Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 058 - S04E01 - Scylla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka " Scylla" (26 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka " Scylla" :)

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9,5 (1 głosów [4.35%])

Procent z głosów: 4.35%

3. 9 (2 głosów [8.70%])

Procent z głosów: 8.70%

4. 8,5 (2 głosów [8.70%])

5. 8 (5 głosów [21.74%])

Procent z głosów: 21.74%

6. 7,5 (4 głosów [17.39%])

Procent z głosów: 17.39%

7. 7 (1 głosów [4.35%])

8. 6,5 (2 głosów [8.70%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3,5 (2 głosów [8.70%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [4.35%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (3 głosów [13.04%])

Procent z głosów: 13.04%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 05.09.2008 - |10:52|

Ocena odcinka " Scylla" :)
  • 0

->1019<-

#2 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 07.09.2008 - |23:02|

Widze, że nowe odcinki sa tak inteligentne, że nawet nikomu się o nich dyskutowac nie chce :)
  • 0

#3 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 08.09.2008 - |09:44|

Dziwisz się, ja wymiękłem.....widać strajk scenarzystów dał się we znaki, to chyba pan woźny pisał scenariusz do tego odcinka....
  • 0
Dołączona grafika

#4 MAF

MAF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Miastoz miasta Łodzi

Napisano 08.09.2008 - |13:19|

No cóż, twórcy poszli jakby na łatwiznę- szybko porozwiązywali wiele wątków- odnalezienie Sary, ucieczka z więzienia Fernando, Bradleya i Teddy`ego, pozbycie się Jamesa oraz wymazanie tatuaży Michaela .
Wygląda to trochę tak jakby w tym jednym odcinku zawarli to co miało się znaleźć w brakujących odcinkach 3 serii.

Można narzekać na ten odcinek lub nie (ja nie bo bardzo czekałem na powrót PB), ale po tym otwarciu-zamknięciu może wystartować 4 seria

Użytkownik MAF edytował ten post 08.09.2008 - |13:30|

• 0

#5 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 08.09.2008 - |13:32|

No cóż, twórcy poszli jakby na łatwiznę- szybko porozwiązywali wiele wątków- odnalezienie Sary, ucieczka z więzienia Fernando, Bradleya i Teddy`ego, pozbycie się Jamesa oraz wymazanie tatuaży Michaela .
Wygląda to trochę tak jakby w tym jednym odcinku zawarli to co miało się znaleźć w brakujących odcinkach 3 serii.

Można narzekać na ten odcinek lub nie (ja nie bo bardzo czekałem na powrót PB), ale po tym otwarciu-zamknięciu może wystartować 4 seria

Bo to wszystko, o czym wspomniałeś, miało znaleźć się z w III serii, ale przez strajk scenarzystów, fabuła zupełnie uległa zmianie, więc sie nie dziw, że tyle jest nagromadzonych wątków w jednym/dwóch epizodach :)
  • 0

#6 Scoobiefield

Scoobiefield

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 08.09.2008 - |16:44|

Ja mam gdzies ten strajk, wiem czemu odcinek jest denny ale bardziej interesuje mnie sam fakt a nie przyczyny. Ja też czekałem na PB ale ten odcinek był tak żałosny że przewijałem go.
  • 0
I don't want to be human! I want to see gamma rays, I want to hear x-rays, and I wanna, I wanna smell dark matter!
I know I want to reach out with something other than these prehensile paws, and feel the solar wind of a supernova flowing over me!

#7 goral_222

goral_222

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 08.09.2008 - |17:13|

No niestety odcinek na marnym poziomie :( Chociaż bardzo czekałem na powrót PB to ten odcinek mógł zniechęcić do oglądania następnych. Oby coś się ruszyło w serialu bo inaczej jego oglądalność spadnie na tyle, ze zdejmą go w połowie sezonu (chyba, ze s USA są tacy inteligentni, iż się nie poznają, ze to szmira :P)
  • 0

#8 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.09.2008 - |17:22|

No niestety odcinek na marnym poziomie :( Chociaż bardzo czekałem na powrót PB to ten odcinek mógł zniechęcić do oglądania następnych. Oby coś się ruszyło w serialu bo inaczej jego oglądalność spadnie na tyle, ze zdejmą go w połowie sezonu (chyba, ze s USA są tacy inteligentni, iż się nie poznają, ze to szmira :P)

Na pewno nie sa tak inteligentni jak ty i nie poznaja sie, a dzieki temu co glupsi z nas, bede mogli cieszyc sie serialem do konca sezonu.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#9 karbon

karbon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów
  • MiastoNowy Sącz

Napisano 08.09.2008 - |19:27|

Oglądałem ten odcinek w sumie 3 razy gdyż nie chciałem by mi coś umknęło . I tak zastanawiając się nad tym właśnie odcinkiem zauważyłem i to już przy pierwszym oglądaniu go, że naprawdę brakuje tych 7-9 odcinków 3 sezonu. Ale nie o tym chcę pisać . Moja ocena dla niego to 7/10 . Postaram się wypisać rzeczy dlaczego te właśnie 7 pkt . ( Wyszedłem od 10)

Minusy

- odnalezienie Sary - wyjątkowo płytkie, mało przekonywujące , Sara uciekła niby i nikt jej nie szukał ??- I don't buy that . -1,0 pkt

- ucieczka T-baga, Sucre i Bellika - brakowało jednego, ale bardzo ważnego zdania . Dowiadujemy się że tych trzech uciekło , co za zbieg okoliczności że to akurat T-bag, Sucre i Bellik. Jak by nam powiedziano ,że uciekło 26 więźniów i tych trzech to spoko udało im się . Owszem możemy się domyślić , że ta ciężarówka z której wychodzą Bellik i Sucre była pełna więźniów z Sony. Ale to tylko domysły bo tego nikt nie powiedział . -0,5 pkt

- Linc, i jego 6 zmysł do odnajdowania pracowników Firmy i do wplątywania się w kłopoty . Ten człowiek to chodzący magnes . -0,5pkt

- Zmarnowanie roli Whistlera, gdyż myślałem, że ta postać będzie ważna dla 4 sezonu i odegra główną rolę . -0,5 pkt

- T-bag to nie T-bag . Najlepsza postać jest niszczona przez scenarzystów, którzy dodają mu do jego cech głupotę . -0,5 pkt

Uwagi nie mające wpływu na ocenę :

- Michael przytył troszkę
- jego oczy jak czytał EuropeanGoldfinch.com . zrobiły się takie wielkie i dziwne jakby mu się zachciało iść tam gdzie Król chodził piechtą
- Michael miał ochotą na Sarę,

Użytkownik karbon edytował ten post 08.09.2008 - |19:29|

• 0

#10 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.09.2008 - |19:12|

Ładne rozpoczęcie nowego sezonu, lepsze niż 3x01. Życzyłbym sobie, aby każdy odcinek miał takie zawrotne tempo - ale bez zjadania fabuły, jak w przypadku 4x01. Ja rozumiem, że strajk scenarzystów wpłynął na to, ale naprawdę mogli pokazać te zamieszki, i jak nasi znajomi uciekają z więzienia. A tak odcinek był szybki, ale "naćpany".

Sara żyje? Nie kupuję tego. Będzie robić za tzw. balast (fani LOSTa wiedzą, o jaki typ postaci w serialu mi chodzi). Don Self poza tym, że jest rudy, jakiś taki nijaki wyszedł, nie umywa się do Mahone'a z drugiego sezonu. T-Bag nie umywa się do T-Baga z pierwszego sezonu, zaś Bellick jest cieniem Brada - Bossa z (również) 1 sezonu. Mahone w tym sezonie jest jeszcze słabszą postacią niż w sezonie 3 (w drugim kopał tyłek!). Hacker też mi się nie podoba.

Jak dla mnie: 8/10
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#11 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 14.09.2008 - |11:28|

Nowy sezon czas rozpocząć:) Po poprzednim sezonie serialu nie liczę teraz na nic rewelacyjnego, można rzec że cała magia Prison Break ulotniła się, ale mimo to ogladać będę nadal, choć już bez zbytniego zaangażowania. A jak wypadł początek czwartego, mam nadzieję, że ostatniego sezonu? W sumie całkiem nieźle.

Ocena: 7,5

PLUSY:

+ miło było znów zobaczeć Sarę całą i zdrową:) Chociaż jej powrót do serialu przypomina trochę wyciągnięcie królika z kapelusza, to cieszę się, że znów dołączy do ekipy głównych bohaterów

+ ciekawie zapowiada sie zmiana co do kierunku losów głównych bohaterów, teraz już nie uciekają przed rządem i Firmą, nie ma motywu cięgłej ucieczki ktory już się wypalił i w obecnym sezonie nie byłby dłużej strawny, ale za to mamy teraz ściganie przez byłych uciekinierów (przy pomocy ze strony rządu federalnego) tajemniczej Firmy. Wydaje mi się to zabiegiem dobrym, a napewno potrzebnym serialowi.

+ w zasadzie głupia ta scenka była, ale śmieszna:) Chodzi o moment, w ktorym Bradley wykrzykuje "Mamuśka!" i biegnie do samocodu niczym małe dziecko, ktore gdzieś się zgubiło na dłużej i wraca do mamy, hehe:)

+ pycha i arogancja u T-Baga słusznie została zweryfikowana przez los. Tak sie facet przechwalał, miała kasę i mógł spokojnie zaszyć się gdzieś, np. u boku tej ślicznej panienki która kiedyś odwiedzała tego Murzyna co władał Soną, ale zamiast rozumu wybrał emocje i los mu się odwdzięczył. I słusznie:)

MINUSY:

- jak dla mnie zbyt dużo spraw zostało rozwiązanych w tym jednym odcinku: śmierć Grechen, Whistlera, żony Mahone'a, złapanie Michaela, Lincolna, Sucre i Bradley'a, wymazanie tatuaży i sprawa uniewinnienia

- a propo tego powyżej, wydaje mi się, że zdecydowanie zbyt łatwo Michael i Lincoln ze zbiegów stali się współpracownikami rządu i dostali ot tak "łaskę rządu". Jakby nie patrzeć od początku serialu obaj główni bohaterowi popełnili całe mnostwo przestępstw, stali się powszechnie znani w USA, media zajmowały się nimi od dawna, nie tylko uciekli z więzienia, ale też umożliwili ucieczkę kilku innym przestępcom, którzy z kolei poepełnili drugie tyle innych przestępstw. A tutaj rozwiązano to bardzo banalnie - przychodzi do pokoju przesłuchań jeden agent federalny do braci i mówi że wszystko załatwił, niema problemu, wystarczy, ze Lincoln i Michael ujawnią machlojki tzw. Firmy i wszystkie przestępstwa zostaną zapomniane. Można to było rozwinąć bardziej, uwiarygodnić formalnie i urealnić. Szkoda

- brak jakiegokolwiek wyjaśnienia odnośnie ucieczki Bellicka i Sucre z więzienia to duży minus, gdyż tę sprawę możnaby spokojnie ukazać w ciągu powiedzmy 3 odcinkow i nadać jej jakiś sens

Użytkownik Halavar edytował ten post 14.09.2008 - |15:00|

• 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#12 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 26.02.2010 - |22:16|

Napiszę coś bo postanowiłem jednak obejrzeć ten 4 sezon, długo się zbierałem, nienajlepsze opinie i ogólne rozczarowanie wszystkich po dwóch świetnych początkowych sezonach spowodowało że 3 sezon zmęczyłem, choć momentami było nieźle a 4 odłożyłem na półkę. I cóż mogę powiedzieć po 1 odcinku?
Dla mnie osobiście początek lepszy niż początek 3 sezonu, oczywiście mnóstwo scen z wyraźnym brakiem realizmu, brak logiki w postępowaniu T-Baga, ale błyskawicznie minęło te 40 minut a to najważniejsze że czas się nie dłużył.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych