Skocz do zawartości

Odcinek 062 - S04E05 - Safe and Sound

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka 4x05 "Safe and Sound" (22 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka 4x05 "Safe and Sound"

1. 10 (2 głosów [10.53%])

Procent z głosów: 10.53%

2. 9,5 (1 głosów [5.26%])

Procent z głosów: 5.26%

3. 9 (3 głosów [15.79%])

Procent z głosów: 15.79%

4. 8,5 (1 głosów [5.26%])

5. 8 (3 głosów [15.79%])

Procent z głosów: 15.79%

6. 7,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (2 głosów [10.53%])

8. 6,5 (1 głosów [5.26%])

9. 6 (2 głosów [10.53%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (1 głosów [5.26%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (1 głosów [5.26%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (2 głosów [10.53%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 23.09.2008 - |10:38|

Ocena odcinka 4x05 "Safe and Sound"
  • 0

#2 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.09.2008 - |13:34|

4x05

Przyzwoity odcinek. Dalej dużo akcji, trochę emocji, niepewności i niedorzeczności ;) Taki standardowy PB można by powiedzieć.

- Michael z ekipą kopiują kolejną kartę. Jak dalej w takim tempie będą je zdobywać to za 2 odcinki będziemy mieli całość, a co dalej? Zobaczymy.
- Duży, groźny czarny zabójca z firmy jest coraz bliżej Sary i pozostałych. Mahone stara się to wykorzystać i dopaść go wcześniej, aby pomścić śmierć swojego syna.
- U T-Baga coraz więcej się dzieje. Sucre z Bellickeim prawie go znajdują, ale ratuje go sekretarka, która ma na niego teraz haka i chce w zamian pieniądze. Odwiedza go też tajemniczy azjata z poprzedniego odcinka i stawia sprawę jasno: Scylla albo kulka w łeb. Może być ciekawie.
- Kolejna karta jest w bardzo dobrze strzeżonym Departamencie Skarbu, ale co to dla Scofielda. Na wszystko ma chłopak sposób i po kilku emocjonujących chwilach karta jest ich. Jednak nie obyłoby się bez pomocy samego Selfa.
- Gretchen w końcu wydłubuje sobie gwóźdź z krzesła, zabija strażnika i ucieka. Hmm...kto by się tego spodziewał.

Trochę już mnie nudzi ten schemat 4 sezonu, bo można po pierwszych 5 minutach przewidzieć całą fabułę odcinka. Tak pewnie będzie do 1 połowy sezonu. Ciekawi mnie jedynie co dalej.

Ocena: 4/6
  • 0
I will do anything for lulz.

#3 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.09.2008 - |14:11|

Bardzo fajny epizod. Jak napisal Dzialacz, taki troche niedorzeczny, ale wlasnie niedorzecznosc jest chyba smaczkiem tego serialu. Fajnie zaczynaja sie do siebie zblizac watki. Vendetta Moheny staje sie teraz wspolna sprawa. Okazuje sie sie, ze kazdy wlaczajac w to nieudacznego Bellika ma swoja role do odegrania. W koncu tez dowiadujemy sie czegos o tejmeniczym krwotoku z nosa Mickaela. Na koniec znakomity moim zdanie watek T-Baga. Azjata ktory grozi mu smiercia jesli nie wypelni (Whistrelowego) zobowiazania, pchnie go poewnie w strone grupy Mickaela. Gretchen juz na wolnosci (scena zabijania gwozdziem byla ozdoba epizodu) tez pewnie skonczy w tym obozie. Juz wkrotce bedziemy mieli cala ekipe pracujaca przeciw Firmie. (To nie spojler, lecz moje przeczucia)
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#4 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.09.2008 - |16:12|

Odcinek moze byc... niepodoba mi sie ze caly czas zdobywaja te karty nudne to.. Powinni zdobyc wszystkie i kambinowac bo tak to zieww. Moze mi ktos powiedziec koncowke odcinka bo nie do konca zrozumialem.. byla mowa ze kamery cos uchwycily cos tam cos tam i ze to byl Agent Self.. ale co uchwycily?
  • 0

#5 pablocoo

pablocoo

Kapral

• Grupa Hatak
  • 249 postów

Napisano 23.09.2008 - |16:49|

- Ktoś z Wydziału Bezpieczeństwa Narodowego na podstawie pańskiego zdjęcia szukał informacji o panu.
- Kto to?
- Facet, który to zlecił...nazywa się Don Self.
  • 0

#6 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 23.09.2008 - |16:57|

Lepiej niż tydzień temu, ale nadal to jeszcze nie to. Jakim cudem tamten gość nie zauważył "kółka" w sejfie? Nie poczuł smrodu od wiercenia? Generał usłyszał hałas i co? Pomyślał sobie pewnie: "eee, to tylko szczury". :D

To byłoby nawet ciekawe, gdyby Gretchen i T-Bag dołączyli do Drużyny Actimela. Skoro Kellerman mógł się dołączyć, to oni tym bardziej mogą. Nie podoba mi się schematyzm scenariuszowy - 1 odcinek to 1 dysk. Z góry wiemy że wątek raczej stoi w miejscu, dopóki wszystkie dyski nie zostaną skopiowane. A to oznacza że przez wiele tygodni nie będzie zwrotu akcji, tylko mozolne dobieranie się do dysków.

W sumie całkiem mnie ten odcinek zrelaksował po pracy. Ale to nie ten PB, który kiedyś oglądałem z wypiekami na twarzy. Ocena odcinka 6/10.
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#7 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 23.09.2008 - |17:07|

- Ktoś z Wydziału Bezpieczeństwa Narodowego na podstawie pańskiego zdjęcia szukał informacji o panu.
- Kto to?
- Facet, który to zlecił...nazywa się Don Self.

"Spasiba" widac ze nie mam niezly sluch :lol: :huh:
Mnie ciekawi taka sprawa gosciu wyciagal karte pamieci ze to tak nazwe i nie widzial kolka na sciance sejfu??
A no i jeszcze ten "sciagacz danych" przeciez to nawet nie jest realne..jest mnostwo mnostwo w tym sezonie bajek..

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 23.09.2008 - |17:14|

• 0

#8 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.09.2008 - |18:08|

Wyniki oglądalności 4x05: 5.929mln widzów. Słabiutko :/
  • 0
I will do anything for lulz.

#9 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.09.2008 - |18:26|

"Spasiba" widac ze nie mam niezly sluch :lol: :huh:
Mnie ciekawi taka sprawa gosciu wyciagal karte pamieci ze to tak nazwe i nie widzial kolka na sciance sejfu??
A no i jeszcze ten "sciagacz danych" przeciez to nawet nie jest realne..jest mnostwo mnostwo w tym sezonie bajek..

A co jak ty odwierasz swoj sejf to tak dokladnie badasz jego sciany. Dziwnym bylo, ze do srodka nie dostaly sie zadne wioru - chyba, ze Lincoln zdarzyl odkurzyc.
  • 0
Genesis

#10 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.09.2008 - |18:33|

a ten Azjata niewątpliwie jest z Laosu, który w nonsensowny (jak na razie) sposób wciągnęli w fabułę
  • 0

#11 Oniell

Oniell

Szeregowy

• Email
  • 42 postów

Napisano 23.09.2008 - |20:22|

Moim zdaniem odcinek był świetny. Za dużo oczekujecie od PB. To już nie czasy 1 i 2 sezonu :P
Jedyne co mi się nie podobało, że Ci ściągają dane, ściągają, ściągają, tamten ma otworzyć sejf i... zaczyna coś gadać do swojego szefa-kolegi, że ten mu nie ufa i już wiadomo, że zdążą wszystko skopiować.

Interesujące zakończenie, ciekawe co zrobią z naszym agentem...
  • 0
Profil użytkownika:

b ) użytkownik może w sygnaturze umieścić treść o długości 384 znaków w czcionce o wielkości maksymalnej 4.

#12 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.09.2008 - |20:34|

Nasnieszniejsze jest to, ze oni wcale takiej wielkiej dziury wiercic nie musieli. To cudowne urzadzonka musi miec jakiegos rodzaju antenke. Wystarczylo wywiercic niewielki otwor, przez ktory, taka antene by sie wsunelo. Skopiowali by bez koniecznosci wyciagania karty z sejfu.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 23.09.2008 - |20:35|

• 0
Genesis

#13 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 24.09.2008 - |10:36|

Nasnieszniejsze jest to, ze oni wcale takiej wielkiej dziury wiercic nie musieli. To cudowne urzadzonka musi miec jakiegos rodzaju antenke. Wystarczylo wywiercic niewielki otwor, przez ktory, taka antene by sie wsunelo. Skopiowali by bez koniecznosci wyciagania karty z sejfu.

No oki, ale z czego była zrobiona powłoka zewnętrzna sejfu? nie blokowało to przypadkiem przesyłanie danych?

Użytkownik martha edytował ten post 24.09.2008 - |10:40|

• 0

#14 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 26.09.2008 - |13:28|

Hehe odcinek nie nalezy do idealnych z pewnością ::)

Po pierwsze Waytt - Sara, która po prostu przebiega przez dosyć ruchliwa ulice i już ma super zabójce z głowy.
Po drugie: Sucre - Bellick, heh tak sie zachowywali, ze ta sekretarka powinna 100 razy się domyśleć, ze coś nie tak jest.
itd...

Oczekiwałem i nadal oczekuje czegoś bardziej pomyslowego od PB, ale cóż można wymyślać nowego skoro to już IV sezon. Jak tak dalej będzie szlo mam nadzieje, ze na tym sezonie się zakończy i ukrócą nasze (moje) męczarnie.

Co do sejfu to sciany blokowaly sygnal, ale jak by jakos wsuneli do sejfu ta 'antenke' to nic by nie przeszkadzlo w pobieraniu danych. Problem w tym, ze ja tam antenki nie widzielem, a samo urzadzenie przypomina raczej telefon komorkowy.

Natomiast co do samej dramaturgi kopiowania to rzeczywiscie przesadzili :P Na dodatek osobom w pokoju nie przeszkadzaly dziwne dzwieki za sciana, a wiercenie w tak grubym kawalku metalu jakims cudem nie spowodowalo swadu :blink: - Bajka dla Amerykanow i pozostaje miec nadzieje na lepsze, bo ostsnia umiera :lol:
  • 0

#15 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.09.2008 - |13:34|

Po pierwsze Waytt - Sara, która po prostu przebiega przez dosyć ruchliwa ulice i już ma super zabójce z głowy.

Sytuacja była małoprawdopodobna lecz możliwa. Gdyby w serialach pokazywano tylko prawdopodobne sytuacje to nikt by ich nie ogladal.

Po drugie: Sucre - Bellick, heh tak sie zachowywali, ze ta sekretarka powinna 100 razy się domyśleć, ze coś nie tak jest.
itd...

I domyśliła się.

Co do sejfu to sciany blokowaly sygnal, ale jak by jakos wsuneli do sejfu ta 'antenke' to nic by nie przeszkadzlo w pobieraniu danych. Problem w tym, ze ja tam antenki nie widzielem, a samo urzadzenie przypomina raczej telefon komorkowy.

Cyzli antenke miało w środku. Drobna przerobka urzadzenia i już. Problem jednak w tym, że wiercenie małej dziurki nie byłyby tak dramatyczne.
  • 0
Genesis

#16 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.09.2008 - |16:29|

Odnośnie tej małej dziurki zapominacie Panowie o tym, że Michael wyją ten dysk i dodatkowo sfotografował z porównaniem proporcji do zdaje się długopisu. A tego by już nie mógł zrobić przez tę mini dziurkę.
Mam tylko nadzieję, że scenarzyści pokażą nam po co on to sfotografował.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#17 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 27.09.2008 - |23:16|

Ściąganie danych w każdym odcinku = wielka nuda.
Do tego mnóstwo nieprawdopodobnych, naciaganych, wrecz glupich sytuacji.
Ech, a to byl tak przemyslalny serial - obecnie to juz cień cienia 1 sezonu, glupiutki serialik dla malo myslacych.
Moze jest wiecej akcji niz w Sonie, ale za to jakosc i sam jej sens jest ponizej oczekiwan (przynajmniej moich).
  • 0

#18 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 14.10.2008 - |20:09|

Kolejny już całkiem dobry odcinek, troszkę gorszy niż poprzedni, ale i tak dobra forma 4 sezonu jest utrzymana:)

Ocena: 8

PLUSY:

+ postać odcinka to wg mnie Alex. Widać wyraźnie, że śmierć syna mocno na niego wpłynęła, ale przez to stał się postacią bardziej wyrazistą. Widzimy go załamanego, ale jednocześnie zdeterminowanego aby złapać i zabić zabojcę nasłanego przez Firmę. I w tym odcinku było to wszystko. Działał pewnie, zdecydowanie, z głową, i po nitce do kłebka trafi w końcu na zabojcę swego syna i mam nadzieję wymierzy mu sprawiedliwość. W końcu w tym odcinku, w scenie w porcie, informatyk mowi mu, że zawsze już będzie stróżem prawa;)
+ cała akcja z dostaniem danych z kolejnego dysku. Cóż, niemożliwe jednak jest możliwe. Self widział tylko kłopoty, zaś Scofield szansę na udany skok. I udało się. Bardzo sprawnie przeprowadzonai ciekawie przedstawiona akcja z włamaniem się do budynku federalnego i kradzież danych z dysku.
+ plusik dla Trishanne B) Nie dość ze śliczna z niej panna (znaczy się Shannon Lucio) to jeszcze sprytna. 3% premii zdobyła, a jeśli dobrze rozegra sprawę, to w kolejnych odcinkach będzie mogła wyciągnąć więcej. W końcu ma "kwit" na T-Baga.
+ w ogole T-Bagowi na zmianę coś się udaje, a potem coś nie udaje. Ale coś czuję, że tych drugich będzie coraz wiecej w kolejnych odcinkach, a zapowiedzią tego była wizyta bardzo ciemnego azjatyckiego typa. Wątek T-Baga nadal świetny i to mi się podoba
+ powoli ekipa Scofielda poznaje plany Firmy, kto w niej jest, co robią i co zamierzają. Dobrze się stało, bo zlikwidowanie jej bez poznania wroga byłoby głupie po 4 sezonach serialu.
+ końcowa scena - zapowiada się smacznie:)

MINUSY:

- ponad godzinę wiercenia w biurze, a sekretarka w ogole tego nie słyszała z powodu jednego odkurzacza?! Jak dla mnie naciągane mocno i to w zasadzie moj jedyny minus z calej akcji wyciagania danych z dysku

Użytkownik Halavar edytował ten post 17.10.2008 - |22:02|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#19 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 11.03.2010 - |20:58|

@Halavar, kolego 5 odcinek i podobne mamy odczucia co do PB. Dobrze się czyta Twoje plusy i minusy.
Odcinek 5 oceniam na 8. Jak zawsze mnóstwo niedorzeczności, ale ogląda się to po prostu dobrze, serial zapewnia relaks i o to chodzi:) Najgorsza scena z tego odcinka to:

itd...

dokładnie, to było słabe, to tłumaczenie Sucre o plamach...:)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych