Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 071 - S04E11 - Family Remains

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (19 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (2 głosów [11.76%])

Procent z głosów: 11.76%

2. 9,5 (2 głosów [11.76%])

3. 9 (5 głosów [29.41%])

Procent z głosów: 29.41%

4. 8,5 (2 głosów [11.76%])

5. 8 (3 głosów [17.65%])

Procent z głosów: 17.65%

6. 7,5 (1 głosów [5.88%])

Procent z głosów: 5.88%

7. 7 (1 głosów [5.88%])

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (1 głosów [5.88%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.01.2009 - |18:57|

Krótki spoiler:
Bracia próbuja oczyścić nawiedzony dom, jednak nie dają rady przed wprowadzeniem się tam nowej rodziny. Zostają przepędzeni, jednak gdy syn domowników zostaje porwany przez "ściany", rodzice szukają pomocy u braci Winchester.

Użytkownik Toudi edytował ten post 15.01.2009 - |00:53|

#2 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 16.01.2009 - |09:32|

Świetny odcinek, klimat pierwszorzędny i pierwszosezonowy zarazem :D .
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#3 corny84

corny84

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 16.01.2009 - |13:34|

Może bez specjalnego rozwijania wątku głównego, ale jednak świetny, trzymający w napięciu odcinek. Kto pamięta klasyczny epizod The X-Files "Home", wyczuje tu nutę wspomnień i swoistego hołdu (choć zdaję sobie sprawę, że sam trzon fabularny można by równie dobrze odnieść do dziesiątek innych produkcji...). Swoją drogą, przypominam sobie, jakie cyrki robiła amerykańska telewizja z tamtym odcinkiem ze względu na temat kazirodztwa i mam wrażenie, że Supernatural już nie napotka tych problemów, więc liberalizacja (w dobrym sensie tego słowa) telewizji zrobiła swoje....
  • 0

#4 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.01.2009 - |17:13|

I znowu, podobnie jak w 1x15 The Benders, okazuje się, że najgorszy horror gotują sobie sami ludzie...
I podobie jak w pierwszym sezonie, najbardziej przerażąjąca jest realność tych wydarzeń. Wystarczy sobie przypomnieć przypadek z zeszłego roku, gdzie Niemiec (a może Austryjak, już nie pamiętam) też trzymał swoje dzieci w piwnicy.
Tak jak pisłem kiedyś przy Bendersach, takie historie są o wiele starszniejsze niż wszelkie demony, wampiry, wlaśnie że względu na swoją realność.

#5 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 16.01.2009 - |18:54|

archiwum x 2.0, ale mi się tam podobało. dobre nawiązanie do tych spraw, które wypłynęły w zeszłym roku -- fritzl i tak dalej. nie spodziewałam się, że snt wróci po przerwie z odcinkiem o tak ciężkiej problematyce :P
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#6 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 17.01.2009 - |02:54|

chyba jeden z najbardziej strasznych/przerażających/ trzymających w napięciu odcinków niezwiązanych z głównym wątkiem. Naprawdę oglądająć o 2 w nocy po ciemku można się przestraszyć i obgryźć pare paznokci ;-)
daje 9,5/10
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#7 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 17.01.2009 - |08:57|

chyba jeden z najbardziej strasznych/przerażających/ trzymających w napięciu odcinków niezwiązanych z głównym wątkiem. Naprawdę oglądająć o 2 w nocy po ciemku można się przestraszyć i obgryźć pare paznokci ;-)

Ja podskoczyłem z fotela, kiedy Dean po wejściu do "kuchni" znalazł resztki tego psa, czy tam szczura, nie wiem, co to było, ale o mało nie dostałem zawału :D.
  • 0
Dołączona grafika

#8 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 17.01.2009 - |10:00|

Zgadza się oglądając w nocy takie "zwykłe" odcinki można nieźle załapać atmosferę.
Jak to dobrze ujął Toudi takie odcinki z "normalnymi" ludźmi a nie duchami przez swoją realność potrafią nieźle grać na emocjach.
Mimo, że jedynym nawiązaniem do "głównego wątku" w tym odcinku było "użalanie się" Deana to i tak nie uważam by był to stracony odcinek a wręcz co jakiś czas przyda się kiedy zobaczymy braci w "normalnej" ;) robocie.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#9 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 17.01.2009 - |12:15|

Ten odcinek to remake filmu Wesa Cravena "People Under the Stairs" ;-)
Oczywiscie bardzo mi sie podobalo, lubie takie mroczne i krwiste "befsztyki" :)
  • 0

#10 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 17.01.2009 - |17:42|

A mnie ten odcinek rozczarował, bo spodziewałem się po wstępie dalszego ciągu wątku głównego. A poza tym lubię SN za paranormalne opowieści, a nie za polowania na "wariata z siekierą", bo od tego są horrory, za którymi nie przepadam i może stąd też moje rozczarowanie.
  • 0

#11 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 17.01.2009 - |21:11|

bo od tego są horrory

Jakby ci to powiedzieć, ten serial ma dwie główne cechy, komedię i właśnie horror, czasem jest więcej jednego, czasem drugiego. Ale oba są podstawą tego serialu.

#12 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 17.01.2009 - |21:32|

A mnie ten odcinek rozczarował, bo spodziewałem się po wstępie dalszego ciągu wątku głównego.

Nie mozna tylko watku glownego ogladac, bo stanie sie to meczace.
Odpoczynek od aniolow wyszedl na dobre.
  • 0

#13 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 17.01.2009 - |22:15|

od tego są horrory

Początkowo SN takim horrorem właśnie było, spójrzcie tylko na 1 sezon, ciemno jak w d**** u murzyna :D. Każdy odcinek wzbudza strach. To było to. Za to pokochałem SN. Niestety od drugiego sezonu wszystko się zmieniło, serial wciąż jest genialny, może nawet lepszy, bo wątek główny jest masakrycznie rozbudowany, ale jednak już nie straszy... Czemu? Czemu twórcy odeszli od tego pomysłu? Przecież te odcinki z demonami też można kręcić w nocy i budować w ten sposób większe napięcie?

Ten odcinek po raz pierwszy od wielu, wielu, wielu miesięcy był straszny. Może nie jakoś super, ale całkiem niezły, oby więcej takich.
  • 0
Dołączona grafika

#14 Nighteagle

Nighteagle

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 17.01.2009 - |23:30|

Bardzo dobry odcinek. Taki powiem "staromodny", żeby nie powiedzieć "oldschoolowy"...
Oderwanie się od głównego wątku jest dobrym ruchem, gdyż w SN zawsze tak było, że po kilku odcinkach dot. głownej osi fabuły następowało kilka z codziennymi robótkami i jak na razie ten system spisuje się wyśmienicie.
Z drugiej strony chciałbym częściej widywać Castiela, gdyż moim zdaniem jest to najbardziej klimatyczna osoba jaka dołączyła do serialu.
A coraz to kolejne odcinki tylko to potwierdzają.

9/10
  • 0

#15 Józek

Józek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.01.2009 - |12:29|

Odcinek mi sie bardzo podobał. Tak jak wiekszośc z Was pisze, byl on bardziej w stylu 1 sezonu i to było bardzo ciekawe. Chciaz jak juz utworzyli tą cała historie z Castielem, Lucyferem i Piekłem to raczej wolałbym żeby sie na niej skupili, a w 5 sezonie powrócili do formy jaka miał 1 sezon SN i całe X-Files. 2 odcinki głownej fabuły, potem "normalne" odcinki nastepnie w środku sezonu znowu jakies 2 odcinki głównej fabuły, znowu powrót do "normalnych" odcinków i na koniec znowu głowna fabuła. Takie to zamieszane :P

Odcinek
8,5/10

Użytkownik Józek edytował ten post 18.01.2009 - |12:47|

• 0

#16 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 18.01.2009 - |18:28|

2 odcinki głownej fabuły, potem "normalne" odcinki nastepnie w środku sezonu znowu jakies 2 odcinki głównej fabuły, znowu powrót do "normalnych" odcinków i na koniec znowu głowna fabuła. Takie to zamieszane

To musisz napisac depesze do producentow, aby krecili odcinki tak, jak Ty bys chcial ;) :D
  • 0

#17 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 22.01.2009 - |14:29|

Wiadome jest,że w drodze do spotkania zarówno z Lucyferem jak i samym Bogiem zdarzą się odcinki,w których bracia będą wykonali swoje normalne obowiązki.Chociaż bardzo się zaskoczyłem iż nie były to duchy,vampiry,czy inne stwory.To mi się bardzo spodobało i rzeczywiście przypominało stylem 1 sezon.Jak na razie serial trzyma poziom co mnie bardzo cieszy.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#18 Kalamir

Kalamir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 29.01.2009 - |14:15|

Wystarczy sobie przypomnieć przypadek z zeszłego roku, gdzie Niemiec (a może Austryjak, już nie pamiętam) też trzymał swoje dzieci w piwnicy.

Dokładnie, pomyślałem o tym samym. Było głośno o tym i może dlatego taki odcinek nie budzi już strasznych kontrowersji. Wszyscy już wiedzą, że takie i gorsze rzeczy na prawdę dzieją się na świecie.

Zgadza się oglądając w nocy takie "zwykłe" odcinki można nieźle załapać atmosferę.

No a ja głupi :( oglądałem epek popołudniu przy zasłoniętych roletach ale to już nie to samo. Szkoda troszkę. Nie zmienia to jednak prostego faktu, że fabularnie odcinek też dobry i nie ma co płakać.

Ten odcinek to remake filmu Wesa Cravena "People Under the Stairs" ;-)
Oczywiscie bardzo mi sie podobalo, lubie takie mroczne i krwiste "befsztyki" :)

Czy to jest informacja potwierdzona a Remake jest oficjalny czy też zwykła zbieżność?

A mnie ten odcinek rozczarował, bo spodziewałem się po wstępie dalszego ciągu wątku głównego. A poza tym lubię SN za paranormalne opowieści, a nie za polowania na "wariata z siekierą", bo od tego są horrory, za którymi nie przepadam i może stąd też moje rozczarowanie.

Oj tam, co za dużo to nie zdrowo. Poza tym Główny wątek to właśnie Bracia i ich relacje w drodze po zwariowanym świecie. To, że epek nie był poświęcony pieczęci nie oznacza, że nie wnosi nic do ogółu historii. Przecież bracia wciąż ze sobą rozmawiają. Wciąż poznają nowe fakty dotyczące pobytu w piekle. Wydaje mi się, że to ekstremalnie ważne zważywszy na to, że wszystko wskazuje iż Dean i Sam będą musieli (prawdopodobnie) wybrać inne strony konfliktu.

Co ja zaś mam do powiedzenia? Odcinek był dobry i uznaje go jako "udany". Oderwanie od szablonu wyszło na dobre a co do samych odcinków z fabuła "Stand Alone" to nie mam nic przeciwko. Przecież wątek główny i tak będzie jeszcze w wielu epaach a tu przerwa była ewidentnie potrzebna

Ode mnie jest 8.5
  • 0

#19 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 26.06.2010 - |09:47|

Oglądając pierwsze 20 minut pomyślałem: "To najsłabszy odcinek od dawien dawna, znowu ten sam schemat..." jednak kolejne 20 to zaskakujące rozwiązania, podane w sposób, który przerażał i wywoływał strach, tym razem wątków komediowych praktycznie nie było.
Pierwsza część na słabą 6, druga to 10, ogólna ocena 8/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych