Odcinek 058 - S04E01 - Scylla
Napisano 07.09.2008 - |23:02|
Napisano 08.09.2008 - |09:44|
Napisano 08.09.2008 - |13:19|
Wygląda to trochę tak jakby w tym jednym odcinku zawarli to co miało się znaleźć w brakujących odcinkach 3 serii.
Można narzekać na ten odcinek lub nie (ja nie bo bardzo czekałem na powrót PB), ale po tym otwarciu-zamknięciu może wystartować 4 seria
Użytkownik MAF edytował ten post 08.09.2008 - |13:30|
Gość_martha_*
Napisano 08.09.2008 - |13:32|
Bo to wszystko, o czym wspomniałeś, miało znaleźć się z w III serii, ale przez strajk scenarzystów, fabuła zupełnie uległa zmianie, więc sie nie dziw, że tyle jest nagromadzonych wątków w jednym/dwóch epizodachNo cóż, twórcy poszli jakby na łatwiznę- szybko porozwiązywali wiele wątków- odnalezienie Sary, ucieczka z więzienia Fernando, Bradleya i Teddy`ego, pozbycie się Jamesa oraz wymazanie tatuaży Michaela .
Wygląda to trochę tak jakby w tym jednym odcinku zawarli to co miało się znaleźć w brakujących odcinkach 3 serii.
Można narzekać na ten odcinek lub nie (ja nie bo bardzo czekałem na powrót PB), ale po tym otwarciu-zamknięciu może wystartować 4 seria
Napisano 08.09.2008 - |16:44|
I know I want to reach out with something other than these prehensile paws, and feel the solar wind of a supernova flowing over me!
Napisano 08.09.2008 - |17:13|
Napisano 08.09.2008 - |17:22|
Na pewno nie sa tak inteligentni jak ty i nie poznaja sie, a dzieki temu co glupsi z nas, bede mogli cieszyc sie serialem do konca sezonu.No niestety odcinek na marnym poziomie
Chociaż bardzo czekałem na powrót PB to ten odcinek mógł zniechęcić do oglądania następnych. Oby coś się ruszyło w serialu bo inaczej jego oglądalność spadnie na tyle, ze zdejmą go w połowie sezonu (chyba, ze s USA są tacy inteligentni, iż się nie poznają, ze to szmira
)
Genesis
Napisano 08.09.2008 - |19:27|
Minusy
- odnalezienie Sary - wyjątkowo płytkie, mało przekonywujące , Sara uciekła niby i nikt jej nie szukał ??- I don't buy that . -1,0 pkt
- ucieczka T-baga, Sucre i Bellika - brakowało jednego, ale bardzo ważnego zdania . Dowiadujemy się że tych trzech uciekło , co za zbieg okoliczności że to akurat T-bag, Sucre i Bellik. Jak by nam powiedziano ,że uciekło 26 więźniów i tych trzech to spoko udało im się . Owszem możemy się domyślić , że ta ciężarówka z której wychodzą Bellik i Sucre była pełna więźniów z Sony. Ale to tylko domysły bo tego nikt nie powiedział . -0,5 pkt
- Linc, i jego 6 zmysł do odnajdowania pracowników Firmy i do wplątywania się w kłopoty . Ten człowiek to chodzący magnes . -0,5pkt
- Zmarnowanie roli Whistlera, gdyż myślałem, że ta postać będzie ważna dla 4 sezonu i odegra główną rolę . -0,5 pkt
- T-bag to nie T-bag . Najlepsza postać jest niszczona przez scenarzystów, którzy dodają mu do jego cech głupotę . -0,5 pkt
Uwagi nie mające wpływu na ocenę :
- Michael przytył troszkę
- jego oczy jak czytał EuropeanGoldfinch.com . zrobiły się takie wielkie i dziwne jakby mu się zachciało iść tam gdzie Król chodził piechtą
- Michael miał ochotą na Sarę,
Użytkownik karbon edytował ten post 08.09.2008 - |19:29|
Napisano 09.09.2008 - |19:12|
Sara żyje? Nie kupuję tego. Będzie robić za tzw. balast (fani LOSTa wiedzą, o jaki typ postaci w serialu mi chodzi). Don Self poza tym, że jest rudy, jakiś taki nijaki wyszedł, nie umywa się do Mahone'a z drugiego sezonu. T-Bag nie umywa się do T-Baga z pierwszego sezonu, zaś Bellick jest cieniem Brada - Bossa z (również) 1 sezonu. Mahone w tym sezonie jest jeszcze słabszą postacią niż w sezonie 3 (w drugim kopał tyłek!). Hacker też mi się nie podoba.
Jak dla mnie: 8/10
Napisano 14.09.2008 - |11:28|
Ocena: 7,5
PLUSY:
+ miło było znów zobaczeć Sarę całą i zdrową
+ ciekawie zapowiada sie zmiana co do kierunku losów głównych bohaterów, teraz już nie uciekają przed rządem i Firmą, nie ma motywu cięgłej ucieczki ktory już się wypalił i w obecnym sezonie nie byłby dłużej strawny, ale za to mamy teraz ściganie przez byłych uciekinierów (przy pomocy ze strony rządu federalnego) tajemniczej Firmy. Wydaje mi się to zabiegiem dobrym, a napewno potrzebnym serialowi.
+ w zasadzie głupia ta scenka była, ale śmieszna:) Chodzi o moment, w ktorym Bradley wykrzykuje "Mamuśka!" i biegnie do samocodu niczym małe dziecko, ktore gdzieś się zgubiło na dłużej i wraca do mamy, hehe:)
+ pycha i arogancja u T-Baga słusznie została zweryfikowana przez los. Tak sie facet przechwalał, miała kasę i mógł spokojnie zaszyć się gdzieś, np. u boku tej ślicznej panienki która kiedyś odwiedzała tego Murzyna co władał Soną, ale zamiast rozumu wybrał emocje i los mu się odwdzięczył. I słusznie:)
MINUSY:
- jak dla mnie zbyt dużo spraw zostało rozwiązanych w tym jednym odcinku: śmierć Grechen, Whistlera, żony Mahone'a, złapanie Michaela, Lincolna, Sucre i Bradley'a, wymazanie tatuaży i sprawa uniewinnienia
- a propo tego powyżej, wydaje mi się, że zdecydowanie zbyt łatwo Michael i Lincoln ze zbiegów stali się współpracownikami rządu i dostali ot tak "łaskę rządu". Jakby nie patrzeć od początku serialu obaj główni bohaterowi popełnili całe mnostwo przestępstw, stali się powszechnie znani w USA, media zajmowały się nimi od dawna, nie tylko uciekli z więzienia, ale też umożliwili ucieczkę kilku innym przestępcom, którzy z kolei poepełnili drugie tyle innych przestępstw. A tutaj rozwiązano to bardzo banalnie - przychodzi do pokoju przesłuchań jeden agent federalny do braci i mówi że wszystko załatwił, niema problemu, wystarczy, ze Lincoln i Michael ujawnią machlojki tzw. Firmy i wszystkie przestępstwa zostaną zapomniane. Można to było rozwinąć bardziej, uwiarygodnić formalnie i urealnić. Szkoda
- brak jakiegokolwiek wyjaśnienia odnośnie ucieczki Bellicka i Sucre z więzienia to duży minus, gdyż tę sprawę możnaby spokojnie ukazać w ciągu powiedzmy 3 odcinkow i nadać jej jakiś sens
Użytkownik Halavar edytował ten post 14.09.2008 - |15:00|
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 26.02.2010 - |22:16|
Dla mnie osobiście początek lepszy niż początek 3 sezonu, oczywiście mnóstwo scen z wyraźnym brakiem realizmu, brak logiki w postępowaniu T-Baga, ale błyskawicznie minęło te 40 minut a to najważniejsze że czas się nie dłużył.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »