Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 132 - S06E22 - Full Circle

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (69 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (31 głosów [50.82%])

Procent z głosów: 50.82%

2. 9.5 (15 głosów [24.59%])

Procent z głosów: 24.59%

3. 9 (4 głosów [6.56%])

Procent z głosów: 6.56%

4. 8.5 (5 głosów [8.20%])

Procent z głosów: 8.20%

5. 8 (5 głosów [8.20%])

Procent z głosów: 8.20%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (1 głosów [1.64%])

Procent z głosów: 1.64%

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 20.07.2004 - |14:36|

STRESZCZENIE WKRÓTCE
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 Platon

Platon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.03.2006 - |13:06|

+ dowiadujemy się kim jest Anubis
+ Daniel wkracza do akcji
+ wskazówka do Lost City
+ zmasakorwanie Hataków Władców

- skoro Anubis nie zamierzał dotrzymać umowy i wiedział że Daniel nic nie zrobi dlaczego wypuścił SG1 ?
- co on zrobił na Abydos? Miał ją zniszczyć, a ona dalej dobrze się trzyma, załatwił tylko ludzi ?

Ogólnie ciekawy odcinek na zakończenie sezony, ale bywały lepsze, szkoda że nie dwuczęściowy ;]

9
  • 0
"Now tell me of home Lenier, I've been away far too long. - Pyromania is back." :D

#3 silent_

silent_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 149 postów

Napisano 10.04.2006 - |16:05|

wlasnie obejrzalem sobie ten odcineczek i jestem pelen podziwu, tealc z stingerem zestrzeliwujac mysliwiec gualdow lub gdy strzela z bodajrze m4 podczas krotkiej scenki poprostu wygladal bardzo dobrze, wrecz genialnie moge przyczepic sie tylko do jednaj rzeczy otoz gdy sg-1 i miejscowi bronili wejsca do piramidy byli tak poteznie uzbrojeni ze jaffa nie mieli by szans nawet na chwilke zblizyc sie do wejsca a tu widzimy moment gdy tealc ostrzeliwuje wejscie przy pomocy M249 a do srodka wbiegaja sobie jaffa jakby zadna kula nie dolatywala do wejscia. przy takiej ilosci broni sciany by poprostu skruszyly sie w pare chwil :clap: btw abydos zostalo zniszczone, na koncu ingerowaly poprostu sily wyzsze
  • 0

#4 MonkeyNH

MonkeyNH

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 08.05.2006 - |07:42|

Odcinek uznalem za prawie idealny poniewaz dalem 9,5 :D
Podoba mi sie to ze spotykamy wszystkich starych przyjaciol: Skaare, Daniela no i jednego troche nowszego Heraka !
Ogolnie fabula odcinka jest bardzo ciekawa :P
Poszukiwania LOST CITY zaczynaja sie :D
Anubis z poterzna bronia (szczerze mowiac to przypomina mi on Imperatora, ktory tak samo buduje poterzne bronie jak Gwiazda Smierci i inne :D taka moja mala teoria)
Oko Ra fajne cacuszko :D
Polaczone sily Wladcow Systemow zniszczone w doslownie chwile

Odcinek dobry nawet bardzo dobry ale brakuje mu troszeczke do idealu :P

Użytkownik MonkeyNH edytował ten post 08.05.2006 - |07:44|

• 0

#5 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.05.2006 - |00:09|

- skoro Anubis nie zamierzał dotrzymać umowy i wiedział że Daniel nic nie zrobi dlaczego wypuścił SG1 ?
- co on zrobił na Abydos? Miał ją zniszczyć, a ona dalej dobrze się trzyma, załatwił tylko ludzi ?

- lepiej dostac Oko Ra, by moc pokonac innych System Lords i wypuscic 4 nedznych ludzi. dla takiej mocy superhataka to bym tez ich wypuscil :P
- ogladnij dokladniej ten odcinek. najlepiej z napisami :P. Anubis zniszczyl Abydos, przeciez ziemianie nie mogli sie "zalogowac" do nich. potem gdy uzyskali polaczenie to Skaara im powiedzial ze Oma ich wziela, wszyscy znikneli i powiedzial ze wrota beda staly dopoki oni nie wroca na ziemie. potem ewryfynk łoz dystrojd :)
  • 0

#6 Ronni

Ronni

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.06.2006 - |12:08|

odcinek bez watpienia zasluguje na 10!!!
jeden z najlepszych jednoodcinkowcow a na pewno najlepszy w 6 sezonie!!!

po kolei...

swietny poczatek - pojawienie sie Daniela... rozmowa z Jackiem w windzie swietna :D

potem scena na odprawie tez super zabawna :P

no a dalej non stop kapitalna akcja...wszystko sie szybko dziejaca...nawet bardzo szybko...mogli by nawet z tego zrobic 2-odcinkowiec choc nie wiem czy wtedy by mna tym akcja i napiecie nie stracily

wszystko przeplatane nie banalnym humorem ( Jacka przede wszystkim)

i ahhh te efekty specjalne to majstersztyk :clap: mysle ze zaden film pelnometrazowy kinowy nie powstydzil by sie takich efektow :P

scena wybuchu piramidy... walki w kosmosie...czy walki na powierzchni...ogladalo sie z zapartym tchem - podziwiajac piekno tych scen

dialogi Daniela z Anubisem bardzo klimatyczne :]

a ostateczne "uderzenie" Daniela bardzo efektowne :)

co do Oka to fajne cacko ale zbyt latwo zostalo odnalezione ale to juz standard w sg1 ze nasi ulubiency bardzo szybko rozwiazuja wszelkie zagadki :P...aha no i wreszcie prawidlowe podejscie Sam - rozwalila sciane gdzie bylo oko a nie bawila sie w jakies ukryte dzwignie...hehehe

moglbym sie jeszcze duzo rozpisywac na temat tego odcineczka ale kazdy kto widzial na pewno tez widzi jego zalety

Jak juz napisalem ocena 10
  • 0

#7 Cuife

Cuife

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 26.06.2006 - |12:36|

Co by nie mówić to Daniel ożywia Stargate.
Rozmowy Jack'a z Danielem zawsze sa udekorowane kfiatkami. Z Jonasem Jack nie miał takich świetnych dialogów.

Pokazanie, ze Jonas jest tylko marną imitacją Daniela. tylko ten się pojawił od razu znalazł ścianę za, która było ukryte oko Ra (to co, że badał tą piramidę przez spory czas jak tu mieszkał - liczy się wrażenie)
No i ten fragment, w którym Jonas świecił na ściane latarką.
(Jonas) - Nasz pomysł nie zadziałał.
(Daniel) - To był twój pomysł.

I zaraz potem znajduje rozwiązanie
Świetny fragment.

Jonas nie przyadł mi do gustu
W Danielu denerwuje tylko ten biały swterek, w którym pokazuje się SG-1, którego nie zmieniał już od początku serii 6 :P
  • 0

#8 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 04.09.2006 - |12:19|

odcinek wysmienity.. No oglada sie z zapartym tchem (co wedlug Teal'ca jest niemądre hehe)
  • 0

#9 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 19.11.2006 - |18:18|

i znowu swietny odcinek na zakonczenie sezonu. dalam 10 / 10

+ rozmowa Jacka i Daniela w windzie :)
+ Abydos i Skaara
+ Anubis i wszelkie o nim informacje (nareszcie!!)
+ wladcy systemu pod dowodztwem Yu
+ lubie kiedy krzycza: Jaffa, kree!! i : Surrender or die !
+ Daniel. Daniel, lamiacy reguly. Daniel contra Anubis. po prostu, Daniel :)
+ Oma Dessala i Abydos wniebowziete

jedyny minus, to ze Anubis nadal zyje :D
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#10 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 18.03.2007 - |18:14|

Świetny odcinek. Na takie coś właśnie liczyłem na koniec sezonu. 10 ode mnie.

Wyjaśniła się sprawa czarnej flegmy, którą Anubis ma zamiast twarzy. Nareszcie, bo ten jego buziaczek zamiast straszyć, śmieszył. Teraz już przynajmniej tego nie czuję.

Wrócił Daniel i... zginął?! Mam nadzieję, że nie, ale ostatnie jego starcie z Anubisem tak wyglądało. W każdym razie, Jackson jest zdecydowanie najlepszą postacią w tym serialu i liczę, że jeszcze go zobaczymy :)

Co do Abydos, to zakończenie niespecjalnie mi się podobało, choć było naprawdę zaskakujące...
  • 0

#11 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 07.04.2007 - |17:44|

9,5
Pół odejmuję bo mnie strasznie Skaara wk... denerwuje. :angry:
To co dowiadujemy się o Anubisie wbija w fotel.

Bo Daniel z dziecinna łatwością odebrał by klejnot z rak Jaffa gdyby Ci od razu pokazali, że nie chcą dotrzymać umowy.

Abydos juz nie istnieje, razem z ich wrotami. To tylko była wizja przeznaczona wyłącznie dla SG-1. takie ascendentalne pożegnanie.
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#12 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 24.05.2007 - |08:22|

a mnie odcinek nie zachwycił. Kierunek na ascendencję średnio mi pasuje. Wg obecnych danych, to nie ma szans na pokonanie Anubisa bez ingerencji innych istot, które osiągnęły ascendencję.

Fajnie znowu oglądać Daniela, Jonas się jednak nie sprawdził, trochę za cukierkowa osobowość i jak dla mnie to fizyk, a nie archeolog lingwista.

Nie wszystko jednak było złe, więc ode mnie 7/10, to jednak najniższa nota z tego co widzę.
  • 0

#13 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.06.2007 - |09:53|

Bardzo fajny odcinek na zakończenie sezonu. Czy zakończenie na Abydos zaskakujące? Szczerze mówiąc kiedy po którejś próbie adres Abydos w końcu zaskoczył to spodziewałem się właśnie czegoś w tym stylu.

Ocena: 10/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#14 salem70

salem70

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 20.07.2007 - |23:10|

Co do odcinka to prawie rewelacyjny, jednakze ktos tu powiedzial ze gdyby Jaffa mieli Oko Daniel by im to odebral, a z tego co zauważyłme i z tego co powiedział Anubus, jednak Daniel BYL w stanie zagrozic Anubisowi, to Oma powstrzymala go przed zadaniem ciosu Anubisowi. Z tego mozna wywnioskowac, iż jedynie Pradawnych sam Anubis moze sie obawiac, jednak on bedąc prawie Pradawnym wie jaki maja kodeks i wykorzystuje go. Fakt ze nie dokonczyl swojej podrozy moze tez oznaczac ze ten kodeks go nie obowiazuje, tak wiec jest ni do Goa'uld ni to Pradawny. POsiada moce obu gatunków, jednak nie moze dokonczyc ascendencji lub tez nie chce tego. Raczej to pierwsze. Wskazywaloby to na fakt iz samej ascendencji moze dokonac TYLKO czlowiek a nie symbiant. Ot taki maly wywod i przemyslenia po zakonczeniu 6 sezonu i zarazem zbizam sie do konca maratonu :P tylko 3 sezony pozostaly. Jak by krtos z zaawansowanych to czytal prosze o podpowiedz, atlantis jest spin'offem z SG-1, powstałym przy 7 sezonie, mam ogladac teraz atlantis jak pojawi sie wzmianka o nim czy dokonjczyc SG-1 i potem dopiero Atlantis ?
  • 0

#15 Marr

Marr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02.04.2008 - |16:13|

Ogólnie odcinek podobał mi się średnio na jeża, Uwielbiam w nim tylko jedną scenę. Her'rak schodzi na dół piramidy krzycząc: "Surrender or die!", na co Jack: "I was just gonna say the exact same thing!". Genialne po prostu :D
  • 0

#16 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.07.2008 - |00:38|

Mnie tylko zastanawia czego oni nie zamkneli sie w tej piramidzie... Jak pamietamy z filmu glowne wejscie sie zamyka, grubymi kamiennymi drzwiami, zyskali by na czasie, na tyle aby uciec przez wrota z okiem Ra ;)

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 01.07.2008 - |00:40|

• 0

#17 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 15.03.2009 - |15:17|

Zakończenie sezonu, jakich mało.
Mieliśmy przyjemność zobaczyć tzw. full package.
Daniel Ascendent, Skaara Ascendent, Lord Yu, Anubis w całej postaci, Herak, Oko Ra, SG-1 w komplecie, Abydos, zagłada planety, walka w kosmosie, O'Neill zapraszający Carter na wesele Skaary :D, Teal'c i jego działko :D
Jak dla mnie jeden z lepszych finałów.
11.
  • 0

#18 Alice17

Alice17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoSzczawno-Zdrój

Napisano 26.03.2009 - |15:48|

Najlepszy! 10 !!
Początek wyśmienity - Jack z Danielem w winndzie, odprawa - cudo :)
Efekty świetne, trzyma w napięciu. No i wspaniała "obsada" zaczynając od Yu na Danielu kończąc :)
Idealne zakończenie sezonu, lepszego nie mogli wymyslec :)
  • 0

#19 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 04.05.2009 - |01:01|

Dałbym dychę, gdyby nie:
- zestrzelenie myśliwca przez Teal'ca w biegu przez ramię
- Daniel grający rolę Obi-Wan Kenobiego
- pojawienie się czachy w czarnym kapturku

Te sceny są zbyt rozwalające i psują bardzo epicki nastrój odcinka. Mocne 9.5.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych