Odcinek 070 - S04E13 - Deal or No Deal
#1 Gość_martha_*
Napisano 01.12.2008 - |23:21|
Napisano 02.12.2008 - |18:25|
Kolejny świetny odcinek! Muszę przyznać, że dawno tak dobrze się nie bawiłem przy oglądaniu PB (no może poza ostatnim odcinkiem :] ) Akcja mknie jak strzała, niespodziewane zwroty akcji co chwilę, dużo zaskoczeń i wielkie emocje towarzyszące na każdym kroku. Scenarzyści po raz kolejny w tym sezonie pokazali, że dalej potrafią widza zaskoczyć i zainteresować świetnym pomysłem, jak za starych dobrych czasów. Już nawet przestałem zauważać potknięcia i niedorzeczności w fabule :]
Druga połowa sezonu to jak powrót zza grobu i mam nadzieję, że kolejne odcinki będą równie ciekawie, bo teraz PB wrócił do łask i liczę na to, że tam zostanie
Way to go!
Ocena 5++/6
Napisano 02.12.2008 - |20:39|
Genesis
Napisano 02.12.2008 - |21:17|
A jednak jakoś to się oglądało i nie było zbytniego "bólu zębów" ze względu na fabułę.
Jak Michael chował ten chip w łazience to odrazu sobie pomyślałem, że to zabezpieczenie wymontowana część Scylli.
Jedno co mi nie pasowało to ten nędzny, kompletnie nie przekonywający romansik Scofielda z Sarą.
ZERO chemii między nimi, nawet się nie starają.
Ostatni scena jak się ściskają - porażka.
Zastanawiała mnie jeszcze w tym odcinku córeczka Generała - wybitnie jej nie pasowało postępowanie ojca.
Poczekamy zobaczymy co z tego wyniknie bo z jakiegoś powodu scenarzyści nam to pokazali więc być może wyprowadzą z tego zaskakującego sprzymierzeńca dla naszej drużyny.
Ciekawe gdzie podział się Alex czyżby chciał odświeżyć te kontakty z FBI po tym jak wspominał o swojej znajomej.
W każdym razie ja liczę bardzo ,że się dalej będzie pojawiał bo już od dawna lubię tą postać jak i tego aktora.
Na zakończenie najlepszy moment całego odcinka to chyba bezcenna mina Selfa jak się okazało ,że Scylla jest niekompletna.
Użytkownik biku1 edytował ten post 02.12.2008 - |21:18|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 02.12.2008 - |22:12|
Użytkownik garus edytował ten post 02.12.2008 - |22:12|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#6
Napisano 02.12.2008 - |22:56|
#7 Gość_martha_*
Napisano 02.12.2008 - |23:54|
Tu masz rację. Dosyć sporo jest migawek z nią w ostatnich kilku epizodach, a od początku jak ją pokazują, mam wrażenie, że ta laska za plecami ojca robi swoje...Zastanawiała mnie jeszcze w tym odcinku córeczka Generała - wybitnie jej nie pasowało postępowanie ojca.
Poczekamy zobaczymy co z tego wyniknie bo z jakiegoś powodu scenarzyści nam to pokazali więc być może wyprowadzą z tego zaskakującego sprzymierzeńca dla naszej drużyny.
On tą kostkę wyjął już przy Generale, więc niekoniecznie musiało być to zabezpieczenie przed Selfem. Mike wtedy, jak to wyjmował, jeszcze nie wiedział, czy wyjdzie ze Scyllą bez szwanku czy nie, więc jakby akcja potoczyła się inaczej, niż potoczyła w poprzednim odc, miałby haka na Generała.Kolejny absurd: Michael nie ufa Selfowi i daje mu niekompletną Scyllę. Jednak w poprzednim odcinku ufał mu na tyle, że wziął od niego kopertę z papierami gwarantującymi mu wolność i przez godzinę nawet do niej nie zajrzał.
Pytanie: czyi byli to ochroniarzeOdcinek w miarę, ale absurd goni absurd Kiedy Sooper wychodzi z magazynu, w którym jest senator i Herb, jest też kilku ochroniarzy. Gdy padają strzały, nagle ochroniarze zniknęli
Użytkownik martha edytował ten post 02.12.2008 - |23:59|
Napisano 03.12.2008 - |00:54|
Pokazano nam flashback, w którym Michael wyjmuje ten chip(?). Ale czy na podstawie tego flashbacku można określić, kiedy to było?On tą kostkę wyjął już przy Generale, więc niekoniecznie musiało być to zabezpieczenie przed Selfem. Mike wtedy, jak to wyjmował, jeszcze nie wiedział, czy wyjdzie ze Scyllą bez szwanku czy nie, więc jakby akcja potoczyła się inaczej, niż potoczyła w poprzednim odc, miałby haka na Generała.
Napisano 03.12.2008 - |08:50|
oczywiście. w czasie pomiędzy sceną z flashbacku a oddaniem scylli selfowi. poza tym, czy to takie ważne kiedy?Pokazano nam flashback, w którym Michael wyjmuje ten chip(?). Ale czy na podstawie tego flashbacku można określić, kiedy to było?
Użytkownik cesi2335 edytował ten post 03.12.2008 - |08:50|
Napisano 03.12.2008 - |10:02|
Podobała mi sie reakcja Jonathana na tego namolnego impotenta-weterana (piękna żona owdowiała). Już myślałem ze zacznie sie jawna opozycja Dyskoboli a tu ciach bajera nie ma kolesia
Użytkownik MAF edytował ten post 03.12.2008 - |10:05|
Napisano 06.12.2008 - |12:06|
9.0 True Blood
8.0 Prison Break, Kyle XY
7.0 Heroes
Napisano 06.12.2008 - |19:49|
To ,że teraz wolał dać Donowi dogadać się z kupcem i samemu nie ryzykować to raczej świadczy o jego przebiegłości.
Zresztą sam bym wolał aby ktoś inny się narażał podczas tej transakcji z jakby nie było podejrzanymi i groźnymi typami niż samemu nadstawiać głowy.
A szukanie sobie na siłę absurdów gdy się nie wie jak fabuła się potoczy to jest właśnie absurd.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 08.12.2008 - |08:57|
Napisano 14.04.2010 - |15:17|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych