Skocz do zawartości

Zdjęcie

Worst Week

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 29.09.2008 - |07:16|

Za racji tego że pokazały się napisy do tego nowego komediowego serialu, skłoniłem się go obejżeć. I co mogę o nim powiedzieć, ano tyle, że płakałem ze śmiechu, on jest poprostu niesamowity, są takie zabawne sceny, rodem z jasia fasoli, że trudno powstrzymać się od salw śmiechu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:.
Nie będę opisywał treści, bo to nie ma sensu, ale polecam każdemu kto lubi "jak poznałem waszą matkę", do poświęcenia tych dwudziestu kilku minut, na skonsumowanie tego, a stwierdzicie, że było warto.
Fakt że ostatnio, stacje wypuszczają wiele, sitcom-ów, gdzie jedne są lepsze inne gorsze, ale ciężko między nimi wyłuskać jakąś perełkę, a wierzcie lub nie, "worst week", po pierwszym odcinku jest taką perełką.
Pytanie jest tylko jedno, czy dalej będzie tak fantastycznie jak, po pierwszym epizodzie?.

Użytkownik johnass edytował ten post 28.05.2010 - |21:25|

• 0

#2 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 29.09.2008 - |14:09|

Z tego co się orientuje to znowu jakiś remake brytyjskiego serialu... no ale Red tam gra więc może kiedyś się skuszę.
  • 0

#3 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 29.09.2008 - |17:42|

Absolutnie GENIALNE !!!

Nie dziwota że amerykanie zrobili swoją wersję.

Dawno się tak nie uśmiałem.

Świetna obsada, MISTRZOWSKI scenariusz i POWALAJĄCE sytuacyjne gagi.

Jedna z najlepszych premier tego sezonu.

Tak powinna wyglądać KOMEDIA !!!
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#4 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 30.09.2008 - |13:45|

Ok, więc zabieram się za to :D. Potem dać znać czy mi sie podobalo :D.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#5 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.10.2008 - |22:21|

1x02

Serial idzie za ciosem.

Gagi z ptaszkami zabójcze :D

Z pompką do odsysania mleka też :rolleyes:

Znakomite
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#6 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 02.10.2008 - |19:01|

Jak by to ująć może tak: serial ten IMHO nie jest jakąś rewelacją jest śmieszny momentami momentami jest nudny i wypada słabo przy 30 rock oraz The Big Bang Theory, a już nie ma co go porównywać z najlepszymi serialami komediowymi czyli Friends i M.A.S.H.

Ja sobie odpuszczę dalsze odcinki.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#7 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.10.2008 - |19:41|

Pamiętajmy że jest to KOMEDIA SYTUACYJNA z GAGAMI czyli coś w starym stylu.

Gatunek obecnie nie znany i nie wykonywany.

Więc albo ktoś tą konwencję lubi albo nie.

Ja np nie lubię sitcomów i komedii romantycznych czyli tego co dzisiaj stanowi 95% komedii.
  • 0

#8 chudy111

chudy111

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 02.10.2008 - |20:05|

Komedia bardzo fajna, ale rewelacyjna nie jest, jakos bardziej mi sie podoba HIMYM, TBBT i TAAHM. 30 rock ogladalem pierwszy odcinek i jakos nie przypadl mi do gustu, ani razu sie nawet nie usmiechnalem... a wiec worst week jest od niego lepsze :)

Czekam na nastepne odcinki i zobaczymy jak to z tym serialem bedzie
  • 0

#9 albi

albi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 02.10.2008 - |20:11|

Pamiętajmy że jest to KOMEDIA SYTUACYJNA z GAGAMI czyli coś w starym stylu.
Ja np nie lubię sitcomów i komedii romantycznych czyli tego co dzisiaj stanowi 95% komedii.

sitcom = situation comedy = komedia sytuacyjna :)
  • 0

#10 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 02.10.2008 - |20:41|

HIMYM oglądam właśnie teraz bo ludzie się tym tak zachwycali i nie mam co oglądać ze staroci. Jest to fajne ale jest to sitcom.

I jak w każdym sitcomie jest masa paplania, podkładany śmiech, przerysowane postacie i udziwnienia itd.

W HIMYM w odcinku może jest kilka sytuacji śmiesznych z dużymi przerwami pomiędzy.

Natomiast Worst Week to CZYSTA KOMEDIA SYTUACYJNA, gdzie śmieszność wynika z kolejnych komicznych sytuacji.
Tutaj gag leci za gagiem bo tylko z tego jest to zrobione, na dodatek postacie są NORMALNE a nie totalnie przerysowane jak w sitcomach i nawet gagi są jak najbardziej prawdopodobne.

Poza tym nie mamy klepanego schematu jak w sitcomie gdzie każdy odcinek jest praktycznie taki sam.
Akcja w WW jest liniowa, rozwija się i właściwie można tutaj powiedzieć o komedii w odcinkach a nie o serialu

P.S. Albi, nazwać to się każdy może jak chce chociażby taki PiS
  • 0

#11 Danielle

Danielle

Szeregowy

• Email
  • 55 postów
  • MiastoOgra

Napisano 02.10.2008 - |20:43|

Dawno nie oglądałam tak złej komedii... Totalnie mi się nie podobała, zbyt sztuczna i nieprawdopodobna, a przede wszystkim głupia... O ile "Poznaj mojego Ojca" jeszcze było do obejrzenia, to tutaj jedyną dobrą stroną jest Red, chociaz to już nie ten sam co w That '70 Show =[
  • 0

Dołączona grafika

Największy bład popełnia ten, kto myśląc, że może zrobić niewiele - nie robi nic...

#12 makor

makor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 03.10.2008 - |00:09|

Przecietny a nawet słaby.
Coś jak "poznaj mojego tate" tylko o wiele mniej smieszny i sztuczny. Tylko ~5% wywoluje usmiech. Po 2 odcinkach sobie odpuszczam.
Niestety Red juz nie ten sam(na mminus) co w latach 70 :/

Użytkownik makor edytował ten post 03.10.2008 - |00:10|

• 0

#13 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 07.10.2008 - |15:46|

Drugi odcinek, znowu wspaniały, mnóstwo gagów sytuacyjnych. Jak patrzę na tego gościa, to mam wrażenie, że kłopoty, kleją się do niego jak do Jasia Fasoli. No ale taki jest zamysł serialu.
Mnie to cholernie bawi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • 0

#14 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 07.10.2008 - |18:20|

Obejrzałem i...

...moze byc.

Nic specjalnego, jak dla mnie. I jak wy uwazacie, ze to jest bardziej realistyczne od sitcomów, to ja wysiadam...
  • 0
Dołączona grafika

#15 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.10.2008 - |22:23|

Po 3 odcinkach.

Fajny serialik komediowy, akurat żeby rozluźnić się trochę i pośmiać po ciężkim dniu :]
Dużo śmiesznych gagów, ciągle pojawiają się nowe postacie i wkrótce może być jeszcze lepiej. Ja nie mam co do tej pozycji zbyt dużych wymagań i oczekiwań, dlatego całkiem przyjemnie mi się to ogląda.
Na razie jestem na tak i polecam.

Ocena 4+/6
  • 0
I will do anything for lulz.

#16 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 271 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.10.2008 - |21:50|

OK, dotarłem do 5 odcinka... wydaje się że akcja już przeskoczyła poza tytułowy "worst week" nadając nowy sens, ale było gorzej... pomimo kropelek, dowcipy w wiekszosci przewidywalne (nie zniszcz samochodu - to go zniszcze, knajpa rodzciwo - beda problemy, przepiekna altanka na slub - zostanie rozwalona)...
Ciekawe bylo przyznanie w slowach ojca ze tego gosciowi caly czas jakies kataklizmy sie zdarzaja, niestety odebralem je bardziej jako wyznanie grzechow bez postanowienia poprawy.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 21.10.2008 - |21:50|

Log65: Happy camper

#17 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.10.2008 - |22:04|

To że gagi będą przewidywalne można było spodziewać się od początku. Ja traktuję ten serial bardzo luźno i z dużym przymrożeniem oka. Takie bezmyślne rozluźnienie po ciężkim dniu...i nie zawodzi. Podoba mi się ten serialik ;) Co do 1x05 to podobał mi się i oglądało się bez znudzenia.
  • 0
I will do anything for lulz.

#18 blinkkin

blinkkin

Starszy szeregowy

• Email
  • 82 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 29.10.2008 - |15:34|

Obejrzałem (raczej próbowałem) obejrzeć Worst Week jakieś tydzień, może dwa temu. Nie napisałem żadnego komentarza, bo by niczego nie wniósł do dyskusji. Czysta komedia sytuacyjna nie jest moim ulubionym gatunkiem. Czasami jednak lubię sobie odpalić jakiś webowy komiks i przeczytać kilka odcinków. Natomiast ta konwencja w przypadku filmu/serialu moim zdaniem całkowicie się nie sprawdza. Może kilka lat temu powiedziałbym coś innego, ale obecnie taki humor mnie nudzi, zamiast śmieszyć.

Zdecydowanie nie należę do grupy docelowej, do jakiej kierowana jest ta produkcja. Najkrócej scharakteryzowałbym Worst Week jako gniot, ale to moja subiektywna opinia.
  • 0

#19 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.01.2009 - |12:55|

Serial komediowy "Najgorszy Tydzień" będzie można zobaczyć od 28 stycznia w każdą środę o 23 w AXN ---> http://wirtualnemedi...dzien_w_AXN.htm oraz ----> http://www.axnscifi....gram/2009.01.28
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#20 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.01.2009 - |19:40|

Serial komediowy "Najgorszy Tydzień" będzie można zobaczyć od 28 stycznia w każdą środę o 23 w AXN ---> http://wirtualnemedi...dzien_w_AXN.htm oraz ----> http://www.axnscifi....gram/2009.01.28

Takie dziadostwo wykupują zamiast HIMYMa brać, co za ludzie... No chyba że Comedy Central ma do niego wszelkie prawa i nie zamierza się ich pozbywać...

A jak dla mnie to ten serial jest coraz gorszy, te wszystkie gagi od początku były przewidywalne, ale teraz to są już na maska infantylne i prymitywne...
  • 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych