ODVD jest pierwszym sklepem w którym dokonałem zakupów [doskonale pamiętam odbiór paczki i radość temu towarzyszącą]
Z perspektywy czasu odnoszę wrażenie, że sprawne korzystanie z google'a nie było moją mocną stroną, a może faktycznie mniej opcji mieliśmy na tamten czas.
Odnośnie samego sklepu - doswiadczenia Gieferg pokrywają się z moimi. Nie warto być obiektywnym, kasacja niemal gwarantowana za poglądy niezgodne z uznawanymi przez właściciela etc
Plusy - czasem ciekawe recenzje, można porównać sobie ceny importu, dowiedzieć sie czegoś o specyfikacji danego tytułu i to by było na tyle
Prawdziwe okazje zdarzają się tu niemiłosiernie rzadko i można się zdrowo naciąć gdyż wystarczy użyć google'a by stało się jasne że może być duzo taniej. Może dodam iż od roku 2005 zaprzestałem zakupów aż do tamtego msca i ... i więcej nie zamierzam. Odbyłem przy okazji ostaniego zamówienia jedną rozmowę tele kiedy poprosiłem o info na temat teminu realizacji i ton głosu faceta mógłby zrazić kazdego.
1/5
merlin.pl
W 2005 dokonałem zakupu aż 1 filmu, wtedy była to mega-promocja na Spider-Mana 2 CE.
I zapomniałem o tym sklepie na bardzo długo. Pamiętałem że expresowo załatwili zamówienie, że był pasek z promo na który fakt faktem czasem zaglądałem i tyle.
Wrócił do łask na początku tego roku. Trzeba pilnie śledzić promo bo warto. Nawet jeśli już jesteś o jedno klikniecie od złożenia zamówienia sprawdż czy tu nie jest taniej /może być tez drożej, nigdy nie wiadmo lol/ Fajnie rozwiązano historie zamówień, realizacja jest przejrzyście ukazana, nie było potrzeby dzwonienia. Ceny za przesyłki maleją wraz z kolejnymi zamówieniami. Ja byłem zawsze zadowolony.
moment... przy ost zamówieniu napaliłem się na film z nowej promo po czym okazało się że go nie mieli. Poczekałem cierpliwie kolejny tydzień zgodnie z własnym widzi-mi-sie gdyż dano mi kilka opcji wprowadzenia zmian do zamówienia i skończyło się tym że na półce stoi ten film. CHodzi o to że dla mnie bylo to nielogiczne wystawiac film w promo i od razu brak no chyba że wszyscy rzucili się na Urban Legend ale powątpiewam Mają trochę tytułów określonych jako trudno dostępne - do 40 dni realizacja, mi to akurat nie przeszkadzało.
4/5
dvdmax
Rok temu po raz pierwszy. Trzeba wydać 90pln żeby mieć przesyłkę za darmo /uprzednia wpłata na konto oczywiscie/
Łącznie 3 zamówienia. Zawsze byłem ukontentowany. Przy cenie powyżej 90 można wybrać dodatkowy tytuł z listy za sporo niższą cenę i zawsze korzystam Skubańce mają jednak zaporowe ceny na zachomikowane edycje 2DVD ale tak już jest.
warto zajrzeć na ich sklepik na allegro żeby było jeszcze ciut taniej
Lubię tu zaglądać na średnio 2x dziennie aktualizwany dział zapowiedzi - kto wyda, mniej wiecej kiedy i za ile
4/5
dvdmania
Bałagan i Opieszałość. Długo odwiedzałem niż zdecydowałem się zamówić. W 2 godziny po złożeniu zamówienia i wysłaniu pieniedzy zmineiono nagle ceny 3 z 4 zamówionych filmów i jeden okazał się być niedostepny. Kontakt tele - wielkie zdziwienie że mam czelność oczekiwać cen z dnia i godziny złożenai zamówienia. Po kilki mailach ustaliłem warunki - zwrot nadpłaty. Właśnie sprawdzam wyciąg z konta -- brak. Na tele sekretarka. Posłąłęm maila. Przyszła odp że przepraszają za opóźnienei i ze posłali mi na konto. A ja wysuwam wniosek: Po co się wkurzać kiedy można nie korzystać! Co śmieszne negatywne info o tym sklepie przyczytałem na Waszym forum dzień po złożeniu zamówienia hehe
0/5
kolporter.pl
Działa z firefox a nie z moją Opera więc już minus.
Tylko raz zamawiałem. Duuuuuuuuuuużo towarów trudno dotepnych. Czekałem i czekałem. Podobno słali maile ale nic nie dostałem i któegoś dnia miałem dość czekania - zadzwoniłem. Szybko, konkretnie, film niedostepny usunięto z ostatecznego zamówienia, a ja i tak otrzymałem przesyłkę za pobraniem - 0zł
Pani może nie była szczegolnie miła ale poszło szybko i bezboleśnie. Co ciekawe mają własny transport jako opcję - 2 kolesi podjechało i załatwione.
3/5
lideria.pl
Tylko raz, dosć mały wybór, najszybsza www chyba jaką znam, wiem że musiałem zadzwonić z jakiegoś powodu i bardzo miło mnie 'załatwiono' w sensie przyjemnie, zwieźle, konkretnie i z zadawalajacym skutkiem.
3/5
stereo.pl
Błedy w opisach, brak profesjonalizmu, bałagan, jak odbierze p. Tomasz radze od razu się rozłaczać. Żeby się dodzwonić trzeba wisieć na tele nieraz do 30 min! Otrzymałem film niezgodny z opisem, miało być 2dvd a było 1. Odesłałem w bólach zamawiając kuriera na ich koszt [długa historia]. Sprawdzam wyciąg z banku - brak wpłaty po 6 tygodniach. z samego rana zadzwoniłem - na szczescie odebrała kobieta. Obiecała tele z info co sie stało. Ostatecznie nigdy nie dowiedziałem się dlaczego musiałem czekać na moje pieniądze 2 msce.
0/5
Filmnet KM
na allegro - fajne ceny, można negocjować przy zakupach powyżej 200zł, miła obsługa, 2x na dzień odpisują na maile ale... prosiłem Jaja w Tropikach a otrzymałem Tropiciela...podałem tytuł oryginalny..zachodze w głowę jak można było to pokiełbasić...Suma sumarum - jeden tele, przeprosiny, expresowa zamiana, zero kosztów własnych. Skorzystam jeszcze nie raz.
4.5/5
filmoutlet
Tylko promocje wchodzą w rachubę - za 9.40 kupiłem kilka dobrych filmów, Happy Feet dorzucili za 1PLN /drug plyta miala oderwany zaczep ale kropelka pomoże/
Wysokie ceny na starsze tytuły - ale warto podać im maila i dostawać regul info na temat promo
2.5/5
EDIT//cenię sobie taką prostacką wg mnie funkcję na www: sortuj wg cen, okazuje sie, że czasem jest to niemożliwe, a czasem trzeba nieco pogłówkować by dostać to co sie chce.
Przykładem niech będą kdc.pl oraz emarkt.pl / z obu planuje skorzystać w niedalekiej przyszłości/
Na stronie kdc wchodzimy do szukaj -> zaawansowane, wybieramy filmy, kategorie eventualnie, sort wg cen - klikamy 'szukaj' i... i nic nie dostaniemy dopóki nie wpiszemy magiczne 'DVD' /bez cudzysł./ w polu 'szukaj'
emarkt.pl
Tu wpisujemy zakres cenowy jaki nas interesuje, przykładowo 5-10, następnie rozwijamy menu kategorii i wybieramy FILMY, a w pustym polu gdzie widnieje podpowiedz 'wpisz słowo aby szukac' należy wklepać ponownie magiczne słowo DVD i voila!
na koniec mała refleksja - szkoda że vivid.pl splajtował.
EDIT 2//filmnetkm
Odnośnie Tropiciela...listonosz wręczył z uśmiechem zwrot po 3 tygodniach od nadania. Spytałem mailowo filmnetkm o los filmu. Pani w imieniu firmy sprezentowała mi film. Takie nic, a cieszy
Użytkownik Austin P. edytował ten post 24.07.2009 - |15:12|