Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 2008/2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.10.2008 - |23:25|

Sezon 2008/2009 zaczął się już na całego i proponuję podsumować to co zaprezentowały dotychczas stacje.

Pomoże to w dotarciu do wartościowych seriali ludziom, którzy oglądają mniej a reszcie już teraz wyłonić lidera obecnego sezonu.

ŚWIETNE

Sons of Anarchy s1 FX - znakomita nowość od FX, dramat akcji o gangu motocyklowym w małym miasteczku. Godny następca Shield.
Trued Blood s1 HBO - niesamowity KLIMAT i całkiem nowy wymiar opowieści o wampirach. HBO w najlepszej formie.
Supernatural s4 The CW - lepsza z każdym sezonem przygoda 2 braci walczących z demonami itp, znakomity humor i scenariusze.
Dexter s3 Showtime - ewolucja Dextera i nowe klimaty tym razem rodzinno-ojcowsko-przyjacielskie.
Californication s2 Showtime - dalsze perypetie Hanka nie są ani na jotę mniej pokręcone od tych w s1
Shield s7 FX - finał najlepszego serialu o glinach. Mroczny i nihilistyczny.
Star Wars: The Clone Wars s1 Cartoon Network - tak właśnie powinny wyglądać animowane Star Wars, znakomite scenariusze, świetne animacje, bitwy i wszechobecny klimat SW, obowiązkowa pozycja dla fanów

BARDZO DOBRE

House s5 FOX - po genialnym s4 lekki spadek formy ale już można zaobserwować powrót starego dobrego House
The Unit s4 CBS - jednostka trzyma wysoki poziom i nadal dostarcza nam silnych wrażeń
Secret Diary of a Call Girl s2 ITV- lepszy od poprzedniego sezon i lekka zmiana klimatu przygód naszej miłej prostytutki
Worst Week s1 CBS - po genialnym początku troszkę słabiej radzi sobie ta specyficzna komedia w starym stylu oparta na gagach
Life s2 NBC - główny wątek pojawiał się powoli ale już go mamy i zapowiada się ciekawie, klimat z s1 zachowany co się chwali.
Weeds s4 Showtime - zmiana miejsca i klimatu nie zabiła serialu choć według mnie było słabiej niż poprzednio, więcej dramatu mniej komedii

DOBRE

Psych s3 USA - udawane medium trzyma poziom i humor
How I Met Your Mother s4 CBS - ma to zadatki na bardzo dobry sezon z dużymi zmianami
The Sarah Connor Chronicles s2 FOX - dobra kontynuacja walki z terminatorami, ma to klimat i potencjał.
Stargate Atlantis s5 SciFi - finałowy sezon dobry choć standardowy jak wszystko w świecie SG

ŚREDNIE

Chuck s2 NBC - dobrze zrobione i fajnie się to ogląda lecz bohaterowie nie posuwają się do przodu

SŁABE

Smallville s8 The CW - po wycięciu głównych złych postaci serial to jeździec bez głowy
Heroes s3 NBC - totalny chaos

ROZCZAROWANIA

Prison Break s4 FOX - odrastające głowy o reszcie szkoda wspominać

NOWOŚCI - ROZCZAROWANIA

The Mentalist s1CBS - schematyczne i zbyt przypakowane udawane medium, choć zrobione całkiem dobrze
Fringe s1 FOX - schemat, kalka, kopia , LOST
Life on Mars (US) s1 ABC - czyli jak skopać świetny oryginał brytyjski
Merlin s1 BBC - produkcja zdecydowanie dla młodego widza z wszystkimi uproszczeniami i niedociągnięciami

NOWOŚCI - DAM SZANSĘ

My Own Worst Enemy s1 NBC - może się to obroni, choć nie mam za dużych nadziei
Crusoe s1 NBC - tu nadzieje mamy większe choć też umiarkowane, obsada wielce obiecująca
Crash s1 Starz - a tutaj oczekiwania są wprost olbrzymie zwłaszcza po opiniach na forum i tutaj wróżę SUKCES
Legend of the Seeker - po latach posuchy możliwe że będziemy mieli konkretne FANTASY

KONTYNUACJE NA KTÓRE CZEKAM

Battlestar Galactica s4.5 SciFi - wielki finał najlepszego serialu
Breaking Bad s2 AMC - dalsze przygody umierającego nauczyciela / producenta amfetaminy
Big Love s3 HBO - nowoczesny mormon, jego 3 a może i już 4 żony
Tudors s3 Showtime - Henryk VIII w akcji
Medium s5 NBC - jedna z najbardziej lubianych, relaksacyjnych pozycji przeze mnie
Brotherhood s3 Showtime - gangstersko-polityczny dramat obyczajowy z ulubionej stacji
Reaper s2 The CW - dobra konkurencja dla Chucka
i może coś zapomnianego

Użytkownik Quendi edytował ten post 28.10.2008 - |18:09|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 27.10.2008 - |03:17|

Poniżej zamieszczam listę seriali, które widziałem (przynajmniej jeden odcinek, wyłączając ostatnią grupę). Zamiast ocen wolałem dodać krótki i lakoniczny opis, który może zachęcić (bądź odstraszyć).

Warto obejrzeć (produkcje, które polubi spore grono osóB):

True Blood - Unikalny klimat małego miasteczka z połączeniu z wątkiem o wampirach stworzony przez człowieka odpowiedzialnego za Six Feet Under.
Sons of Anarchy - Historia gangu motocyklistów, z genialnie napisanymi postaciami. Niepoprawnie polityczna produkcja z chopperami w tle.
House M.D. - Przygody cynicznego lekarza i jego zespołu. Mimo, że to piąty sezon, dalej się nie nudzi.

Warto spróbować (nie każdemu może się spodobać):

Crash - Zupełnie coś innego niż to do czego przyzwyczaiła nas telewizja. Bazuje na filmie pod tym samym tytułem. Świetna gra aktorska w połączeniu z opowieścią o amerykańskim śnie, pokazaną z różnych perspektyw.
My Own Worst Enemy - Bardzo uwspółcześniona i mocno zmieniona konwencja Jekylla i Hyde. Główną rolę gra nie kto inny jak pan o nazwisku Slater.
Sanctuary - Serial internetowy, który po "przeróbkach" doczekał się transmisji w telewizji. Dosyć mistyczny klimat z udziałem nadnaturalnych stworzeń.

Tylko dla fanów (reszcie zapewne się nie spodoba):

Fringe - Każdy odcinek to nowe zagadki, nie koniecznie ich rozwiązanie. Produkcja twórców Lost.
Star Wars: The Clone Wars - Animowany film na podstawie znanej sagi.
Black Gold - Serial dokumentalny o pracownikach zajmujących się wydobyciem ropy, zainspirowany Deadliest Catch.

Można sobie odpuścić (może się nie podobać):

Worst Week - Specyficzny humor bazujący na gagach sytuacyjnych.
Crusoe - Serial przygodowy, który można obejrzeć z rodziną.
No Heroics - Brytyjski pastiż produkcji o superbohaterach.
Life on Mars US - Amerykańska wersja świetnego brytyjskiego serialu, który został okrojony ze specyficznej atmosfery.

Oczekiwane (kolejne sezony albo nowe produkcje):

Breaking Bad - Dalsza część przygód nauczyciela chemii, który świadomie wplątał się w narkobiznes.
The Pacific (nie jest pewne czy wyjdzie w 2009 roku) - Następca Band of Brothers produkowany przez Spielberga.

Użytkownik blinkkin edytował ten post 27.10.2008 - |03:39|

• 0

#3 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 27.10.2008 - |08:50|

Ja tak krótko. Domyślam się że nie dotyczy to początku roku, a tylko września, stąd:

ŚWIETNE w tym sezonie:
- Dexter, The Sarah Jane Adventures, Eureka
BARDZO DOBRE
- Clone Wars, Mentalist, Atlantis
DOBRE
- Eleventh Hour (sam sie zaskoczyłem), Sarah Connor (mogło być lepsze)
SŁABE
- zawiódł mnie Merlin, zawiodło Sanctuary, Smallville nadal słabe
SZKODA WSPOMINAĆ
- Heroes (wspomniany chaos, brak sensu tego wszystkiego), Prison Break (szczególnie początek, teraz już nieco lepiej)
- dla mnie też True Blood to jakieś nieporozumienie, ale widzę, że wieeelu osobom się podoba :)

Użytkownik Magnes edytował ten post 27.10.2008 - |08:50|

• 0
http://magory.net - moja strona

#4 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.10.2008 - |15:10|

ŚWIETNE:

Supernatural - bracia z sezonu na sezon w coraz lepszej formie. Każdy odcinek to małe arcydzieło :]
True Blood - klimat, klimat i jeszcze raz klimat! Od Alana Ball'a wychodzi kolejna świetna produkcja.
Crash - po 3 odcinkach mogę już stwierdzić, że będzie to jeden z lepszych seriali w tym sezonie. Świetna obsada, klimat, wciągające historie i emocje na każdym kroku.
Californication - Hank Moody jeszcze lepszy niż w poprzednim sezonie. Duża dawka czarnego humoru, seksu i świetnych dialogów.

BARDZO DOBRE:

House - nasz cyniczny doktor nadal w wysokiej formie, ale widać lekki spadek po poprzednim sezonie.
Dexter - te same zarzuty co do House'a :]
It's Always Sunny In Philadelphia - kolejny sezon o szalonych właścicielach baru z dużą dawką absurdalnego humoru. Dalej potrafi rozbawić do łez:]
Entourage - Vince i jego ekipa dalej bawi, wciąga i raczy pięknymi widokami.
Shield - po ostatnim genialnym odcinku zaczynam żałować, że to ostatni sezon tego niezwykle realistycznego serialu o glinach. Teraz na każdy odcinek czekam jak małe dziecko ;)
Family Guy & The Simpsons & South Park - 3 najlepsze seriale animowane dalej potrafią rozbawić do łez, zaskoczyć i zbulwersować. Oby tak dalej!
Mentalist - bardzo dobra schematyczna produkcja kryminalna. Ciekawe zagadki, interesujący główny bohater i szybko zlatujący czas :]

DOBRE:

Fringe - bardzo przyjemny schematyczny serialik typu X-Files od J.J. Abramsa.
How I Met Your Mother - ogólnie jest dobrze, ale to nie jest to samo co w poprzednich sezonach. Czekam na znaczną poprawę.
My Own Worst Enemy - Nowoczesny Dr. Jekyll i Mr. Hyde. Zapowiada się ciekawie, ale z pełną oceną jeszcze trochę poczekam.
Worst Week - taki przyjemny serial na odprężenie po ciężkim dniu. Nie mam dużych oczekiwań co do niego i się nie zawodzę.
The Office - 5 sezon amerykańskiej wersji Biura ze Stevem Carell'rm. Ciągle jest śmiesznie, niezręcznie i głupkowato :]

SŁABE:

Heroes & Prison Break - oglądam w sumie już z przyzwyczajenia. Zdarzają się niekiedy perełki, ale to już widmo świetnych pierwszych sezonów, a szkoda.
Crusoe - ja odpadłem. Takie przygodowi to zdecydowanie nie dla mnie :]
Eleventh Hour - jakoś mi nie przypadł do gustu. Wynudziłem się.

CZEKAM NA:

Battlestar Galactica - czekam z niecierpliwością na ostatnie odcinki mojego ulubionego serialu SF
LOST - dalej, pomimo wzlotowi upadków jest to jeden z moich ulubionych seriali i na każdy odcinek czekam z wielką niecierpliwością. Sezon 5 już za 2 miesiące :]
24 - 7 sezon przygód mojego ulubionego agenta już w styczniu. Jack is back! :]
Clevland Show - spin-off Family Guy'a z wiadomo kim na czele:]
Flight Of The Conchords - 2 sezon w styczniu. Zobaczymy co teraz zaprezentuje mój ulubiony zespół comedy-folk-rockowy :]
  • 0
I will do anything for lulz.

#5 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 27.10.2008 - |18:25|

Świetne:
True Blood - najlepsza premiera tego sezonu. Bardzo klimatyczny serial o wampirach.
Californication - klasa sama w sobie - jeszcze lepsze niż w poprzednim sezonie, mimo że poprzeczka była ustawiono bardzo wysoko

Bardzo dobre:
Chuck - świetny lekki serial pełny akcji i humoru
Pushing Daisies - jedyny taki serial. Baśń dla dorosłych z genialnym humorem i narracją.
Gossip Girl - jak dla mnie rewelacja, a serial jak dla mnie jest coraz lepszy.
Entourage - ekipa trzyma swój poziom, a zdarzają się świetne odcinki.
Crash - serial na podstawie jednego z moich ulubionych filmów, zapowiada się na bardzo dobrą rozrywkę.
Supernatural - muszę powiedzieć że ten serial mnie zaskoczył niedawno nadrobiłem 2 sezony i muszę powiedzieć że było warto.

Dobre:
House M.D. i Dexter - przy tych serialach mam pewien kryzys oba są na bardzo wysokim poziomie ale jakoś odczuwam pewne zmęczenie materiału i najprawdopodobniej na razie sobie odpuszczę ich oglądanie.
Sanctuary - jedna z lepszych premier tego sezonu.
Dirty Sexy Money - jest dobrze a czasami bardzo dobrze.

Słabe:
Heroes - tu mam problem bo lubię ten serial ale z każdym odcinkiem pojawia się problem co oni jeszcze wymyślą.
Smallville - nie chce mi się nawet pisać co z tym jest nie tak. PAS

Największe rozczarowanie:
Fringe - miałem co do tego serialu duże oczekiwania i po pilocie byłem zdania że jest to solidna produkcja potem były odcinki 2-3 i pas nie warto tego oglądać.
Stargate Atlantis - sezon numer 5 nie nadaje się do oglądania.

Na co czekam
Battlestar Galactica - trzeba zakończyć najlepszą serię sci-fi
The L Word - podobnie jak BSG ostatni sezon najlepszego serialu obyczajowego.
The Tudors - jeden z moich ulubionych seriali.
LOST - tu nie finał ale naprawdę ciekawi mnie co się stało i gdzie się przeniosła wyspa:P
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#6 rarehare

rarehare

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 501 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 27.10.2008 - |20:30|

Świetne:
True Blood - preair miał takie opinie, że spodziewałem się kaszany, a tym czasem serial jest świetny,
klimat, klimat i jeszcze raz klimat;
Dexter - lekko obniżył loty, ale to dalej stary dobry Dexter , ciekaw jestem tylko, jak poprowadzą fabułę;
Californication - Hank i jego seksualne perypetie zawsze zwalają z nóg, drugi sezon zdecydowanie równa się pierwszemu
Supernatural - co tu dużo mówić, 4 sezon dosłownie miażdży, każdy odcinek jak na razie jest bliski perfekcji,
zero nudy, same emocji, to jest to! ;D
Life - nie tak popularny, a kapitalny, Crews to świetna postać, a sprawy są naprawdę wciągające;
Monk - już siódmy sezon, ale scenariusz wciąż ciekawy, a Monk wciąż genialny;

Dobre:
Eureka - sporo humoru i dużo lepszy scenariusz, niż w ostatnich sezonach ;]
How I Met Your Mother - niektóre odcinki świetne, niektóre trochę przynudzają, ale to obok TAAHM najlepszy sitcom;
Two and a Hal Men - tak jak w HIMYM, raz lepiej, raz gorzej, ale nudy nie ma, ale konkurencja odpada na starcie;
House M.D. - w sezonie tym trochę odeszli od spraw czysto lekarskich i bardziej skupili się na relacjach doktorka, ale House nadal prezentuje świetną formę;
South Park - po bardzo średnim początku sezonu, South Park wychodzi na prostą, 3 najnowsze odcinki są naprawdę dobre, kupa śmiechu;
Sons of Anarchy - bardzo przyjemny serial, spore zaskoczenie, dobre aktorstwo i scenariusz;
Chuck - głupie to to, ale fajnie się ogląda i jest na co popatrzyć ;D
Eleventh Hour - dużo lepszy niż Fringe, sprawy bardziej przyziemne i główny bohater jakoś bardziej mi do gustu przypadł;

Dają rade:
Fringe - wszystko kręci się wokół profesorka, wszystko jakieś takie naciągane,
no ale Abrams potrafi wciągnąć, czekam na słaby odcinek, żeby to porzucić ;P
Heroes - strasznie pokręcili, sto wątków na minutę, powoli mi się to nudzi
Prison Break - zdecydowanie lepiej niż w 3 sezonie, pomimo durnego 'odrośnięcia głowy';
Crusoe - taki rozluźniacz na niedzielne popołudnie, nie wieszałbym na nim psów ;]

Shity:
Tu tylko wypiszę, bo na większości nie wytrzymałem nawet jednego odcinka. Powodem albo wielkie nudy, albo durny scenariusz, albo ogólna klęska żywiołowa.
Sarah Connor Chronicles, My Own Worst Enemy, Mentalist, Knight Rider, Worst Week, Merlin

Na co czekam:
Lost, Breaking Bad, Tudors, Battlestar Galactica, Crash (aż obejrzę ;P)
  • 0

#7 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 27.10.2008 - |23:20|

Świetne:
Supernatural - Jak dla mnie scenarzyci w tym sezonie na maxa pojechali
House - Cynizm nadal w modzie
Eureka - Genialny humor

Bardzo dobre:

Chirurdzy - Jak dlamnie bardzo wciągający serial który zarówno jest dramatem jaki czasami komedią
Chuck - Głownie za to co tu już zostało powiedziane
CSI/NY/MIAMI/ - Za wiele rzeczy ale głównie za bardzo ciekawe scenariusze
Criminal minds - Tak samo jak wyżej
Bones - Tak samo jak wyżej
Stargate A - Niewiem chyba przez sentyment :)
Boneskicker - Serial dla ludzi którzy lubią tego typu rzeczy

Dobre:

Fringe - Uważam Fringe i cztery niżej pozycje mają potencjał i są to nowości które muszą się po prostu jeszcze trochę rozwinąć
Sanctuary -
The Mentelist -
Knight Rider -
Eleventh Hour -
Burn notice - Jak dla mnie ten serial ma pewien klimacik który wciąga
Proson Break - Jak dla mnie 4 seria się rozkręca

Seriale które moim zdaniem jeszcze da się jakoś oglądać:

Smallvile - Jak dla mnie to ten serial już nie ma sensu
Heroes - Ciągle mieszają z tą fabułą

Seriale które powinny zniknąć lub w ogóle nie powstać :

Privileged - Jak dla mnie ten serial to jedna wielka pomyłka

Na co czekam :

Eureka - kontynuacja tegorocznej serii
Burn notice - jak wyżej
Damages - Ten serial to mistrzostwo świata z niecierpliwością czekam na drugą serię
Kyle XY - Bo lubię kończyć to co zacząłem
Reaper - Seral z dobrym klimacikiem

Użytkownik zis279 edytował ten post 28.10.2008 - |13:57|

• 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#8 AnDyX

AnDyX

Kapral

• Grupa Hatak
  • 154 postów
  • MiastoEdynburg/Wrocław

Napisano 27.10.2008 - |23:25|

Sorry, nie mogłem się powtrzymać.

Fridge? :D As in - Lodówka?:D

LMAO :)

Rozumiem, że chodziło o Fringe;)
  • 0
Dołączona grafika

#9 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.10.2008 - |23:44|

Mnie też to rozwaliło :]
  • 0
I will do anything for lulz.

#10 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 28.10.2008 - |06:32|

Z tych co ostatnio oglądam to

Dobre

SGA S4

Kroniki Sary Connor S2

Nowości rozczarowania

Knight Riders 2008 - da się oglądać ale nie tego oczekiwałem , do oryginalnego KR jeszcze daleka droga .
  • 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#11 Dankan

Dankan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 28.10.2008 - |14:35|

Można by było taką ładną ankietę zapodać by forumowicze mogli głosować,
na swój ulubiony serial w danym sezonie. ot taka mała propozycja do twórcy tematu ;-)

Użytkownik Dankan edytował ten post 28.10.2008 - |14:35|

• 0

#12 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 28.10.2008 - |17:48|

Głosowanie będzie tak jak i za sezon 2007/2008 ale pod koniec sezonu.

Teraz ponieważ wszystko się praktycznie porozpoczynało a wiadomo że człowiek chciał by zobaczyć coś wartościowego więc głosujemy podsumowując otwarcie.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#13 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 29.10.2008 - |14:19|

(wg podziału Quendiego)

ŚWIETNE
Supernatural - dzięki trzeciemu sezonowi zajął pierwsze miejsce na mojej liście seriali, sezon czwarty jest jeszcze lepszy... jak oni to robią?
Star Wars: The Clone Wars - świetna nowa animowana seria w świecie Star Wars, dużo lepsza od poprzenich Wojen Klonów

BARDZO DOBRE
How I Met Your Mother - premiera świetna, potem 2 odcinki mizerne, ale ostatnimi dwoma podniósł się i króluje na pozycji najlepszego sitcomu
Chuck - o ile 1 sezon był tylko ok, to teraz jest duuuzo lepiej
Desperate Housewives - jak to jest, że każdy sezon i każdy odcinek trzyma (świetny) poziom? nie pamiętam żadnego słabszego odcinka...
Monk - podobnie jak DH, nie ma słabych odcinków
Private Practice - uczen przerosl mistrza, PP jest dużo lepsze od naciąganego juz Grey's Anatomy, wiecej ciekawych watkow fabularnych, ciekawe przypadki medyczne, brakuje mi jedynie Katherine Heigl :D

DOBRE
Dexter - kiedyś ekstra serial, teraz oglądam już tylko z przyzwyczajenia, owszem jest niezły, ale nie ma żadnego głównego wątku, nie wiadomo dokąd serial zmierza, martwi mnie że zamówiono jeszcze 2 sezony
Smallville - może nie do końca zasługuje na to miejsce, ale po kiepskich sezonach 6 i 7 widać jakąś odmianę, nowi producenci mają coś zaplanowane - to widać
House - 5x05 był super, ale poprzednie odcinki poniżej normalnego poziomu House'a, tęsknię za Cameron, Chase'm i Foremanem w jednym teamie...
One Tree Hill - dalej przyciąga, s6 zapowiada się nawet lepiej niż s5
Prison Break - lepsze zdecydowanie od s3, ale do pierwszych dwóch się nawet nie umywa
Two and a Half Men - wciaz fajne, ale to nie to co sezon 2 czy 3

ŚREDNIE
Grey's Anatomy - serial sie wypalil moim zdaniem...
The Big Bang Theory - s1 był w miare dobry, teraz zarty Sheldona juz mi sie przejadly...

SŁABE
My Name is Earl - drugi sezon jak dla mnie powinien być ostatnim
Stargate Atlantis - poza odcinkami nr 10 i 11 totalna beznadzieja... Ciagle tylko bieganie po lesie - ilez mozna???
Heroes - nigdy nie rozumialem fenomenu tego serialu, ale dalo sie to ogladac, teraz poziom komplikacji fabuly chyba przerosl samych scenarzystow... Wolalem 4400!

ROZCZAROWANIA
Knight Rider - gdyby nie głupie gadzety KITTa takie jak ciągłe przemiany w inne samochody i attack mode byłoby lepiej, oglądam, ale jakoś bez przekonania
Worst Week - wszyscy zachwalają, a serial przewidywalny na maksa... humor nie za wysokiego poziomu, raczej nie dotrwam do konca sezonu...

Użytkownik Rydzu_SSJ edytował ten post 29.10.2008 - |14:19|

• 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#14 Caps-L

Caps-L

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 29.10.2008 - |15:45|

Cóż, oglądam tylko kilka seriali, ale nie zaszkodzi podzielić się wrażeniami:

ŚWIETNE:
(może za dużo się już naoglądałem, ale z tego co oglądam nic w tym sezonie nie jest genialne, niestety...)

BARDZO DOBRE:
* Dexter (dalej bardzo dobrze się ogloąda, ale w porównaniu z poprzednimi sezonami, szczególnie drugim, jest duzo mniej emocjonujący)
* The Office (nie tak dobry jak pierwsze trzy sezony, ale jak na razie duzo lepszy od czwartego)

DOBRE:
* It's Always Sunny In Philadelphia (bardzo nierówny sezon, obok świetnych odcinków totalne gnioty, ale dalej jest się z czego śmiać)
* Californication (zabawnie, ale nie tak wciągająco jak w pierwszym sezonie; da dużo seksu, za mało śmiechu)

PRZECIĘTNE:
* House (coraz mniejszą ochotę mam oglądać ten serial, po kilka zabawnych scen w każdym odcinku, ale nic nadzwyczajnego)
* Entourage (nie umywa się do poprzednich sezonów niestety, choć czas mija szybko i przyjemnie przy oglądaniu; niewiele się dzieje, poza ostatnim odcinkiem, więc przeciętnie to najlepsze słowo)

SŁABO:
* Prison Break (byłoby w rozczarowaniach, gdyby nie fakt, że po tej kolejnej ekshumacji zbyt wiele się nie spodziewałem; zmiana formuły trochę odświeżyła serial, ale żadne odświeżenie nie wynagrodzi kiepskiej fabuły; jeśli będą to ciągnąć przez kolejne sezony, chyba czas będzie sobie odpuścić niestety... Szkoda że nie zamknęli Prisona w jednym sezonie, tak jak to początkowo planowano...)

Nowych seriali jeszcze nie oglądałem, ale na pewno wypróbuję Crash, True Blood i Sons Of Anarchy.

CZEKAM NA:
* 24 (po kiepskim szóstym sezonie być albo nie być dla tego serialu...)
* Damages (świetny pierwszy sezon nastawia pozytywnie do kolejnego)
* Flight Of The Conchords (ołjeee :D)
* Lost (choć zbyt wiele się już nie spodziewam, bardziej przyzwyczajenie)
  • 0

#15 hitano

hitano

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 29.10.2008 - |17:02|

ŚWIETNE:

House s5 FOX - po naprawdę świetnym sezonie 4 House z 13,Taubem, Kutnerem, Foremanem, a nader Wilsonem nadal dają genialne show

BARDZO DOBRE:

Chuck s2 NBC - s1 był naprawdę miłą rozrywką, w drugim mamy o wiele więcej i w dodatku lepszej rozrywki, no i ten nowy strój Sarah :)
Eleventh Hour CBS - w dobie mnóstwa pozycji kryminalno-scensacyjnych od CBS serial wybija się ponad typowe serie tej stacji jak CSI/Criminal Minds, w dodatku w porównaniu do podobnego serialu od FOX-a 'Fringe' remake US Eleventh Hour wypada naprawdę poważnie i fajnie
Weeds s4 Showtime - kolejny sezon dobrego serialu, mniej gagów jednak nie kiedy bardziej soczyste no i większe nastawienie na dramat, warto oglądać

DOBRE:

How I Met Your Mother s4 CBS - pierwszy mój sezon i już żałuje, że dopiero teraz zaczynam historię z bohaterami tego serialu
Stargate Atlantis s5 SciFi - finałowy sezon zaczął bardzo nisko, ale potem wrócił na tory poziomu sezonu 3 co cieszy
One Tree Hill s6 CW - naprawdę fajny sezon, sprawa z mamusią oraz porywaczką niezła szkoda że Q ubili

NIEZŁE:

Smallville s8 The CW - po 8 sezonach w końcu się coś ruszyło, na pewno za późno, jednak brak pomysłu, ilość odcinków wyemitowanych oraz zniknięcie Lany, Lexa i Kary rekompensuje do granicy 3 na 5 świetne motywy Lois/Clark

ROZCZAROWANIA:

Heroes s3 - nic ciekawego, nadal trzeba ratować świat, a w dodatku obniżając koszty twórcy dali nowe debilne postaci, a usunęli stare najfajniejsze

NOWOŚCI - ROZCZAROWANIA:

Fringe s1 FOX - schemat, kolejny raz jakieś spiski na skalę światową, o wiele słabsza wersja początkowych sezonów X-Files
Worst Week CBS - niestety ten pomysł nie został przeze mnie kupiony, fajnie wypadają postacie jednak gagi mnie nie zachwyciły

NOWOŚCI - DAM SZANSĘ:

Crash s1 Starz - jak zobaczę to się wypowiem, pomysł na razie bardzo interesujący
Legend of the Seeker - zobaczymy co z tego wyjdzie historia Goodkinda nie jest ta którą bym chciał zobaczyć na ekranie najbardziej, ale na bezrybiu i rak ryba
Star Wars: The Clone Wars - wszyscy wychwalają musze obejrzeć jako fan okresu Wojen

CZEKAM NA:

Reaper s2 CW - bo będzie konkurencja dla Chucka no i jeden z nie wielu seriali fajnej stacji CW, który przemawia do mnie
Doolhouse s1 FOX - bo Whedon, bo świetny pomysł, bo pierwszy nowy serial futurystyczny po starcie BSG, który zapowiada się naprawdę świetnie
A Song of Fire and Ice HBO s1 - bo zapowiada się jako dobry konkurent Legend of The Seeker a poza tym serial bazuje na powieściach mojego 2 ulubionego autora fantasy G.R.R Martina

Użytkownik hitano edytował ten post 29.10.2008 - |17:19|

• 0

#16 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.10.2008 - |11:32|

Szkolna skala ocen:

Szósta (6)
True Blood - absolutnie rewelacyjna nowość od HBO, niesamowity klimat.

Piątka (5)
The Mentalist - myślałem że będzie to kolejna podróba Medium, ale jednak to zupełnie inny typ serialu. I dobrze!
Californication - ten serial mnie po prostu rozwala (w pozytywnym słowa znaczeniu).
Fringe - jest dokładnie tak jak się spodziewałem. Ani lepiej, ani gorzej.
Life on Mars US - bardzo fajnie się ogląda.

Czwórka (4)
Desperate Housewives - to już 5 sezon, ale dalej dobrze się ogląda. Zwłaszcza że zaszło parę zmian.
Chuck - dobry początek 2 sezonu.
Pushing Daisies - zawsze przyjemnie klikam na pilocie aby zapuścić kolejny odcinek.
Heroes - ocena tylko po pierwszym odcinku nowego sezonu, więc jeszcze może się zmienić in plus jak i in minus.

Rozczarowania:
90210 - jak dla mnie nic ciekawego. Znacznie lepszy był wakacyjny "Secret Life of the American Teenager".
Worst Week - odpuściłem sobie po dwóch odcinkach.
Ogólnie jesienne nowości stacji NBC.

Czekam na:
Dexter - dopiero w listopadzie w ofercie VOD Nki.
Dollhouse - serial powstaje w bólach, ale mam nadzieję że coś z tego wyjdzie.
24 - po długiej przerwie Jack Bauer powraca.
Crash - pierwszy serial płatnej stacji Starz.
Lost - co jak co ale na Losty zawsze czekam :D.
Nowy serial spod znaku Stargate.
Napisy do kolejnego sezonu rewelacyjnego Rescue Me.

Użytkownik Pawel edytował ten post 30.10.2008 - |11:32|

• 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych