Skocz do zawartości

Zdjęcie

Saw V (2008)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 31.10.2008 - |01:07|

Choć nie jestem wielkim fanem Piły i każdy kolejny sequel oglądam tylko dlatego,by dowiedzieć się jakie będzie jej zakończenie to muszę przyznać iż po obejrzeniu go wczoraj jestem naprawdę zadowolony :) Film trzyma w napięciu od początku do końca.Trzeba przyznać,że akcja w Pile jest troszkę schematyczna,ale powoli dochodzimy do sedna sprawy.Jigsaw nie żyje.To fakt.Jednak ktoś mu pomagał.Ktoś,kto również stracił bliską osobę.Pomijając Amandę i Jill,żonę Kramer'a dowiadujemy się o kolejnej osobie wplątanej w drastyczne i nieludzkie "karanie" ludzi za ich grzechy.Kto by się spodziewał iż tak głęboko wplątany w sprawę Jigsaw'a będzie Detektyw Mark Hoffman ?

Niestety film nie ma happy end'u i kończy się jak kończy.Zło zwycięża,ale to nie koniec rozgrywki...To dopiero początek.Kilka wątków zostało zakończonych,ale powstały nowe...

Jak powiedział Kramer każdy ma prawo odkupienia...do zobaczenia w 6 części :D

P.S.

Pułapki ? Wyśmienite :D

Użytkownik MacGyver edytował ten post 31.10.2008 - |01:26|

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#2 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.11.2008 - |22:20|

Właśnie wróciłem z seansu i muszę przyznać, że mam mieszane uczucia po tym co zobaczyłem. Jestem wielkim fanem Piły, a ta część mnie nie do końca zadowoliła.
Z jednej strony mamy bardzo fajne i wymyślne pułapki, trochę krwi (szczególnie na koniec), ciekawe rozwiązania, trochę napięcia i ogólnie porządne wykonanie...a z drugiej film według mnie jest zbyt przegadany. Za mało akcji i za dużo błądzenia, czasami bez sensu i zbędnych dialogów. Szczególnie tego agenta co przeżył i śledził Hoffmana, te jego monologi wyjaśniające głupiemu widzowi co się stało, co on zrobił i dlaczego....boshhh
Na minus jeszcze mało zaskakujące zakończenie, którego można się domyślić bez problemu. A to powinno być najmocniejszym punktem Piły. Nawet świetna końcowa muzyczka nie pomogła ;) Chociaż pękająca kość dała radę :]

Ogólnie film solidny, ale mogło być zdecydowanie lepiej.

Ocena 4/6
  • 0
I will do anything for lulz.

#3 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 04.12.2008 - |20:49|

V część Piły jest troche bardziej detektywistyczna, a mniej "chirurgiczna".
Po Pile 3 i 4, 5tka wydaje się bardzo leciutka... no ale poczekajny na wersje Unrated :)
Film oglada sie bardzo dobrze i nie uwazam aby byl przegadany (no chyba ze ktos chce jedynie "flaki" ogladac).
Nie ma tu tylko lazenia po lokacjach i znajdowania coraz to nowych zagadek (chociaz te tez sa!), ale jest rowniez sledztwo, a takze retrospekcje dotyczace wczesniejszych wydarzen. Jesli chodzi o scenariusz, to wg mnie jest lepszy od Pily 2, 3 i 4. Zakonczenie tez jest zaskakujace.
Mnie sie podobalo i czekam na kolejny odcinek :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych