Stargate Atlantis anulowane
Napisano 21.08.2008 - |07:26|
http://syfyportal.com/news425316.html - tu po angielsku
http://bagno.wieza.o...antis_anulowane - tu po polsku moja krótka notka (jakby komuś nie chciało się po angielsku czytac)
Mnie serialu szkoda, mimo słabych odcinków. A filmów za bardzo nie lubię...
Napisano 21.08.2008 - |07:57|
No jak to okaże się prawdą to niech sobie w buty wsadzą swoje inne seriale. Przy okazji dyskusji o przejęciu MGM przez żółtków pisałem, że to może się tak skończyć. No i wykrakałem... Żółte kurduple wolą tworzyć mega-badziew mangi albo głupawe seriale jak to oni tylko potrafią...
Eh, szkoda słów - niedługo koniec BSG, teraz koniec świata SG. Nie będzie co oglądać... Świat schodzi na psy, fajne i ambitne seriale zastępuje papka dla amerykańskich nastolatków, którzy muszą mieć wszystko proste jak budowa hamburgera...
Raz na 1,5 czy 2 lata MOŻE wyjdzie film - no to powodzenia, komu będzie się chciało tyle czekać, raczej większość zapomni o SG.... zamiast zdobywać nowych fanów, świat SG będzie umierał... I MOŻE KIEDYŚ ewentualny serial też może nie pomóc.
Użytkownik Lukassuss edytował ten post 21.08.2008 - |08:03|
Napisano 21.08.2008 - |08:19|
Tylko nie spodziewałem się że to nastąpi tak szybko...
Podstawowe wady Atlantisa:
1. Brak dobrej wizji na kontynuację serialu... Przez to właśnie autorzy popadają w coraz większy marazm i produkują coraz większą kaszanę...
2. Plastikowość totalna. Płynny plastik normalnie wylewa mi się uszami.
3. Masa słabych odcinków
Użytkownik DJ_Sooflet edytował ten post 21.08.2008 - |08:20|
Napisano 21.08.2008 - |08:36|
Dokładnie głupie "cwane" ćwoki.
Ale się właśnie przeliczą z tymi filmami.
Filmy to takie jednostrzałowe historie i przez to tak jak napisał powyżej Lukassuss "świat SG będzie umierał...".
Wątpliwe jest aby uniwersum SG się przez nie rozwijało, wzbogacało a raczej będzie w stagnacji i pozostanie już na poziomie jakim jest teraz.
"Najlepsze" będzie to ,że zdaje się ostatni odcinek 5 sezonu "Enemy At the Gate" ma się zakończyć cliffhangerem.
I tak powinni tę historię zostawić, przynajmniej nie będzie potem robienia spektakularnych, przeładowanych efektami filmów aby to "efektownie" dokończyć.
Eh, nawet nie wiadomo co więcej można napisać kiedy odchodzi kolejny serial SF a jest ich tak niewiele. Szkoda, że tak się dzieje.
Teraz pewnie większość z tych co tak jęczeli i płakali w tematach przy odcinkach , "że już nie mogą tego oglądać" się cieszy.
Ciekawe tylko co z SF będziecie teraz oglądać po wakacjach w przyszłym sezonie.
Tutaj jeszcze można poczytać Stargate Atlantis will end this season ---> http://www.gateworld...l_end_thi.shtml
Tyle, że ŻADNA z nich nie miała wpływu na anulowanie SG-A.Podstawowe wady Atlantisa:
Użytkownik SGTokar edytował ten post 24.08.2008 - |20:06|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 21.08.2008 - |08:55|
Tyle, że ŻADNA z nich nie miała wpływu na anulowanie SG-A.
Hahahaha akurat w to wierzę...
PLASTIK zostanie tylko plastikiem, i nic tego nie zmieni że Atlantis to był SHIT.
Atlantis po prostu musi odejść bo jest BADZIEWNY i lepiej się z tym pogódź.
A oglądam ten serial
1. Z sentymentu do całego świata SG-1
2. Mimo tego że to shit, to i tak nie ma w tej chwili nic lepszego
3. Z przyzwyczajenia
Użytkownik SGTokar edytował ten post 24.08.2008 - |20:07|
Napisano 21.08.2008 - |08:57|
Wciąż nie rozumiem takiego podejścia po co się męczyć.A oglądam ten serial
A to, że MGM woda sodowa uderzyła do głowy bo mieli dwa sukcesy finansowe przy dwóch filmach prosto-na-dvd z SG to się na tym przejadą.
Ile można ich jeszcze zrobić i oglądać.
Użytkownik biku1 edytował ten post 24.08.2008 - |21:14|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.08.2008 - |09:07|
Poza tym przeczytaj najpierw co piszą na GateWorld i Syfy a potem snuj swoje cienkie teorie o plastiku.
Nie wiem o co ci konkretnie chodzi - że niby oglądalność ma wysoką, a kończą na 5 sezonie bo dolar kanadyjski jest za drogi w stosunku do USD ?
A może chodzi ci o to że kręcenie filmów bardziej się MGM opłaca ??
Moje zdanie jest takie, że plastik który nawet dobrze się sprzedaje, nadal pozostanie plastikiem. Nawet jeżeli notowania są wysokie, ale serial nie ma żadnej konkretnej wizji na przyszłość, to i tak zostanie anulowany....
Wciąż nie rozumiem takiego podejścia po co się męczyć.
Nie męczę się, niektóre odcinki są nawet niezłe.
Ogólnie Atlantis jako seria jeszcze mnie rozrywa, ale i tak wszędzie widzę plastik i wiem że trzeba z tym skończyć bo taki szajs nie może wiecznie trwać.
Napisano 21.08.2008 - |09:18|
Dokładnie między innymi o to mi chodziło.
A do tego ma jeszcze dosyć dużą "drugą" oglądalność z DVR.
Poza tym tak naprawdę pokaż mi obecnie serial który ma jakąś konkretną wizję na przyszłość poza najbliższym sezonem.
A w ogóle co to znaczy "konkretna wizja" na przyszłość ?
Skąd wiesz/wiemy co się wydarzy w reszcie odcinków tego sezonu a może akurat ładnie pojadą z fabułą.
Zresztą nie czytając spoilerów sam tytuł ostatniego odcinka brzmi interesująco.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.08.2008 - |09:18|
Moje zdanie jest takie, że plastik który nawet dobrze się sprzedaje, nadal pozostanie plastikiem. Nawet jeżeli notowania są wysokie, ale serial nie ma żadnej konkretnej wizji na przyszłość, to i tak zostanie anulowany....
Gdyby nie miał wizji przyszłości, nie planowanoby filmów.
Ogólnie Atlantis jako seria jeszcze mnie rozrywa, ale i tak wszędzie widzę plastik i wiem że trzeba z tym skończyć bo taki szajs nie może wiecznie trwać.
To twoje zdanie. Próbujesz wszystkich nakłonić, by je podzielali. Nie wiem po co.
Chociaż nie rozpowiadaj o tym wszędzie, w każdym poście, w każdym mozliwym wątku tonem wszystkowiedzącego jedyniesłusznego proroka?
Dla mnie wiadomość o anulowaniu Atlantis to cios, bo podoba mi się początek piątego sezonu i liczyłem, że spokojnie teraz z Wolsey'em na czele i bez bagażu SG-1, który odciągał scenarzystów, dostaniemy ciekawe dwa, trzy sezony i dobre zakończenie.
Użytkownik SGTokar edytował ten post 24.08.2008 - |20:10|
Napisano 21.08.2008 - |09:33|
Tak by było najsensowniej a teraz na siłę będą łatać/kończyć fabułę SG-A w filmach.spokojnie teraz z Wolsey'em na czele i bez bagażu SG-1, który odciągał scenarzystów, dostaniemy ciekawe dwa, trzy sezony i dobre zakończenie.
Jak widać już powstała petycja ----> http://www.petitions...itions/SaveSGA/
I co najważniejsze ludzie zaczynają rozgraniczać ,że decyzje podjęło MGM a nie Scifi Channel ---> http://forums.scifi....s...t&p=5548775
A jako, że zdaje się dzisiaj ma się odbyć MGM "official press release" więc pewnie się więcej dowiemy.
I może wyjaśnią co to znaczy według nich - "and says the show will live on as a network franchise." - bo jak na razie nikt nie ma za bardzo pojęcia.
Użytkownik biku1 edytował ten post 16.05.2010 - |11:43|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.08.2008 - |10:54|
Napisano 21.08.2008 - |10:55|
Użytkownik SGTokar edytował ten post 24.08.2008 - |20:15|
Napisano 21.08.2008 - |10:58|
Nie wydaje mi się.Właśnie się tak zastanawiałem, czy MGM się nie chce wypiąć na Sci Fi Channel. Tyle że filmy dotychczas też robili we współpracy z nimi...
Wiadomo chodzi o forsę więc dopóki wszyscy będą na tym korzystać to się nie rozstaną.
Użytkownik SGTokar edytował ten post 24.08.2008 - |20:16|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.08.2008 - |11:12|
O StarWars tez mozna powiedziec ze sa plastikowe (z Jar Jarem na czele!), nie mowiac o StarTreku, gdzie wszyscy chodza w NRD'owskich dresikach (to dopiero plastik).
Obawiam sie ze przez dlugi czas moze nie byc porzadnego serialu SF, nawet nie tyle porzadnego, co... zadnego !
Wszystkie zostaly anulowane, zarowno te dziejace sie z kosmosie, jak na Ziemi (4400, Invasion i cala reszta).
Wogole wysyp swietnych seriali mamy juz chyba za soba, bo wszystko nowe co sie pojawia jest duzo gorsze od tego sprzed kilku lat (nawet tych poanulowanych produkcji).
Użytkownik SGTokar edytował ten post 24.08.2008 - |20:18|
Napisano 21.08.2008 - |11:22|
Może następny serial będzie mniej plastikowy. A jak nie - to trudno.
Nawet jeżeli nie teraz, to za parę lat ktoś zrobi porządniejszy serial - jest masa zdolnych ludzi na tym świecie - trzeba tylko dać im się przebić....
Użytkownik SGTokar edytował ten post 24.08.2008 - |20:19|
Napisano 21.08.2008 - |11:27|
Obawiam sie ze przez dlugi czas moze nie byc porzadnego serialu SF, nawet nie tyle porzadnego, co... zadnego !
Wszystkie zostaly anulowane, zarowno te dziejace sie z kosmosie, jak na Ziemi (4400, Invasion i cala reszta).
Wogole wysyp swietnych seriali mamy juz chyba za soba, bo wszystko nowe co sie pojawia jest duzo gorsze od tego sprzed kilku lat (nawet tych poanulowanych produkcji).
Space opera: SG: Universe zapewne.
Nietypowe SF: Virtuality, Caprica, Revolution, Eureka, Doctor Who (niestety przerwa w tym roku, na granicy gatunku).
Na Ziemi: Dollhouse, może Fringe, bo Lost też się już kończy, Torchwood (ale skrócony sezon teraz), Kyle XY (nie wiem czy w dobrej grupie, bo nie oglądam)
Są jeszcze: Sanctuary, Sarah Connor.
Inne pytanie ile z tych nowych (najbardziej martwiłbym się o Virtuality, Dollhouse) przetrwa.
edit: uzupełnione za wskazówką biku1
Użytkownik Magnes edytował ten post 21.08.2008 - |13:37|
Napisano 21.08.2008 - |12:30|
Napisano 21.08.2008 - |12:37|
Użytkownik SGTokar edytował ten post 24.08.2008 - |20:20|
Napisano 21.08.2008 - |12:55|
Smutne to ale prawdziwe.A żaden film nie zastąpi 20 odcinków serialu...
@Magnes możesz jeszcze dodać do tego spisu Eurekę i Kyle XY.
Prawda jest taka jak napisałeś nie wiadomo tylko jak one wszystkie długo jeszcze przetrwają.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 21.08.2008 - |13:10|
Swiat nie znosi pustki. Czyms sie ona wypelni. Babyboomers ciagle sa waznym sektorem widowni i oferta programowa musi takze obejmowac ich. Ktorz zas oglada klasyczne SF? Seriale beda powstawac.WTF???
No jak to okaże się prawdą to niech sobie w buty wsadzą swoje inne seriale. Przy okazji dyskusji o przejęciu MGM przez żółtków pisałem, że to może się tak skończyć. No i wykrakałem... Żółte kurduple wolą tworzyć mega-badziew mangi albo głupawe seriale jak to oni tylko potrafią...
Eh, szkoda słów - niedługo koniec BSG, teraz koniec świata SG. Nie będzie co oglądać... Świat schodzi na psy, fajne i ambitne seriale zastępuje papka dla amerykańskich nastolatków, którzy muszą mieć wszystko proste jak budowa hamburgera...
Genesis
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych