Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sons of Anarchy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
312 odpowiedzi w tym temacie

#1 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 04.09.2008 - |21:56|

Serial opowiada o gangu motocyklowym, który stara się chronić swoje kalifornijskie miasteczko przed dilerami narkotyków i wielkimi deweloperami.
Chroni oczywiście stosując swoje "reguły prawa". :P

Serial stacji FX znanej z takich produkcji, jak The Shield, Nip/Tuck, Dirt.

Wygląda na kawałek dobrego serialu - bez poprawności politycznej.
W każdym razie mnie się podoba :0

::. GRUPA TARDIS .::

#2 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 04.09.2008 - |23:02|

Mnie to zachęciło. W końcu FX nie robi chłamu i raczej nie urywa seriali po 2 odcinkach. Dodatkowo po trailerze można się spodziewać na prawdę niezłej mieszanki akcji i dramatu. Dla chętnych:

http://www.youtube.c...feature=related

Szkoda tylko że na napiski sobie troche poczekamy. Do takich mniej znanych a świetnych seriali napisy robi Yungar, ale widzę że robi sporo naraz tych napisów ( i chwała mu za to :-D dzięki niemu mogłem oglądać Skins, The Riches czy Entourage ) ale pewnie przez to będą ciut później.

Po obejrzeniu pilota się wypowiem, w każdym razie licze na dobry serial.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#3 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.09.2008 - |13:57|

Faktycznie, Rand się tego nazbierało trochę, ale to przez to, że w międzyczasie robiłem mini-serial House of Saddam i teraz już się koncentruję na tym, co zacząłem ;]

Co do Sons... to mam nadzieję, że angielskie suby wyjdą na dniach, żebym polskie zdążył zrobić przed 2. odcinkiem.
W jakiejś recenzji czytałem, że o tym serialu mówi się "Soprano na motorach", co jest chyba najlepszą reklamą :P Z resztą w pierwszym odcinku gościnnie występuje Drea De Matteo, czyli Adriana La Cerva z Rodziny Sopano ;]
  • 0

#4 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 05.09.2008 - |17:46|

No faktycznie "Soprano", nawet de Matteo się tu na jeden odcinek załapała; aktorsko niezła zbieranina z Sagel na czela, która gra tu mamuśkę pragnąca, aby jej synalek (wygląda jak Kurt Cobain) nie zszedł na zbyt miękką stronę. Zapowiada się więc fajne starcie dobra ze złem. Szczerzę powiedziawszy myślałem, że to będą jakieś cienkie kluski, ale rozwałka w finale pilota zapowiada, że będzie to jednak męskie kino, więc jestem na tak.
  • 0

#5 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.09.2008 - |20:40|

Hmm. Chyba też sie skusze na ogladanie. Trailer obejrzałam i zapowiada sie ciekawie^^ Ktoś się orientuje ile ma być odcinków?
  • 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#6 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 05.09.2008 - |21:15|

Znalazłem póki co info że ma mieć 8 odcinków, ale nie wiem czy to pełny sezon. Pewnie dowiemy się za jakiś czas. Ale znając FX to ilość możliwe że ostateczna, bo ich seriale raczej mają średnio po te 12 odcinków, a nie jak na zwykłych stacjach po 22-24 :-P

Acha źródło: http://episodeworld....Sons_Of_Anarchy

I małe info: http://www.tvrage.co...?read_news=4709

W skrócie piszą że Sons of Anarchy zdobyło niestety mniejszą widownie niż piloty ich najważniejszych seriali. Damages 3,7 mln, The Riches 3,8 mln, Dirt 3,7 mln. Przy 2,5 mln Sons of Anarchy to faktycznie słaby wynik. Za to powtórka tego serialu zgarnęła sporo widzów bo cos ponad milion, wychodzi na to że może ludziom się podoba ale w danym momencie wolą oglądać seriale konkurencji ;-P
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

#7 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.09.2008 - |22:06|

Hmm. Chyba też sie skusze na ogladanie. Trailer obejrzałam i zapowiada sie ciekawie^^ Ktoś się orientuje ile ma być odcinków?

Odcinków ma być 13. Pełny sezon. :)
Z tego na razie 8 jest umieszczonych w ramówce i znamy daty emisji.

Użytkownik psjodko edytował ten post 05.09.2008 - |22:18|

::. GRUPA TARDIS .::

#8 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 05.09.2008 - |22:30|

O to w takim razie poczekam i sciagne te 13 odcinków gdy juz wyjdą:)
  • 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#9 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.09.2008 - |15:14|

Bardzo dobry z świetną obsadą.

FX stanął na wysokości zadania.

Mieszanka gangów, akcji i dramatu obyczajowego.

Zdecydowanie jestem na TAK
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#10 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 08.09.2008 - |15:56|

podzielam zdanie Quendi'ego. same znane mordy, niezla akcja, troche dramatu. z pewnoscia bede ogladal dalej i polecam innym.
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#11 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 09.09.2008 - |22:21|

Ja również jestem mile zaskoczony pierwszym odcinkiem ale wiadomo jak Rand poleca i yungar tłumaczy to wystarczy za recenzje serialu

Mitch Pileggi jako szef gangu Nazi - nieźle . Szkoda że pewnie nie zobaczymy za dużo Drea DeMatteo - ostatnia scena z nią bardzo wymowna . Spodziewałem że będzie tu raczej jakąś "ostrą laską " harleyowców a podobnie jak w Soprano przypadła jej tragiczna rola.

Na duzy plus postać matki Jaxa . Widać że ta pani namiesza sporo w serialu. Przez cały odcinek zastanawiałem się skąd znam tą aktorkę, Jakie wielkie było moje zaskoczenie gdy okazało się że to Peggy Bundy . Muszę przyznać , że wygląda lepiej niż w Świecie według Bundych ;)

Użytkownik majkel78 edytował ten post 09.09.2008 - |22:21|

• 0

#12 dr. loo-bitch

dr. loo-bitch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10.09.2008 - |18:32|

pilot - bardzo zacny

no ale można było się tego spodziewać - fx, mocny zaciąg producencko-aktorski z the shield (główny macher serii kurt sutter reżyserował sporo odcinków the shield i nawet zagrał w nim pamiętną rolę ormianina margosa - tego od odcinania stóp + jay karnes - czyli shield'owski dutch, który ma się niebawem pojawić w SoA jako agent atf)

miejmy więc nadzieję, że .... umarł (umrze ;) ) król - the shield - niech żyje król - SoA

a peggy bundy - rzeczywiście zjawiskowa (no może nie aż tak jak w futuramie ;) ) - w wiek średni weszła naprawdę z klasą - no i widać, że rona pearlmana będzie miała raczej pod pantoflem

p.s. yungar - wielkie dzięki za saddama - tłumaczenie perfekto

Użytkownik dr. loo-bitch edytował ten post 10.09.2008 - |18:33|

• 0
Hall of Fame

1 - Deadwood
2 - The Shield, Six Feet Under
3 - Rome, The Office, Sopranos
4 - South Park, Firefly, Dexter, Seinfeld
5 - Flight of the Conchords, Skins, OZ, Californication, Ugly Betty, Friday Day Lights

#13 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.09.2008 - |14:22|

Dzięki za miłe słowa, co do tłumaczenia;]

Napisy do 1x2 mogą być później, bo sam odcinek pojawił się w sieci dzień po premierze.
Miejmy nadzieję, że ukaże się też wersja HDTV, bo ten serial zdecydowanie na to zasługuje;]
Dopasowanie na pewno będzie do wszystkich dostępnych wersji.

dr.loo-bitch - co do Saddama to podziękowania należą się też Igloo666, bo on tłumaczył pierwszy odcinek i wyłapał sporo błędów z kolejnych 3;]
  • 0

#14 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.09.2008 - |00:55|

Kiedy leci wersja HD?
  • 0

#15 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 16.09.2008 - |16:01|

SoA s1 razem z Shield s7 oba ze stacji FX są jak na razie zdecydowanymi liderami tego sezonu.

Oba 2 epizody były bardzo dobre z minimalnym wskazaniem na SoA.

Wadą niestety jest brak HD przy Shield i dalszych odcinkach SoA, chyba że coś się zmieni.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#16 dr. loo-bitch

dr. loo-bitch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 16.09.2008 - |17:19|

po 2 odcinku - jest naprawdę nieźle, ogląda się to wszystko fajnie, ale do poziomu the shield jednak jeszcze niestety daleko, kilka wątków puszczonych tak lekką ręką samopas (chociażby akcja z siekierą w sklepie czy wątek z meksykankami) - na plus zdecydowanie pojawienie się deadwood'owego charlie uttera'a

a tak przy okazji - wiecie coś na temat innego projektu motocyklowego tego sezonu - 1% z hbo ????
  • 0
Hall of Fame

1 - Deadwood
2 - The Shield, Six Feet Under
3 - Rome, The Office, Sopranos
4 - South Park, Firefly, Dexter, Seinfeld
5 - Flight of the Conchords, Skins, OZ, Californication, Ugly Betty, Friday Day Lights

#17 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 27.09.2008 - |18:20|

1x03 nadal bardzo wysoki poziom i co tu dużo mówić najlepsza nowość tego sezonu.

Świetna walcząca o własną rodzinę jak lwica nasza "Bandy"

P.S. Wreszcie pojawiły się wersje HD

Użytkownik Quendi edytował ten post 27.09.2008 - |18:22|

• 0

#18 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.10.2008 - |21:49|

Mnie się podoba konsekwentnie rozwijany konflikt na linii Clay-Jax i po ostatnim odcinku widać, że konfrontacja szykuje się dosyć niedługo.
Ciekawe, po której stronie stanie wtedy Gemma.

Wydaje też mi się, że wprowadzenie Shieldowego Dutcha może jeszcze bardziej podkręcić serial. Na razie jego obecność w 1x4 została tylko lekko zaznaczona, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie.

A tak z innej beczki trochę, to polecam oficjalną stronę serialu, gdzie można m.in. znaleźć słownik motocyklistów, muzykę wykorzystaną w każdym odcinku (a także posłuchać jej fragmentów) i sporo innych dodatków.
http://www.fxnetwork...a/#Nav/Homepage

dr.loo-bitch - jeśli chodzi o 1% to nic nowszego niż to nie znalazłem:
http://deadwoodstage...x...=385&page=1
  • 0

#19 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.10.2008 - |22:18|

1x04
Serial się rozkręcił i to na całego.

Jest to najlepsza nowość razem z True Blood i Worst Week.

Dutch z Shield wygląda świetnie a i jego historia z panią doktor będzie według mnie wielce interesująca.

Poza tym świetny scenariusz, znakomicie pomyślane, zagrane i dobrane postacie.

Masa akcji, świetne zdjęcia, boskie motory i muzyka.

Nic tylko czekać na dalszy ciąg

Użytkownik Quendi edytował ten post 01.10.2008 - |22:18|

• 0

#20 majkel78

majkel78

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 01.10.2008 - |22:33|

Zgadzam się w 100% z tym co napisał Quendi - SOA jak narazie prezentuję się świetnie.

Na jednym amerykańskim forum wyczytałem bardze ciekawe porównanie SOA do historii z Hamleta Szekspira - zobaczymy czy akcja pójdzie w tym kierunku. Jak na razie nie wiemy co się stało z ojcem Jaxa i jak zginął - myślę że to ciekawa teoria . Gdyby okazało się że to właśnie Clay maczał w tym palce byłoby bardzo interesująco. Na razie to tylko domniemania i pewnie za jakiś czas dowiemy się czy bylo w tym troche prawdy a może dopiero w kolejnym sezonie :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych