- (14 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Fringe FOX
Napisano 21 maj 2008 - 13:44
Wszyscy fani J.J. Abramsa powinni być zadowoleni, gdyż na rynku pojawia się coraz więcej informacji o jego nowej serialowej produkcji "Fringe". Wiele niewyjaśnionych zagadek czeka na rozwiązanie, a doskonale wyszkolana drużyna naukowców już czeka na ropoczęcie pracy.
Budżet odcinka pilotażowego ma osiągnąć wysokość 10 milionów dolarów.
"Fringe" opowiadać będzie o trójce bohaterów, którzy prowadzą śledztwa związane ze zjawiskami paranormalnymi. Skoncentrują się oni głównie na fenomenach w nauce i medycynie. Zespół stworzą agentka FBI (Anna Torv), genialny naukowiec Walter Bishop (John Noble) i jego nadzwyczaj inteligentny syn (Joshua Jackson), mający problemy z uzależnieniem od hazardu. Ze wstępnych zapowiedzi wiadomo, że "Fringe" pojawi się w jesiennej ramówce FOX. Aby zdobyć oficjalne potwierdzenie musimy poczekać do końca maja, kiedy to przedstawiciele stacji zaprezentują ramówkę na nowy sezon.
Po anielsku nieco wiecej!!!
FRINGE
(Tuesdays, 9:00-10:00 PM ET/PT): From J.J. Abrams ("Lost"), Roberto Orci and Alex Kurtzman, the team behind "Star Trek," "Mission: Impossible III" and "Alias," comes a new drama that will thrill, terrify and explore the blurring line between science fiction and reality. When an international flight lands at Boston's Logan Airport and the passengers and crew have all died grisly deaths, FBI Special Agent OLIVIA DUNHAM (newcomer Anna Torv) is called in to investigate. After her partner, Special Agent JOHN SCOTT (Mark Valley, "Boston Legal"), is nearly killed during the investigation, a desperate Olivia searches frantically for someone to help, leading her to DR. WALTER BISHOP (John Noble, "Lord of the Rings"), our generation's Einstein. There's only one catch: he's been institutionalized for the last 20 years, and the only way to question him requires pulling his estranged son PETER (Joshua Jackson, "Dawson's Creek") in to help. When Olivia's investigation leads her to manipulative corporate executive NINA SHARP (Blair Brown, "Altered States"), our unlikely trio along with fellow FBI Agents PHILLIP BROYLES (Lance Reddick, "The Wire"), CHARLIE FRANCIS (Kirk Acevedo, "Oz") and ASTRID FARNSWORTH (Jasika Nicole, "Law & Order: Criminal Intent") will discover that what happened on Flight 627 is only a small piece of a larger, more shocking truth.
PRODUCTION COMPANIES: Warner Bros. Television, Bad Robot Productions
EXECUTIVE PRODUCERS: J.J. Abrams, Roberto Orci, Alex Kurtzman, Bryan Burk, Jeff Pinkner, Alex Graves (pilot)
WRITERS: J.J. Abrams, Roberto Orci, Alex Kurtzman
DIRECTOR: Alex Graves
CAST: Anna Torv as Olivia Dunham, Joshua Jackson as Peter Bishop, John Noble as Walter Bishop, Lance Reddick as Phillip Broyles, Kirk Acevedo as Charlie Francis, Mark Valley as John Scott, Blair Brown as Nina Sharp, Jasika Nicole as Astrid Farnsworth
A oto zwiastun: http://www.youtube.c...h?v=YxB_BkNjLD8
Jak dla mnie to, może być nawet ciekawy serial, ale to są zmieszane seriale: Miracle(Cuda),The X Files(Z Archiwum X) i Supernatural(Nie z tego świata).
Napisano 21 maj 2008 - 14:48
Te dwa seriale jednak wystepuja czesto obok siebie w artykulach (i dlatego mozna pomylic pare spraw
Taktyka ryzykowna, ogromnie odwazna i dzialajaca widzowi na reke. Tylko pytanie czy znajda sie sponsorzy na podrozone spoty reklamowe i czy rzeczywiscie ratingi beda lepsze. Z niecierpliwoscia czekam nie tylko na obie serie ale tez na wynik tego eksperymentu.
Użytkownik cymrean edytował ten post 21 maj 2008 - 14:50
Napisano 22 maj 2008 - 14:23
http://wideo.gazeta....685,Fringe.html
a to trochę inny:
http://studio.wp.pl/...html?mid=113561
Napisano 26 maj 2008 - 16:32
JJ Abrams wyraznie to lubi.
Genesis
Napisano 26 maj 2008 - 17:01
cymrean napisał:
podejrzewam, że ani nie odważna, ani nie ryzykowna; najprawdopodobniej wszyscy bohaterowie będą jeździć samochodami jednej marki, rozmawiać prze telefony innej i jeść tylko określoną markę płatków śniadaniowych; oczywiście całkiem długo będziemy mogli oglądać loga tych firm;
co do samego serialu mam nadzieję, że będzie w nim więcej science niż fiction; serialów science fiction jest już aż za dużo;
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 27 maj 2008 - 08:37
Zwlaszcza, ze bohaterowie musza miec jakies komorki i czyms jezdzic, wiec czemu nie wykorzystac tego zeby jakas konkretna marke wstawic? To nie tak ze wpychaja cos co nie pasuje zupelnie do serialu.
Napisano 28 maj 2008 - 18:21
J.J napewno nas nie zawiedzie, pokazał że oprócz losta potrafi robić super filmy, jak choćby Mission 3, na którym nie można się było nudzić. No i w fazie produkcji nowy Star trek, który po nic nie mówiącym trailerze, zapowiada się na najlepszy film o treku.
Więc i tym razem dostaniemy serial na wysokim poziomie, jedynie co mnie martwi, że serial jest robiony dla FOX-a, a jak wiemy jest to najbardziej wybredna stacja, jeśli chodzi o repertuar.
Napisano 28 maj 2008 - 19:38
Użytkownik waski dnia 28.05.2008 |19:21| napisał
ROTFL!
Powstrzymam się z wypowiedziami do premiery pilota, choć nie ukrywam, że bardzo chętnie obejrzałbym go już dzisiaj
No i ten budżet
Napisano 29 maj 2008 - 07:02
http://forums.nightl...showtopic=54134 (w środku spoilery, ale oznaczone).
wieza.org/seriale - blog o serialach
Napisano 29 maj 2008 - 09:34
Użytkownik zagubiony4 dnia 21.05.2008 |13:44| napisał
...Jak dla mnie to, może być nawet ciekawy serial, ale to są zmieszane seriale: Miracle(Cuda),The X Files(Z Archiwum X) i Supernatural(Nie z tego świata).
Przytoczony powyzej opis od razu przypomnial mi inny serial o podobnej tematyce - PSI Factor: Chronicles of the Paranormal .
Emitowany byl tak z 10 lat temu no moze ciut mniej :-)
Akurat tamten byl calkiem niezly (do pewnego momentu) jestem ciekawy czy ten bedzie wnosil cos nowego.
--
Arex
Napisano 06 czerwiec 2008 - 15:10
Est modus in rebus
Horacy
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis
Napisano 15 czerwiec 2008 - 13:51
To by było na tyle, warto obejrzeć.
PS. Nie wiem czy miałem przesłyszenia ale trochę dźwięków charakterystycznych dla losta słyszałem i jak by 2-3 tematy muzyczne wzięte z lost ciekawe czy zostaną w wersji ostatecznej.
PS2. Kurcze mam coraz większą ochotę obejrzeć sobie całe Archiwum X.
Napisano 15 czerwiec 2008 - 15:44
Napisano 17 czerwiec 2008 - 06:12
Est modus in rebus
Horacy
Kartezjusz
C.S. Lewis
Napisano 20 czerwiec 2008 - 22:01
Kiedy reszta odcinków?
5.5 BSG, Supernatural, Dexter, Sons of Anarchy
5.0 Lost, , Californication, Chuck
4.5 Fringe,
4.0 Heroes, Eureka, SGA, Terminator: The Sarah Connor Chronicles, SW: Clone Wars
3.5 Smallville
Napisano 21 czerwiec 2008 - 14:00
Napisano 21 czerwiec 2008 - 20:55
Napisano 21 czerwiec 2008 - 21:13
Napisano 22 czerwiec 2008 - 00:05
Wcześniej tego nie pisałem, ale irytowała mnie jedna rzecz: synalek doktora cały czas mówił, że jaki to ojciec jest niebezpieczny, niezrównoważony i nie można mu ufać. A przez cały pilot grał zdziwaczałego, miłego i chętnego do pomocy staruszka. Chyba, że serio tylko na razie grał....
Użytkownik Wodzu edytował ten post 22 czerwiec 2008 - 00:05
5.5 BSG, Supernatural, Dexter, Sons of Anarchy
5.0 Lost, , Californication, Chuck
4.5 Fringe,
4.0 Heroes, Eureka, SGA, Terminator: The Sarah Connor Chronicles, SW: Clone Wars
3.5 Smallville
- (14 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Logowanie