Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon szósty - podsumowanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Najlepszy odcinek szóstego sezonu to: (13 użytkowników oddało głos)

Najlepszy odcinek szóstego sezonu to:

1. S06E01 - Redemption (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. S06E02 - Redemption (Part 2) (1 głosów [11.11%])

Procent z głosów: 11.11%

3. S06E03 - Descent (0 głosów [0.00%])

4. S06E04 - Frozen (0 głosów [0.00%])

5. S06E05 - Nightwalkers (0 głosów [0.00%])

6. S06E06 - Abyss (1 głosów [11.11%])

7. S06E07 - Shadow Play (0 głosów [0.00%])

8. S06E08 - The Other Guys (1 głosów [11.11%])

9. S06E09 - Allegiance (0 głosów [0.00%])

10. S06E10 - Cure (0 głosów [0.00%])

11. S06E11 - Prometheus (1 głosów [11.11%])

12. S06E12 - Unnatural Selection (0 głosów [0.00%])

13. S06E13 - Sight Unseen (0 głosów [0.00%])

14. S06E14 - Smoke & Mirrors (0 głosów [0.00%])

15. S06E15 - Paradise Lost (0 głosów [0.00%])

16. S06E16 - Metamorphosis (0 głosów [0.00%])

17. S06E17 - Disclosure (1 głosów [11.11%])

18. S06E18 - Forsaken (0 głosów [0.00%])

19. S06E19 - The Changeling (0 głosów [0.00%])

20. S06E20 - Memento (0 głosów [0.00%])

21. S06E21 - Prophecy (0 głosów [0.00%])

22. S06E22 - Full Circle (4 głosów [44.44%])

Procent z głosów: 44.44%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 20.07.2004 - |15:06|

Podsumowanie szóstego sezonu.

Wyniki sondy z serwisu GateWorld (numer odcinka / ocena fanów (0-10) / ocena GateWorld (*-****)):
S05E06 -- 9.13 -- * * * * -- Abyss
S05E22 -- 9.11 -- * * * * -- Full Circle
S05E19 -- 8.17 -- * * * -- The Changeling
S05E12 -- 8.02 -- * * * -- Unnatural Selection
S05E09 -- 8.01 -- * * * -- Allegiance
S05E21 -- 7.77 -- * * 1/2 -- Prophecy
S05E16 -- 7.69 -- * * 1/2 -- Metamorphosis
S05E10 -- 7.45 -- * * -- Cure
S05E20 -- 7.42 -- * * 1/2 -- Memento
S05E14 -- 7.41 -- * * * -- Smoke & Mirrors
S05E15 -- 7.30 -- * * * -- Paradise Lost
S05E08 -- 7.30 -- * * 1/2 -- The Other Guys
S05E03 -- 7.24 -- * * * 1/2 -- Descent
S05E18 -- 7.15 -- * * -- Forsaken
S05E02 -- 7.07 -- * * * * -- Redemption (Part 2)
S05E11 -- 6.66 -- * * 1/2 -- Prometheus
S05E01 -- 6.30 -- * * * -- Redemption
S05E17 -- 6.09 -- * 1/2 -- Disclosure
S05E04 -- 6.05 -- * * -- Frozen
S05E13 -- 6.01 -- * 1/2 -- Sight Unseen
S05E07 -- 5.82 -- * * -- Shadow Play
S05E05 -- 4.61 -- * 1/2 -- Nightwalkers

Średnia -- 7.17 -- * * 1/2

Zapraszam do szerszej dyskusji.
Jaki jest sezon szósty, co było w nim dobre, a co nie, które wątki powinny zostać rozwinięte, a które zarzucone? Jakie postacie wywarły na was największe wrażenie, a których nie chcielibyście już zobaczyć? Warto też zwrócić uwagę na zgodność treści i ewentualnie błędy.
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.08.2004 - |23:00|

Podsumowań ciąg dalszy :) Lost City spełniło moje nadzieje na dobry epizod.Niestety Abydos legło w gruzach, a w raz z nim nasi dwaj znajomi z filmu :angry: Skaara(który dla mnie powinien dostać rolę w serialu i być członkiem SG-1 !!!!!!!!!!!!!!!!) i Kasuf.Innym aspektem,że serial chwilowo odżył był Jonas Quinn.Świeży przypływ aktorstwa i na chwilkę odejście od znużenia pozostałymi członkami.Szkoda jedynie,że nie dostał szansy na grę w Atlantis.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#3 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 31.01.2005 - |09:13|

Coż, rzeczywiście jest to najsłabszy sezon z tych które oglądnąłem.
Bardzo nierówny, kilka odcinków nieciekawych (nie chcę napisać nudnych)...
Najwięcej podobały mi się pierwsze i ostatnie odcinki sezonu.
No i najważniejsza kwestia. Powiedzieć można że własciwie w tym sezonie kończy swą stałą rolę C. Nemec (nie liczę już 7 sezonu) - i to w/g mnie jest bardzo duży minus.
Jakoś szkoda mi chłopa... :angry:
Swoja rolą wniósł wiele swierzości - tego czego brakowało już Jacksonowi po 5 sezonach ...
  • 0
Dołączona grafika

#4 Ellie

Ellie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów
  • MiastoNowy Dwór Maz.

Napisano 06.05.2005 - |21:17|

Najlepszy odcinek? Według mnie Abyss i Unnatural selection. Plus Full circle. Szkoda, że postać Jonasa nie była prowadzona przez cały siódmy sezon. Pomimo tego, że na początku mnie denerwował, polubiłam go =)
Było kilka odcinków dla mnie strasznie nudnych, jak np: Nightwalkers.
No i szkoda, że Skaara zginął :(
  • 0

#5 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 10.09.2005 - |12:07|

Sezon 6. No tak. Ciekawie prowadzony. Nowe postaci, któr mają odkurzyć pewną nudę w serialu. Zawsze to jakaś próba. Ale czy do końca dobra? Wydaje mi się, że trochę nie za bardzo. Może lepiej było poprowadzić postaci istniejące. Ale postać obcego - Jonasa - mimo wszystko coś tam dała. Choć trochę raziło mnie na siłę upodobnienie go do postaci poprzedniego archeologa :D . Jak dla mnie całość mieści się w granicach 5
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#6 Platon

Platon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.03.2006 - |13:29|

W miare szybko uporałem się z 6 sezonem. Mile mnie zaskoczył, dla mnie jest najlepszym sezonem jak do tej pory, głównie dlatego, że prawie nie było słabych odcników, a większość trzymała wysoki i wyrównany poziom. Po dosyć zróżnicowanym sezonie piątym tutaj dostajemy tutaj całkiem sporą dawkę emocji ;) Myśle, że też pozytywnie zadziałał tutaj brak DJ, w 5 seozniu zaczynał się robić strasznie nieznośny.

Zaczynamy od dwuczęsciowego, mocnego epizodu Redemption, Anubis próbuje zniszczyć SGC, ale po 90 minutach Jack wszystkich ratuje :) Potem mamy kolejne dobre odcinki, odnaleziona Pradawna, Jack z wężykiem w głowie, nowy minerał do hipernapędu, trochę X-Files. W końcu trafiamy na świetną komedię "The Other Guys", obok Window of Oportunity i Worholme X-Treme najzabawniejszy odcinek SG1 jaki widziałem. W końcu mamy okazję zobaczyć tajny projekt, którym jest ziemski statek kosmiczny zdolny do podróży międzyplanetarnych "Prometeusz". Później mamy rozwiązanie na pewien czas problemu Replikatorów i zobaczenie ich ludzkich odpowiedników. Kolejne odcinki to mały spadek formy i zwolnienie akcji, ale w dalszym ciągu ciekawe. Disclosure mimo że zawierał przypomnienia różnych wcześniejszych odcników wprowadził element niepokoju, może w końcu projekt SG zostanie odtajniony?

W całym sezonie nie mogło zabraknąć też wpadek, ale 2 na 22 odcinki to nie jest źle. Pierwszy odcinek to Sight Unseen, który był strasznie nudny i nic nie wnoszący do fabuły. Drugi to The Changeling, nie spodziewałem się, że coś tak słabego można nakręcić i do tego puścić w TV. T. strażakiem chcącym oddać swoją nerkę to ponad moje siły, w jego rozmowach kidy był strażakiem mozna się doszukiwać aluzji do rzeczywistego świata ale mnie to nie bawi, jedyny plus tego odcinak to to, że Teal'c kończy bez Juniora. Jak narazie najgorszy odcinek SG1 jaki widziałem.
  • 0
"Now tell me of home Lenier, I've been away far too long. - Pyromania is back." :D

#7 Ronni

Ronni

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.06.2006 - |12:44|

sezon 6 dla mnie stoi zaraz po 5 czyli w samej czolowce byly odcinki swietne dobre i slabe

Moja klasyfikacja od najlepszego :

----------------------------- rewelacyjne :clap:
1.Full Circle
2.Descent
3.Frozen
4.Unnatural Selection
5.Redemption - obie czesci
6.Abbys
7.Paradise Lost
8.The Changeling
----------------------------- Dobre :)
9.Prometheus
10.Allegiance
11.Forsaken
12.Memento
13.Cure
14.Prophecy
----------------------------- przecietne :/
15.Smoke nad Mirrors
16.Shadow play
17.Nightwalkers
18.Metamorphosis
----------------------------- ponizej oczekiwan :(
19.Sight Unseen
20.Dislocure * odcinek powtorkowy tak wiec trudno do niego pretensje :)
21.Others Guys

Caly sezon roziwja wiele waznych i istotnych watkow...

Pradawni!!!
Replikatory
Wolni Jaffa
Tokra
Naquadria

i otwiera inne...

Zaginione miasto
Tretonina
Jeszcze raz Pradawni :)

Postacie :
Jonas - wedlug mnie dobrze ze wystapil tylko w jednym sezonie bo w nastepnym juz mielibysmy go dosc a tak zostanie zapamietany pozytywnie :)

Daniel - jako Ascedent byl postacia bardzo tajemnicza - bardzo mu pasuje taka rola

Baal - ma cos innego niz reszta Goauld jest ekstawagancki i dotrzymuje slowa :P

aha no ocena ogolna sezonu szostego - 8

Użytkownik Ronni edytował ten post 25.06.2006 - |12:46|

• 0

#8 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 14.07.2006 - |17:17|

Niestety Abydos legło w gruzach, a w raz z nim nasi dwaj znajomi z filmu :angry: Skaara(który dla mnie powinien dostać rolę w serialu i być członkiem SG-1 !!!!!!!!!!!!!!!!) i Kasuf.Innym aspektem,że serial chwilowo odżył był Jonas Quinn.Świeży przypływ aktorstwa i na chwilkę odejście od znużenia pozostałymi członkami.Szkoda jedynie,że nie dostał szansy na grę w Atlantis.

Też jestem ciekaw jakby by to było z postacią Jonasa na Atlantydzie. A co do Skaary to miałem nadzieję,że jego postać będzie w serialu pojawiała się cześciej.Scenarzyści nie wykorzystali jego potencjału wg mnie.Hmmm Skaara jako członek SG - 1 jak dla mnie to by było super. Zamiast tego Skaara pojawił się tylko w paru odcinkach i to przeważnie nie spotykało go nic dobrego (najpierw,,dali mu węża, teraz zabili - no nie do końca zabili). Jestem właśnie w połowie 9 sezonu i Skaary jak nie widać tak nie widać. Nic nie szkodzi na przeszkodzie przecież by sie pojawił jako ascendent. No coż nadzieji nie tracę, może w 10 sezonie :)
A co do 6 sezonu(sorki,za mały offtop)
Plusy:
+ Jonas - po 5 sezonach tez już miałem nieco dość gadek naszego doktorka heh
+ odcinek ,,Frozen'' - wg Gateworld jeden z gorszych odcinków a jak dla mnie jeden z najlepszych 6 sezonu, nie wiem jak to wytłumaczyć ale odcinek był dla mnie taki klimatyczny B)
+Redemption part 1 and 2 - jak dla mnie bardzo dobre rozpoczecie sezonu, po długiej przerwie widzimy Ryaca, śmierć Dreyac..., kłopoty rodzinne a na dodatek Anubis :) ( jak ja lubię tego kolesia heh) z orginalnym pomysłem na zniszczenie Ziemi, no i jeszcze świeży powiew w serialu - Jonas
+Unnatural Selection - replikatory again :P tym razem w ludzkiej postaci, wykorzystanie ,,ludziej ułomności'' Piątego, który odegra jeszcze znaczną rolę w pózniejszych sezonach
+Full Circle - zdecydowanie najlepszy odcinek 6 sezonu, co tu dużo pisać:Skaara, :) (choć niestety po raz ostatni), kolejny raz Anubis, odcnek cały czas trzymający w napięciu, jedynem minusem jak dla mnie jest śmierć Skaary ale coż...
Minusy:
- odcinek ,,Abyss'' - hmmm chyba mam zupełnie inny gust niż ludzie z Gateworld bo jak dla mnie był to jeden z dwóch najbardziej nudnych odcinek sezonu, przegadany, ogólnie zionęło z niego nudą, sytuacji nie poprawiło również pojawienie się Jacksona
- The Changeling - hmmm trudno mi cokolwiek dobrego powiedzieć o tym odcinku, oglądałem go z tego co pamiętam pozno w nocy i praktycznie na nim przysnąłem,
- The Other Guys - jednym słowem D.N.O., totalne D.N.O., jedyny chyba odcinek w historii któremu dałem 0, za takie coś to ja dziękuję

Podsumowując sezon 6 stał na dosyć wysokim poziomie. Mało było nudnych odcinków(najgorsza wpadka to oczywiście wg mnie -The Other Guys).

Użytkownik Skaara edytował ten post 14.07.2006 - |17:20|

• 0

#9 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 18.03.2007 - |18:22|

No cóż, najsłabszy sezon z pierwszych sześciu. Bez Shanksa serial zdycha - najlepsze były odcinki z jego udziałem, a w szczególności "Abyss". Liczę, że Daniel będzie nadal się pojawiał. Poza tym, w s6 mamy zdecydowanie zbyt dużo wpadek, czyli odcinków nuuuuudnych - no chociażby season premiere. Ciekawi mnie rozwinięcie wielu wątków - Teal'c i tretonina, Ancients, czy też to miasto... Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Mam wielką nadzieję, że s7 pokaże pazurki i potwierdzi, że s6 to tylko jednorazowa wpadka ^^

3+/6.
  • 0

#10 Sylwer

Sylwer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów
  • MiastoPorajów

Napisano 18.04.2007 - |09:41|

Dla nie najlepszy sezon ze wszystkich. Zaczyna sie nowy rozdział. Niesamowite nowe odcinki pokazujące nowe miejsca. Cały czas coś sie dzieje a to bez wątpienia wciąga. 5 dla tego sezonu
  • 0
Space. The Final Destination.

#11 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 24.05.2007 - |09:20|

W serialu widaćjuż zmęczenie materiału :( W całym seasonie brakuje mi naprawdę świetnego odcinka, do którego nie miałbym zastrzeżeń. Seria trzymała w miarę równy, ale niestety nie za wysoki poziom, w dodatku ilość odcinków beznadziejnych wystarczyłabt na 3 seasony.

Postać Jonasa niestety nie zachwyciła, trochę za bardzo próbowano z niego zrobić drugiego Daniela, choć scena kiedy współpracowali przy tłumaczeniu była bardzo ciekawa.

Ogólna ocena seasonu, jak u kefira, 3+/6, choć zauwazyłem, że podobały nam się różne odcinki ;)
  • 0

#12 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 17.06.2007 - |20:22|

bardzo dobry sezon

- zaczynajac od konca - full circle, Abyss - swietne
- postac Jonasa - bardzo dobrze poprowadzona! az szkoda, ze potem odejdzie...
- konflikty Jaffa/Tok'ra - na tym etapie jeszcze znosne (i w odcinkach the Cure i Alliegance pojawia sie Malek - :P mniaaam :P - dlaczego TYLKO w dwoch odcinkach??????? )

Użytkownik elam edytował ten post 17.06.2007 - |20:24|

• 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#13 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 06.07.2007 - |09:55|

A ja zapewne wszystkich zaskoczę, gdyż za najlepszy odcinek uważam "Nightwalkers" za to że jego klimat bardzo przypadł mi do gustu. Wyróżnienie należy się także "Paradise Lost" oraz "Frozen". No i "Full Circle" za końcówkę.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych