Skocz do zawartości

Zdjęcie

South Park

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 08.10.2008 - |22:34|

Przypominam, że od jutra rano CET emitowane są w USA nowe odcinki Southpark :)

Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |19:11|

• 0
Dołączona grafika

#2 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.10.2008 - |10:43|

12x08

Uff, w końcu nowy odcinek po dłuuugiej przerwie. Epizod bardzo fajny, ale teraz jestem wstanie zadowolić się wszystkim :]

Wątek Cartmana i Buttersa, którzy są przekonani, że Chińczycy chcą najechać i podbić Amerykę i próbują temu zapobiec miał kilka śmiesznych momentów np. próba wykradzenia planów lub Butters strzelający wszystkim w penisy ;) Jednak zdecydowanie lepszy był wątek Stana i Kyle'a, którzy nie mogą zapomnieć strasznych wydarzeń z przeszłości, gdy ich kolega Indiana Jones został zgwałcony w nowym filmie przez Spielberga i Lucasa :]
Najlepsze były same sceny gwałtu i scena zaraz po wyjściu z kina :D

Ogólnie jest dobrze, ale jestem przekonany, że Matt & Trey mogą się bardziej postarać i na to czekam.

Ocena 4+/6

BTW zapraszam na stronkę o South Parku http://southpark.dmkhosting.com/ na nowe info, ciekawostki i odcinki SP :]
  • 0
I will do anything for lulz.

#3 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 09.10.2008 - |12:44|

Tę witrynę, którą podałeś znam od paru lat. :)
A co do samego odcinka... walka z Chińczykami to bardzo fajny pomysł. Trochę zbyt wczesnie zakonczony, bo tutaj jest duzy potencjal (podobnie kiedys bylo z Zydami). Natomiast watek Indiana Jones to tak srednio zabawny....
  • 0
Dołączona grafika

#4 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.10.2008 - |21:32|

Niemożliwe, do tej pory nie było tematu poświęconego SouthParkowi?

Odnośnie najnowszego odcinka, gwiazdą numer jeden zostaje Butters, wygląd prawie jak Cezary Pazura w Killerze.
Natomiast Spilberg i Lucas dostali już w tym serialu wcześniej, więc ten wątek zupełnie nie przypadł mi do gustu.
  • 0

#5 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 10.10.2008 - |01:42|

Niemożliwe, do tej pory nie było tematu poświęconego SouthParkowi?

Odnośnie najnowszego odcinka, gwiazdą numer jeden zostaje Butters,

...no bo... to BYŁ portal SciFi. Niestety część userów to zniszczyła, nad czym ubolewam.

A co do Buttersa to mnie się podobała scena, gdy był w wannie :)))))
  • 0
Dołączona grafika

#6 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 10.10.2008 - |02:02|

Zaraz zaraz. Część userów zniszczyła, a ty się udzielasz w temacie o S? I don't get it.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#7 Ogrodnik

Ogrodnik

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 10.10.2008 - |02:34|

Forum raz przezylo wstrzas, gdy padla wielka baza danych - miedzy innymi z kompendium wiedzy o cywilizacjach ze Stargate. Backupu nikt nie zrobil. Pozniej pojawily sie dzieciaki z Lost i zaczely upychac do forum seriale nie zwiazane z pierwotna tematyka forum. Ot i cala historia.

A Southpark ...coz, tam tez sa odcinki SciFi, (np o genezie scjentologow) :>

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 10.10.2008 - |02:35|

• 0
Dołączona grafika

#8 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.10.2008 - |05:03|

...no bo... to BYŁ portal SciFi. Niestety część userów to zniszczyła, nad czym ubolewam.

i zaczely upychac do forum seriale nie zwiazane z pierwotna tematyka forum. Ot i cala historia.

Co nie zmienia faktu, że niestety [!] nie ma obecnie aż tak wielu seriali SF a ile można w kółko gadać o starych i o tym samym. :unsure:
Więc są też pozytywne aspekty tej liberalizacji w tematyce.

A poza tym to ha ha ha prowokacja ;) Ogrodnika bo sam założył ten temat.

Użytkownik biku1 edytował ten post 10.10.2008 - |05:04|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#9 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 10.10.2008 - |12:04|

A Southpark ...coz, tam tez sa odcinki SciFi, (np o genezie scjentologow) :>

To akurat nie za dobry przykład, bo znajdą sie lepsze, np wojna ligi ateistów.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#10 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 10.10.2008 - |21:30|

Dobry odcinek.

Najlepszym motywem były jak dla mnie reakcje Cartmana strzały w "dicka" :P przez Buttersa. I ta cała atmosfera żalu i rozpaczy nad Indianą. :lol:
  • 0
...and Justice for All!

#11 Satoru

Satoru

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 13.10.2008 - |18:42|

Dobrym przykładem si-fi w southparku są trzy odcinki imaginationland z gwiezdnnymi wrotami. Fajny moment jest też gdy na początku jednego z tych odcinków Cartman mówi "previously in Battlestar Galactica" :D Przydało by się więcej BSG w Southparku.
  • 0

#12 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.10.2008 - |19:27|

Jeśli chodzi o sci-fi w South Parku to polecam:

3x11 - Starvin' Marvin In Space
4x13 - Trapper Keeper
7x04 - Cancelled
8x06 - Goobacks from the future
10x12 - Go God Go
10x13 - Go God Go, Part XII
11x10 - Imaginationland
11x11 - Imaginationland Episode II
11x12 - Imaginationland Episode III
12x03 - Major Boobage

To chyba wszystkie te co mają coś wspólnego z sci-fi :]
  • 0

#13 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 13.10.2008 - |19:41|

9x13 Trapped in the Closet też dodyka sci-fi jakby nie było :lol:

A co do odcinka (a raczej odcinków pod tytułem) Imaginationland to warto wcześniej zobaczyć cały serial, bo pojawia się w nim mnóstwo motywów ze starszych odcinków :P Np. Manbearpig czy też zwierzaczki z opowieści świątecznej Cartmana. ;) Ogólnie polecam oglądać serial od pierwszych odcinków, a nie obecnych, bo fajnie widać jak serial się zmienia. Dla mnie najlepsze sezony to 1,4,5 i 8, a najsłabszy 9.
  • 0
...and Justice for All!

#14 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.10.2008 - |20:04|

Nawiązań do SF jest całe mnóstwo, małe kwestie trafiają się prawie w co trzecim odcinku.
Właśnie Go God Go, do czego to nawiązanie? Coś kołacze mi się w pamięci, ale nie potrafię powiedzieć do czego piją (szczególnie chodzi mi o tą wejściówkę do drugiego odcinka).
  • 0

#15 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 13.10.2008 - |20:32|

(szczególnie chodzi mi o tą wejściówkę do drugiego odcinka).

No właśnie mam ten sam problem, nie wiem czy chodzi im może o serial planeta małp? Czy po prostu robią sobie ogólnie jaja z kiepskich produkcji SF z lat 70-tych i 80-tych (Boże, jeśli był jakiś okres w czasie popkultury, który można uznać za całkowity regres i kupsztal pierwszego brązu, to są nimi właśnie lata 80-te)
  • 0
Winchell Chung

#16 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.10.2008 - |20:35|

Nawiązań do SF jest całe mnóstwo, małe kwestie trafiają się prawie w co trzecim odcinku.
Właśnie Go God Go, do czego to nawiązanie? Coś kołacze mi się w pamięci, ale nie potrafię powiedzieć do czego piją (szczególnie chodzi mi o tą wejściówkę do drugiego odcinka).

W tych odcinkach jest bardzo dużo nawiązań do innych produkcji, ale jeśli chodzi o wejściówkę i kilka innych scen to jest to parodia "Buck Rogers in the 25th Century".
  • 0

#17 Satoru

Satoru

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 13.10.2008 - |20:47|

Zdecydowanie warto oglądać Southpark po kolei (ja tak oglądałem od 1 do 10 serii było super :) )

Np. te wszystkie przemiany nauczyciela, spróbował wszystkiego i zatoczył pełne koło.
Albo żeby zobaczyć co się działo z Kennym.
Spoiler

Z drugiej strony w Southparku jest mnóstwo nawiązań do bieżących wydarzeń

CO do Manbearpiga, kto by pomyslał że za pogoń za nim All Gore dostanie nagrodę Nobla

Użytkownik Satoru edytował ten post 13.10.2008 - |21:01|

• 0

#18 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 16.10.2008 - |13:06|

12x09

Bardzo dobry odcinek, który jest powiewem starych dobrych czasów South Parka :] W końcu cały odcinek dziejący się w szkole i pokazujący większość dzieciaków.

Cartman jak zwykle w swoim stylu naśmiewa się z poważnych rzeczy, wkurzając przy tym Wendy. Stara się uniknąć walki z nią po szkole i robi dosłownie wszystko, żeby do niej nie doszło. Scena na biurku Garrisona - Da Best! :] A pojedynek w stylu Fight Club też świetny i oczywiście końcowa rozmowa Cartmana z chłopakami ;)

Podobało mi się i czekam na więcej.

Ocena 5/6
  • 0

#19 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 16.10.2008 - |17:13|

Wendy versus Cartman- zabójczo :lol: ,

Scena odcinka, to rozmowa Stana i Eryka w łazience:
- Oh, so there I put them! (trzeba obejrzeć)

W sumie to Wandy klnie więcej od innych postaci, biorąc pod uwagę czas pokazywania na ekranie.

Chociaż uważam odcinek za niekompletny, na koniec Kayle powinien skopać Cartmana na dokładkę.
  • 0

#20 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.10.2008 - |14:11|

12x10

Bardzo dobry odcinek! Zapowiada nam się kolejny 2, 3-odcinkowiec, a takie z reguły najlepiej wychodzą.

Chłopcy jak zwykle mieli plan, który wplątał ich w rządowy spisek i teraz są w środku całej akcji. Fajnie było zobaczyć znów Kenniego w większej trochę roli, jak za starych sezonów i Craig'a, którego też dawno nie było, a wygląda na to, że w następnym odcinku wszystko będzie się kręciło wokół niego :]
Randy z kamerą w porządku, ale końcówka z nim w stylu Cloverfield wymiotła :] I te świnki morski...WTF?

Jak zwykle Trey & Matt dali radę i zrobili coś z niczego ;) Czekam na część drugą.

Ocena 5/6
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych