Odcinek 072 - S04E15 - Going Under
Napisano 09.12.2008 - |18:56|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 16.12.2008 - |19:54|
A poza tym to jakoś jak dla mnie mało emocjonujące to było.
Do tego dowiadujemy się od Linca ,że ich matka też pracowała dla Firmy.
No no faktycznie kontynuują rodzinną tradycję.
Cieszy mnie, że sprawa Alexa nie jest jeszcze zamknięta i udało mu się uciec co prawda przy pomocy swojej znajomej ale jednak.
Lubię tą postać i wygląda na to ,że wciąż będzie uczestniczyć w wydarzeniach.
Gretchen i Self jakoś tak strasznie łatwo dali się załatwić temu "biznesmenowi" z walizką.
Nie jestem pewien czyj to był głos w słuchawce jak już zameldował, że ma Scyllę ale niezłe by było jakby się okazało, że to córeczka generała.
T-Bag ta mała wesz jak widać wszędzie się pojawia i zawsze jakoś się z każdych kłopotów wykaraska z cudownym wręcz szczęściem.
Choć teraz miał kilka chwili pechowych jak trafił na Lincolna.
No i nie chce mi się wierzyć, że Firma tak łatwo da odejść Sucre.
Generał Krantz też musi mieć teraz niezłe ciśnienie bo jakby nie było kompletują teraz niezłą drużynę do odzyskania Scylli w której nikt nikomu nie będzie ufał.
Użytkownik biku1 edytował ten post 16.12.2008 - |19:58|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 16.12.2008 - |20:27|
A mnie się właśnie wydawało, że to ona. Przynajmniej ją obstawiam.Nie jestem pewien czyj to był głos w słuchawce jak już zameldował, że ma Scyllę ale niezłe by było jakby się okazało, że to córeczka generała.
A co do odcinka, to trzyma poziom 4 sezonu.
Napisano 16.12.2008 - |21:48|
Odcinek dobry - w szczegolnosci sceny dziejace sie w podwiadomosci Mickaela.
Nie podoba mi sie w to, ze zaczyna sie spin w kierunku by pokazac, ze Firma wcale nie jest taka zla. zaprzeczanie sobie samemu.
Genesis
Napisano 16.12.2008 - |23:22|
Mam dokładnie takie samo zdanie, zupełnie mi się to nie podoba... Firma trzeba zniszczyć i już, obojętnie jak itd., ale tak być musi, bo to się od 1 serii ciągnie...Nie podoba mi sie w to, ze zaczyna sie spin w kierunku by pokazac, ze Firma wcale nie jest taka zla. zaprzeczanie sobie samemu.
Motyw z matką pracującą dla firmy przewidziałem i też mi się to nie podobało...
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 17.12.2008 - |09:14|
Napisano 17.12.2008 - |16:40|
Jest mnóstwo akcji, zaskoczeń (chociaż czasami zupełnie nielogicznych) i mimo, iż coraz bardziej zaczyna to przypominać SF to bez wątpienia jest to lepszy sezon od III.
Pozostało jeszcze 9 odcinków o ile się nie mylę i mam nadzieje , że serial skończy się jakimś mocnym wydarzeniem.
Najlepiej jakby na końcu generał zabił Scofielda co by było równoznaczne z tym , że z Firmą nie da się wygrać.
Na system nie ma mocnych.
Denerwować mnie ostatnio zaczęło to wykradanie sobie Scylly, no ile razy można. Teraz córeczka generała ją ma i będziemy świadkami polowania zimnej suki Greatchen na inną zimna sukę.
Oby tylko nie było Happy endu w tym serialu.
Napisano 17.12.2008 - |23:18|
Na samych tych panelach (zakladka SOLAR i bargain) prawdopodobnie byliby w
stanie kontrolowac cala energie na swiecie, a przynajmniej zarabiac biliony dolarow....
Napisano 22.12.2008 - |14:25|
Napisano 21.04.2010 - |12:25|
Nie podoba mi sie w to, ze zaczyna sie spin w kierunku by pokazac, ze Firma wcale nie jest taka zla. zaprzeczanie sobie samemu.
Fakt to jest kiepskie, przez 3 sezony największy wróg a tutaj się okazuje nagle że chcą chronić przyszłość świata. W ogóle ten 15 odcinek był bardzo dziwny, dobrzy stali się źli ci źli nagle się okazali że są dobrzy. Poza tym trudno mi ocenić ten odcinek, dużo chaosu, zmian akcji , scylla była już chyba w każdych rękach, jakieś wizje Michaela. Zarazem oglądało się to bez cienia znużenia - nie wiem może 7/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych