Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 060 - S04E03 - Shut down

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (34 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka Shut down

1. 10 (1 głosów [3.70%])

Procent z głosów: 3.70%

2. 9,5 (2 głosów [7.41%])

Procent z głosów: 7.41%

3. 9 (2 głosów [7.41%])

Procent z głosów: 7.41%

4. 8,5 (3 głosów [11.11%])

Procent z głosów: 11.11%

5. 8 (3 głosów [11.11%])

6. 7,5 (3 głosów [11.11%])

7. 7 (3 głosów [11.11%])

8. 6,5 (1 głosów [3.70%])

9. 6 (3 głosów [11.11%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (1 głosów [3.70%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [3.70%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [3.70%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (3 głosów [11.11%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.09.2008 - |10:59|

Ocena odcinka "Shut down" :)
  • 0

->1019<-

#2 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 09.09.2008 - |10:33|

Całkiem dobry odcinek, sporo akcji. Bardziej realistyczny niż poprzednie, zwłaszcza od strony technicznej ;) po wysysaczu danych z pierwszych odcinków bałem się, że żeby dostać sie do maila przejmą kontrolę nad jakimś satelitą albo coś :D Nieźle rozwiązana sprawa z miejscem spotkania, zagadka trochę w stylu starego dobrego PB. Gdy zaczęli uciekać myślałem, że to będzie powtórka drugiego sezonu, czyli walka z firmą plus uciekanie. Dobrze, że nie poszli w tę stronę.

Co do T-Baga, to gość ma tyle szczęścia, że w realnym świecie zgarniałby pewnie wszystkie kumulacje w lotka ;] ciekawe, kiedy drogi jego i Scofielda znów się zejdą...

Sojusz Linc - Alex trochę naciągany, za łatwo puścił w niepamięć zabojstwo ojca.

Ogólnie daję 7/10
  • 0

Dołączona grafika

#3 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 09.09.2008 - |14:17|

Naciagane to bylo jak Linc wzial sobie siekiere wszedl sobie do budynku znalazl serwerownie w 2min i wybil niezbijalna szybe ;)

Ale ogolnie serial jest ciekawy i podoba mi sie, mimo wielu niedociagniec. Zawsze to te 42 min w tyg jakiegos relaxsu swego rodzaju odprezenia.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 09.09.2008 - |14:21|

• 0

#4 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 09.09.2008 - |15:20|

Jestem zawiedziony tym epizodem. Straszny Chaos. Scenarzysci chyba maja za duzo pomyslow i chca wszystko to upchac w jednym odcinku. Konczy sie to tym, ze nic sie kupy nie trzyma. Jedynym naprawde frapujacym jest watek T-Baga.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 10.09.2008 - |16:50|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#5 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 09.09.2008 - |16:07|

Jak dla mnie odcinek może być trochę lepszy od poprzednich, ale do doskonałości daleko. Macie racje, ze ten sojusz Linc-Mahone trochę naciągany i za szybki. Zobaczymy jak to pociągnął dalej.

Mnie tez zastanowiło, ze Linc bierze toporek i tak sobie wchodzi jakby był u siebie w domu :lol:

Zabójca dowiedział się gdzie mogą przebywać wiec miejmy nadzieje, że zrobi się ciekawie w następnych odcinkach.
  • 0

#6 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.09.2008 - |19:23|

Lepszy niż poprzedni, słabszy niż "Scylla". Wcześniej napisałem że przez pół sezonu będą dyski zbierać, i się nie myliłem (drugie pół się będą włamywać do kwatery Firmy). Gdzie Gretchen? Nowy zabójca Firmy, po mega akcjach z pierwszych dwóch odcinkow, tym razem cały odcinek przesłuchuje dziadka. Słabiutko... Sztama Linca z Alexem - totalnie naciągana. Jakim cudem Majkel z Żółtkiem chodzili po zaludnionej firmie w środku dnia, i nikt (!) nie zwrócił uwagi na obcych? Jak dla mnie 6/10.
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#7 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 10.09.2008 - |15:22|

Kiedy Michael podjechał tym autem do Selfa który miał już cala reszte myslalem ze wyskoczy z samochodu i powie ze ma pozostale piec dysków :P :P :P. Ale jednak nie... No ale nie jest zle, bo tozsamosc cardholderow wazna jest przeciez :D.

A poza tym, to jak zwykle, naciagane, zbyt chaotyczne miejscami, ale jedno trzeba przyznac - wciaz sie to diabelnie dobrze oglada.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#8 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 10.09.2008 - |16:19|

Na pewno lepiej niż 2 pierwsze odcinki. Stary dobry PB, dużo biegania i zwroty akcji :P
Byle nie przesadzili. Narazie jakoś przełknąłem te pierwsze 2 niepowodzenia....
  • 0
Dołączona grafika

#9 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 04.10.2008 - |12:08|

Kolejny fajny odcinek nowego sezonu, dobra forma serialu utrzymana:)

Ocena: 7,5

PLUSY:

+ rozwinięcie historii Alexa, a dokładniej jego załamanie psychiczne po śmierci syna, które najlepiej ukazano pod koniec odcinka
+ odcinek bardzo szybki, dynamiczny, dużo się działo, brak spowolnień akcji czy jakiejkolwiek nudy
+ podobało mi się zagranie agenta Selfa, który ominął w hierarchii swojego szefa i uratował misję zdobycia Sculli u senatora. W tym odcinku było wyraźnie widać, że Self jest bardzo zdeterminowany, aby wykonać swoją robotę i bardzo mu na tym zależy
+ plus za coraz bardziej ciekawe losy T-Baga. Podoba mi się to, że to co robi jest owiane swoistą mgiełką tajemnicy, i zarówno on jak i widzowie powolutku krok za kroczkiem budują z puzzli większy obraz, który mam nadzieję pod koniec sezonu będzie świetnym obrazkiem;)

MINUSY:

- pościg prowadzony przez Selfa pod koniec odcinka niewiem czemu ale wydał mi się naciągany i nieprzekonywujący. Jakaś sztuczność przez to przebijała...
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#10 Monk

Monk

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • Miastoopolskie

Napisano 06.10.2008 - |14:48|

Od początku sezonu chodziło za mną jedno skojarzenie, po tym odcinku już wiem: klimatem, sposobem rozwiązywania różnych bankowo-, federalno-, budynkowych zabezpieczeń strasznie mi to przypomina drużynę Oceana :)
Niestety naciągane te rozwiązania, przez szybką akcję spłycone, bez dramaturgii. Jednak bardziej mi się podobało w sezonie pierwszym, gdzie jedna śrubka z ławeczki potrafiła "zagrać" w kilku odcinkach ;)
Ale i tak chyba jedna z lepszych jesiennych produkcji.
  • 0

#11 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 07.03.2010 - |15:15|

Naciagane to bylo jak Linc wzial sobie siekiere wszedl sobie do budynku znalazl serwerownie w 2min i wybil niezbijalna szybe

To faktycznie był najsłabszy moment tego odcinka, poza tym dużo akcji, brak nudy to duże plusy tego odcinka i cały czas pozostaje sentyment... 7/10

Użytkownik Macmax edytował ten post 07.03.2010 - |15:16|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych