Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fringe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
531 odpowiedzi w tym temacie

#1 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 21.05.2008 - |13:44|

Dołączona grafika

"Fringe" – nowy serial science fiction produkowany przez J.J. Abramsa ("Zagubieni") oraz Jossa Whedona ("Buffy: Postrach wampirów") z Joshuą Jacksonem ("Jezioro marzeń") w roli głównej. PREMIERA zapowiedziana na wtorek 26 sierpnia 2008 roku na 21.00 na stacji FOX!!!

Wszyscy fani J.J. Abramsa powinni być zadowoleni, gdyż na rynku pojawia się coraz więcej informacji o jego nowej serialowej produkcji "Fringe". Wiele niewyjaśnionych zagadek czeka na rozwiązanie, a doskonale wyszkolana drużyna naukowców już czeka na ropoczęcie pracy.

Budżet odcinka pilotażowego ma osiągnąć wysokość 10 milionów dolarów.

"Fringe" opowiadać będzie o trójce bohaterów, którzy prowadzą śledztwa związane ze zjawiskami paranormalnymi. Skoncentrują się oni głównie na fenomenach w nauce i medycynie. Zespół stworzą agentka FBI (Anna Torv), genialny naukowiec Walter Bishop (John Noble) i jego nadzwyczaj inteligentny syn (Joshua Jackson), mający problemy z uzależnieniem od hazardu. Ze wstępnych zapowiedzi wiadomo, że "Fringe" pojawi się w jesiennej ramówce FOX. Aby zdobyć oficjalne potwierdzenie musimy poczekać do końca maja, kiedy to przedstawiciele stacji zaprezentują ramówkę na nowy sezon.

Po anielsku nieco wiecej!!!
FRINGE
(Tuesdays, 9:00-10:00 PM ET/PT): From J.J. Abrams ("Lost"), Roberto Orci and Alex Kurtzman, the team behind "Star Trek," "Mission: Impossible III" and "Alias," comes a new drama that will thrill, terrify and explore the blurring line between science fiction and reality. When an international flight lands at Boston's Logan Airport and the passengers and crew have all died grisly deaths, FBI Special Agent OLIVIA DUNHAM (newcomer Anna Torv) is called in to investigate. After her partner, Special Agent JOHN SCOTT (Mark Valley, "Boston Legal"), is nearly killed during the investigation, a desperate Olivia searches frantically for someone to help, leading her to DR. WALTER BISHOP (John Noble, "Lord of the Rings"), our generation's Einstein. There's only one catch: he's been institutionalized for the last 20 years, and the only way to question him requires pulling his estranged son PETER (Joshua Jackson, "Dawson's Creek") in to help. When Olivia's investigation leads her to manipulative corporate executive NINA SHARP (Blair Brown, "Altered States"), our unlikely trio along with fellow FBI Agents PHILLIP BROYLES (Lance Reddick, "The Wire"), CHARLIE FRANCIS (Kirk Acevedo, "Oz") and ASTRID FARNSWORTH (Jasika Nicole, "Law & Order: Criminal Intent") will discover that what happened on Flight 627 is only a small piece of a larger, more shocking truth.
PRODUCTION COMPANIES: Warner Bros. Television, Bad Robot Productions
EXECUTIVE PRODUCERS: J.J. Abrams, Roberto Orci, Alex Kurtzman, Bryan Burk, Jeff Pinkner, Alex Graves (pilot)
WRITERS: J.J. Abrams, Roberto Orci, Alex Kurtzman
DIRECTOR: Alex Graves
CAST: Anna Torv as Olivia Dunham, Joshua Jackson as Peter Bishop, John Noble as Walter Bishop, Lance Reddick as Phillip Broyles, Kirk Acevedo as Charlie Francis, Mark Valley as John Scott, Blair Brown as Nina Sharp, Jasika Nicole as Astrid Farnsworth

A oto zwiastun:

Jak dla mnie to, może być nawet ciekawy serial, ale to są zmieszane seriale: Miracle(Cuda),The X Files(Z Archiwum X) i Supernatural(Nie z tego świata).

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 03.08.2010 - |14:51|

• 0

#2 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 21.05.2008 - |14:48|

Joss Whedon nie ma nic wspolnego z Fringe, towrzy za to serial Dollhouse z Eliza Dushku ("Buffy", "Angel" "Tru Calling") w roli glownej. Dollhouse zacznie emisje w polowie sezonu na FOX razem z 24. Fringe zaczyna sie juz na jesieni.

Te dwa seriale jednak wystepuja czesto obok siebie w artykulach (i dlatego mozna pomylic pare spraw :) ) poniewaz FOX zdecydowal sie na rewolucyjna taktyke reklamowa. Niedawno stacja oglosila, ze Fringe i Dollhouse beda mialy o polowe krotsze bloki reklamowe niz standardowe seriale (co da nam odcinki dlugosci tych z Showtime po 50minut) w ramach projektu "Remote free TV", ktory ma zachecic widzow do ogladania serii w TV bez uzywania TIVO czy iTunes poprzez wlasnie mala ilosc reklam do ominiecia.

Taktyka ryzykowna, ogromnie odwazna i dzialajaca widzowi na reke. Tylko pytanie czy znajda sie sponsorzy na podrozone spoty reklamowe i czy rzeczywiscie ratingi beda lepsze. Z niecierpliwoscia czekam nie tylko na obie serie ale tez na wynik tego eksperymentu. :)

Użytkownik cymrean edytował ten post 21.05.2008 - |14:50|

• 0

#3 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 22.05.2008 - |14:23|

Oto inny zwiastun serialu:
http://wideo.gazeta....685,Fringe.html

a to trochę inny:
http://studio.wp.pl/...html?mid=113561
  • 0

#4 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.05.2008 - |16:32|

Po obejzeniu zwiastunow, wpisuje serial na swoja liste do ogladania. Zapowiada sie znakomicie. W obsadzie sporo znajomych twarzy, a wszystko zaczyna sie katarstrofy samolotu.

JJ Abrams wyraznie to lubi.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#5 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów
  • MiastoŻory(Śląsk)/Wrocław

Napisano 26.05.2008 - |17:01|

Taktyka ryzykowna, ogromnie odwazna i dzialajaca widzowi na reke. Tylko pytanie czy znajda sie sponsorzy na podrozone spoty reklamowe i czy rzeczywiscie ratingi beda lepsze. Z niecierpliwoscia czekam nie tylko na obie serie ale tez na wynik tego eksperymentu.

podejrzewam, że ani nie odważna, ani nie ryzykowna; najprawdopodobniej wszyscy bohaterowie będą jeździć samochodami jednej marki, rozmawiać prze telefony innej i jeść tylko określoną markę płatków śniadaniowych; oczywiście całkiem długo będziemy mogli oglądać loga tych firm;

co do samego serialu mam nadzieję, że będzie w nim więcej science niż fiction; serialów science fiction jest już aż za dużo;
  • 0
Najciemniej jest pod jabłonią.

Est modus in rebus

Horacy

Prawda ma charakter bezwzględny.

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#6 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 27.05.2008 - |08:37|

W sumie to mielismy juz taki przypadek, premiera 2 sezonu heroes byla wlasnie 50 minutowa a jedynym sponsorem byl Nissan, poza tym ze wszyscy nimi jezdzili to sie raczej nie rzucalo w oczy na tyle zeby przeszkadzac. Juz chyba wole product placement (Kyle XY jest sponsorowany przez Sour Patch Kids, ktore zajadaja w prawie kazdym odcinku na ekranie ale jakos nigdy ta paczka zelkow nie przyciagnela mojego wzroku ;p) niz przerywanie filmow na glupie reklamy bankow czy proszkow do prania. ;)

Zwlaszcza, ze bohaterowie musza miec jakies komorki i czyms jezdzic, wiec czemu nie wykorzystac tego zeby jakas konkretna marke wstawic? To nie tak ze wpychaja cos co nie pasuje zupelnie do serialu.
  • 0

#7 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 28.05.2008 - |18:21|

Po trailerach serial, zapowiada się wyśmienicie, nawet można by go pomylić z trailerem jakiegoś nowego filmu, śmigłowce, kraksy samochodowe, gostki w kombinezonach.
J.J napewno nas nie zawiedzie, pokazał że oprócz losta potrafi robić super filmy, jak choćby Mission 3, na którym nie można się było nudzić. No i w fazie produkcji nowy Star trek, który po nic nie mówiącym trailerze, zapowiada się na najlepszy film o treku.
Więc i tym razem dostaniemy serial na wysokim poziomie, jedynie co mnie martwi, że serial jest robiony dla FOX-a, a jak wiemy jest to najbardziej wybredna stacja, jeśli chodzi o repertuar.
  • 0

#8 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 28.05.2008 - |19:38|

No i w fazie produkcji nowy Star trek, który po nic nie mówiącym trailerze, zapowiada się na najlepszy film o treku.

ROTFL!

Powstrzymam się z wypowiedziami do premiery pilota, choć nie ukrywam, że bardzo chętnie obejrzałbym go już dzisiaj ;).

No i ten budżet :P
  • 0

#9 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 28.05.2008 - |19:42|

Według mnie to będzie prawie tak dobry film jak LOST! Ale jednak nie będę oceniał dokładnie skoro widziałem tylko zwiastuny i opisy.
  • 0

#10 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 29.05.2008 - |07:02|

Żeby ostudzić trochę zapały: ponoć scenariusz pilota Fringe wyciekł do Internetu i został oceniony bardzo nisko:

http://forums.nightl...showtopic=54134 (w środku spoilery, ale oznaczone).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#11 arex

arex

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • MiastoWantage

Napisano 29.05.2008 - |09:34|

"Fringe" opowiadać będzie o trójce bohaterów, którzy prowadzą śledztwa związane ze zjawiskami paranormalnymi. Skoncentrują się oni głównie na fenomenach w nauce i medycynie....

...Jak dla mnie to, może być nawet ciekawy serial, ale to są zmieszane seriale: Miracle(Cuda),The X Files(Z Archiwum X) i Supernatural(Nie z tego świata).

Przytoczony powyzej opis od razu przypomnial mi inny serial o podobnej tematyce - PSI Factor: Chronicles of the Paranormal .
Emitowany byl tak z 10 lat temu no moze ciut mniej :-)

Akurat tamten byl calkiem niezly (do pewnego momentu) jestem ciekawy czy ten bedzie wnosil cos nowego.
  • 0
Pozdrawiam
--
Arex

#12 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 06.06.2008 - |14:01|

Premiera 1 odcinka 1 sezonu serialu została przesunięta na 9 września. Pierwszy odcinek będzie 2 godzinny!
  • 0

#13 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów

Napisano 06.06.2008 - |15:10|

to raczej standard w przypadku pilotów, czyli 1 h 20 min;
  • 0

Est modus in rebus

Horacy

Kartezjusz

Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.

C.S. Lewis

#14 ericdraven

ericdraven

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.06.2008 - |18:22|

Jest już dostępny pilot: Fringe.S01E01.DVDSCR.XviD-MEDiEVAL ;) Ocenimy to jak będą napiski :D
  • 0

#15 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 14.06.2008 - |19:02|

No to trzeba czekać teraz na napisy.
  • 0

#16 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 15.06.2008 - |13:51|

Ogląda się to dość dobrze, interesująca fabuła, ciekawe postaci, fajna relacja ojca i syna, jest pewna dawka humoru dobrze budowany klimat i tajemnice, ale czego można się spodziewać od jj abramsa.
To by było na tyle, warto obejrzeć.

PS. Nie wiem czy miałem przesłyszenia ale trochę dźwięków charakterystycznych dla losta słyszałem i jak by 2-3 tematy muzyczne wzięte z lost ciekawe czy zostaną w wersji ostatecznej.
PS2. Kurcze mam coraz większą ochotę obejrzeć sobie całe Archiwum X.
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#17 Luizjana

Luizjana

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 15.06.2008 - |15:44|

No cóż nie dziwię sumie jaka poszła na ten pilot, bo to wygląda jak film, ciągle zmieniające się plany, a co do sukcesu serialu? brakuje mi świeżości, tego jak Adams znokautował wszystkim w pilocie Losta, ale jak z takim rozmachem będą robione inne odcinki, to kto wie.
  • 0

#18 inwe

inwe

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 968 postów

Napisano 17.06.2008 - |06:12|

no pilot ok; serial na razie zapowiada się obiecująca i jeśli dalej będzie szedł w tym kierunku na pewno zostanę jego fanem; pytanie pozostaje czy przetrwa ostatnimi czasy mało seriali SF miało więcej niż 1 sezon; widownia za oceanem widocznie za SF nie szaleje;
  • 0

Est modus in rebus

Horacy

Kartezjusz

C.S. Lewis

#19 paziek

paziek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 20.06.2008 - |16:51|

-)>How long he's been dead?
+)>5 hours.
-)>Question him.

Epic xD

Użytkownik paziek edytował ten post 20.06.2008 - |16:52|

• 0

#20 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 20.06.2008 - |22:01|

Wciągnął mnie ten pilot. Na razie wszystko na +. Mam nadzieję, że zagości na dłużej w tv.

Kiedy reszta odcinków?
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych