Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |19:11|
South Park
Napisano 09.10.2008 - |10:43|
Uff, w końcu nowy odcinek po dłuuugiej przerwie. Epizod bardzo fajny, ale teraz jestem wstanie zadowolić się wszystkim :]
Wątek Cartmana i Buttersa, którzy są przekonani, że Chińczycy chcą najechać i podbić Amerykę i próbują temu zapobiec miał kilka śmiesznych momentów np. próba wykradzenia planów lub Butters strzelający wszystkim w penisy Jednak zdecydowanie lepszy był wątek Stana i Kyle'a, którzy nie mogą zapomnieć strasznych wydarzeń z przeszłości, gdy ich kolega Indiana Jones został zgwałcony w nowym filmie przez Spielberga i Lucasa :]
Najlepsze były same sceny gwałtu i scena zaraz po wyjściu z kina
Ogólnie jest dobrze, ale jestem przekonany, że Matt & Trey mogą się bardziej postarać i na to czekam.
Ocena 4+/6
BTW zapraszam na stronkę o South Parku http://southpark.dmkhosting.com/ na nowe info, ciekawostki i odcinki SP :]
Napisano 09.10.2008 - |21:32|
Odnośnie najnowszego odcinka, gwiazdą numer jeden zostaje Butters, wygląd prawie jak Cezary Pazura w Killerze.
Natomiast Spilberg i Lucas dostali już w tym serialu wcześniej, więc ten wątek zupełnie nie przypadł mi do gustu.
Napisano 10.10.2008 - |01:42|
Niemożliwe, do tej pory nie było tematu poświęconego SouthParkowi?
Odnośnie najnowszego odcinka, gwiazdą numer jeden zostaje Butters,
...no bo... to BYŁ portal SciFi. Niestety część userów to zniszczyła, nad czym ubolewam.
A co do Buttersa to mnie się podobała scena, gdy był w wannie ))))
Napisano 10.10.2008 - |02:02|
Winchell Chung
Napisano 10.10.2008 - |02:34|
A Southpark ...coz, tam tez sa odcinki SciFi, (np o genezie scjentologow) :>
Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 10.10.2008 - |02:35|
Napisano 10.10.2008 - |05:03|
...no bo... to BYŁ portal SciFi. Niestety część userów to zniszczyła, nad czym ubolewam.
Co nie zmienia faktu, że niestety [!] nie ma obecnie aż tak wielu seriali SF a ile można w kółko gadać o starych i o tym samym.i zaczely upychac do forum seriale nie zwiazane z pierwotna tematyka forum. Ot i cala historia.
Więc są też pozytywne aspekty tej liberalizacji w tematyce.
A poza tym to ha ha ha prowokacja Ogrodnika bo sam założył ten temat.
Użytkownik biku1 edytował ten post 10.10.2008 - |05:04|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 10.10.2008 - |12:04|
To akurat nie za dobry przykład, bo znajdą sie lepsze, np wojna ligi ateistów.A Southpark ...coz, tam tez sa odcinki SciFi, (np o genezie scjentologow) :>
Winchell Chung
Napisano 10.10.2008 - |21:30|
Najlepszym motywem były jak dla mnie reakcje Cartmana strzały w "dicka" przez Buttersa. I ta cała atmosfera żalu i rozpaczy nad Indianą.
Napisano 13.10.2008 - |18:42|
Napisano 13.10.2008 - |19:27|
3x11 - Starvin' Marvin In Space
4x13 - Trapper Keeper
7x04 - Cancelled
8x06 - Goobacks from the future
10x12 - Go God Go
10x13 - Go God Go, Part XII
11x10 - Imaginationland
11x11 - Imaginationland Episode II
11x12 - Imaginationland Episode III
12x03 - Major Boobage
To chyba wszystkie te co mają coś wspólnego z sci-fi :]
Napisano 13.10.2008 - |19:41|
A co do odcinka (a raczej odcinków pod tytułem) Imaginationland to warto wcześniej zobaczyć cały serial, bo pojawia się w nim mnóstwo motywów ze starszych odcinków Np. Manbearpig czy też zwierzaczki z opowieści świątecznej Cartmana. Ogólnie polecam oglądać serial od pierwszych odcinków, a nie obecnych, bo fajnie widać jak serial się zmienia. Dla mnie najlepsze sezony to 1,4,5 i 8, a najsłabszy 9.
Napisano 13.10.2008 - |20:04|
Właśnie Go God Go, do czego to nawiązanie? Coś kołacze mi się w pamięci, ale nie potrafię powiedzieć do czego piją (szczególnie chodzi mi o tą wejściówkę do drugiego odcinka).
Napisano 13.10.2008 - |20:32|
No właśnie mam ten sam problem, nie wiem czy chodzi im może o serial planeta małp? Czy po prostu robią sobie ogólnie jaja z kiepskich produkcji SF z lat 70-tych i 80-tych (Boże, jeśli był jakiś okres w czasie popkultury, który można uznać za całkowity regres i kupsztal pierwszego brązu, to są nimi właśnie lata 80-te)(szczególnie chodzi mi o tą wejściówkę do drugiego odcinka).
Winchell Chung
Napisano 13.10.2008 - |20:35|
Nawiązań do SF jest całe mnóstwo, małe kwestie trafiają się prawie w co trzecim odcinku.
Właśnie Go God Go, do czego to nawiązanie? Coś kołacze mi się w pamięci, ale nie potrafię powiedzieć do czego piją (szczególnie chodzi mi o tą wejściówkę do drugiego odcinka).
W tych odcinkach jest bardzo dużo nawiązań do innych produkcji, ale jeśli chodzi o wejściówkę i kilka innych scen to jest to parodia "Buck Rogers in the 25th Century".
Napisano 13.10.2008 - |20:47|
Np. te wszystkie przemiany nauczyciela, spróbował wszystkiego i zatoczył pełne koło.
Albo żeby zobaczyć co się działo z Kennym.
Z drugiej strony w Southparku jest mnóstwo nawiązań do bieżących wydarzeń
CO do Manbearpiga, kto by pomyslał że za pogoń za nim All Gore dostanie nagrodę Nobla
Użytkownik Satoru edytował ten post 13.10.2008 - |21:01|
Napisano 16.10.2008 - |13:06|
Bardzo dobry odcinek, który jest powiewem starych dobrych czasów South Parka :] W końcu cały odcinek dziejący się w szkole i pokazujący większość dzieciaków.
Cartman jak zwykle w swoim stylu naśmiewa się z poważnych rzeczy, wkurzając przy tym Wendy. Stara się uniknąć walki z nią po szkole i robi dosłownie wszystko, żeby do niej nie doszło. Scena na biurku Garrisona - Da Best! :] A pojedynek w stylu Fight Club też świetny i oczywiście końcowa rozmowa Cartmana z chłopakami
Podobało mi się i czekam na więcej.
Ocena 5/6
Napisano 16.10.2008 - |17:13|
Scena odcinka, to rozmowa Stana i Eryka w łazience:
- Oh, so there I put them! (trzeba obejrzeć)
W sumie to Wandy klnie więcej od innych postaci, biorąc pod uwagę czas pokazywania na ekranie.
Chociaż uważam odcinek za niekompletny, na koniec Kayle powinien skopać Cartmana na dokładkę.
Napisano 23.10.2008 - |14:11|
Bardzo dobry odcinek! Zapowiada nam się kolejny 2, 3-odcinkowiec, a takie z reguły najlepiej wychodzą.
Chłopcy jak zwykle mieli plan, który wplątał ich w rządowy spisek i teraz są w środku całej akcji. Fajnie było zobaczyć znów Kenniego w większej trochę roli, jak za starych sezonów i Craig'a, którego też dawno nie było, a wygląda na to, że w następnym odcinku wszystko będzie się kręciło wokół niego :]
Randy z kamerą w porządku, ale końcówka z nim w stylu Cloverfield wymiotła :] I te świnki morski...WTF?
Jak zwykle Trey & Matt dali radę i zrobili coś z niczego Czekam na część drugą.
Ocena 5/6
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych