Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 160 - S08E06 - Avatar

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
75 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (124 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (9 głosów [8.18%])

Procent z głosów: 8.18%

2. 9.5 (18 głosów [16.36%])

Procent z głosów: 16.36%

3. 9 (26 głosów [23.64%])

Procent z głosów: 23.64%

4. 8.5 (14 głosów [12.73%])

Procent z głosów: 12.73%

5. 8 (13 głosów [11.82%])

Procent z głosów: 11.82%

6. 7.5 (10 głosów [9.09%])

Procent z głosów: 9.09%

7. 7 (5 głosów [4.55%])

Procent z głosów: 4.55%

8. 6.5 (2 głosów [1.82%])

Procent z głosów: 1.82%

9. 6 (1 głosów [0.91%])

Procent z głosów: 0.91%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (3 głosów [2.73%])

Procent z głosów: 2.73%

12. 4.5 (2 głosów [1.82%])

13. 4 (2 głosów [1.82%])

14. 3.5 (1 głosów [0.91%])

15. 3 (3 głosów [2.73%])

Procent z głosów: 2.73%

16. 2.5 (1 głosów [0.91%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 20.07.2004 - |19:47|

SPOILER

W SGC postanowiono wykorzystać kapsuły z odcinka "The Gamekeeper" (S02E04). Zostały one zmodyfikowane, można teraz je programować, tworząc coś w rodzaju wirtualnej gry.
W scenariuszu stworzonym przez Teal'c'a, gra trwa do momentu aż on sam się podda, a ponieważ nigdy tego nie zrobi, zostaje uwięziony w wirtualnej rzeczywistości.
"Avatar" ciągle się powtarza, wygląda trochę jak "Dzień Świstaka" albo "Window of Opportunity" (S04E06). W samym scenariuszu SGC jest atakowane przez super-żołnierzy, którzy zostali z czasów Anubis'a, jednak za każdym razem kiedy Teal'c ginie, gra resetuje się. Wprowadzane są jednak pewne modyfikacje, program stara się dostosować do gracza.
Żeby uratować przyjaciela, Daniel Jackson podłącza się do gry.

Zdjęcia: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11.
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 14.08.2004 - |13:30|

Super odninek, po prostu rewelacja :)
Czy będzie jakaś gra na podstawie tego co widzieliśmy w odcinku :hyhy:

Daje 9, więcej argumentów za potem :D
  • 0
Master of possimpible ;)

#3 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 14.08.2004 - |13:34|

Bardzo dobry odcinek. Zdecydowanie lepszy od "Icon". Co mi się szczególnie spodobało?
- nawiązanie do "Gamekeeper" (tylko dlaczego u licha aż tyle lat badali te krzesła??)
- motyw z grą, konkretnie wstawki zrobione w 3D (może to preview gry szykowanej w tajemnicy przed wszystkimi? Pewnie korzysta ze sprzętu mocniejszego niż Doom3 :)
- ten dźwięk alarmu co cały czas wył
- motyw jak Daniel przekonywał Teal'ca, że jest prawdziwy :D
- wojownicy Anubisa :clap:
Ogólnie: tendencja zwyżkowa. Jeden z lepszych odcinków serii.

Użytkownik Ogotai edytował ten post 14.08.2004 - |16:58|

• 0

#4 KilinX

KilinX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 67 postów
  • MiastoDanzig

Napisano 14.08.2004 - |16:49|

Odcinek, mimo, że nie mial jakiejś konkretnej akcji poza bazą, to i tak był wypaśny. Podobał mi się, lepszy od 8x05, choć może na początek pare bugów. Jakim cudem, jak Daniel postrzelił Teal'ca, nie pojawiały się drony Anubisa, tylko jak Teal'c odzyskał władzę nad sobą, to zaraz zaczęli się zbliżać. Dla mnie to jest takim małym zonkiem odcinka. Pozatym wypasik, podobała mi się ta generowana grafika, szczególnie jeden moment, jak Daniel kiwał głową, aby Teal'c otworzył drzwi do laboratorium Carter. Ciekawe na jakim enginie to zrobili, może Doom 3 :> Moja ocena: 9 :D
  • 0

#5 harcerzyk123

harcerzyk123

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoWhitestock

Napisano 14.08.2004 - |19:00|

Właśnie obejrzałem sobie ten odcinek i dla mnie jest bardzo dobrze. Podobało mi się:
- rozwinięcie pomysłu z gamekeepera (wykorzystanie foteli i stworzenie na ich bazie symulatora pola walki)
- wstawki zrobione komputerowo (dla mnie bomba)
- motyw jak Daniel przekonywał Teal'ca, że jest sobą a nie wężogłowym
- sam pomysl samouczenia się gry i samodostosowywanie się jej do użytkownika
- popadanie Teal'ca w odrętwienie, gdy nie mógł wygrać z grą
- sam widoka Daniela ze świecączymi oczkami ;)
- i w ogóle sporo innych ciekawych pomysłów.
Jeden z lepszych odcinków jakie pojawiły się w 8 serii. Tendencja zwyżkowa. Przynajmniej na gorąco tak mi się wydaje. Odcinkowi dałem 8,5
Pozdawiam.
  • 0
"Ambassador Kosh has been a busy boy today."
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"

#6 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 14.08.2004 - |20:49|

Po raz pierwszy w życiu obejrzałem po angilesku odcinek :D .....ocene ostateczna podam jak obejrze jeszcze raz z napisami ...ale narazie wychodzi pomiedzy 8,5 a 9,5 :)
Odcinek jeden z najlepszych w tym sezonie....minimalnie gorszy od "New order".Gdyby było wiecej Stand alonów :D takich jak ten nie musielibysmy sie martwic o poziom tego sezonu ;] .

Pozdrawiam
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#7 hirek

hirek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 14.08.2004 - |21:03|

Witam,

Właśnie skończyłem oglądać. Po prostu rewelacja. Moja ocena 9.

Pomysł z samouczącą się grą jest świetny. Fotele wykorzystano dopiero teraz ale efekt w pełni to usprawiedliwia. Monitor w grą 3D wygląda nieźle, również kolejność "usprawnień" symulatora dobrze rozwija akcję.

Pozdrawiam
  • 0

#8 Jolinar

Jolinar

Szeregowy

• VIP
  • 47 postów

Napisano 14.08.2004 - |21:39|

Doom, Quake, Hexen, Return to Castle Wolfenstein i wiele, wiele innych kultowych gierek fpp, nad którymi spędziłem wiele godzin non-stop mi się przypominało widząc odcinek. Dałbym wszystko żeby w taką giercę pograć jako Teal'c.
Dla mnie odcinek rewelacyjny. Za takie odcinki daję 10 ale niestety kliknąłem na 8,5 bo pomylił mi się topic z dzisiejszym Atlantisem.. :( Nie można tego jakoś poprawić?
  • 0

#9 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 15.08.2004 - |07:16|

Dopiero teraz go obejrzałem i widzę że wszyscy maja takie samo zdanie jak ja wiec nie będę powtarzał argumentów i napisze tylko: odcinek jest super daje 9 :)
  • 0

#10 Majkel

Majkel

Fotoreporter

• VIP
  • 168 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.08.2004 - |10:17|

Co tu dużo mówić po prostu rewelacja. Moja ocena 10 za pomysł na odcinek za jego wykonanie za efekty (super te wstawki komputerowe) No i ten text : "You played Doom ???"
  • 0

#11 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 15.08.2004 - |11:05|

Wreszcie ciekawy odcinek. Mimo iż skupiony na Teac'u to widzimy nareszcie całe Sg1. To mi się podobało. I nam by się przydała taka gierka. Choć może nie musiała by się uczyć sama i robić takie problemy.
  • 0

#12 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 15.08.2004 - |11:57|

Może troche z offtopicuje ,mianowcie chodzi mi o to ,że po przeniesieniu dyskucji na temat odcinków z głównego działu do podforum odcniki,drastycznie zmniejszyła sie ilośc postów na temat odcnika ;] .Moze to jest spowodowane wakacjami ??? oby tak
sorry za :offtopic:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#13 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 15.08.2004 - |12:21|

Ten odcinek to będzie mocny punkt tego sezonu.
Moja ocena: 9
Jeden z absolutnej czołówki mojego rankingu.
Odcinek mocno wessał mnie w swoją rzeczywistość.
Proszę o więcej.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#14 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 15.08.2004 - |22:23|

śWIETNY ODCINEK, BEZ PROBLEMU DOSTAJE 9. Najbardziej podobało mi się załamanie Teal'ca, jak siedzi i patrzy na ciągle powtarzaną zagładę SGC. Zresztą to co wymieniali moi poprzednicy też należy uznać za duży plus (tzn. to co napisał m.in. harcerzyk123 ) Oby więcej takich odcinków utrzymujących taki poziom :) Tekst ""You played Doom ???" wywołał uśmiech na mojej twarzy ;)

Dobra teraz czas na Atlantis :]
  • 0

->1019<-

#15 Dag

Dag

Plutonowy

• VIP
  • 485 postów

Napisano 16.08.2004 - |09:36|

odcinek dobry - przynajmniej jak na taki poza glownym watkiem.
wreszcie scenarzysci poszli do glowy i siegneli po niedokonczone watki! jak widac - wszystkim sie to spodobalo. a takich watkow jest cale mnostwo! wiec miejmy nadzieje ze bedzie to kontynuowane...
poza tym gierka - ladna graficzka :D i moze jakas wyjdzie, bylo by fajnie ;)
co do ocen, u mnie dostal 7.5, a to dlatego ze przecietny odcinek to 5 a najlepszy to 10. do najlepszego mu wiele brakuje wiec sadze ze 9 albo 9.5 to zdecydowanie za duzo. 9.5 to sie nalezy "New Order" a "avatar" mu jednak nie dorownuje.jak bedziecie wszystkim dobrym odcinkom dawac 9.5-10 to jak pozniej odroznice ktory byl lepszy? :P po to jest cala skala
  • 0
My jsme Borgove. Budete asimilovani. Odpor je marny.

#16 Merlin

Merlin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 16.08.2004 - |19:47|

to bylo cos, odcinek ma niezly klimacik, zwlaszcza dla fana gier fpp :) już w trakcie odcinka krzyczalem dajcie mi taka gre!!! :D pomysl z samouczaca sie grą jest swietny, a takie detale jak podglad gry na ekranie, czy teksty: "You played Doom ???" dodaja tyklo smaczku odcinkowi. Gamekeeper nie byl taki dobry, brakowalo mu atmosfery. I to jest takze silna strona Avatara. dodatkowy plus za efekty i swietną gre Teal'ca.
brardzo dobry odcinek, oceniam go na 8,5. :clap:
  • 0

#17 Jarek

Jarek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 16.08.2004 - |20:11|

Dałem mu 9 a mogła być 10 gdyby ich śmierć była bardziej naturalna Teal'c znowu wymiata jedną ręką alarm był spoko ale to jak przedstawili wnętrze gry na tym monitorze aż bym sam sobie zagrał gra która uczy się sama no i oczywiście ostatnie 5 minut filmu Siler Goa’uldem spoko. Mogliby zrobić taki odcinek naprawdę.
  • 0

#18 leszczu18

leszczu18

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 17.08.2004 - |07:25|

Odcinek lepszy od Icon przypomina window of opportunity tylko tam byla sytuacja przedstawina w humorystyczny sposob a tu podoba mi sie i teal'c w pewnym omencie zaczyna watpic w sens talszej gry, bardzo fajny oby tak dalej
  • 0

#19 nefrau

nefrau

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 17.08.2004 - |09:17|

Po obejrzeniu odcinka , oceniam go na 8.

A Dlaczego ?

Plusy:
- ciekawe rozwiniecie motywu z poprzedniego sezonu
- Teal'c jak zawsze nieposkromiony (ta jego fruzura nadal mi nie pasuje) , chociaz dla mnie Teal'c z 8 sezonu to juz nie ten sam co w poprzednich, moze juz sie odalienowal ? :)
- scenka gdy Teal'c odpowiada O"Neill'owi , gdy ten go pyta o gre - ta lekka ironia gdy odpowiada ze O'Neill ginie :D
- Anubis Soldiers - niewiem jak Wy , ale dla mnie jest to najlepszy model wroga z calej serii SG1 :) i jak ogladam je w akcji to poziom fascynacji rosnie rosnie! :)))
- inteligetna giera - fakt faktem , to krzeslo jest wysoce zaawansowane technicznie , a jak wiemy wspolczesna ewolucja gier dazy ku jak najwyzszemu poziomowi braku ich liniowosci.Wiec fakt jej "uczenia sie" bardzo mi sie spodobal :)
- Daniel jako Goa'uld - heheh zawsze chcialem zobaczyc gdy oczka mu sie swieca :D
- ten doktorek (nie pamietam jak sie nazywa ) jest super :) Podobnie jak O'Neill jest bohaterem "normalnym" i przy ktorego textach nie moge przestac sie smiac :D
- jak juz ktos wspomnial , postawa Teal'ca podczas ataku - niczym Terminator Teal'c :D

Minusy:
- ogolne odretwienie dla mnie akcji , praktycznie wkolko mielony ten sam watek
- kilka razy musialem sobie pozadnie ziewnac :) poniewaz akcja stawala sie monotonna
- wlosy Teal'ca :))
- doprowadzajacy mnie o furie napis "Micheal Shanks AS Daniel Jackson" jak tego nie zmienia , nigdy nie dam 10 za odcinek .Wiem wiem , ze to zarzut ,ktory w zadnym stopniu nie powinien wplywac na ocene odcinka , ale jak mamy oceniac za caloksztalt to oceniam :))
- blad tworcow z pierwsza smiercia Daniela - gra sie zresetowala a jak mi dobrze wiadomo , jest to gra Teal'ca i powinna resetowac sie jedynie gdy on sam ginie :)
- upgrade broni przeciwko Anubis Soldiers , w ktorym "pociski" maja barwe teczy - ehh to nie bajka a scifi , zamiast teczy mogli zrobic cos w odcieniach czerwieni :) napewno wygladaloby to lepiej :)
- dlaczego jak Daniel wiedzial co sie wydarzy za 2s to sam nie probowal atakowac ? - tu akurat mozna sie przyczepic , gdys jedna z zasad ukonczenia gry moglo byc zabicie glownego wroga przez Teal'ca

To chyba na tyle , pewno jest jeszcze kilka malych niedociagniec w odcinku , ale nie pamietam juz ich :)) a ogladac jeszcze raz niechce mi sie :) . Wielu odcinek ocenia na bardzo wysoko , co w sumie mnie nie dziwi - byla akcja ! ye ye a to rajcuje co po niektorych :> , ale odcinek nie wywarl na mnie wielkiego wrazenie - typowy jednowatkowy odcinek :) . Pozdrawiam :)

Użytkownik nefrau edytował ten post 17.08.2004 - |09:21|

• 0

#20 harcerzyk123

harcerzyk123

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoWhitestock

Napisano 17.08.2004 - |10:22|

Wydeja mi się, że po podłączeniu Daniela do gry on też stal się jednym z jej graczy. W tym momencie wydaje mi się, że zarówno śmierć Daniela albo Teal'ca powoduje reset gry. A Daniel może dlatego się nie bronił przed Teal'ciem gdyż wiedział, że spowoduje to reset gry co może zabić sympatycznego obcego.
Pozdrawiam.
  • 0
"Ambassador Kosh has been a busy boy today."
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych