Odcinek 01-02 - S01E01-02 - Rising
Napisano 17.07.2004 - |12:42|
Napisano 17.07.2004 - |14:54|
Wrota.
Fajnie wymyslone..te zielone kolorki sa bombowe, jak i wybieranie sekwencji, duzo szybsze. Szczegolnie fajny pomysl jest z wrotami w kosmosie...tyle, ze narazie statek potrafi obslugiwac tylko Sheppard. Fajnie tez pomyslana energetyczna przeslona.
Wraith..
ONI SĄ STRASZNI !! Dawac thora i O'neilla...wysadzamy planete i wraith beda wiedziec cos na temat "who's your daddy".
To tyle na razie..wkrotce wiecej jak ochlone..
PS. Wersja LOL troche popsuta, ze 3 razy wdarl sie glos z reklamy wiec spodziewajmy sie poprawki zrobionej przez inna grupe..
Napisano 17.07.2004 - |17:55|
Sheppard rządzi ogolnie niezle sie zapowiada, oby mieli pomysly zeby to dalej dawacjest niezle... ciekawa fabuła, dobry dobor aktorow....Majora Shepparda odrazu polubilem jak i reszte zespolu. Teraz to az nie moge sie doczekac nastepnego odcinka bo w sumie w tym duzo czasu zajeło dotarcie do Lost City. Sadze, ze wszystkich aktorow odrazu polubimy i, że ta seria moze byc równie dobra jak SG-1 (przed gen. Jackiem musimy czuc respect) :clap:
bo kolejny hardkorowy serial sie szykuje
Wrota odrazu mi sie spodobaly, taki [beeep]sty system wybierania ITPWrota.
....
heh. no raczej Thor na to nic nie pomoże, bo pamiętaj że pradawni są (byli ) znacznie bardziej zaawasowani od AsgarduWraith..
...
wdziera sie, bo tak reklamu puszczali. LOL sie zna na robocie tak jak i reszta ( SFM, FoV )PS. Wersja LOL troche popsuta, ze 3 razy wdarl sie glos z reklamy wiec spodziewajmy sie poprawki zrobionej przez inna grupe..
#4 Gość_Saleme_*
Napisano 17.07.2004 - |19:08|
Napisano 17.07.2004 - |19:44|
Trochę wrażeń "na gorąco"
Wrota - super zieleń i ten system wybierania, można będzie niezłe akcje odstawiać
Wraiths - GENIALNY wróg, ci goście byli niesamowici
Shepard - super gość
Najbardziej zabójczy tekst odcinka:
-Why I don't make friends like that?
-You need to get out more.
-We're in another galaxy, how more can you get?
Napisano 17.07.2004 - |19:49|
ja o tym doskonale pamietam, to takie tylko małe nawiazanie do SG1heh. no raczej Thor na to nic nie pomoże, bo pamiętaj że pradawni są (byli ) znacznie bardziej zaawasowani od Asgardu
Napisano 17.07.2004 - |19:55|
Ciekawa jest chronologia, niezbyt rozumiem zamysł opuszczenia Ziemii, bo ciąg wydarzeń jest następujący: Atlantis podnosi się z Antarktydy i udaje do galaktyki Pegaza, gdzie następuje rozwój i napotkanie Wraiths, konflikt a w końcu zatopienie Atlantis (jest jeszcze wzmianka o niedobitkach udających się z powrotem na Ziemię, którzy to przynieśli do nas mit o Atlantydzie).
Napisano 17.07.2004 - |20:09|
no kazdy ma swoje sposoby, jak widac skuteczne Bardzo ucieszlo mnie to, ze LOL tak szybko wydał swoja wersje w przeciwienstwie do SG-1 8x01-02, gdzie musielismy czekac az Amerykanie wstaną...A ja tak się zastanawiam.... gdzie wy już widzieliście ten odcinek...
Napisano 17.07.2004 - |20:59|
Dziękuję ci bardzo za ta otwartą i wyczerpującą odpowiedź. Byłeś bardzo pomocny.
AtroN na torrencie odcinki pojawily sie szybko, a ze tu nie czeka sie w takich kolejkach jak w np emule to leci duzo szybciej, ja jakbym nie sciagal innych rzeczy pewnie tez juz dawno bym to mial ale mi sie nie spieszy.
Napisano 17.07.2004 - |21:09|
- zaginione miasto jest wreszcie czymś co wygląda spektakularnie - może się czepiam, ale w SG1 dawno nie widziałem czegoś tak dopieszczonego i rozbudowanego
- wrota; faktycznie nawet fajne, w dodatku można dialować z dowolnego miejsca
- wrogowie - bałem się, że Wraith wkroczą do sali i karzą się kłaniać bogowi, a następnie zabłysną oczami Ogólnie to fajne mają te stateczki no i wogóle są o wiele mroczniejsi od Goa'uldów
- aktorzy - Shepard na początku wkurzał, potem było coraz lepiej. Teraz nawet lubię gościa
- dialogi - niezłe; widać, że w serialu nie zabraknie humoru
- efekty specjalne - mam nadzieję, że poziom będzie utrzymany, bo wreszcie tchnęło świeżością :
Użytkownik Ogotai edytował ten post 17.07.2004 - |21:09|
Napisano 17.07.2004 - |21:28|
no ja niestety swojego zrodla upublicznic nie moge..ale z tego co widzialem tu na forum to popatrz do dzialu wymiana odcinkow i np. ftp remulusa (1 i 3), bo u niego widzialem juz, ze ma SG Atlantis.Dziękuję ci bardzo za ta otwartą i wyczerpującą odpowiedź. Byłeś bardzo pomocny.
Napisano 17.07.2004 - |23:25|
Jeżeli tak ma wyglądać cały Atlantis, to mi się podoba i jestem za. Biorąc pod uwagę początek sezonu 8 SG-1 szykuje nam się najlepszy okres (a raczej już jest) dla fanów Stargate :clap:
Tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju . Jakoś zbyt szybko udało im się "odnaleźć" na Atlantydzie. Ja rozumiem, że byli tam wybitni intelektualnie ludzie, ale jakim cudem odrazu wiedzieli jak działa większość urządzeń ??!!
Napisano 18.07.2004 - |01:16|
Napisano 18.07.2004 - |08:31|
Napisano 18.07.2004 - |09:30|
Bardzo fajnie sie zapowiaoda tylko bede musial sie przywyczic do nowych kombinezonow...
Wraith'y są słodziutkie...
Jezeli chodzi o kolesia z dziwnym akcentem (chodzi ci o doktora jak mysle) to jest on Szkotem (wystarczy popatrzyc na plakietke na ramieniu
Użytkownik Castor Krieg edytował ten post 18.07.2004 - |10:11|
Napisano 18.07.2004 - |10:02|
Ad1. WIEM że jest on Szkotem, ślepy nie jestem. Mówię tylko, że jego akcent wydał mi się nie szkocki, lecz rosyjski. Czy wy umiecie czytać?Jezeli chodzi o kolesia z dziwnym akcentem (chodzi ci o doktora jak mysle) to jest on Szkotem (wystarczy popatrzyc na plakietke na ramieniu
Napisano 18.07.2004 - |10:08|
Ad1. WIEM że jest on Szkotem, ślepy nie jestem. Mówię tylko, że jego akcent wydał mi się nie szkocki, lecz rosyjski. Czy wy umiecie czytać?
IMHO on zaciaga po szkocku tak zdziebkę
Użytkownik JaXa edytował ten post 18.07.2004 - |10:09|
Napisano 18.07.2004 - |10:18|
Po pierwsze powiem ze daje odcinkowi 8 moze 9 jeszcze nie wiem zaraz przmysle sprawe podczas podsumowania
Tunel Bardzo ladny taki zielony super animacja wyglada jak jelito BOMBA .
Niestety jest lekka niezgodniosc z serialem, bo jak Jack przechodzil na planete Asgardu to tunel był inny taki fajnych charakterystyczny a ten ciagle był zielony
WrotaBardzo fajne super kolorek ladnie to wyglada zielony z niebieskim tunelem
Sposob wybierania przekapitalny i ciekawe DHD
Osłona też superowa co prawda była taka na planecie Anubisa, ale to zrozumiałe miał dostęp do tej technologii.
Butelka szampana. super pomysł to tylko RDA mógł wymyśleć. Humor to podstawa i był dobry
Statek Super sprawa jeśli chodzi o nawigacje. Co sobie pomyślisz to masz. No może prawie wszystko poza kanapką z indykiem (BTW dlaczego amerykanie tak lubią tego indyka.
Uzbrojenie Fajne wszystko Szczególnie ta "foka" jak oglądałem "From Stargate to Atlanits" to naprawdę myślałem, że to Foka
Statek Bardzo miły fajny i przebajerzony :> Te silniki się fajnie chowają tylko co ludzmi w środku. Lekka nie doróbka ale nic to Ogólnie sterowanie statkiem to fajna przygoda
Ziobro Ten koleś jeszcze na Ziemi co mówi który symbol już zaskoczył wygląda jak nasz stary dobry Ziobro
Co do treści to....
Dobrze, że ten koleś który zginał to zginął (ale konstrukcja zdania ) Nie podobała mi się jego gra i ta wyjadacka pewność siebie nie lubie takich wojskowych
Ostatio stwierdzam, że seriale stają się bardzo przewiywalne. Już widze lekki romans między Teylą a Majorem (jak mu tam )
Jeszcze pewnie innych takich rzeczy jest, ale narazie nic mi nie przychodzi do głowy :]
To chyba tyle
PEACE
PS. Ludzie piszcze coś wiecej niż tylko
No fajny odcinek
i tego typu bzdety nie wnoszące nic do dyskusjiOj bardzo fajnie sie zapowiada
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych