Odcinek 036 - S03E02 - The Butterfly Effect
Napisano 23.09.2008 - |18:12|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 24.09.2008 - |00:32|
Napisano 24.09.2008 - |12:04|
Nastepna sprawa, gdzie jest ten ktorego boi sie Molly? Zmiast niego mamy zbieglych, zlych kryminalistow , serial na tym traci...
Napisano 24.09.2008 - |12:30|
Napisano 24.09.2008 - |15:38|
Nie wiem co sie dzieje ... Teraz ten serial bardziej przypomina mi "4400" niz "Heroes". Bylo fajnie, bo byla nieliczna grupa ze zdolnosciami, teraz moze miec je kazdy ...
Nastepna sprawa, gdzie jest ten ktorego boi sie Molly? Zmiast niego mamy zbieglych, zlych kryminalistow , serial na tym traci...
Odniosłem podobne wrażenie związane z "4400" i nie było one zbyt pozytywne. Natomiast akcja odcinka ułożyła się w taki sposób, że można przypuszczać, iż Mohinder zaniecha dalszego stosowania swojego serum, prawdopodobnie rozpocznie kolejne testy, tym razem skoncentrowane bardziej na teorii, obiekt do badań już posiada... "Ten którego się boi Molly" to ojciec Matta Parkmana (dobrze pamiętam?...), na pewno prędzej czy później pojawi się w serialu, wydaje się, że odegra w nim jeszcze ważną rolę. Mnie interesuje postać Petera Petrelliego uwięzionego w ciele jednego z więźniów 5-ego poziomu. Z odcinka można wywnioskować, że utracił on swoje "fajerwerki", natomiast zachował świadomość. Co jest bardzo ciekawe w tym przypadku, to moc jaką posiada człowiek, którego ciało przejął. Możemy się domyślać, że jest to niezwykle niszczycielska umiejętność...
Użytkownik Sarathai edytował ten post 24.09.2008 - |15:39|
Napisano 24.09.2008 - |17:36|
Rzeczywiście dużo akcji, dużo chaosu i trudno się w tym połapać.
Mam to samo
"Ten którego się boi Molly" to ojciec Matta Parkmana (dobrze pamiętam?...)
Tak to on i jak było widać w wizji Angeli jeszcze go zobaczymy
Mnie zastanawia jakim cudem żyje (o ile żyje) Linderman i jeszcze ten szczegół że nikt go nie widzi dziwne.
2 sprawa ciekawe po co Angeli będzie Sylar czyżby nakłoni go by to on polował na tych uciekinierów, ale to uczyni go jeszcze bardziej potężnym.
ps: Ktoś wie ile będzie liczył odcinków ten sezon?
Użytkownik kozuch edytował ten post 24.09.2008 - |17:36|
Napisano 24.09.2008 - |19:59|
Napisano 25.09.2008 - |09:01|
Odcinek ciekawszy i troszeczkę bardziej spójny niż "The Second Coming". Linderman widoczny tylko dla Nathana, to ciekawe Sylar braciszkiem Petera? No i ten gościu z afryki jest nowym Isaackiem?
Mam podobne odczucia do tego odcinka.
Nastąpiło wyciszenie akcji i powoli zaczyna sie klarować do czego to wszystko prowadzi
czyli skok w czasie Hiro.
Po dwóch odcinkach tego sezonu jestem zadowolony bo pamiętam moje odczucia po dwóch
pierwszych odcinkach 2 sezonu
Ciekawe jak Peter z przyszłości umieścił Petera z teraźniejszości w ciele tego gostka Jese'ego?
Jak dla mnie 8,5/10
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 25.09.2008 - |10:35|
2. Sprawa Lindermana. Mi to przypomina Obi-Wana z Nowej Nadzieji
3. Mohinder. Skoro "wykorzystał Mayę do innych celów" to teraz będzie chyba musiał pójść jej na rękę i rozpocząć szukanie antidotum nie tylko dla niej, ale i dla siebie.
4. Dla kogo pracuje Daphne? To jest mi się zdaję najważniejsze pytanie w obecnej chwili, bo jej szef wydaję się być najbardziej zmotywowany zdobyć formułę, a tym samym wyrasta na głównego wroga vol. 3.
5.5 Chuck, Dexter, True Blood,
5.0 Supernatural, Weeds, Pushing Daisies, Reaper,
4.5 Californication, Lost, Smallville, The 4400,
4.0 Heroes, Kyle XY, Prison Break.
Napisano 25.09.2008 - |13:46|
S2 był już taki sobie a teraz zapowiada się jeden wielki BURDEL.
Nie dziwota bo tak kończy praktycznie każdy serial produkowany przez duże stacje.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 25.09.2008 - |19:19|
A to nie było czasem tak, że Matt właśnie "zamknął" swojego ojca w jakimś tam koszmarze."Ten którego się boi Molly" to ojciec Matta Parkmana (dobrze pamiętam?...), na pewno prędzej czy później pojawi się w serialu, wydaje się, że odegra w nim jeszcze ważną rolę.
Ten więzień to Jesse Murphy.Mnie interesuje postać Petera Petrelliego uwięzionego w ciele jednego z więźniów 5-ego poziomu. Z odcinka można wywnioskować, że utracił on swoje "fajerwerki", natomiast zachował świadomość.
A co śmieszniejsze to poza Kirsten Bell to już druga postać z serialu "Veronica Mars" czyli "Weevil" Navarro w Herosach.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 25.09.2008 - |19:29|
2 sprawa ciekawe po co Angeli będzie Sylar czyżby nakłoni go by to on polował na tych uciekinierów, ale to uczyni go jeszcze bardziej potężnym.
Cos mi się zdaje, że Angela będzie karmiła Sylara nowymi mocami, by ten dla niej pracował. Przeciez to jednak The Company jakoś natrafiała na tych wszystkich ludzi z mocami, więc to oni więdza jak ich szukać, a nie Sylar. Ogólnie myślę, że The Company pozbyłoby się Sylara gdyby tylko chciało. No chyba, że Angela go chroni jako syna Tak jak Bob swoją Elle. Swoja droga szkoda mi Boba. Moc miał spoko, ale bardzo podobała mi się jego postać. Tak samo Elle.
Krótkie przemyślenie: tak, dzieje się dużo, ale ja nie mam problemu w połapaniu się co się dzieje na ekranie:) Nie rozumiem ludzi mowiacych, ze to jeden wielki burdel. Nie chcecie burdelu to idzcie sobie ogladac Na wspolnej albo M jak Miłosc. Serial idzie w naprawdę dobrym kierunku, bo ma mnostwo akcjo i ma mnostwo tajemnic. Jak będzie tak dalej to serial ten znowu wejdzie na wyzyny sławy i kto wie, moze znowu sukcesik w Golden Globe?
Napisano 25.09.2008 - |19:36|
Krótkie przemyślenie: tak, dzieje się dużo, ale ja nie mam problemu w połapaniu się co się dzieje na ekranie:) Nie rozumiem ludzi mowiacych, ze to jeden wielki burdel. Nie chcecie burdelu to idzcie sobie ogladac Na wspolnej albo M jak Miłosc. Serial idzie w naprawdę dobrym kierunku, bo ma mnostwo akcjo i ma mnostwo tajemnic. Jak będzie tak dalej to serial ten znowu wejdzie na wyzyny sławy i kto wie, moze znowu sukcesik w Golden Globe?
O znowu ktoś ma syndrom Enterprise/Atlantis, każda krytyka jest be bo serial jest super i basta a wy go nie rozumiecie.
Napisano 25.09.2008 - |21:23|
To MorFeuS nie może mieć swojego zdania akurat innego niż Twoje ?
Użytkownik biku1 edytował ten post 25.09.2008 - |21:31|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 25.09.2008 - |22:00|
Rzeczowa krytyka nikomu nie szkodzi i jeśli mnie pamięć nie myli to twórcy sami nie tak dawno przyznali rację tym którzy krytykowali poprzedni sezon.Nie rozumiem ludzi mowiacych, ze to jeden wielki burdel. Nie chcecie burdelu to idzcie sobie ogladac Na wspolnej albo M jak Miłosc
Użytkownik Krusty edytował ten post 25.09.2008 - |22:02|
Napisano 25.09.2008 - |22:24|
Drugi był minął a to ,że niezbyt im wyszedł to wszyscy wiemy.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 26.09.2008 - |00:32|
Lubisz, czy nie lubisz, ale prawda jest taka, ze sezon sie dopiero zaczał i mamy już sporo akcji. Tak, wiem ze chodzi o to, ze jest tysiac watkow w jednym epizodzie, bo tutaj claire jest taka i owaka, ten tutaj gada z lindermanem, Straus przychodzi do nathana, okazuje sie ze ma moc zamrazania itd. Ale o co mi chodzi, ze nie mam jakos problemu z ulozeniem sobie tego wszystkiego w mojej glowie. Poza tym czy nie lepiej dac wiele ciekawych rzeczy na raz? Przeciezc o to chodzi w tego typu serialach by zaskakiwac jak namocniej i aby trzymalo sie kupy, a teraz to sie wszystko ladnie trzyma. Byc moze tworcy chca dac za duzo akcji na raz, ale mi sie wlasnie to podoba, bo szukam w tym serialu akcji, zwrotow akcji czy nawet i tajemnic.
Napisano 26.09.2008 - |08:23|
Lubisz, czy nie lubisz, ale prawda jest taka, ze sezon sie dopiero zaczał i mamy już sporo akcji. Tak, wiem ze chodzi o to, ze jest tysiac watkow w jednym epizodzie, bo tutaj claire jest taka i owaka, ten tutaj gada z lindermanem, Straus przychodzi do nathana, okazuje sie ze ma moc zamrazania itd. Ale o co mi chodzi, ze nie mam jakos problemu z ulozeniem sobie tego wszystkiego w mojej glowie. Poza tym czy nie lepiej dac wiele ciekawych rzeczy na raz? Przeciezc o to chodzi w tego typu serialach by zaskakiwac jak namocniej i aby trzymalo sie kupy, a teraz to sie wszystko ladnie trzyma. Byc moze tworcy chca dac za duzo akcji na raz, ale mi sie wlasnie to podoba, bo szukam w tym serialu akcji, zwrotow akcji czy nawet i tajemnic.
Dokładnie tak właśnie
Czegoś takiego spodziewałem się po 2 sezonie a co było to wszyscy wiemy
Ja osobiście właśnie liczę na takie nagromadzenie wątków i zwrotów akcji bo lepiej sie to ogląda
Bo zastanawiasz sie co i jak będzie w następnym odcinku i już masz pomysła a tu zonk!
Scenarzyści wymyślają coś innego i to właśnie świetnie się ogląda
Dla mnie początek tego sezonu pomyślany jest świetnie i daję mu duży kredyt zaufania -
sezonowi nie początkowi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 26.09.2008 - |09:16|
Wielkim, ogromnym plusem jest brak syna Nikki. Chłopaczek grał mi na nerwach od samego początku. No i jak Nikki wyszła cało z wybuchu domu pod koniec S02. Jeśli to ona, bo jak pamiętamy Nikki nie potrafiła zamrażać.
Oba odcinki mocne 9/10.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych