Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sklepy w Polsce - internetowe i inne.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 12.08.2008 - |11:54|

Właśnie zamierzałem to samo wrzucić, ale uprzedziłeś mnie biku1.

Jestem oburzony praktykami w Media Markt. To jest nieuczciwe wobec konsumenta.
(z drugiej strony może warto zatrudnić się dla nieograniczonego dostępu do seriali? :D)
  • 0
VeeDee

#2 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.08.2008 - |12:28|

Nie jest to nowy news ale myślę ,że warto wiedzieć, że coś takiego istniało i pewnie istnieje nadal. :(
A jako, że w końcu dotyczy płyt dvd to daje go tutaj.

Nielegalna wypożyczalnia płyt w Media Markt ---> http://gospodarka.ga...08,3716663.html

//przeniosłem do nowego tematu aby nie zaśmiecać tamtego.
Esz coś namiętnie post VeeDee umieszcza cały czas jako pierwszy.

Użytkownik biku1 edytował ten post 12.08.2008 - |12:41|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#3 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 12.08.2008 - |12:50|

Odgrzewacie temat sprzed dwóch. Praktyka normalna w MM, Saturnie i EMPiKach. A czy nielegalna? Stroną pokrzywdzoną są dystrybutorzy i klenci. Czy przez ten czas któryś z dystrybutorów poszedł do prokuratury? Nie.

Klienci mogą iść do sądu ale tam muszą udowodnić że towar nie jest nowy. Po dwóch latach pracy w EMPiKu w ciemno wskażę towar wypożyczany. Szary człowik nie ma szans.

Oczywiście podniosą się głosy sprzeciwu że oszustwo, że złamane prawo. Każdy z krzykaczy natychmiast zmieni zdanie gdy zatrudni się, choćby w MM, i po okresie próbnym będzie mógł wypożyczać muzyką, filmy czy gry do woli.
  • 0

#4 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.08.2008 - |12:55|

A ja Ci powiem, że z tego co się dowiedziałem tak jest nadal.
Poza tym sam to właśnie potwierdziłeś więc nie jest to odgrzewanie tym bardziej, że czytałem o tym już ponad rok temu ale jakoś tak umknęło.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#5 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 12.08.2008 - |16:18|

Brat do niedawna pracował w MM i stwierdził, że pożyczanie jest to normalne we wszystkich sklepach. Co więcej, zdarzają się nawet sytuacje, że pracownicy wypożyczają aparaty cyfrowe czy kamery na kilka dni. Wystarczy wypełnić dokument u szefa i voila ;)
  • 0

Dołączona grafika

#6 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.08.2008 - |16:48|

Co więcej, zdarzają się nawet sytuacje, że pracownicy wypożyczają aparaty cyfrowe czy kamery na kilka dni.

A co najlepsze to i podobno programy komputerowe.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#7 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 19.08.2008 - |10:49|

No owszem. ale i tak nic sie nie stanie. Najwyżej wyleci jakis z pracowników w ramach oburzenia za działania na dole :P
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#8 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.10.2008 - |12:09|

Nie wiem jak wrażenia innych ze "współpracy" ze sklepem empik.com - ale ja ostatecznie się do nich zraziłem, bo najwyraźniej zaspali i nadal wydaje im się, że to stary PRL gdzie nie było konkurencji i można było olewać wszystko...

Pierwsze starcie - próba zamówienia SG Continuum i SG z 1994 r. w wersji QDVD. Zamówione - na stronie było "wysyłamy w ciągu 3 - 5 dni" - po czym "termin realizacji" za 10 dni... + "czas dostarczenia do salonu (wybrałem tą opcję bo taniej i co ważne szybciej a mam salon po drodze z pracy) - no to po cholerę piszą takie bzdury?? ale ok, mówię sobie, poczekam, bo cena dobra. Ze te 10 dni - mail, że "przepraszają, ale dystrybutor nawalił, ble, ble - przypuszczalny termin realizacji za kolejne x dni"... Olałem - poszedłem do Saturna - bez problemu kupiłem obie pozycje, różnica w cenie praktycznie żadna...

Drugie starcie - obecnie chciałem sobie kupić też dwa filmiki i dwie gry, w tym jedna w pre-orderze. KAŻDA z pozycji oczywiście "wysyłamy w ciągu 3 - 5 dni" + czas dostarczenia do salonu - oczywiście poza grą w pre-orderze, która miała być od 30.09.08 r. No ok, myślę sobie - tak więc zamawiam (był 28.09.08 r.) a tu termin realizacji na 07.10.2008 r. No WTF myślę - znów czekania nie wiadomo na co.... No ale ok, poczekam. Wczoraj wieczorem mail "ble, ble przykro im, dystrybutor nawalił, może będzie za tydzień więc proponują podział zamówienia - to co jest do odbioru, a to co za ten tydzień poczeka". No ok mówię sobie - odbiorę. Wczoraj dzwonię - panienka w biurze obsługi mówi "proszę kontaktować się z wybranym do odbioru salonem, na pewno dziś będzie do odbioru". Dziś dzwonię do tego salonu, a panienka z salonu mówi "no, zamówienia nie ma, jest w realizacji, może będzie jutro, ale raczej pojutrze..."

No @#*#$%#$#*&^%@# - co to za badziewny sklepik ??? Ludzie dawno mieli w łapkach film a ja musiałem iść sobie osobiście do sklepu bo łudziłem się że dostanę od nich w normalnym terminie !

I czy te głąby wiedzą co znaczy pre-order??? Toż po to zamawiasz w pre-orderze żeby mieć pozycję w dniu premiery (a w niektórych sklepach i dzień wcześniej) a nie 10 dni po premierze ! Ludziki trzaskają w grę a ja znów osobiście do sklepu bo super badziew empik dał ciała...

Niestety chyba ta "firma" nie bardzo dorosła do sprzedaży internetowej i realiów tej sprzedaży, dobrze, że jest konkurencja i jest w czym wybrać. Szkoda tylko, że musiałem się o tym przekonać w taki sposób.

Generalnie jak zależy wam na sprawności i przede wszystkim na czasie realizacji zamówienia - omijajcie z daleka.
Jeśli macie miesiąc czasu na oczekiwanie albo mocne nerwy jak dostaniecie po tym miesiącu maila, że "zamówienie nie może być zrealizowane i zostało anulowane" (bo takie akcje też bywają - doświadczył ich znajomy, zresztą gdzieś na tym forum też coś było) - to możecie ryzykować.

EDIT - no i ostateczny ciąg dalszy - wieczorem wracam sobie do domku, przeglądam pocztę, a tu mail od empik.com dotyczący tego zamówienia na które mam niby poczekać tydzień dłużej - "przepraszamy, ale żaden z dostawców nie był w stanie dostarczyć nam zamówionych produktów... zamówienie anulowane". No qrde - tego samego dnia, parę godzin wcześniej przysłali maila, że zamówienie opóźnione, a teraz że anulowane. Najlepsze że na stronie sklepu nadal twardo obie pozycje widnieją jako dostępne. Komentarz chyba zbyteczny.

Najśmieszniejsze jest to, że podejrzewam że celowo kombinują - zamówiłem sobie te rzeczy w promocji z UPC jaką mają teraz (15% taniej) więc ceny wyszły w sumie niezłe. No ale jak zamówienie anulowano to przepadło. A promocja się kiedyś skończy i wtedy pewnie można będzie kupić bez problemów...

Użytkownik Lukassuss edytował ten post 09.10.2008 - |08:05|

• 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#9 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 08.10.2008 - |14:28|

A ja kupiłem kiedys w EMPIKu myszke bezprzewodowa. Opakowanie bylo jakies takie "wczorajsze". W domu po otworzeniu zauwazylem, ze na myszy sa slady uzywania. Nie oddalem, bo mi sie nie chcialo handryczyć. Ale wiecej tam nic do PC nie kupie.

ps. A sama mysz jest do du*y. :/
  • 0
Dołączona grafika

#10 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 08.10.2008 - |15:08|

Faktycznie do empik.com trzeba mieć czasem anielską cierpliwość. Czasami odnoszę wrażenie, że dobro klienta nie za bardzo leży w ich interesie.

W ogóle, jak kiedyś chciałem wymienić towar z empik.com w salonie, poinformowano mnie, że empik i empik.com to dwie różne filmy, empik.com to jakby osobny sklep internetowy działający pod ich szyldem i że mogę ewentualnie oddać towar. Jednak to też zależy od tego, na kogo się trafi, bo innym razem wymienili mi film (nawet stwierdzili, że to taka wada, że inny kupujący nawet nie zwróci na to uwagi).

Koło maja/czerwca zrobili sporą obniżkę ceny (info na głównej itd.) boxu Indiany Jonesa (dostawa w 24h), ale otrzymałem go jakoś po miesiącu i licznych mailach z informacją (jeden albo dwa dostałem, jak box był jeszcze dostępny na stronie), że czas dostawy się przedłuży.

Pisałem już trochę o tym w temacie Seriale na DVD, ale powtórzę w tym. Ostatnio w ofercie specjalnej zamówiłem 1 sezon Supernatural i dostałem jednego maila, że się przedłuży, a już następny był z informacją o anulowaniu zamówienia. Najśmieszniejsze było to, że towar był dostępny na stronie, tylko w wyższej cenie. Napisałem maila do działu obsługi klienta i dalej nie dostałem odpowiedzi. Kilka dni temu była jeszcze lepsza akcja, bo na stronie były dwie pozycje Supernaturala, w dwóch różnych cenach, nawet czas dostawy był inny. Zamówiłem po tej niższej, z krótszym czasem dostawy (i takiej samej cenie, jaka była w feralnej ofercie specjalnej) i, o dziwo, dostałem maila po 24h, że towar czeka na mnie do odbioru.

Jeszcze kiedyś dostałem przesyłkę i folia była czymś umazana, chyba błotem, ale reszta była w porządku, więc nic nie reklamowałem.

Jedynym plusem całej tej zabawy z empik.com (i chyba tylko dlatego jeszcze u nich cokolwiek kupuję) jest to, że w salonach nie robią problemów przy reklamacjach (już kilka razy z tego korzystałem i nigdy nie było problemów), więc jak ktoś jest wytrwały, może u nich zamawiać.
Ja jednak postaram się ograniczyć zamówienia u nich do minimum.

Jeśli chodzi o inne sklepy, nie polecam DVDmania.pl i działającego na allegro sklep-24.

DVDmania.pl - może miałem pecha, a może ten sklep nie jest zbyt profesjonalny (przynajmniej takie odniosłem wrażenie).
Zamówiłem u nich dwa filmy i jedno pudełko było w tragicznym stanie technicznym, więc tego samego dnia napisałem do nich, a następnego otrzymałem maila, żeby odesłać im film, to wymienią na nowy. Uczyniłem tak jeszcze tego samego dnia i cierpliwie czekałem ponad dwa tygodnie, po czym napisałem maila z pytaniem o postęp reklamacji. Po około pięciu dniach w odpowiedzi dostałem maila, że faktycznie film doszedł i następnego dnia wyślą drugi. Wysłali go ponad tydzień później i po około miesiącu dostałem dobry egzemplarz.
Ten sklep prowadzi chyba jeden gostek (zawsze on odpisywał) i nie za bardzo to wszystko ogarnia. Nie zamierzam ponownie korzystać z usług tego sklepu.

Sklep-24 - u nich też zamówiłem raz dwa filmy i stan pudełek nie wskazywał na to, że były nowe (folia pudełek trochę poprzycierana, w jednym nawet lekko pognieciona). Co prawda były w foliach, ale jeden na 100% nie był oryginalnie zafoliowany. Może to jakaś akcja a la MM, że oglądają albo pożyczają i sprzedają jako nowe. Z nimi nie miałem już siły się użerać, bo nie było aż tak tragicznie, ale więcej u nich nic nie kupię.

Jeśli chodzi o sklepy godne polecenia, na razie nie zawiodłem się na merlin.pl. Teraz nawet mają opcję odbioru osobistego, klub merlina i niezłe promocje na niektóre dobre filmy.

Użytkownik johnass edytował ten post 09.10.2008 - |08:15|

#11 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 24.04.2009 - |16:09|

Od pewnego czasu zabieram się za uzupełnienie mojej serialowej kolekcji dvd. Wszyscy wiemy jednak, że tanio nie jest. Przewertowałem już masę sklepów internetowych, a także marketów w okolicy. Niestety ceny w Media Markt czy Empiku u mnie w Bielsku są dość wysokie w porównaniu z netem. Dla przykładu sezony "24" za 170zł, czy "Losta" za 120-130zł. Średnio około 30zł drożej od tego, co można znaleźć w necie.

Przewertowałem temat, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi jakie sklepy internetowe z DVD polecacie najbardziej. Ostatnio natknąłem się na interesującą ofertę sklepu www.punkt44.pl, gdzie wysyłka jest gratis. Jesli macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe, w których zamawiacie seriale - podajcie proszę adresy, sam bardzo chętnie skorzystam.
  • 0

#12 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 24.04.2009 - |18:04|

Merlin.pl - zamówiłem Przystanek Alaska sezon 1. Przysłali płytę z pierwszymi trzema odcinkami. Odesłałem w ramach reklamacji, dostałem to co zamawiałem plus koszty wysyłki jakie poniosłem. Normalnie czad.
  • 0

#13 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 24.04.2009 - |19:12|

Jesli macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe, w których zamawiacie seriale - podajcie proszę adresy, sam bardzo chętnie skorzystam.

Wspomniany wyżej merlin.pl - tylko najlepiej trafić na jakąś ofertę specjalną (np. 24 niedawno było za 120-130 zł).

Użytkownik johnass edytował ten post 24.04.2009 - |19:14|

#14 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 24.04.2009 - |20:04|

Wspomniany wyżej merlin.pl - tylko najlepiej trafić na jakąś ofertę specjalną (np. 24 niedawno było za 120-130 zł).

W tej chwili w merlinie jest "24" za 173zł. Choćby w takim punkt.44.pl jest za 149zł. Więc różnica spora. Z kolei 1 sezon "Losta" jest za bardzo fajną cenę 92zł :)
  • 0

#15 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 24.04.2009 - |20:27|

Jak dla mnie to tylko wtedy bo jak tak na "codzień" przeglądam ofertę merlina to są najzwyczajniej drodzy i w większości przypadków znajduję sobie tańsze oferty. Jedyne co za nimi przemawia to ich nazwijmy to renoma.

W każdym razie sephia spokojnie możesz sobie wyszukać atrakcyjne cenowo oferty w punkt44, oceandvd, lideria, filmoutlet czy merlin albo allegro i innych sklepach.

Ale i tak PODSTAWĄ jest przeglądanie ofert różnych sklepów bo NIE MA tak, że o w tym to jest zawsze i wszystko tańsze.
To co za każdym razem piszemy TRZEBA sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać i porównywać.

Ja mam często tak, że np jeden sezon "24 godzin" kupowałem w jednym sklepie a kolejny w innym.
Tu nie ma jakiegoś przywiązania do sklepu tylko wybieram to co najlepsze dla mnie.

Do tego wiadomo trzeba się też kierować rozumem jak coś jest podejrzanie tanie. Ale w obecnych czasach w kwestii sprzedaży dvd to już nie ma zbyt wielu czarodziejskich sklepów bo po prostu takie szybko zniknęły więc nie ma też zbytnich obaw z kupowaniem dvd.

Użytkownik biku1 edytował ten post 24.04.2009 - |20:34|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#16 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 25.04.2009 - |18:36|

Co do 24 to sezony 1-4 kupowałem na Allegro od różnych sprzedających. Średnio za sezon płaciłem około 100zł. Wszystko nowe w folii.
Co prawda nie w temacie ale Merlin na najlepszą ofertę cenową jeśli chodzi o Transformers 2DVD (56zł). Co ciekawe wersja kolekcjonerska tańsza od metalboxa.
  • 0

#17 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.04.2009 - |20:55|

ps. aby nie być gołosłownym w wypadku merlina to podam dwa przykłady.
Jakiś czas temu kupiłem sobie dwa anime: Vexille i Appleseed (wydanie specjalne 2DVD) - i odpowiednio w merlinie kosztują one 47zł i 46,99zł - a ja oba kupiłem po 19 zł.
Było jeszcze trochę innych podobnych przypadków a te dwa są po prostu najświeższe.

W każdym razie jeszcze raz powtarzam trzeba sprawdzać i porównywać oferty sklepów i nie ma co się kierować jakimiś sentymentami. :D

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#18 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 03.05.2009 - |10:02|

Amazon mnie dzisiaj zdziwił.
I tak, Amazon.uk ma w ofercie X-Men 1-3 6DVD za około 10 funtów oraz X-Men 1-3 3DVD za 12 funtów.
Amazon.de też ma X-Men 1-3 6DVD ale za 45 euro.

Ten sam sklep, różne lokacje a jaka rozbieżność w cenach.

Na Allegro trzy części chodzą w granicach 75-98 i są to wersje 3DVD. Natomiast Gdańsku widziałem trzecią część 1DVD w Realu za 19.90.
  • 0

#19 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 12.05.2009 - |13:15|

W Gdańsku likwidują jedyny salon Kolportera. Wielkie plakaty Wyprzedaż towaru, ceny hurtowe. Sprawdziłem w praktyce. Lost s02 - cena półkowa 180 - cena hurtowa 140. Prosty wniosek: MM sprzedaje w cenach dumpingowych. Na Allegro nie lepiej. Od momentu gdy kategorię Film opanowały różnej maści sklepy zakupy robię w innych miejscach. Od ponad roku taka Gattaca non stop jest po 48-55 zł. Nowy Batman czy Bond nigdy nie zejdą poniżej 40-30zł. Podobnie było dawno temu gdy sklepy próbowały opanować Muzykę (szbko zniknęły) i Gry na PC i konsole (tutaj jeszcze są ale mają mały procent rynku).
Na szczęście ktoś taki jak ja ma jeszcze inne miejsca gdzie może kupić ulubiony film i serial. Gattaca idzie do mnie z Anglii. Kupiłem ją na eBay za 25zł.

P.S. Jeśli kogoś to zainteresuje to w wyżej wymienionym Kolporterze mają Blade Runnera 5DVD za 110zł. Od ceny odjąć proszę 25% marży (wyprzedaż).

Użytkownik wergora edytował ten post 12.05.2009 - |13:15|

• 0

#20 Austin P.

Austin P.

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19.07.2009 - |11:11|

ODVD jest pierwszym sklepem w którym dokonałem zakupów [doskonale pamiętam odbiór paczki i radość temu towarzyszącą]
Z perspektywy czasu odnoszę wrażenie, że sprawne korzystanie z google'a nie było moją mocną stroną, a może faktycznie mniej opcji mieliśmy na tamten czas.
Odnośnie samego sklepu - doswiadczenia Gieferg pokrywają się z moimi. Nie warto być obiektywnym, kasacja niemal gwarantowana za poglądy niezgodne z uznawanymi przez właściciela etc
Plusy - czasem ciekawe recenzje, można porównać sobie ceny importu, dowiedzieć sie czegoś o specyfikacji danego tytułu i to by było na tyle
Prawdziwe okazje zdarzają się tu niemiłosiernie rzadko i można się zdrowo naciąć gdyż wystarczy użyć google'a by stało się jasne że może być duzo taniej. Może dodam iż od roku 2005 zaprzestałem zakupów aż do tamtego msca i ... i więcej nie zamierzam. Odbyłem przy okazji ostaniego zamówienia jedną rozmowę tele kiedy poprosiłem o info na temat teminu realizacji i ton głosu faceta mógłby zrazić kazdego.
1/5

merlin.pl
W 2005 dokonałem zakupu aż 1 filmu, wtedy była to mega-promocja na Spider-Mana 2 CE.
I zapomniałem o tym sklepie na bardzo długo. Pamiętałem że expresowo załatwili zamówienie, że był pasek z promo na który fakt faktem czasem zaglądałem i tyle.
Wrócił do łask na początku tego roku. Trzeba pilnie śledzić promo bo warto. Nawet jeśli już jesteś o jedno klikniecie od złożenia zamówienia sprawdż czy tu nie jest taniej /może być tez drożej, nigdy nie wiadmo lol/ Fajnie rozwiązano historie zamówień, realizacja jest przejrzyście ukazana, nie było potrzeby dzwonienia. Ceny za przesyłki maleją wraz z kolejnymi zamówieniami. Ja byłem zawsze zadowolony.
moment... przy ost zamówieniu napaliłem się na film z nowej promo po czym okazało się że go nie mieli. Poczekałem cierpliwie kolejny tydzień zgodnie z własnym widzi-mi-sie gdyż dano mi kilka opcji wprowadzenia zmian do zamówienia i skończyło się tym że na półce stoi ten film. CHodzi o to że dla mnie bylo to nielogiczne wystawiac film w promo i od razu brak no chyba że wszyscy rzucili się na Urban Legend ale powątpiewam Mają trochę tytułów określonych jako trudno dostępne - do 40 dni realizacja, mi to akurat nie przeszkadzało.
4/5

dvdmax
Rok temu po raz pierwszy. Trzeba wydać 90pln żeby mieć przesyłkę za darmo /uprzednia wpłata na konto oczywiscie/
Łącznie 3 zamówienia. Zawsze byłem ukontentowany. Przy cenie powyżej 90 można wybrać dodatkowy tytuł z listy za sporo niższą cenę i zawsze korzystam Skubańce mają jednak zaporowe ceny na zachomikowane edycje 2DVD ale tak już jest.
warto zajrzeć na ich sklepik na allegro żeby było jeszcze ciut taniej
Lubię tu zaglądać na średnio 2x dziennie aktualizwany dział zapowiedzi - kto wyda, mniej wiecej kiedy i za ile
4/5

dvdmania
Bałagan i Opieszałość. Długo odwiedzałem niż zdecydowałem się zamówić. W 2 godziny po złożeniu zamówienia i wysłaniu pieniedzy zmineiono nagle ceny 3 z 4 zamówionych filmów i jeden okazał się być niedostepny. Kontakt tele - wielkie zdziwienie że mam czelność oczekiwać cen z dnia i godziny złożenai zamówienia. Po kilki mailach ustaliłem warunki - zwrot nadpłaty. Właśnie sprawdzam wyciąg z konta -- brak. Na tele sekretarka. Posłąłęm maila. Przyszła odp że przepraszają za opóźnienei i ze posłali mi na konto. A ja wysuwam wniosek: Po co się wkurzać kiedy można nie korzystać! Co śmieszne negatywne info o tym sklepie przyczytałem na Waszym forum dzień po złożeniu zamówienia hehe
0/5

kolporter.pl
Działa z firefox a nie z moją Opera więc już minus.
Tylko raz zamawiałem. Duuuuuuuuuuużo towarów trudno dotepnych. Czekałem i czekałem. Podobno słali maile ale nic nie dostałem i któegoś dnia miałem dość czekania - zadzwoniłem. Szybko, konkretnie, film niedostepny usunięto z ostatecznego zamówienia, a ja i tak otrzymałem przesyłkę za pobraniem - 0zł
Pani może nie była szczegolnie miła ale poszło szybko i bezboleśnie. Co ciekawe mają własny transport jako opcję - 2 kolesi podjechało i załatwione.
3/5

lideria.pl
Tylko raz, dosć mały wybór, najszybsza www chyba jaką znam, wiem że musiałem zadzwonić z jakiegoś powodu i bardzo miło mnie 'załatwiono' w sensie przyjemnie, zwieźle, konkretnie i z zadawalajacym skutkiem.
3/5

stereo.pl
Błedy w opisach, brak profesjonalizmu, bałagan, jak odbierze p. Tomasz radze od razu się rozłaczać. Żeby się dodzwonić trzeba wisieć na tele nieraz do 30 min! Otrzymałem film niezgodny z opisem, miało być 2dvd a było 1. Odesłałem w bólach zamawiając kuriera na ich koszt [długa historia]. Sprawdzam wyciąg z banku - brak wpłaty po 6 tygodniach. z samego rana zadzwoniłem - na szczescie odebrała kobieta. Obiecała tele z info co sie stało. Ostatecznie nigdy nie dowiedziałem się dlaczego musiałem czekać na moje pieniądze 2 msce.
0/5

Filmnet KM
na allegro - fajne ceny, można negocjować przy zakupach powyżej 200zł, miła obsługa, 2x na dzień odpisują na maile ale... prosiłem Jaja w Tropikach a otrzymałem Tropiciela...podałem tytuł oryginalny..zachodze w głowę jak można było to pokiełbasić...Suma sumarum - jeden tele, przeprosiny, expresowa zamiana, zero kosztów własnych. Skorzystam jeszcze nie raz.
4.5/5

filmoutlet
Tylko promocje wchodzą w rachubę - za 9.40 kupiłem kilka dobrych filmów, Happy Feet dorzucili za 1PLN /drug plyta miala oderwany zaczep ale kropelka pomoże/
Wysokie ceny na starsze tytuły - ale warto podać im maila i dostawać regul info na temat promo
2.5/5

EDIT//
cenię sobie taką prostacką wg mnie funkcję na www: sortuj wg cen, okazuje sie, że czasem jest to niemożliwe, a czasem trzeba nieco pogłówkować by dostać to co sie chce.
Przykładem niech będą kdc.pl oraz emarkt.pl / z obu planuje skorzystać w niedalekiej przyszłości/
Na stronie kdc wchodzimy do szukaj -> zaawansowane, wybieramy filmy, kategorie eventualnie, sort wg cen - klikamy 'szukaj' i... i nic nie dostaniemy dopóki nie wpiszemy magiczne 'DVD' /bez cudzysł./ w polu 'szukaj'

emarkt.pl
Tu wpisujemy zakres cenowy jaki nas interesuje, przykładowo 5-10, następnie rozwijamy menu kategorii i wybieramy FILMY, a w pustym polu gdzie widnieje podpowiedz 'wpisz słowo aby szukac' należy wklepać ponownie magiczne słowo DVD i voila!

na koniec mała refleksja - szkoda że vivid.pl splajtował.

EDIT 2//
filmnetkm
Odnośnie Tropiciela...listonosz wręczył z uśmiechem zwrot po 3 tygodniach od nadania. Spytałem mailowo filmnetkm o los filmu. Pani w imieniu firmy sprezentowała mi film. Takie nic, a cieszy ;)

Użytkownik Austin P. edytował ten post 24.07.2009 - |15:12|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych