Skocz do zawartości

Zdjęcie

Polska strona Stargate Atlantis

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
51 odpowiedzi w tym temacie

#1 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 30.07.2004 - |13:04|

Witam

Chciałbym przedstawić Wam swoją stronę o Stargate Atlantis.
Wpadłem na pomysł zrobienia jej, ponieważ nikt nie zajmował się tym w naszym kraju. W ogóle jeśli chodzi o strony www to u nas coś kuleje ten przemysł, mamy dobre forum, dobrą strona z napisami, ale brakuje ogniwa www.
Mam nadzieję, że się spodoba.

Zapraszam: http://sajfaj.net

Użytkownik Talyn edytował ten post 19.05.2005 - |15:03|

• 0
Monitor Skywalker and allow him to land...

#2 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 30.07.2004 - |13:33|

no musze powidziec ,że strona ładnie sie prezentuje i mam nadzieje ze uzupelnisz to na co nie da sie kliknac :)

tak już widze jeden błąd w dziale napisy jest link zatytulowany napisy.gwflota.com. a odnosi nas do napisy.gwrota!!!!a napsiy.gflota to przeciez jest Think Tank :wacko: ....

Użytkownik Michał edytował ten post 30.07.2004 - |13:37|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#3 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 30.07.2004 - |13:50|

Bardzo dobrze zrobiona i ładnie wyglądająca strona :clap:
Oczywiście nic nie jest idealne i każdy napewno będzie miał jakieś mniejsze i większe uwagi dotyczące układu i treści strony.
Mam nadzieję że wszelkie wypowiedzi, potraktujesz jako uwagi które mające na celu poprawienie i udoskonalenie całości.
Moja pierwsza uwaga, która nasuneła się gdy pierwszy raz wszedłem na twoją stronę, to w dziale postacie oprócz opisów brakuje mi zdjęć tych postacji.

Poza tym tak trzymaj i nie porzucaj tego projektu tylko go rozwijaj i nie trać entuzjazmu do SGA

Pzd :D
  • 0

#4 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 30.07.2004 - |14:07|

Wielkie dzięki :-)
Projekt bedzie rozwijany, wszystkie uwagi i pomysły również biorę na serio.
- link do strony z napisami juz poprawiłem, wielkie dzięki. Pomyłka wynika z podobieństwa adresów - nie była zamierzona :-)
- co do zdjęć - zgadzam się, ale wkrótce chcę bardzo rozbudować podstronę z postaciami, wówczas dodam więcej info i fotkę do każdej osoby.

:-)
  • 0

#5 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.07.2004 - |14:45|

Na prawdę fajna stronka. :clap:
Talyn, żeby ci tylko sił i zapału wystarczyło, bo jak 8 sezonów walną to będzie ci dedykowany serwer potrzebny :D .
Pozdrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#6 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.07.2004 - |18:28|

Strona świetnie się zapowiada. :D Oby ruszyła na pełną skalę.
  • 0

#7 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 30.07.2004 - |20:33|

Przyznaję, że strona wydaje się być naprawdę ciekawa.
Muszę pochwalić graficzne opracowanie projektu - jest bardzo dobre jak na mój gust.
Pracuj dalej, ponieważ dotychczas efekty są bardzo dobre.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#8 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 30.07.2004 - |20:36|

Mam sprawdzać dalej? To do autora strony.

gulus z zaciekawieniem
  • 0

#9 Jolinar

Jolinar

Szeregowy

• VIP
  • 47 postów

Napisano 30.07.2004 - |21:06|

No rewelacja, bardzo ładna, masz bazę z MySQL czy wklepujesz info ręcznie?
Grafika bardzo ładna. 9 na 10, lekko bym zmienił lewe menu, napisy nie do końca czytelne i lepiej bym wyróżnił hierarchię podpunktów.

Brawo, czekam na dalsze prace!
  • 0

#10 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 30.07.2004 - |21:33|

Hmmm - ładnie stronka wygląda i zapowiada się fantastycznie - więc pracuj dalej :D Kto wie - może wykluje się z tego jakiś webring lub bliźniacza stronka dla sg1.pl :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#11 Trevor

Trevor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 31.07.2004 - |05:58|

Świetnie wykonana strona, zwłaszcza pod względem graficznym rządzi :D . Jeżeli chodzi o zawartośc to mam nadzieję, że będzie uzupełniana :) . Z uwag technicznych: linki po prawej stronie sa mało stylowe (ta czcionka jakaś taka nijaka, zupełnie bez stylu), po najechaniu na odnośnik zmienia się kolor na niebieski, który nie jest zbyt widoczny a linki w dziale "linki o SG" to nie linki :P . Poza tym :clap: :clap: :clap: .

Użytkownik Trevor edytował ten post 31.07.2004 - |06:01|

• 0

#12 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 31.07.2004 - |13:25|

Na prawdę fajna stronka. :clap:
Talyn, żeby ci tylko sił i zapału wystarczyło, bo jak 8 sezonów walną to będzie ci dedykowany serwer potrzebny :D .
Pozdrawiam

No mam nadzieję, że mogę również liczyć na Waszą pomoc :-)
Co do ilości sezonów - zobaczymy, oby było ich minimum 6 :-)

Jeśli chodzi o stronę:
jest to prosty mechanizm php oparty na plikach, obecnie testuję MySQL, ale jeszcze nie jestem gotów na jego implementację.
Grafika to dopiero podstawa, później będę chciał dodać więcej elementów graficznych, animacje, itp.
Jeśli chodzi o tekst, to zapraszam wszystkich do publikacji recenzji lub streszczeń albo też innych tekstów. Przyznam, ze pomoc się przyda :-)
W końcu to nasz Wspólny świat :-)

Pozdrawiam

Użytkownik Talyn edytował ten post 31.07.2004 - |14:05|

• 0

#13 hirek

hirek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 07.08.2004 - |21:43|

Witam,

Gratuluję strony. Dobrze że zamieszczasz oddzielne streszczenia i recenzje odcinków. Mam nadzieję że po wakacjach też będziesz je regularnie uzupełniał. Jeśli chodzi o wygląd - strona jest ładna.

Pierwszy raz czytałem o Stargate: Infinity. I szczerze mówiąc - mam nadzieję że po raz ostatni :).

Pozdrawiam
  • 0

#14 Cyberbol

Cyberbol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoNewark - ENGLAND

Napisano 07.08.2004 - |21:57|

Witam

Naprawde kawał dobrej roboty. BARDZO dobrze wiem jak trudno jest prowadzić taka stronę.
Sam osobiście prowadziłem PIERWSZY POLSKI portal o iluzji razem z kolegą www.magownia.wp.pl oraz
www.magiazone.prv.pl, następnie pomagałem w prowadzeniu portalu o Natalie Hershlag ups tzn Portman - to dla nie wtajemniczonych - podobno jej prawdziwe nazwisko to tajemnica :) - ale to nie ja napisałem.
OK ale wracając do tematu.

Stronka bardzo mi sie podoba, grafika jest ok - nie wczytuje się zbyt długo, a to NADAL jest ważne!!!,
nie wszyscy mają szybki dostep do internetu.

Jednak najważniejsze jest to, byś nie stracił zapału do pracy. Wiele serwisów jest zaniedbywanych właśnie tylko z tego powodu, no dochodzi jeszcze coś innego czym jest BRAK CZASU – to spotkało wyżej wymienione przeze mnie strony.

Liczą iż serwis będzie się dalej rozwijał – bardzo chętnie pomogę!!!!, jeśli będzie potrzeba NAPISZ!!! Na pewno pomogę!, jestem człowiekiem dokładnym i lubię dłubać więc jak coś to pisz.

Serwis jest, jak na dzień dzisiejszy bardzo dobry – nie będę czepiał się drobnych nie dociągnięć jakimi są co poniektóre kolory, czcionka itp., to z czasem się zmieni – lub się przyzwyczaimy :P :P

Jak narazie odwiedzam go najczęściej jak mogę!!!!.

TAK DALEJ!!!!!!!!
  • 0

#15 Nexus

Nexus

Organizator

• VIP
  • 357 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.08.2004 - |15:04|

Przybyłem, zobaczyłem i brawo! Bardzo ładnie wykonana strona.
Musze się zgodzić z Cyberbolem, że czcionka menu mogłaby być inna. Troszeczkę nie pasuje do całości. Może warto użyć czcionki Stargate?
Życzyć tylko wytrwałości w prowadzeniu (znam to, podobnie jak Cyberbol, z własnego doświadczenia - czas jest najważniejszym czynnikiem).
  • 0
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes" - Laughing Man

#16 harcerzyk123

harcerzyk123

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoWhitestock

Napisano 13.08.2004 - |15:55|

Według mnie stronka jest dobrze pomyślana i dobrze wykonana. Również pochwala krótkie czasy wczytywania się grafiki i ładne, estetyczne wykonanie.
A co do zawartości stronki to mam nadzieję, że będzie w miarę regularnie uzupełniana. Chociaż jak na sam początek jest i tak dobrze a nawet lepiej niż dobrze.
Pozdrawiam i życzę nadal dużo zapału do pracy.
  • 0
"Ambassador Kosh has been a busy boy today."
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"

#17 razo

razo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoSilesia

Napisano 13.08.2004 - |17:12|

Bardzo ciekawa stronka. Mozna na niej znaleźć całkiem sporo informacji. Bardzo zadbana pod względem graficznym. Mam nadzieje ze autor jeszcze długo bedzie miał tyle zapału do tworzenia jej co teraz :)
Aktualizacje jak narazie czeste i bardzo dobrze :] Wszystkim polecam jej odwiedzenie :P

pozdro
  • 0

#18 mmaarroo

mmaarroo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów
  • MiastoGalaktyka

Napisano 20.08.2004 - |00:01|

Gratulacje dla twórcy stronki!!!! Wiele informacji połączone z graficznym ładem powoduje że aż przyjemnie się z niej korzysta!!! Gratulacje!
  • 0

#19 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 20.08.2004 - |06:10|

cytat:

"W dobie nowoczesnej telewizji, gdzie prym wiodą nowoczesne technologie, a efekty specjalnie są miłe dla oka i dość łatwo je wyprodukować - nadeszło nieoczekiwane - koniec monopolu. Startrekowi w postaci Voyagera i Entka mówimy stanowcze nie!"

O kolejna "wojna". :(

Możesz powiedzieć dokładniej dlaczego takie stanowcze "nie" ?
Co mają efekty specjalne do końca "monopolu"?
I gdzie widzisz ten "monopol"?
I kto to jest "my"?

Co ci przeszkadza ?

::. GRUPA TARDIS .::

#20 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 20.08.2004 - |07:49|

O kolejna "wojna". :(

Ojej :/
Nie bierz tego tak do siebie, ale od czsasów Voyagera Trek przestał być jedynym dostawcą scifi na świecie.
Pojawiło się wlele produkcji, w tym Stargate, i to czasem o niebo ciekawszych.
Nie chce by to był początek nowego wątku, bo to naprawdę temat do innego działu, ale skoro rozmyslano nad zakończeniem Enterprise i jego noty serialu były zastraszająco niskie to o czymś świadczy :/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych