Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 01-02 - S01E01-02 - Rising

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (202 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (68 głosów [39.77%])

Procent z głosów: 39.77%

2. 9.5 (31 głosów [18.13%])

Procent z głosów: 18.13%

3. 9 (27 głosów [15.79%])

Procent z głosów: 15.79%

4. 8.5 (11 głosów [6.43%])

Procent z głosów: 6.43%

5. 8 (13 głosów [7.60%])

Procent z głosów: 7.60%

6. 7.5 (6 głosów [3.51%])

Procent z głosów: 3.51%

7. 7 (3 głosów [1.75%])

Procent z głosów: 1.75%

8. 6.5 (1 głosów [0.58%])

Procent z głosów: 0.58%

9. 6 (4 głosów [2.34%])

Procent z głosów: 2.34%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (2 głosów [1.17%])

Procent z głosów: 1.17%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [0.58%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.58%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.58%])

20. 0.5 (1 głosów [0.58%])

21. 0 (1 głosów [0.58%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 17.07.2004 - |12:42|

STRESZCZENIE WKRÓTCE
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 mIlOsZEk

mIlOsZEk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 17.07.2004 - |14:54|

jest niezle... ciekawa fabuła, dobry dobor aktorow....Majora Shepparda odrazu polubilem jak i reszte zespolu. Teraz to az nie moge sie doczekac nastepnego odcinka bo w sumie w tym duzo czasu zajeło dotarcie do Lost City. Sadze, ze wszystkich aktorow odrazu polubimy i, że ta seria moze byc równie dobra jak SG-1 (przed gen. Jackiem musimy czuc respect) :clap:

Wrota.

Fajnie wymyslone..te zielone kolorki sa bombowe, jak i wybieranie sekwencji, duzo szybsze. Szczegolnie fajny pomysl jest z wrotami w kosmosie...tyle, ze narazie statek potrafi obslugiwac tylko Sheppard. Fajnie tez pomyslana energetyczna przeslona.

Wraith..

ONI SĄ STRASZNI !! Dawac thora i O'neilla...wysadzamy planete i wraith beda wiedziec cos na temat "who's your daddy".

To tyle na razie..wkrotce wiecej jak ochlone..

PS. Wersja LOL troche popsuta, ze 3 razy wdarl sie glos z reklamy wiec spodziewajmy sie poprawki zrobionej przez inna grupe..
  • 1

#3 mihnu

mihnu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 17.07.2004 - |17:55|

jest niezle... ciekawa fabuła, dobry dobor aktorow....Majora Shepparda odrazu polubilem jak i reszte zespolu. Teraz to az nie moge sie doczekac nastepnego odcinka bo w sumie w tym duzo czasu zajeło dotarcie do Lost City. Sadze, ze wszystkich aktorow odrazu polubimy i, że ta seria moze byc równie dobra jak SG-1 (przed gen. Jackiem musimy czuc respect) :clap:

Sheppard rządzi :) ogolnie niezle sie zapowiada, oby mieli pomysly zeby to dalej dawac :)
bo kolejny hardkorowy serial sie szykuje :)

Wrota.
....

Wrota odrazu mi sie spodobaly, taki [beeep]sty system wybierania :D ITP :)

Wraith..
...

heh. no raczej Thor na to nic nie pomoże, bo pamiętaj że pradawni są (byli :D ) znacznie bardziej zaawasowani od Asgardu :)

PS. Wersja LOL troche popsuta, ze 3 razy wdarl sie glos z reklamy wiec spodziewajmy sie poprawki zrobionej przez inna grupe..

wdziera sie, bo tak reklamu puszczali. :) LOL sie zna na robocie tak jak i reszta ( SFM, FoV ) :)
  • 0

#4 Gość_Saleme_*

Gość_Saleme_*
  • Gość

Napisano 17.07.2004 - |19:08|

dla mnie serial cool tylko nieprzypadła mi do gustu rola tego Kanadyjczyka tzn nielubie tego aktora
  • 0

#5 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 17.07.2004 - |19:44|

Pilotowe odcinki były &*%@* :clap:
Trochę wrażeń "na gorąco"

Wrota - super zieleń i ten system wybierania, można będzie niezłe akcje odstawiać

Wraiths - GENIALNY wróg, ci goście byli niesamowici :lol:

Shepard - super gość

Najbardziej zabójczy tekst odcinka:

-Why I don't make friends like that?
-You need to get out more.
-We're in another galaxy, how more can you get? :P
  • 0

#6 mIlOsZEk

mIlOsZEk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 17.07.2004 - |19:49|

heh. no raczej Thor na to nic nie pomoże, bo pamiętaj że pradawni są (byli :D ) znacznie bardziej zaawasowani od Asgardu :)

ja o tym doskonale pamietam, to takie tylko małe nawiazanie do SG1 :)
  • 0

#7 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.07.2004 - |19:52|

A ja tak się zastanawiam.... gdzie wy już widzieliście ten odcinek... :unsure:
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#8 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 17.07.2004 - |19:55|

To bardziej pasuje tutaj:

Ciekawa jest chronologia, niezbyt rozumiem zamysł opuszczenia Ziemii, bo ciąg wydarzeń jest następujący: Atlantis podnosi się z Antarktydy i udaje do galaktyki Pegaza, gdzie następuje rozwój i napotkanie Wraiths, konflikt a w końcu zatopienie Atlantis (jest jeszcze wzmianka o niedobitkach udających się z powrotem na Ziemię, którzy to przynieśli do nas mit o Atlantydzie). :unsure:
  • 0

#9 mIlOsZEk

mIlOsZEk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 17.07.2004 - |20:09|

A ja tak się zastanawiam.... gdzie wy już widzieliście ten odcinek... :unsure:

no kazdy ma swoje sposoby, jak widac skuteczne :) Bardzo ucieszlo mnie to, ze LOL tak szybko wydał swoja wersje w przeciwienstwie do SG-1 8x01-02, gdzie musielismy czekac az Amerykanie wstaną...
  • 0

#10 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.07.2004 - |20:53|

no kazdy ma swoje sposoby, jak widac skuteczne :)(...)

Dziękuję ci bardzo za ta otwartą i wyczerpującą odpowiedź. Byłeś bardzo pomocny. :blink:
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#11 mader

mader

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 89 postów

Napisano 17.07.2004 - |20:59|

Dziękuję ci bardzo za ta otwartą i wyczerpującą odpowiedź. Byłeś bardzo pomocny. :blink:

AtroN na torrencie odcinki pojawily sie szybko, a ze tu nie czeka sie w takich kolejkach jak w np emule to leci duzo szybciej, ja jakbym nie sciagal innych rzeczy pewnie tez juz dawno bym to mial ale mi sie nie spieszy.
  • 0

#12 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 17.07.2004 - |21:09|

Moje wrażenia:
- zaginione miasto jest wreszcie czymś co wygląda spektakularnie - może się czepiam, ale w SG1 dawno nie widziałem czegoś tak dopieszczonego i rozbudowanego
- wrota; faktycznie nawet fajne, w dodatku można dialować z dowolnego miejsca :P
- wrogowie - bałem się, że Wraith wkroczą do sali i karzą się kłaniać bogowi, a następnie zabłysną oczami :D Ogólnie to fajne mają te stateczki no i wogóle są o wiele mroczniejsi od Goa'uldów
- aktorzy - Shepard na początku wkurzał, potem było coraz lepiej. Teraz nawet lubię gościa ;)
- dialogi - niezłe; widać, że w serialu nie zabraknie humoru
- efekty specjalne - mam nadzieję, że poziom będzie utrzymany, bo wreszcie tchnęło świeżością :

Użytkownik Ogotai edytował ten post 17.07.2004 - |21:09|

• 0

#13 mIlOsZEk

mIlOsZEk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 17.07.2004 - |21:28|

no ja niestety swojego zrodla upublicznic nie moge..ale z tego co widzialem tu na forum to popatrz do dzialu wymiana odcinkow i np. ftp remulusa (1 i 3), bo u niego widzialem juz, ze ma SG Atlantis.
  • 0

#14 revo

revo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 17.07.2004 - |23:25|

Właśnie skończyłem oglądać i było [beeep] :]. Skąd oni wzęli tego kolesia ze śmiesznym akcentem ?? :P

Jeżeli tak ma wyglądać cały Atlantis, to mi się podoba i jestem za. Biorąc pod uwagę początek sezonu 8 SG-1 szykuje nam się najlepszy okres (a raczej już jest) dla fanów Stargate :clap:

Tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju ;). Jakoś zbyt szybko udało im się "odnaleźć" na Atlantydzie. Ja rozumiem, że byli tam wybitni intelektualnie ludzie, ale jakim cudem odrazu wiedzieli jak działa większość urządzeń ??!!
  • 0

#15 radzior

radzior

Wielki Podpalacz

• VIP
  • 176 postów
  • MiastoWawa

Napisano 18.07.2004 - |01:16|

obejrzałem i zostałem zmiażdżony. suuuuper. Ale nic więcej nie powiem. po co psuć zabawę osobom, które pewnie wymyślają właśnie nowe bluzgi pod adresem wolnych łącz. kochani - wiadro kawy i czekać aż zassie:)
  • 0
Peace through superior firepower

#16 Zar-an

Zar-an

Kapral

• Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 18.07.2004 - |08:31|

Serial spoko, ale nie podobaja mi sie ich futurytyczne stroje, jakby ze Startreka wzięte. Ciężko bedzie mi się przestawic na Atlantis, ale zapowiada się dobrze:)
  • 0

#17 JaXa

JaXa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 18.07.2004 - |09:30|

Też własnie skonczylem..

Bardzo fajnie sie zapowiaoda tylko bede musial sie przywyczic do nowych kombinezonow...
Wraith'y są słodziutkie...

Jezeli chodzi o kolesia z dziwnym akcentem (chodzi ci o doktora jak mysle) to jest on Szkotem (wystarczy popatrzyc na plakietke na ramieniu :ph34r:

Użytkownik Castor Krieg edytował ten post 18.07.2004 - |10:11|

• 0

#18 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 18.07.2004 - |10:02|

Jezeli chodzi o kolesia z dziwnym akcentem (chodzi ci o doktora jak mysle) to jest on Szkotem (wystarczy popatrzyc na plakietke na ramieniu :ph34r:

Ad1. WIEM że jest on Szkotem, ślepy nie jestem. Mówię tylko, że jego akcent wydał mi się nie szkocki, lecz rosyjski. Czy wy umiecie czytać?
  • 0

#19 JaXa

JaXa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 18.07.2004 - |10:08|

Ad1. WIEM że jest on Szkotem, ślepy nie jestem. Mówię tylko, że jego akcent wydał mi się nie szkocki, lecz rosyjski. Czy wy umiecie czytać?

IMHO on zaciaga po szkocku :) tak zdziebkę :)

Użytkownik JaXa edytował ten post 18.07.2004 - |10:09|

• 0

#20 ujemny

ujemny

Starszy plutonowy

• VIP
  • 556 postów

Napisano 18.07.2004 - |10:18|

Wnioski i spostrzeżenia

Po pierwsze powiem ze daje odcinkowi 8 moze 9 jeszcze nie wiem zaraz przmysle sprawe podczas podsumowania :)

Tunel Bardzo ladny taki zielony super animacja wyglada jak jelito :) BOMBA :P.
Niestety jest lekka niezgodniosc z serialem, bo jak Jack przechodzil na planete Asgardu to tunel był inny taki fajnych charakterystyczny a ten ciagle był zielony :)
WrotaBardzo fajne super kolorek ladnie to wyglada zielony z niebieskim tunelem :P
Sposob wybierania przekapitalny i ciekawe DHD :)
Osłona też superowa co prawda była taka na planecie Anubisa, ale to zrozumiałe miał dostęp do tej technologii.
Butelka szampana. :D super pomysł to tylko RDA mógł wymyśleć. Humor to podstawa i był dobry
Statek Super sprawa jeśli chodzi o nawigacje. Co sobie pomyślisz to masz. No może prawie wszystko poza kanapką z indykiem :P (BTW dlaczego amerykanie tak lubią tego indyka.
Uzbrojenie Fajne wszystko :) Szczególnie ta "foka" jak oglądałem "From Stargate to Atlanits" to naprawdę myślałem, że to Foka :P
Statek Bardzo miły fajny i przebajerzony :> Te silniki się fajnie chowają tylko co ludzmi w środku. Lekka nie doróbka ale nic to :P Ogólnie sterowanie statkiem to fajna przygoda
Ziobro :lol: Ten koleś jeszcze na Ziemi co mówi który symbol już zaskoczył wygląda jak nasz stary dobry Ziobro

Co do treści to....
Dobrze, że ten koleś który zginał to zginął (ale konstrukcja zdania :P) Nie podobała mi się jego gra i ta wyjadacka pewność siebie nie lubie takich wojskowych ;)
Ostatio stwierdzam, że seriale stają się bardzo przewiywalne. Już widze lekki romans między Teylą a Majorem (jak mu tam :P)
Jeszcze pewnie innych takich rzeczy jest, ale narazie nic mi nie przychodzi do głowy :]

To chyba tyle

PEACE :P

PS. Ludzie piszcze coś wiecej niż tylko

No fajny odcinek

Oj bardzo fajnie sie zapowiada

i tego typu bzdety nie wnoszące nic do dyskusji :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych