Skocz do zawartości

Zdjęcie

Resident Evil: Degeneration (2008)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 08.12.2008 - |17:47|

Jestem tą animacją zachwycony, nawet nie wiem kiedy, przeleciało mi te prawie 100 minut, kapitalnego filmu.
Nie jestem jakimś wielkim fanem serii gier, więc pod tym kontem nie będę porównywał filmu do gry, ale jak zrobiły go Japońce to z pewnością jest kopią gry. Animacja wygląda świetnie, no może trochę postacie im się nie udały, szczególnie ich twarze, wygladają trochę plastikowo. Z pewnością animacja nie stoi na takim poziomie jak ta z obu części final fantasy, ale z kolei, film nadrabia, fantastycznym scenariuszem, klimatem, akcją.
Film jest napewno odskocznią od tych wszystkich amerykańskich animacji o pandach i innych ograch. Bo szczerze to mam ich już dość, może są one graficznie coraz lepsze, ale z kolei śmieszą coraz mniej, natomiast tu mamy coś ambitnego, prawdziwe kino akcji, grozy, ze szczyptą horroru, kapitalnie się to ogląda, no i jest extra animacja, no poza tymi twarzami, ale to jest naprawdę mały szczegół o którym się za moment zapomina, bo człowiek, jest wpatrzony jak by był w jakimś transie.
Co ja się będę rozpisywał, to trzeba samemu zobaczyć.

Ja z czystym sumieniem daję 9/10. i chciałbym żeby powstała kolejna część, bo końcówka, daje wiele do myślenia, że może ona powstać.

Użytkownik waski edytował ten post 08.12.2008 - |17:52|

• 0

#2 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 11.12.2008 - |11:38|

Mam podobne odczucie co do użytkownika waski. Bardzo dobrze się to ogląda, bardzo fajne animacje (nie powiem, że wyśmienite, bo takowe nie są), dobry scenariusz i wykonanie. Też mam nadzieję, że powstanie kontynuacja, biorąc pod uwagę fakt, że w końcówce widzimy nowo powstałą korporację lub firmę o "wdzięcznej" nazwie TRICELL. Jest potencjał na rozwinięcie tego do trylogii. czas pokaże czy to nastąpi.
  • 0

#3 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 18.12.2008 - |21:40|

Z niespotykanej ilości pylonów zrobione są postacie itd dzięki czemu kształty są wprost perfekcyjne.

Animacja jest dobra, choć czuć sztywność przy fryzurach, niekiedy chodzeniu.

I dochodzimy do twarzy, które są jak ludzie po botoxie, plastikowe, sztuczne, bez wyrazu i emocji.

Co do scenariusza to jest on poprawny, można powiedzieć dobry.

Klimat za to oceniam ciut słabiej.

Ogólnie anime to powinno być SciFi / Fantasy gdzie można pokazać siłę tej techniki filmowej.

Jest to dobre ale nie ma startu do wspaniałego Appleseed, Ghost in the Shell czy Final Fantasy VII: Advent Children.

Bardzo polecam też francuski czarno biały Renaissance
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#4 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 19.12.2008 - |15:40|

Ogólnie anime to powinno być SciFi / Fantasy gdzie można pokazać siłę tej techniki filmowej.

To nie jest anime . To jest tylko film animowany .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 19.12.2008 - |22:27|

Jak dla fana serii RE - bardzo fajnie zrobione. Animacja - no cóż, Squaresoft to to nie jest, po prostu Capcom ma taki styl. Wystarczy przejrzeć intra od ich gier. Tylko że w krótkich ujęciach ta sztywność nie rzuca się w oczy - zwykle przerywniki mają dynamiczne. Na serio to obejrzałem gdzieś na necie pierwsze pięć minut i byłem święcie przekonany że to intro nowej części :D A tu niespodzianka. Ode mnie 8/10 ze względu na oklepaną do bólu fabułę i tradycyjną infantylność. Zawsze bardziej ceniłem klimat zagrożenia z pierwszych części gry, niż radosnej sieczki znanej choćby z IV części.

Użytkownik Myszaqu edytował ten post 19.12.2008 - |22:28|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych