Nie jestem jakimś wielkim fanem serii gier, więc pod tym kontem nie będę porównywał filmu do gry, ale jak zrobiły go Japońce to z pewnością jest kopią gry. Animacja wygląda świetnie, no może trochę postacie im się nie udały, szczególnie ich twarze, wygladają trochę plastikowo. Z pewnością animacja nie stoi na takim poziomie jak ta z obu części final fantasy, ale z kolei, film nadrabia, fantastycznym scenariuszem, klimatem, akcją.
Film jest napewno odskocznią od tych wszystkich amerykańskich animacji o pandach i innych ograch. Bo szczerze to mam ich już dość, może są one graficznie coraz lepsze, ale z kolei śmieszą coraz mniej, natomiast tu mamy coś ambitnego, prawdziwe kino akcji, grozy, ze szczyptą horroru, kapitalnie się to ogląda, no i jest extra animacja, no poza tymi twarzami, ale to jest naprawdę mały szczegół o którym się za moment zapomina, bo człowiek, jest wpatrzony jak by był w jakimś transie.
Co ja się będę rozpisywał, to trzeba samemu zobaczyć.
Ja z czystym sumieniem daję 9/10. i chciałbym żeby powstała kolejna część, bo końcówka, daje wiele do myślenia, że może ona powstać.
Użytkownik waski edytował ten post 08.12.2008 - |17:52|