Skocz do zawartości

Zdjęcie

Into the Wild (2007)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 07.07.2008 - |15:22|

Opis z filmweb:
"W 1992 roku po ukończeniu Uniwersytetu Emory wybitny uczeń i sportowiec Christopher McCandless decyduje się zerwać z dotychczasowym, nudnym życiem. Rozdaje swoje rzeczy, przekazuje swoje oszczędności (24000$) na cele charytatywne i rusza autostopem na Alaskę, aby żyć w dzikiej głuszy. Spotyka go wiele przygód, które na zawsze ukształtują jego życie"

Powiem tak, nie lubię biograficznych ale ten film pozostawia niezatarte wrażenie na widzu.
2 i pół godziny mijają jak z bicza trzasł.

Podobnie jak większość co go oglądała uważam go za świetny i naprawdę wart obejrzenia oraz głębszej REFLEKSJI.

Nie ukrywam że sięgnąłem po niego sprawdzając nie oglądane jeszcze produkcje 2007 a ten w zestawieniu filmweb był wysoko z bardzo wysoką oceną.

Ogólnie BARDZO POLECAM ten dość specyficzny film opisujący PRAWDZIWĄ HISTORIĘ.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 FilipKD

FilipKD

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoSzczecin-Jamajka

Napisano 07.07.2008 - |17:03|

Film dla tych ,którzy kiedykolwiek marzyli o wyrwaniu sie z okowów , kultury, społeczenstwa, cywilizacji. Gorzka lekcja czym moze zakonczyc sie taka pogon niestety. Film mnie bardzo poruszył ale nie zakładałem tu tematu o nim bo nie bardzo pasował do profilu forum. Pozatym swietna gra aktorska (brdzo to wszystko było naturalne, zauwazłyłem też paru 'naturszcvzyków' ) , przyjemna muzyka (szczególnie spodobał mi się przewodni kawałek zdaje sie 'Society') Polecam film wszystkim którzy w kinie szukaja nie tylko akcji i efektów specjalnych ale i czasem mają ochotę na film 'refleksyjny' .Dla mnie w swoim gatunku 9/10 , ogólnie 8/10
  • 0

#3 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 10.07.2008 - |13:18|

Potwierdzam zdanie przedmówców. Film z bardzo dobrą fabułą, świetna gra aktorów. Jeśli ktoś lubi filmy biograficzne to na pewno warto obejrzeć.
  • 0

#4 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 03.10.2008 - |08:02|

Wiadomo coś, czy wyjdzie u nas wydanie 2-płytowe z dodatkami? Bo jak na razie widziałem tylko opcję "gołą", tzn. z bezpośrednim dostępem do scen. Napisałem w tej kwestii do Imperiala, ale jak to u nich - cisza.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych