Sons of Anarchy
Napisano 04.09.2008 - |21:56|
Chroni oczywiście stosując swoje "reguły prawa".
Serial stacji FX znanej z takich produkcji, jak The Shield, Nip/Tuck, Dirt.
Wygląda na kawałek dobrego serialu - bez poprawności politycznej.
W każdym razie mnie się podoba :0
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 04.09.2008 - |23:02|
http://www.youtube.c...feature=related
Szkoda tylko że na napiski sobie troche poczekamy. Do takich mniej znanych a świetnych seriali napisy robi Yungar, ale widzę że robi sporo naraz tych napisów ( i chwała mu za to :-D dzięki niemu mogłem oglądać Skins, The Riches czy Entourage ) ale pewnie przez to będą ciut później.
Po obejrzeniu pilota się wypowiem, w każdym razie licze na dobry serial.
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy
Napisano 05.09.2008 - |13:57|
Co do Sons... to mam nadzieję, że angielskie suby wyjdą na dniach, żebym polskie zdążył zrobić przed 2. odcinkiem.
W jakiejś recenzji czytałem, że o tym serialu mówi się "Soprano na motorach", co jest chyba najlepszą reklamą Z resztą w pierwszym odcinku gościnnie występuje Drea De Matteo, czyli Adriana La Cerva z Rodziny Sopano ;]
Napisano 05.09.2008 - |17:46|
Napisano 05.09.2008 - |20:40|
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free
I walk to my own song
<3
Napisano 05.09.2008 - |21:15|
Acha źródło: http://episodeworld....Sons_Of_Anarchy
I małe info: http://www.tvrage.co...?read_news=4709
W skrócie piszą że Sons of Anarchy zdobyło niestety mniejszą widownie niż piloty ich najważniejszych seriali. Damages 3,7 mln, The Riches 3,8 mln, Dirt 3,7 mln. Przy 2,5 mln Sons of Anarchy to faktycznie słaby wynik. Za to powtórka tego serialu zgarnęła sporo widzów bo cos ponad milion, wychodzi na to że może ludziom się podoba ale w danym momencie wolą oglądać seriale konkurencji ;-P
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy
Napisano 05.09.2008 - |22:06|
Hmm. Chyba też sie skusze na ogladanie. Trailer obejrzałam i zapowiada sie ciekawie^^ Ktoś się orientuje ile ma być odcinków?
Odcinków ma być 13. Pełny sezon.
Z tego na razie 8 jest umieszczonych w ramówce i znamy daty emisji.
Użytkownik psjodko edytował ten post 05.09.2008 - |22:18|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 05.09.2008 - |22:30|
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free
I walk to my own song
<3
Napisano 08.09.2008 - |15:14|
FX stanął na wysokości zadania.
Mieszanka gangów, akcji i dramatu obyczajowego.
Zdecydowanie jestem na TAK
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 08.09.2008 - |15:56|
O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed
- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!
nie bedzie znakow diakrytycznych
ON - LINE again
Napisano 09.09.2008 - |22:21|
Mitch Pileggi jako szef gangu Nazi - nieźle . Szkoda że pewnie nie zobaczymy za dużo Drea DeMatteo - ostatnia scena z nią bardzo wymowna . Spodziewałem że będzie tu raczej jakąś "ostrą laską " harleyowców a podobnie jak w Soprano przypadła jej tragiczna rola.
Na duzy plus postać matki Jaxa . Widać że ta pani namiesza sporo w serialu. Przez cały odcinek zastanawiałem się skąd znam tą aktorkę, Jakie wielkie było moje zaskoczenie gdy okazało się że to Peggy Bundy . Muszę przyznać , że wygląda lepiej niż w Świecie według Bundych
Użytkownik majkel78 edytował ten post 09.09.2008 - |22:21|
Napisano 10.09.2008 - |18:32|
no ale można było się tego spodziewać - fx, mocny zaciąg producencko-aktorski z the shield (główny macher serii kurt sutter reżyserował sporo odcinków the shield i nawet zagrał w nim pamiętną rolę ormianina margosa - tego od odcinania stóp + jay karnes - czyli shield'owski dutch, który ma się niebawem pojawić w SoA jako agent atf)
miejmy więc nadzieję, że .... umarł (umrze ) król - the shield - niech żyje król - SoA
a peggy bundy - rzeczywiście zjawiskowa (no może nie aż tak jak w futuramie ) - w wiek średni weszła naprawdę z klasą - no i widać, że rona pearlmana będzie miała raczej pod pantoflem
p.s. yungar - wielkie dzięki za saddama - tłumaczenie perfekto
Użytkownik dr. loo-bitch edytował ten post 10.09.2008 - |18:33|
1 - Deadwood
2 - The Shield, Six Feet Under
3 - Rome, The Office, Sopranos
4 - South Park, Firefly, Dexter, Seinfeld
5 - Flight of the Conchords, Skins, OZ, Californication, Ugly Betty, Friday Day Lights
Napisano 13.09.2008 - |14:22|
Napisy do 1x2 mogą być później, bo sam odcinek pojawił się w sieci dzień po premierze.
Miejmy nadzieję, że ukaże się też wersja HDTV, bo ten serial zdecydowanie na to zasługuje;]
Dopasowanie na pewno będzie do wszystkich dostępnych wersji.
dr.loo-bitch - co do Saddama to podziękowania należą się też Igloo666, bo on tłumaczył pierwszy odcinek i wyłapał sporo błędów z kolejnych 3;]
Napisano 14.09.2008 - |00:55|
Napisano 16.09.2008 - |16:01|
Oba 2 epizody były bardzo dobre z minimalnym wskazaniem na SoA.
Wadą niestety jest brak HD przy Shield i dalszych odcinkach SoA, chyba że coś się zmieni.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 16.09.2008 - |17:19|
a tak przy okazji - wiecie coś na temat innego projektu motocyklowego tego sezonu - 1% z hbo ????
1 - Deadwood
2 - The Shield, Six Feet Under
3 - Rome, The Office, Sopranos
4 - South Park, Firefly, Dexter, Seinfeld
5 - Flight of the Conchords, Skins, OZ, Californication, Ugly Betty, Friday Day Lights
Napisano 27.09.2008 - |18:20|
Świetna walcząca o własną rodzinę jak lwica nasza "Bandy"
P.S. Wreszcie pojawiły się wersje HD
Użytkownik Quendi edytował ten post 27.09.2008 - |18:22|
Napisano 01.10.2008 - |21:49|
Ciekawe, po której stronie stanie wtedy Gemma.
Wydaje też mi się, że wprowadzenie Shieldowego Dutcha może jeszcze bardziej podkręcić serial. Na razie jego obecność w 1x4 została tylko lekko zaznaczona, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie.
A tak z innej beczki trochę, to polecam oficjalną stronę serialu, gdzie można m.in. znaleźć słownik motocyklistów, muzykę wykorzystaną w każdym odcinku (a także posłuchać jej fragmentów) i sporo innych dodatków.
http://www.fxnetwork...a/#Nav/Homepage
dr.loo-bitch - jeśli chodzi o 1% to nic nowszego niż to nie znalazłem:
http://deadwoodstage...x...=385&page=1
Napisano 01.10.2008 - |22:18|
Serial się rozkręcił i to na całego.
Jest to najlepsza nowość razem z True Blood i Worst Week.
Dutch z Shield wygląda świetnie a i jego historia z panią doktor będzie według mnie wielce interesująca.
Poza tym świetny scenariusz, znakomicie pomyślane, zagrane i dobrane postacie.
Masa akcji, świetne zdjęcia, boskie motory i muzyka.
Nic tylko czekać na dalszy ciąg
Użytkownik Quendi edytował ten post 01.10.2008 - |22:18|
Napisano 01.10.2008 - |22:33|
Na jednym amerykańskim forum wyczytałem bardze ciekawe porównanie SOA do historii z Hamleta Szekspira - zobaczymy czy akcja pójdzie w tym kierunku. Jak na razie nie wiemy co się stało z ojcem Jaxa i jak zginął - myślę że to ciekawa teoria . Gdyby okazało się że to właśnie Clay maczał w tym palce byłoby bardzo interesująco. Na razie to tylko domniemania i pewnie za jakiś czas dowiemy się czy bylo w tym troche prawdy a może dopiero w kolejnym sezonie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych