze - przynajmniej Jay mogła przeżyć.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych