Odcinek 122 - S06E12 - Unnatural Selection
Napisano 20.07.2004 - |13:53|
Wygląda na to, że SG-1 nie może uciec od plagi jaką są Replikatory. Nawet stworzenie bańki czasowej przez Asgard nie rozwiązało problemu, Repliktorom udało się wykorzystać urządzenie do własnych celów. Thor postanawia więc skorzystać z pomocy O'Neill'a i jego drużyny, nasz małozaawansowany technologicznie statek nie powinien zwrócić zbytniej uwagi u wrogów Asgard'u.
Niestety pojawiła się nowa bardzo zaawansowana forma Replikatorów, mają one ludzka formę (Reese z odcinka S05E19 Menace), są inteligentniejsze i potrafią czytać w myślach. Dzięki tej umiejętności mogą użyć najbardziej bolesnych wspomnień przeciwko SG-1, zmuszając ich w ten sposób do współpracy.
Jedynie Piąty, słabe ogniwo w zaawansowanej ewolucji Replikatorów, może pomóc SG-1 zanim będzie za późno.
Napisano 05.05.2005 - |22:09|
Napisano 15.04.2006 - |11:23|
Napisano 23.04.2006 - |21:21|
Napisano 25.05.2006 - |13:03|
Napisano 29.05.2006 - |14:41|
fabula naprawde swietna, klimat serialu bylo czuc na odleglosc
znowu Ziemianie sa skuteczniejsi od tych wazniakow z Asgardu hehehe
scena w spiżarni rewelacyjna!!!!! po prostu smiac sie i tylko smiac!!!Teal`c zmiazdzyl
dalsza czesc juz powazniejsza ale cool!!!!
a wydawalo sie ze sg1 sa w sytuacji bez wyjscia i ze galaktyce naprawde grozi zaglada...a tu... taki numer "
Odcinek oceniam na 9,5 - dyche mimo wszystko nie moge postawic choc sam nie wiem czemu :/ zachowam na pozniej
Napisano 21.06.2006 - |21:07|
9.5, dziesiątkę zostawię na odcinek wybitnie wybitny
Napisano 04.09.2006 - |11:45|
Napisano 12.11.2006 - |17:54|
- Asgard znowu wysluguje sie nami w walce z replikatorami. sami nabroili, a my musimy naprawiac
- tym razem Thor pomyslal o ludzkim jedzeniu, nie beda sie zywic modelina ale zapomnial o lodowce
- statek kosmiczny "enterprise"
- hmm. na minus problem z ta maszyna do dylatacji czasu. skoro tak ja rozregulowano, tzn replikatory przestawily ja, by czas lecial szybciej - i ekipa SG-1 byla w tym czasie na planecie, to powinno a nich wplynac... powinni wrocic na ziemie po tysiacach lat...
- na planecie Asgardu sa zwyczajne, zeimskie schody. asgardczyycy by sie pozabijali na nich.
- fajna scena, jak strzelaja do replikatorow, a ci - nic
- wchodzenie rekami do glowy i czytanie w myslach - na minus
w sumie odcinek na jakies 7 pkt ..
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 17.11.2006 - |20:49|
Napisano 04.01.2007 - |01:12|
czy da popalic Tauri za ten numer? Czy Asgardzi moze w koncu cos wymysla i Ich rozwala?
(jestem nowy, jeszcze nie jestem na biezaco, wiec pytam o odczucia po tym odcinku, bez spoilerow mi tu )
i jeszcze jedna rzecz:
- hmm. na minus problem z ta maszyna do dylatacji czasu. skoro tak ja rozregulowano, tzn replikatory przestawily ja, by czas lecial szybciej - i ekipa SG-1 byla w tym czasie na planecie, to powinno a nich wplynac... powinni wrocic na ziemie po tysiacach lat...
Tak, powinno wplynac, czekalem wlasnie jak to bedzie wygladac, tylko jedna sprawa:
Wg tych z zewnatrz (czyli np. wzgledem Ziemi) na tamtej planecie czas leci szybciej, czyli bedac na tamtej planecie mozna miec wrazenie, ze czas na zewnatrz (np. na Ziemi) lecial wolniej. O to przeciez chodzilo Replikatorom.
Ergo, nie po tysiacach lat, tylko wlasnie duzo szybciej; wlasnie szkoda, ze Thor nie mierzyl, ile wg Niego trwala misja, ale pewnie kilka minut
Napisano 04.02.2007 - |09:04|
Nadanie Replikatorom "ludziej twarzy" ( ) to byl dobry pomysl.
No i 5th - szkoda chlopaka. Naprawde przykro mi sie zrobilo pod koniec. I jestem pewna, ze to sie na nich zemsci... bo takich rzeczy sie nie robi :buu:
You know, you come from nothing
- you're going back to nothing
What have you lost? Nothing!"
MONTY PYTHON - Brian Song
Napisano 12.03.2007 - |22:10|
A odcinek świetny - zdecydowanie 10! Więcej takich epów. Genialna scena, gdy pojaiły się Replikatory w formie uczłowieczonej i świetna końcówka. Jednak nie zawsze SG-1 jest takie wspaniałe i ratuje wszystkim dupska. Wielki plus dla tego epa za to, jak zrobili Piątego
Napisano 16.05.2007 - |11:55|
Było i trochę humoru (jak już ktoś wspomniał Tealc w spiżarni wymiata ), ale to co zapadnie w pamięć to końcówka i wykorzystanie przez Sam słabości Piątego w postaci jego człowieczeństwa. Rewelacja 10/10.
Napisano 21.05.2007 - |13:30|
Odcinek porusza dosyć istotny problem, przy kórym zagrożenie ze strony Goa'uldów to małe piwo. Rozwiązanie (odsunięcie w czasie rozwiązania) jakoś mi nie pasuje - 6/10
Użytkownik sunkmanitu edytował ten post 21.05.2007 - |13:32|
Napisano 12.03.2009 - |20:03|
Z jednej strony zabawny(scena Teal'ca i Jack'a jak się pożywiali wymiata xD ), a z drugiej taki sobie.
Ewolucja replikatorów na plus, i na wielki plus zaliczam (chodziaz większośc tak nie twierdzi) wkopanie Piątego. Jack miał racje on nie jest człowiekiem więc nie widzie problemu
Napisano 13.03.2009 - |23:41|
Napisano 18.03.2009 - |17:47|
Zapewne nie bedzie to ostatni odcinek z Replikatorami - mozemy sie spodziewac tego ze ktoremus ze statkow Replikatorow udalo sie uciec z planety i zabawe zaczynamy od nowa...
Napisano 24.12.2014 - |01:32|
Wyjątkowo doceniam odcinki, które w jakiś sposób mnie ruszają, nawet jeśli pozostawiają mnie w smutnym nastroju. Obok zakończenia nie da się przejść obojętnie i pewnie długo go będę pamiętać. Daję małe minusy za pewien niedosyt informacyjny, np. kompletnie nie mam pojęcia jak taka potęzna seria pocisków nie zostawiła na ludzkich replikatorach nawet zadrapania, czekałam na jakieś dokładniejsze wyjaśnienia ich działania. Za bardzo solidny odcinek z drobnymi wadami daję 9/10.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych