Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dr. Horrible's Sing-Along Blog (2008)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 12.07.2008 - |08:04|

Dzieki grupie dyskusyjnej Buffy trafilem niedawno na nowy projekt Jossa Whedona (Buffy, Angel, Firefly, Dollhouse), ktory wymyslil w czasie dlugich miesiecy strajku scenarzystow. Chodzi o miniserial internetowy Dr.Horrible's Sing Along Blog.

Bedzie to komediowy musical o fajtlapowatym szalonym naukowcu (Joss pisal, ze uwielbia Sweeney Todda i ze jest za malo musicali o zloczyncach) granym przez Neila Patricka Harrisa (Doogie Hauser, How I Met Your Mother), ktorego plany ciagle psuje super-bohater Captain Hammer, w tej roli ulubiony aktor Whedona Nathan Fillion (Firefly, Drive).

Premiery kolejnych troche ponad 10 minutowych odcinkow beda mialy miesjce odpowiednio 15, 17, 19 Lipca na stronie http://drhorrible.com/ calkowicie za darmo.

Z tego wlasnie powodu zwracam uwage na ten projekt, bo jest to przedsiewziecie calkowicie finansowane przez Whedona, do ktorego zadne studio filmowe na przykladalo swoich brudnych lapek. Joss chce udowodnic, ze mozna pominac wielkie studia i zrobic cos co przyniesie zysk. (po kilku dniach od udostepnienia czesci 3 film nie bedzie juz dostepny, zostanie pozniej wydany na DVD z roznymi dodatkami za symboliczna kwote)

Biorac pod uwage, ze Joss juz pisal piosenki musicalowe (odcinek Once More With Feeling Buffy, czy tez piosenka z czolowki Firefly) i to z niezlym efektem, a takze dlatego, ze jest to proba stworzenia precedensu na rynku telewizyjno-filmowym, polecam Waszej uwadze ta produkcje. Nawet jesli spiewajacy herosi i stuknieci naukowcy nie sa w waszym guscie, to warto chociaz sprawdzic jak sie dalej potocza losy projektu.

Na razie na stronie jest 1 minutowy trailer oraz 8 stronnicowy komiks jako zajawki.

Użytkownik johnass edytował ten post 26.05.2010 - |21:04|

• 0

#2 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 20.07.2008 - |15:30|

120 odwiedzic tematu, a ktos z was obejrzal calosc? Bo wlasnie dzis jest ostatania okazja na legalne darmowe obejrzenie Dr.Horrible. Gdy sie skonczy 20 Lipca (oczywiscie nie u nas a w USA) to oficjalna strona zdejmuje film.

Gdyby ktos sie zniechecil tym, ze na poczatku Hulu zaserwowalo standardowy komunikat o dostepnosci tylko w USA, to zawiadamiam, ze na po interwencji samego Jossa Whedona szybko Hulu pozwolilo ogladac z dowolnego miejsca na ziemi. Oczywiscie potem serwery padly pod naporem fanow, ale to tylko efekt sukcesu calej produkcji.

A co do tresci: ja powiem, ze bardzo mi sie podobaly piosenki, jak zwykle humor zawarty w produkcjach Jossa stal na wysokim poziomie. Zakonczenie nie zawiodlo (bez zbytnich spoilerow) zmieniajac nastroj na bardziej minorowy, a komedie w dramat.

Ja bede czekac na dvd, jesli Dr.Horrible okaze sie sukcesem finansowym to napewno inni pojda jego sladem i wzrosnie nam ilosc seriali internetowych prezentujacych wysoka jakosc, a tego chyba wszyscy bysmy sobie zyczyli. :)
  • 0

#3 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 20.07.2008 - |16:19|

Mi się bardzo podobało mimo że do fanów musicali nie należę.

A co do samego filmu/serialu momentami śmieszne, momentami bardzo śmieszne:)

Generalnie mogę polecić obejrzenie każdemu. Mam nadzieję że ten projekt przyniesie planowane dochody i zobaczymy kolejne tego typu produkcje.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#4 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.07.2008 - |08:27|

Jak dla mnie rewelacja!!Świetne piosenki ,dobra obsada ,dużo humoru.Oby więcej takich produkcji!!
  • 0

#5 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 31.07.2008 - |11:43|

Dr.Horrible zostal polaczony w calosc i udostepniony raz jeszcze:

http://drhorrible.com/mushortio.html

Wiec jesli ktos przegapil to moze nadrobic calosc. :) (nie wiadomo ile czasu bedzie tym razem dostepny)
  • 0

#6 LaraNotsil83

LaraNotsil83

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.03.2009 - |14:40|

Rewelacja!! Nie lubię za bardzo musicali ale ten był fenomenalny!! Rewelacyjne teksty, fenomenalne piosenki, świetna gra aktorska .... Cudowne połączenie kiczu z cudowną historią jak to zło wygrywa z dobrem...albo na odwrót:D
  • 0

#7 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 14.02.2010 - |23:28|

Nie lubię internetowych produkcji ale musicale tak a ten jest bardzo udany choć krótki.
Zrobiony z jajem, niezłymi tekstami i humorem jaki mnie rozśmiesza do tego udane piosenki i aktorzy bardzo miło mi się kojarzący.

Użytkownik Quendi edytował ten post 14.02.2010 - |23:29|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych