Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 122 - S06E12 - Unnatural Selection

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (53 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (20 głosów [42.55%])

Procent z głosów: 42.55%

2. 9.5 (9 głosów [19.15%])

Procent z głosów: 19.15%

3. 9 (6 głosów [12.77%])

Procent z głosów: 12.77%

4. 8.5 (4 głosów [8.51%])

Procent z głosów: 8.51%

5. 8 (3 głosów [6.38%])

Procent z głosów: 6.38%

6. 7.5 (2 głosów [4.26%])

Procent z głosów: 4.26%

7. 7 (2 głosów [4.26%])

Procent z głosów: 4.26%

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 6 (1 głosów [2.13%])

Procent z głosów: 2.13%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 20.07.2004 - |13:53|

Jest to kontynuacja odcinka "Prometheus".
Wygląda na to, że SG-1 nie może uciec od plagi jaką są Replikatory. Nawet stworzenie bańki czasowej przez Asgard nie rozwiązało problemu, Repliktorom udało się wykorzystać urządzenie do własnych celów. Thor postanawia więc skorzystać z pomocy O'Neill'a i jego drużyny, nasz małozaawansowany technologicznie statek nie powinien zwrócić zbytniej uwagi u wrogów Asgard'u.
Niestety pojawiła się nowa bardzo zaawansowana forma Replikatorów, mają one ludzka formę (Reese z odcinka S05E19 Menace), są inteligentniejsze i potrafią czytać w myślach. Dzięki tej umiejętności mogą użyć najbardziej bolesnych wspomnień przeciwko SG-1, zmuszając ich w ten sposób do współpracy.
Jedynie Piąty, słabe ogniwo w zaawansowanej ewolucji Replikatorów, może pomóc SG-1 zanim będzie za późno.
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 Ra [SG52]

Ra [SG52]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 61 postów
  • MiastoZ ziemi...Chyba

Napisano 05.05.2005 - |22:09|

Odcinek nawet mi sie podobal ale tutaj z replikatorow zrobili ludzi a byly takie fajne robalki: nie wybacze im tego... Ja chce znowu stare dobre replikatory niszczace Hataki...
  • 0
STARGATE SG-1

#3 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 15.04.2006 - |11:23|

Odcinek wyśmienity. Replikatory ewulowały. Wogóle scenariusz cały... wszystko super. Ocena 10/10 jak najbardziej.
  • 0

#4 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 23.04.2006 - |21:21|

Odcinek równie dobry jak poprzedni, tylko nie podobało mi się jak SG1 potraktowało Piątego, taki był dla nich miły... Znakomite ujęcie statku Thora, zakomity pomysł na odcinek i znakomite wykananie: 9, trzeba zapas sobie w ocenianiu zostawić, bo może się coś lepszego pojawić.
  • 0

#5 Jarzi

Jarzi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.05.2006 - |13:03|

Powiem tak: Tauri nieźle zrobiło w wałka Piątego. Odcinek nawet fajny, w końcu go obejżałem. Ciekawie zrobili zwolnienie czasu.
  • 0

#6 Ronni

Ronni

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.05.2006 - |14:41|

Odcinek bardzo dobry!!!
fabula naprawde swietna, klimat serialu bylo czuc na odleglosc

znowu Ziemianie sa skuteczniejsi od tych wazniakow z Asgardu hehehe :D

scena w spiżarni rewelacyjna!!!!! po prostu smiac sie i tylko smiac!!!Teal`c zmiazdzyl :lol:

dalsza czesc juz powazniejsza ale cool!!!!

a wydawalo sie ze sg1 sa w sytuacji bez wyjscia i ze galaktyce naprawde grozi zaglada...a tu... taki numer ":D

Odcinek oceniam na 9,5 - dyche mimo wszystko nie moge postawic choc sam nie wiem czemu :/ zachowam na pozniej :P
  • 0

#7 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 21.06.2006 - |21:07|

Jeden z najlepszych odcinków tego serialu według mnie. Świetnie napisany odcinek, kilka momentów zaskakujących, a Piątego autentycznie zrobiło mi się żal, ja bym go wziął ze sobą :P. Jednak to, jak postąpili dowodzi, że rzeczywiście to piąty miał błąd, bo reszta się zorientowała co jest grane. Z tego wynika: człowieczeństwo = naiwność ;)

9.5, dziesiątkę zostawię na odcinek wybitnie wybitny ;)
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#8 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 04.09.2006 - |11:45|

Mi mio wszystko szkoa, ze jest Piątego. Odcinek wyśmienity, poza tym motywem Piątego.. Oszukali go, no.. Troche zaczyna denerwowac ta bezradnosc Asgardu
  • 0

#9 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 12.11.2006 - |17:54|

odcinek lepszy od poprzedniego, bo zapomina sie o ziemskich niescislosciach :)

- Asgard znowu wysluguje sie nami w walce z replikatorami. sami nabroili, a my musimy naprawiac :)
- tym razem Thor pomyslal o ludzkim jedzeniu, nie beda sie zywic modelina :) ale zapomnial o lodowce :)
- statek kosmiczny "enterprise" :D
- hmm. na minus problem z ta maszyna do dylatacji czasu. skoro tak ja rozregulowano, tzn replikatory przestawily ja, by czas lecial szybciej - i ekipa SG-1 byla w tym czasie na planecie, to powinno a nich wplynac... powinni wrocic na ziemie po tysiacach lat...
- na planecie Asgardu sa zwyczajne, zeimskie schody. asgardczyycy by sie pozabijali na nich. :(
- fajna scena, jak strzelaja do replikatorow, a ci - nic :)
- wchodzenie rekami do glowy i czytanie w myslach - na minus

w sumie odcinek na jakies 7 pkt ..
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#10 martinez

martinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoUK

Napisano 17.11.2006 - |20:49|

Genialny odcinek. 10/10
  • 0

#11 wysek

wysek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 04.01.2007 - |01:12|

Wlasnie obejrzalem ten odcinek i chcialem sie spytac co myslicie, czy Piatego jeszcze zobaczymy,
czy da popalic Tauri za ten numer? Czy Asgardzi moze w koncu cos wymysla i Ich rozwala?:)
(jestem nowy, jeszcze nie jestem na biezaco, wiec pytam o odczucia po tym odcinku, bez spoilerow mi tu :))

i jeszcze jedna rzecz:

- hmm. na minus problem z ta maszyna do dylatacji czasu. skoro tak ja rozregulowano, tzn replikatory przestawily ja, by czas lecial szybciej - i ekipa SG-1 byla w tym czasie na planecie, to powinno a nich wplynac... powinni wrocic na ziemie po tysiacach lat...

Tak, powinno wplynac, czekalem wlasnie jak to bedzie wygladac, tylko jedna sprawa:
Wg tych z zewnatrz (czyli np. wzgledem Ziemi) na tamtej planecie czas leci szybciej, czyli bedac na tamtej planecie mozna miec wrazenie, ze czas na zewnatrz (np. na Ziemi) lecial wolniej. O to przeciez chodzilo Replikatorom.
Ergo, nie po tysiacach lat, tylko wlasnie duzo szybciej; wlasnie szkoda, ze Thor nie mierzyl, ile wg Niego trwala misja, ale pewnie kilka minut :)
  • 0

#12 Lulu

Lulu

Szeregowy

• Email
  • 38 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.02.2007 - |09:04|

Zdecydowanie dobry odcinek :D
Nadanie Replikatorom "ludziej twarzy" ( ;) ) to byl dobry pomysl.

No i 5th - szkoda chlopaka. Naprawde przykro mi sie zrobilo pod koniec. I jestem pewna, ze to sie na nich zemsci... bo takich rzeczy sie nie robi :buu:
  • 0
"I mean - what have you got to lose?
You know, you come from nothing
- you're going back to nothing
What have you lost? Nothing!"
MONTY PYTHON - Brian Song

#13 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 12.03.2007 - |22:10|

W roli Trzeciego pojawił się Tahmoh Penikett, czyli Helo z BSG :)

A odcinek świetny - zdecydowanie 10! Więcej takich epów. Genialna scena, gdy pojaiły się Replikatory w formie uczłowieczonej i świetna końcówka. Jednak nie zawsze SG-1 jest takie wspaniałe i ratuje wszystkim dupska. Wielki plus dla tego epa za to, jak zrobili Piątego ;)
  • 0

#14 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 16.05.2007 - |11:55|

:clap: :clap: Rewelacyjny odcinek.
Było i trochę humoru (jak już ktoś wspomniał Tealc w spiżarni wymiata :D), ale to co zapadnie w pamięć to końcówka i wykorzystanie przez Sam słabości Piątego w postaci jego człowieczeństwa. Rewelacja 10/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#15 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 21.05.2007 - |13:30|

W sumie mam mieszane uczucia. Odcinek niczym mnie nie zachwycił, takie rozwiązanie problemu replikatorów niespecjalnie mi odpowiada. Z pułapki zastawionej przez Asgard wychodzą wzmocnieni przechodząc na wyższy stopień ewolucji (Borg sucks, nie mówiąc już o normalnych replikatorach). No i samo zakończenie, zamiast dyskutować z Piątym powinni natychmiast działać. Zakładając ich nadprzyrodzone mozliwości (szybkość myslenia i poruszania) misja SG1 była niewykonalna i tak to się powinno skończyć, pomimo ułomności Piątego.
Odcinek porusza dosyć istotny problem, przy kórym zagrożenie ze strony Goa'uldów to małe piwo. Rozwiązanie (odsunięcie w czasie rozwiązania) jakoś mi nie pasuje - 6/10

Użytkownik sunkmanitu edytował ten post 21.05.2007 - |13:32|

• 0

#16 Alice17

Alice17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoSzczawno-Zdrój

Napisano 12.03.2009 - |20:03|

7,5/10
Z jednej strony zabawny(scena Teal'ca i Jack'a jak się pożywiali wymiata xD ), a z drugiej taki sobie.
Ewolucja replikatorów na plus, i na wielki plus zaliczam (chodziaz większośc tak nie twierdzi) wkopanie Piątego. Jack miał racje on nie jest człowiekiem więc nie widzie problemu ;)
  • 0

#17 Spirozea

Spirozea

Starszy kapral

• Grupa Hatak
  • 283 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 13.03.2009 - |23:41|

Za całokształt daję 10.
  • 0

#18 jurkow

jurkow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów
  • MiastoLublin

Napisano 18.03.2009 - |17:47|

Kolejny odcinek z watkiem Replikatorów. Tym razem ewoluują i przechodzą do ludzkiej postaci. Ciekawy pomysł ale: mozna bylo bardziej rozwinąć wątek z tym piątym modelem :mellow: + niescislosc w scenariuszu - skoro czas przyspieszyl na planecie to tym samym ekipa SG-1 rowniez po powrocie powinna odczuc ten uplyw czasu... No, lae z wiadomych wzgledow musieli z tego zrezygnowac... <_<
Zapewne nie bedzie to ostatni odcinek z Replikatorami - mozemy sie spodziewac tego ze ktoremus ze statkow Replikatorow udalo sie uciec z planety i zabawe zaczynamy od nowa... :P
  • 0

#19 Revv

Revv

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 24.12.2014 - |01:32|

Wyjątkowo doceniam odcinki, które w jakiś sposób mnie ruszają, nawet jeśli pozostawiają mnie w smutnym nastroju. Obok zakończenia nie da się przejść obojętnie i pewnie długo go będę pamiętać. Daję małe minusy za pewien niedosyt informacyjny, np. kompletnie nie mam pojęcia jak taka potęzna seria pocisków nie zostawiła na ludzkich replikatorach nawet zadrapania, czekałam na jakieś dokładniejsze wyjaśnienia ich działania. Za bardzo solidny odcinek z drobnymi wadami daję 9/10.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych