Skocz do zawartości

Odcinek 069 - S04E12 - Selfless

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka 4x12 "Selfless". (23 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka 4x12 "Selfless".

1. 10 (6 głosów [30.00%])

Procent z głosów: 30.00%

2. 9,5 (2 głosów [10.00%])

Procent z głosów: 10.00%

3. 9 (6 głosów [30.00%])

Procent z głosów: 30.00%

4. 8,5 (3 głosów [15.00%])

Procent z głosów: 15.00%

5. 8 (1 głosów [5.00%])

Procent z głosów: 5.00%

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (0 głosów [0.00%])

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (1 głosów [5.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [5.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 24.11.2008 - |21:39|

Ocena odcinka 4x12 "Selfless".
  • 0

#2 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.11.2008 - |12:37|

4x12

Holly Shit! Takiego świetnego odcinka to się po Prisonie nie spodziewałem :] Zdecydowanie najlepszy w tym sezonie i spokojnie mógłby konkurować z najlepszymi odcinkami 2 a nawet 1 sezonu! Wszystko w nim było: dużo akcji, niespodziewane zwroty akcji i chyba pierwszy raz w tym sezonie zostałem porządnie zaskoczony.
Po prostu miodzik, takiego PB to ja mogę oglądać codziennie ;)
Świetna scena z porwaniem generała, bardzo zmyślnie rozpisana i przemyślana, chodź nie obyło się bez głupich potknięć i miejscowego braku realizmu, ale jak zwykle przymknąłem na to oko. Wszystko oglądało się z niezwykłym zainteresowaniem, a końcówka z mega cliffhangerem jak za starych dobrych czasów doprowadziła do opadu szczęki i niecierpliwego oczekiwania na następny odcinek. Jak dalej taki poziom utrzyma 2 połowa sezonu to nie mam nic przeciwko kontynuacji, ale lepiej by chyba było, jakby jakoś to wszystko ładnie i zgrabnie zakończyli w tym sezonie :]

Ocena 6-/6
  • 0
I will do anything for lulz.

#3 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.11.2008 - |13:00|

Self, WTF??????????????

Tak mi ich żal... Się chłopaki namęczyły, a tu zonk :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#4 malarzinho7

malarzinho7

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 25.11.2008 - |14:14|

Wlasnie kim jest ten Self? :( Ja myslalem ze oni juz beda wolni, przez Tyle przeszli a Tu Self Kretem :(:( Nie zniose tego :( Teraz znowu Tydzien czekac :( Jej, najlepszy odcinek jaki widzialem w 4 sezonie,oj jak juz ktos wyzej napisal i z odcinkami 1,2 Serii moze konkurowac.

Użytkownik malarzinho7 edytował ten post 25.11.2008 - |14:17|

• 0

#5 Guzek9

Guzek9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 25.11.2008 - |15:23|

świetny odcinek, wiecie ile jeszcze odcinków pokażą w tym roku??
  • 0

#6 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 25.11.2008 - |15:30|

Mają być 22 odcinki w tym sezonie + 2 dodatkowe nie wiadomo kiedy.
  • 0
I will do anything for lulz.

#7 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 25.11.2008 - |18:31|

hah, jak się zaczął 4 sezon to chodziło mi to po głowie, że Self może być głęboko umoczony w to, ale później dałem sobie spokój.
Następnie podczas oglądania odcinka, tak sobie myślę, że Scylla zdobyta, wszystko wskazuje na jakiś happy end a tu dopiero połowa sezonu i ładny zonk na koniec. Co do odcinka tak jak wcześniej zostało napisane, świetny.
  • 0

#8 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.11.2008 - |19:13|

hah, jak się zaczął 4 sezon to chodziło mi to po głowie, że Self może być głęboko umoczony w to, ale później dałem sobie spokój.

Ja myślałem, że właśnie zakamuflowanym jednym z Firmy to jest ten przełożony Selfa co kazał mu jechać do tego senatora po otrzymaniu Scylli.
A tu widzę inaczej i nasz idealista agencik okazał się łasy na forsę.
Szkoda mi tej agentki bo ją lubiłem i już mi coś nie pasowało jak ona czekała z T-Bagiem na tym za[beeep]u zamiast go zawieźć gdzieś na posterunek.
Ale tego się nie spodziewałem, że to Self ją zabije - myślałem ,że to właśnie T-Bag jak zwykle jakoś się wydostanie i ewentualnie to on ją załatwi.
Szkoda. :(
Swoją drogą Teodor miał niesamowitą minkę jak zobaczył śmierć tej agentki. Ciekawe jak teraz jego wątek się potoczy, czy Self go wrobi w to morderstwo.

W każdym razie odcinek na poziomie jak za czasów sezonu 1 czyli świetny i bardzo dobrze się go oglądało.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#9 Dwango

Dwango

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 25.11.2008 - |21:57|

Proszę, proszę. Tak więc jednak da się nakręcić odcinek bez jakiś bijących po oczach niedorzeczności w rodzaju otwierania sejfu ręczną wiertareczką albo tego nieszczęsnego przejścia przez rurę z wodą.

(Przecież przez te uszczelnione szmatami dziury powinno wyciekać tysiące litrów wody na godzinę! Kiedy we Wrocławiu pękła taka rura to tunel pod pl. Dominikańskim zalało w kilka minut)

Daję 8,5, czyli maksymalną możliwą ocenę. Oceny powyżej 8,5 zarezerwowane są wyłącznie dla BSG.
  • 0

#10 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 26.11.2008 - |08:17|

Self, Self, kto by się spodziewał. :) Dobry motyw.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#11 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.11.2008 - |21:56|

Proszę, proszę. Tak więc jednak da się nakręcić odcinek bez jakiś bijących po oczach niedorzeczności [...]

A ja znajduje diwe olbrzymie neidporzecznosci. Po pierwsze - Mickael, tak ciezko doswiadczony, zbyt latwo rozstaje sie z Scylla, nie sprawdzajac nawet gwarancji.

Po drugie samotna akcja Sary przeciw corce Generala. bardzo nierealistyczna. Zbyt wiele rzeczy moglo sie w niej nie udac, by opierac na niej cala intryge. Wyglada na to, ze nie bylo planu B.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#12 cesi2335

cesi2335

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 27.11.2008 - |22:53|

Dno!!!tak genialny odcinek spieprz... takim głupim motywem:/ ostatnie 4 minuty to było oczekiwanie na to czy znowu czymś zaskoczą i niestety...a miało być tak pięknie...
  • 0

#13 L1su

L1su

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 28.11.2008 - |15:32|

Nom :) jeden z najlepszych odcinków w tym sezonie. Jeżeli dobrze pamiętam to końcówki sezonów PB zawsze były takie emocjonujące i trzymające w napięciu.
  • 0

#14 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.11.2008 - |16:01|

Jeżeli dobrze pamiętam to końcówki sezonów PB zawsze były takie emocjonujące i trzymające w napięciu.

Ale to przecież nie jest koniec sezonu tylko jego pierwszej połowy. :)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#15 Dwango

Dwango

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 28.11.2008 - |19:28|

A ja znajduje diwe olbrzymie neidporzecznosci. Po pierwsze - Mickael, tak ciezko doswiadczony, zbyt latwo rozstaje sie z Scylla, nie sprawdzajac nawet gwarancji.

Po drugie samotna akcja Sary przeciw corce Generala. bardzo nierealistyczna. Zbyt wiele rzeczy moglo sie w niej nie udac, by opierac na niej cala intryge. Wyglada na to, ze nie bylo planu B.

Nie przesadzajmy. Nie są to niedorzeczności aż takiego kalibru jak co poniektóre perełki z odcinków wcześniejszych. Można przyjąć, że Michael miał akurat inne zmartwienia, które za bardzo zaprzątały jego uwagę by mógł skupić się na tej sprawie. Jak na przykład nowotwór... Co do akcji Sary, szanse jej powodzenia oceniłbym na 30%. Czyli akcja bardzo ryzykowna, ale nie bez szans na wygraną.

Użytkownik Dwango edytował ten post 29.11.2008 - |12:18|

• 0

#16 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 01.12.2008 - |08:25|

Planem B było pewnie posłużenie się generałem (pistolet do głowy i spróbować przejść, ryzykowne, ale mogli wcześniej uważać, że ma to szanse powodzenia).
Co do Michaela i Scylli - myślę, że wszyscy ufali Selfowi, bo był tak samo jak oni w tym zatopiony, próbując sprzedać Scyllę podpisuje na siebie wyrok śmierci, jedyną szansą ujścia z życiem było dla niego załatwienie Firmy.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#17 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 10.04.2010 - |21:00|

Świetny odcinek 9,5/10. Te 0,5 punkta muszę odjąć za bzdurną akcję z Sarą i córką generała. Ci agenci co ją pilnowali, nie no nikt nie może być aż takim kretynem żeby czegoś nie podejrzewać w takiej chwili. A wątek z Selfem zapowiada się bardzo ciekawie.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych