Odcinek 132 - S06E22 - Full Circle
Napisano 20.07.2004 - |14:36|
Napisano 10.03.2006 - |13:06|
+ Daniel wkracza do akcji
+ wskazówka do Lost City
+ zmasakorwanie Hataków Władców
- skoro Anubis nie zamierzał dotrzymać umowy i wiedział że Daniel nic nie zrobi dlaczego wypuścił SG1 ?
- co on zrobił na Abydos? Miał ją zniszczyć, a ona dalej dobrze się trzyma, załatwił tylko ludzi ?
Ogólnie ciekawy odcinek na zakończenie sezony, ale bywały lepsze, szkoda że nie dwuczęściowy ;]
9
Napisano 10.04.2006 - |16:05|
Napisano 08.05.2006 - |07:42|
Podoba mi sie to ze spotykamy wszystkich starych przyjaciol: Skaare, Daniela no i jednego troche nowszego Heraka !
Ogolnie fabula odcinka jest bardzo ciekawa
Poszukiwania LOST CITY zaczynaja sie
Anubis z poterzna bronia (szczerze mowiac to przypomina mi on Imperatora, ktory tak samo buduje poterzne bronie jak Gwiazda Smierci i inne taka moja mala teoria)
Oko Ra fajne cacuszko
Polaczone sily Wladcow Systemow zniszczone w doslownie chwile
Odcinek dobry nawet bardzo dobry ale brakuje mu troszeczke do idealu
Użytkownik MonkeyNH edytował ten post 08.05.2006 - |07:44|
Napisano 14.05.2006 - |00:09|
- lepiej dostac Oko Ra, by moc pokonac innych System Lords i wypuscic 4 nedznych ludzi. dla takiej mocy superhataka to bym tez ich wypuscil- skoro Anubis nie zamierzał dotrzymać umowy i wiedział że Daniel nic nie zrobi dlaczego wypuścił SG1 ?
- co on zrobił na Abydos? Miał ją zniszczyć, a ona dalej dobrze się trzyma, załatwił tylko ludzi ?
- ogladnij dokladniej ten odcinek. najlepiej z napisami . Anubis zniszczyl Abydos, przeciez ziemianie nie mogli sie "zalogowac" do nich. potem gdy uzyskali polaczenie to Skaara im powiedzial ze Oma ich wziela, wszyscy znikneli i powiedzial ze wrota beda staly dopoki oni nie wroca na ziemie. potem ewryfynk łoz dystrojd
Napisano 25.06.2006 - |12:08|
jeden z najlepszych jednoodcinkowcow a na pewno najlepszy w 6 sezonie!!!
po kolei...
swietny poczatek - pojawienie sie Daniela... rozmowa z Jackiem w windzie swietna
potem scena na odprawie tez super zabawna
no a dalej non stop kapitalna akcja...wszystko sie szybko dziejaca...nawet bardzo szybko...mogli by nawet z tego zrobic 2-odcinkowiec choc nie wiem czy wtedy by mna tym akcja i napiecie nie stracily
wszystko przeplatane nie banalnym humorem ( Jacka przede wszystkim)
i ahhh te efekty specjalne to majstersztyk :clap: mysle ze zaden film pelnometrazowy kinowy nie powstydzil by sie takich efektow
scena wybuchu piramidy... walki w kosmosie...czy walki na powierzchni...ogladalo sie z zapartym tchem - podziwiajac piekno tych scen
dialogi Daniela z Anubisem bardzo klimatyczne :]
a ostateczne "uderzenie" Daniela bardzo efektowne
co do Oka to fajne cacko ale zbyt latwo zostalo odnalezione ale to juz standard w sg1 ze nasi ulubiency bardzo szybko rozwiazuja wszelkie zagadki ...aha no i wreszcie prawidlowe podejscie Sam - rozwalila sciane gdzie bylo oko a nie bawila sie w jakies ukryte dzwignie...hehehe
moglbym sie jeszcze duzo rozpisywac na temat tego odcineczka ale kazdy kto widzial na pewno tez widzi jego zalety
Jak juz napisalem ocena 10
Napisano 26.06.2006 - |12:36|
Rozmowy Jack'a z Danielem zawsze sa udekorowane kfiatkami. Z Jonasem Jack nie miał takich świetnych dialogów.
Pokazanie, ze Jonas jest tylko marną imitacją Daniela. tylko ten się pojawił od razu znalazł ścianę za, która było ukryte oko Ra (to co, że badał tą piramidę przez spory czas jak tu mieszkał - liczy się wrażenie)
No i ten fragment, w którym Jonas świecił na ściane latarką.
(Jonas) - Nasz pomysł nie zadziałał.
(Daniel) - To był twój pomysł.
I zaraz potem znajduje rozwiązanie
Świetny fragment.
Jonas nie przyadł mi do gustu
W Danielu denerwuje tylko ten biały swterek, w którym pokazuje się SG-1, którego nie zmieniał już od początku serii 6
Napisano 04.09.2006 - |12:19|
Napisano 19.11.2006 - |18:18|
+ rozmowa Jacka i Daniela w windzie
+ Abydos i Skaara
+ Anubis i wszelkie o nim informacje (nareszcie!!)
+ wladcy systemu pod dowodztwem Yu
+ lubie kiedy krzycza: Jaffa, kree!! i : Surrender or die !
+ Daniel. Daniel, lamiacy reguly. Daniel contra Anubis. po prostu, Daniel
+ Oma Dessala i Abydos wniebowziete
jedyny minus, to ze Anubis nadal zyje
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 18.03.2007 - |18:14|
Wyjaśniła się sprawa czarnej flegmy, którą Anubis ma zamiast twarzy. Nareszcie, bo ten jego buziaczek zamiast straszyć, śmieszył. Teraz już przynajmniej tego nie czuję.
Wrócił Daniel i... zginął?! Mam nadzieję, że nie, ale ostatnie jego starcie z Anubisem tak wyglądało. W każdym razie, Jackson jest zdecydowanie najlepszą postacią w tym serialu i liczę, że jeszcze go zobaczymy
Co do Abydos, to zakończenie niespecjalnie mi się podobało, choć było naprawdę zaskakujące...
Napisano 07.04.2007 - |17:44|
Pół odejmuję bo mnie strasznie Skaara wk... denerwuje.
To co dowiadujemy się o Anubisie wbija w fotel.
- skoro Anubis nie zamierzał dotrzymać umowy i wiedział że Daniel nic nie zrobi dlaczego wypuścił SG1 ?
Bo Daniel z dziecinna łatwością odebrał by klejnot z rak Jaffa gdyby Ci od razu pokazali, że nie chcą dotrzymać umowy.
Abydos juz nie istnieje, razem z ich wrotami. To tylko była wizja przeznaczona wyłącznie dla SG-1. takie ascendentalne pożegnanie.
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 24.05.2007 - |08:22|
Fajnie znowu oglądać Daniela, Jonas się jednak nie sprawdził, trochę za cukierkowa osobowość i jak dla mnie to fizyk, a nie archeolog lingwista.
Nie wszystko jednak było złe, więc ode mnie 7/10, to jednak najniższa nota z tego co widzę.
Napisano 24.06.2007 - |09:53|
Ocena: 10/10.
Napisano 20.07.2007 - |23:10|
Napisano 02.04.2008 - |16:13|
Napisano 01.07.2008 - |00:38|
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 01.07.2008 - |00:40|
Napisano 15.03.2009 - |15:17|
Mieliśmy przyjemność zobaczyć tzw. full package.
Daniel Ascendent, Skaara Ascendent, Lord Yu, Anubis w całej postaci, Herak, Oko Ra, SG-1 w komplecie, Abydos, zagłada planety, walka w kosmosie, O'Neill zapraszający Carter na wesele Skaary , Teal'c i jego działko
Jak dla mnie jeden z lepszych finałów.
11.
Napisano 26.03.2009 - |15:48|
Początek wyśmienity - Jack z Danielem w winndzie, odprawa - cudo
Efekty świetne, trzyma w napięciu. No i wspaniała "obsada" zaczynając od Yu na Danielu kończąc
Idealne zakończenie sezonu, lepszego nie mogli wymyslec
Napisano 04.05.2009 - |01:01|
- zestrzelenie myśliwca przez Teal'ca w biegu przez ramię
- Daniel grający rolę Obi-Wan Kenobiego
- pojawienie się czachy w czarnym kapturku
Te sceny są zbyt rozwalające i psują bardzo epicki nastrój odcinka. Mocne 9.5.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych