Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 098 – S05E18 – Identity

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
91 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek? (92 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek?

1. 10 (9 głosów [11.69%])

Procent z głosów: 11.69%

2. 9.5 (1 głosów [1.30%])

Procent z głosów: 1.30%

3. 9 (5 głosów [6.49%])

Procent z głosów: 6.49%

4. 8.5 (3 głosów [3.90%])

Procent z głosów: 3.90%

5. 8 (7 głosów [9.09%])

Procent z głosów: 9.09%

6. 7.5 (6 głosów [7.79%])

Procent z głosów: 7.79%

7. 7 (15 głosów [19.48%])

Procent z głosów: 19.48%

8. 6.5 (3 głosów [3.90%])

9. 6 (10 głosów [12.99%])

Procent z głosów: 12.99%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (5 głosów [6.49%])

Procent z głosów: 6.49%

12. 4.5 (2 głosów [2.60%])

Procent z głosów: 2.60%

13. 4 (2 głosów [2.60%])

14. 3.5 (2 głosów [2.60%])

15. 3 (2 głosów [2.60%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (2 głosów [2.60%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (3 głosów [3.90%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 jareck_i

jareck_i

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 13.12.2008 - |09:13|

Kolejny zapychacz . Atlantis jest juz na dnie a ekipa udowadnia ze mozna zejsc jeszcze nizej .. . W/g mnie motym nawiazujacy do SG-1 9x01 to juz lekka przesada.. .Ocena 2 za to ze szybko sie sciagnal i nic wiecej.
  • 0
Aurox 10.1 QuickSilver
PLD
FreeBSD
Mepis
Ubuntu

#2 infango

infango

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 96 postów
  • MiastoStrzegom

Napisano 13.12.2008 - |09:39|

Kolejny zapychacz . Atlantis jest juz na dnie a ekipa udowadnia ze mozna zejsc jeszcze nizej .. . W/g mnie motym nawiazujacy do SG-1 9x01 to juz lekka przesada.. .Ocena 2 za to ze szybko sie sciagnal i nic wiecej.

no myślałem że skoro koniec po pojadą bo bandzie i będą super odcinki sporo efektów a ten i zajawka następnego brrr dobrze że się kończy

ps. koncept arty statku z kontinuum wyglądają ciekawie

Dołączona grafika

Użytkownik psjodko edytował ten post 13.12.2008 - |15:03|

• 0

#3 DJ_Sooflet

DJ_Sooflet

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów

Napisano 13.12.2008 - |11:25|

Cóż...

- Zapychacz
- Wieśniacy
- Kanadyjskie lasy
- Atlantiańska monotonia (brak nowych odkryć naukowych/tajemnic w mieście)
- Plastik

Powinienem chyba dać 3/10 albo coś.
A mimo wszystko odcinek podobał mi się. Dziwne - nie potrafię tego wyjaśnić.
Dam 7,5/10

Może to dlatego, że cieszę się że to się kończy ? :P

----------
PS. Hej ! A gdzie się podziała ankieta ?
Czyżby ktoś uznał, że ten serial już nie jest tego wart ? :P

Użytkownik DJ_Sooflet edytował ten post 13.12.2008 - |11:29|

• 0

#4 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 13.12.2008 - |12:30|

zabijcie mnie i powiedzcie, że ta ckliwa końcówka była moją halucynacją :(
a propos dyskusji na temat wdzięków dr keller: chyba ten odcinek wytrącił wszystkim wielbicielom karty z ręki. porównanie jewel staite i dawn olivieri w tym widzianku a la vala nie ma chyba większego sensu -- wiadomo, kto wygrywa ;d.

7.0, równo szło.
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#5 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 13.12.2008 - |12:37|

odcinek 7/10;

fajnie, że nawiązano do SG-1 i znajdują artefakty znalezione już w Drodze Mlecznej; co ciekawe(i trochę wbrew koncepcjom promowanym przez Sakramentosa i baloo "samowystarczalności samoleczenia" Pradawnych) widzimy sprzęt medyczny Pradawnych(podczas skanowania ciała Keller przez Becketta);

co jest z kosmitami i ziemską bronią?; rozumiem, że design trochę podobny, ale żeby od razu rzucić okiem na broń i wiedzieć jak działa, a następnie zatknąć ją sobie, ot za pasek?;

poza tym kat, inna galaktyka, zupełnie inna kultura, ale mamy pieniek, mamy topór i kata jak w pysk strzelił; jeśli już chcą się wzorować na Ziemi tak dokładnie, to wziąwszy pod uwagę, że mieli dubeltówki to powinni albo ją powiesić, rozstrzelać albo mieć ichni odpowiednik gliotyny;

urządzenia Pradawnych wydawało się symetryczne, tzn. aby transfer nastąpił w obie strony muszą być 2 urządzenia z kamieniami włożonymi w sloty; Keller tylko dotknęła kamienia ergo umysł Pani Bandytki powinien trafić w ciało Pani Doktor, natomiast świadomość Keller powinna być stłumiona vide SG-1 9x01,02,03;

BTW od komentarzy kolejny zapychacz mnie z kolei robi się niedobrze;

@katja

odnośnie Keller de gustibus... widocznie;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#6 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.12.2008 - |12:42|

Inwe to nie byla inna galaktyka. Wlasnie nie podoboba mi sie to jak i to ze Keller byla w jej ciele bo w SG-1 tak nie bylo... Co do odcinka to srednio ale ogladalo sie nawet nawet i 6 pkt bedzie.
Pozatym troche przesada 2 odc do konca i taki odcinek.. Czas zeby nakrecic od nowa mieli.. a filmem niech sie wypchaja.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 13.12.2008 - |13:34|

• 0

#7 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 13.12.2008 - |12:51|

urządzenia Pradawnych wydawało się symetryczne, tzn. aby transfer nastąpił w obie strony muszą być 2 urządzenia z kamieniami włożonymi w sloty; Keller tylko dotknęła kamienia ergo umysł Pani Bandytki powinien trafić w ciało Pani Doktor, natomiast świadomość Keller powinna być stłumiona vide SG-1 9x01,02,03;

mckay coś tam bąknął, że urządzenie z pegaza wyglądało jak zmodyfikowana wersja tego z milki łej -- może to miało wyjaśnić drobną różnicę w działaniu ;)

de gustibus...

spokojnie, w tej sprawie nie idę na żadną wojnę -- to była forma wyrażenia zachwytu nad urodą nowej pani ;P
  • 0

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#8 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.12.2008 - |12:54|

ps. koncept art statku z kontinuum wyglądają ciekawie

Z jakiego kontinuum??? Co to jest?
BTW wyglada tragicznie..

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 13.12.2008 - |13:30|

• 0

#9 bhaal110

bhaal110

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 13.12.2008 - |12:59|

20 minuta jak gadaja jak jennifer uruchomiala to urzadzenie do komunikacji nie posiadajac genu pradawnych, to mi tak zaswiecilo w glowie, a moze nasza pani doktor bedzie miala dziecko <rotfl>, dzieki czemu udalo jej sie uruchomic to urzadzenie :)

Użytkownik bhaal110 edytował ten post 13.12.2008 - |13:01|

• 0

#10 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 13.12.2008 - |13:03|

ps. koncept art statku z kontinuum wyglądają ciekawie

Z jakiego kontinuum??? Co to jest?

?? chyba Universe.
Panowie po pierwsze to stare rysunki i były już opisywane na forum OT a dokładnie w tym temacie "Wygląd statku z Universe, pierwsze rysunki wnętrza statku ze Stargate: Universe" ---> http://forum.gwrota....showtopic=14786

Więc nie "śmiecić" w tym temacie o Universe bo to jest o SG-A. <_<
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#11 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 13.12.2008 - |14:40|

mckay coś tam bąknął, że urządzenie z pegaza wyglądało jak zmodyfikowana wersja tego z milki łej -- może to miało wyjaśnić drobną różnicę w działaniu ;)

konkretnie kiedy to powiedział?; bo nie słyszałem;

Inwe to nie byla inna galaktyka.

to odnośnie kata czy działania urządzenia?;

w przypadku kata to jest inna galaktyka niż Droga Mleczna(wiem, wiem też byłem zaskoczony jak się o tym dowiedziałem ;) );

w przypadku urządzenia nikt nigdy nie stwierdził, aby odległość wpływa na działanie tego urządzenia;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#12 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.12.2008 - |15:03|

Odnosnie tego ze to wszystko dzieje sie w Pegazie.
Co jest spalona sprawa bo to niby urzadzenie miedzy galaktyczne tak samo jak Keller pojawiajaca sie w ciele tej baby..jej swiadomosc powinna byc stlumiona

Ogolnie polecam pierwsze odc sezonu 9 sg1 tam wszystko jest wyjasnione

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 13.12.2008 - |15:10|

• 0

#13 LunatiK

LunatiK

Sierżant

• Użytkownik
  • 764 postów

Napisano 13.12.2008 - |15:31|

co jest z kosmitami i ziemską bronią?; rozumiem, że design trochę podobny, ale żeby od razu rzucić okiem na broń i wiedzieć jak działa, a następnie zatknąć ją sobie, ot za pasek?;

poza tym kat, inna galaktyka, zupełnie inna kultura, ale mamy pieniek, mamy topór i kata jak w pysk strzelił; jeśli już chcą się wzorować na Ziemi tak dokładnie, to wziąwszy pod uwagę, że mieli dubeltówki to powinni albo ją powiesić, rozstrzelać albo mieć ichni odpowiednik gliotyny;

Już zaprzestałem sobie zawracać takimi sprawami głowe od odcinka z miedzyplanetarną federacją.
Teraz wychodze z założenia że wieśniacy w Pegazie więdzą wszystko nieważne czy chodzi o działanie pistoletu plazmowego czy ruchy statków wraith. Ot konwencja.

To samo z kulturą. Dają dziwny misz masz tego co mamy u siebie.
  • 0
Kapitan Bomba - Idealny SF :P

Dołączona grafika

#14 macgyver2004

macgyver2004

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 13.12.2008 - |16:00|

Sredni odcinek co nie znaczy ze zly.
Chyba aktorka grajaca doktor chciala zmienic mundurek na cos fajniejszego :-)
Ale ogolnie mogli by rzucic wiecej akcji na koncowke sezonu.
No i kolejna postac ktora uciekla i moze ja jeszcze spotkaja, cos ich duzo ostatnio sie pojawia :-)
  • 0

#15 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 13.12.2008 - |16:16|

@inwe: ups, mój potężny błąd ;p powiedział it looks almost identical to bla bla bla
musielibyśmy popatrzeć po screenach jak duże jest to almost, ale póki co jestem zmuszona odwołać swoje słowa :)
  • 0

#16 Madman07

Madman07

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 13.12.2008 - |18:55|

20 minuta jak gadaja jak jennifer uruchomiala to urzadzenie do komunikacji nie posiadajac genu pradawnych, to mi tak zaswiecilo w glowie, a moze nasza pani doktor bedzie miala dziecko <rotfl>, dzieki czemu udalo jej sie uruchomic to urzadzenie :)

Z tego co zrozumiałem, to doktorek powiedział, że któryś technik mógł dotknąć kamyczka :P
  • 0

#17 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.12.2008 - |20:01|

Odnosnie tego ze to wszystko dzieje sie w Pegazie.
Co jest spalona sprawa bo to niby urzadzenie miedzy galaktyczne tak samo jak Keller pojawiajaca sie w ciele tej baby..jej swiadomosc powinna byc stlumiona

A możesz mi powiedzieć w którym miejscu było powiedziane że urządzenie tłumi świadomość? Nie pamiętam żeby to było wyjaśnione. Jak komuś się tam strzeliło że urządzenie działa międzygalaktycznie to nie robi z tej osoby autorytetu w dziedzinie obcej technologii i nie oznacza że nie można go jednak użyć w obrębie galaktyki. Poza tym nie wiemy ile jest tych urządzeń. Może po prostu to jest nowszą wersją poprzedniego i działa w nieco inny sposób. Trochę wyobraźni.

Co do odcinka to w porównaniu z kilkoma ostatnimi wcale nie jest tak źle. Obejrzałem bez spoglądania na zegarek więc daje radę.

Ale ogolnie mogli by rzucic wiecej akcji na koncowke sezonu.

Tu się w pełni zgadzam.
  • 0
don't try

#18 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.12.2008 - |20:06|

A możesz mi powiedzieć w którym miejscu było powiedziane że urządzenie tłumi świadomość? Nie pamiętam żeby to było wyjaśnione. Jak komuś się tam strzeliło że urządzenie działa międzygalaktycznie to nie robi z tej osoby autorytetu w dziedzinie obcej technologii i nie oznacza że nie można go jednak użyć w obrębie galaktyki. Poza tym nie wiemy ile jest tych urządzeń. Może po prostu to jest nowszą wersją poprzedniego i działa w nieco inny sposób. Trochę wyobraźni.

Polecam pierwsze odcinki sezonu 9 SG1 -_-
Jak sie cos wymysla to sie potem tego nie zmienia zeby bylo smieszniej i dlatego bo nie umieli nic lepszego wymyslec do odcinka tylko to ze urzedzenie druga osobe tez przenosi.. Teraz zaluje ze nizszej oceny nie wystawilem po glebszej analiznie odcinka.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 13.12.2008 - |20:07|

• 0

#19 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.12.2008 - |20:20|

Oglądałem wszystkie odcinki i dalej nie wiem dlaczego się tego czepiasz.

Jak sie cos wymysla to sie potem tego nie zmienia

A co jest złego we wprowadzaniu innowacji. Jak pradawni zjawili się w Pegazie zbudowali nowe wrota więc nie widzę powodu dla którego nie mieliby zbudować nowej wersji tego urządzenia.
  • 0
don't try

#20 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.12.2008 - |20:31|

Oglądałem wszystkie odcinki i dalej nie wiem dlaczego się tego czepiasz.
A co jest złego we wprowadzaniu innowacji. Jak pradawni zjawili się w Pegazie zbudowali nowe wrota więc nie widzę powodu dla którego nie mieliby zbudować nowej wersji tego urządzenia.

Ale tu mi chodzi glownie o to ze specjalnie to nagieli zeby odcinek nakrecic bo nie stac ich na jakis nowy pomysl.. Pozatym po co mieliby zmieniac to urzadzenie po to zeby druga osobe tez przenosilo? Jest jakis sens w tym?
pozatym jednorazowo to zrobili tylko na potrzeby odcinka.. Jakby mialo z tym urzadzeniem byc kilka odcinkow i bylo by wspomniane ze to zmienona wersja to OK. Ale nie w ten sposob

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 13.12.2008 - |20:34|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych