Odcinek 063 - S04E06 - Blow Out
#1 Gość_martha_*
Napisano 30.09.2008 - |11:33|
Napisano 30.09.2008 - |11:57|
Szybko uporali się z czwartą częścią Scylli (akcja na wyścigach na plus jak dla mnie), potem większosć czasu to rozterki emocjonalne, co z Mahonem, chociaz jasne było, że jak przyjdzie co do czego, to go nie zostawią. Self jak zwykle nic nie może zrobić, koleś ma chyba kiepskie plecy w agencji
Na szczęście obyło się bez jakichś większych wpadek logicznych i kolejnych cudów techniki
Gretchen mścicielka - ciekawe, co z tego wyjdzie. No i jak przebiegnie randka z Teodoro ;]
Ogólnie odcinek na poziomie czwartej serii, czyli możliwy do przyjęcia
Napisano 30.09.2008 - |15:17|
+ dekolt Sary - LOL, nie wiedziałem, że teraz takie push-upy robią, żeby stworzyć biust z niczego
+ muzyka na sali sądowej w momencie spotkania się wzroku Wyatta z Mahonem - majstersztyk
+ nie było żadnego głupiego krwotoku z nosa, ja rozumiem, że ma jakiegoś guza mózgu czy coś, ale niech to się nie przewija w każdym odcinku
+ powrót Gretchen, może trochę ożywi ten sezon
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 30.09.2008 - |15:39|
Genesis
Napisano 30.09.2008 - |22:58|
Napisano 30.09.2008 - |23:33|
Jak na 4-tą serię trzyma poziom.
8/10
Napisano 01.10.2008 - |05:05|
....Nie pomogły apele producentów "Prison Break, by widzowie oglądali seria emitowany na antenie stacji FOX. Tak słabego wyniku oglądalności jak wczoraj, "Skazany na śmierć" nigdy wcześniej nie osiągnął!.....
więcej o oglądalności tutaj jak i o innych serialach ----> http://showtv.pl/news_item_1152.htm
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 01.10.2008 - |13:43|
3+/6
Napisano 01.10.2008 - |14:12|
Aresztowanie Mahone'a ciekawe. I tak jak ktoś pisał wyżej ta muzyka na sali sądowej po prostu perfekcyjna, może niezbyt klimat PB, ale jednak...
b ) użytkownik może w sygnaturze umieścić treść o długości 384 znaków w czcionce o wielkości maksymalnej 4.
Napisano 02.10.2008 - |15:51|
Heh jak zobaczylem Michasia w tej czapie to mnie rozbroiło. Jedyne co mam do zarzucenie to zdobywanie dyskow bo to idzie im zbyt latwo, ale to moja opinia.
Czekam na nastepne odcinki i licze na dobra akcje >
Napisano 02.10.2008 - |17:21|
Napisano 02.10.2008 - |20:36|
Tak serio: ten odcinek mi się chyba najbardziej podobał ze wszystkich z 4 sezonu. I jeden z lepszych w ogóle. Nie było gadżetów ze Star Treka, nie było nudy, nie było krwawienia Michasia - a za to było dużo akcji i dobrych, nowych motywów muzycznych Ramina. Na plus zaliczam udaną akcję z dyskiem na samym początku. Na plus zaliczam rewelacyjną scenę w sądzie z Mahonem i Wielkim Murzynem. Świetne zakończenie odcinka - po raz pierwszy w tym sezonie mamy dobry cliffhanger.
Oby więcej takich odcinków: 9/10
Napisano 02.10.2008 - |21:20|
więcej ---> http://showtv.pl/news_item_1168.htmOstatnio pojawiły się dwie ważne informacje dla fanów serii "Prison Break". Pierwsza to taka, że 4. seria będzie liczyć 22 odcinki, a druga, że zmieniły się plany producentów w sprawie kręcenia spin-off'u.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 03.10.2008 - |23:03|
+ muzyka na sali sądowej w momencie spotkania się wzroku Wyatta z Mahonem - majstersztyk
a czy ktos ma pojecie co to za utworek byl odgrywany czy moze to tylko jakas nutka na potrzeby tej sceny byla zrobiona?
Napisano 17.10.2008 - |21:57|
Ocena: 7,5
PLUSY:
+ tym razem złamano schemat, tym razem było jak u Hitchcooka, wpierw trzęsienie ziemi (vide akcja zdobycia informacji z dysku) a potem napięcie tylko narastało (całość problemow z Alexem, Wyattem, Selfem itd.)
+ wielki powrót Gretchen do gry - uważam to za bardzo dobry pomysł, napewno jej vendetta będzie fajna a jej udział w grze z Firmą doda smaczku serialowi.
+ no cóż, wpierw chciałem dać minusa drużynie za to jak potraktowali Alexa (czyli zostawienie go samego w areszcie) a potem nagle zaskoczenie, że ekipa nie porzuciła jednego ze swoich. Co dziwne, to Michael właśnie optował za tym, aby zostawić Alexa i iść dalej, ale widocznie rozmowa z nim przez telefon zmieniła postrzeganie Michaela na pewne sprawy. I bardzo dobrze że się tak stało.
+ dobrze, ze Wyattowi nie udało się dopaść Alexa, skubaniec w każdym odcinku "wygrywa", tym razem nie udalo się mu wykonać misji
+ plus za fajną scenkę w sądzie, gdy Mahone siedział jak na szpilkach, czekając tylko co zrobi Wyatt no i ta ich walka wzrokiem:)
+ duży plus za to, że wreszcie coś ruszyło z histrorią T-Baga, w końcu ileż można pokazaywać go, jak siedzi w biurze i czyta książeczkę ornitologiczną i pije herbatę
MINUSY:
- skąd niby Wyatt wiedział, że w takim a nie innym posterunku policji w LA znajduje się Alex, ktory został aresztowany chwilę wcześniej na wyścigach konnych? A tak w ogole to aresztowany został nie "Alex Mahone", ale niejaki "Zwan Frank". Jeśli w jakiś magiczny sposób Firma i ich zabojca Wyatt dowiedzieli się tego, to trzeba to było pokazać a nie takie coś, ze nagle wchodzi sobie Wyatt na posterunek i szuka sobie tam Alexa.
- hmm, w akcji ze zdobyciem informacji od Dyskobola na wyścigach konnych zawaliła Sara, a nie Alex, ale dzwinym trafem nikt nie powiedział ani słowa na ten temat. Ona zawaliła, ale karę za to miał ponieść Mahone? Bezsensowne. O tyle dobrze, ze potem drużyna się zreflektowała i wyciągla Alexa z sądu.
- bardzo dziwne, że gdy Alex przebywał już w areszcie nie sprawdzono jego odcisków palców, dzięki czemu wiadomym byłoby kim jest ów "Zwan Frank", tak aby sędzia miał pełny obraz z kim ma do czynienia. Czyżby według logiki zaprezentowanej w tym odcinku miano dokonać sprawdzenia odciskow w bazie danych dopiero po rozprawie sądowej, po skazaniu? Totalne zaniedbanie albo totalna głupota scenariusza.
Użytkownik Halavar edytował ten post 17.10.2008 - |21:59|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 17.10.2008 - |22:57|
a czy ktos ma pojecie co to za utworek byl odgrywany czy moze to tylko jakas nutka na potrzeby tej sceny byla zrobiona?
Też bym się chętnie dowiedział bo kawałek pierwsza klasa.
Napisano 16.03.2010 - |13:12|
Po drugie murzyn kiler wkurzający jest na maxa, ja osobiście nie mogę patrzeć na jego ciągle taką samą twarz, bez żadnego wyrazu.
Akcja z wyciągnięciem Mahona z sali sądowej też śmieszna, gaśnie światło, a oskarżony znika jak chce i gdzie chce, cały 4 sezon to przeginka ale w tym odcinku było ich za dużo.
Dla mnie odcinek 6 to 7/10, obejrzę serial napewno do końca, ale oby z każdym odcinkiem nie było gorzej.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych