Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pitbull

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 06.05.2008 - |22:43|

Widze że nie ma jeszcze tematu o jednym z najlepszych polskich seriali, wiec zakladam.

Dołączona grafika

Sezon 1

Akcja serialu została osadzona w realiach współczesnej Warszawy. Wątek fabularny obraca się wokół spraw kryminalnych, z jakimi reżyser Patryk Vega, współtwórca dokumentalnych cykli telewizyjnych "Prawdziwe psy" i "Taśmy grozy", zetknął się podczas przygotowywania dokumentacji . Zaczerpnięty z życia pomysł na scenariusz najpierw znalazł odzwierciedlenie w kinowym filmie "Pitbull", którego premiera odbyła się wiosną 2005 r. Na bazie kinowej wersji służbowych i życiowych perypetii warszawskich policjantów z wydziału zabójstw, zrealizowano serial telewizyjny, rozbudowując pewne wątki.
http://www.filmweb.p...ll,(2005)/opisy

Sezon 2 i 3 i pewnie dalej

Głównymi bohaterami serialu policyjno-sensacyjnego „Pitbull” są oficerowie z Wydziału do Walki z Terrorem Kryminalnym i Zabójstw Policji. Wszystkie wątki kryminalne, sensacyjne podejmowane w 3 serii mają swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości, często nawiązują do spraw, które nie tak dawno wstrząsały opinią publiczną. Równie ważnymi w serialu są wątki z osobistego życia policjantów, którzy w niczym nie przypominają supermanów znanych ze świata filmu. Często płacą oni wysoką cenę za próbę pogodzenia życia prywatnego z pracą w policji.
http://www.itvp.pl/e.../pitbull/?tab=1

------------------------------

Dla mnie najlepszy polski serial i moj jeden z ulubionych. Obecnie leci 3 sezon, odcinek przedpremierowy 3x09. Ogolnie pokazana jest polska brudna rzeczywistosc panujaca w policji. Brudna i prawdziwa. Potem troche chlopaki lagodnieja ale to niby przez to ze Policja ma sie trzymac norm unijnych. Polecam kazdemu i zapraszam do dyskusji o bierzacych odcinkach :).

Użytkownik johnass edytował ten post 29.05.2010 - |12:28|

• 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#2 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.05.2008 - |06:07|

Dla mnie Pitbull obok Gliny to najlepszy serial kryminalny.Świetna i dobrze dobrana obsada(w 3 sezonie wymiatają łapka i Barszczyk :lol: ),dobrze pokazana polska rzeczywistość,trzymająca w napięciu akcja i genialna moim zdaniem ścieżka dźwiękowa autorstwa Luki.I co najważniejsze każdy sezon trzyma wysoki poziom wręcz chce się powiedzieć że z sezonu na sezon ten poziom serialu rośnie.I to tyle.pozdrawiam wszystkich fanów Pitbulla!!
  • 0

#3 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 07.05.2008 - |09:15|

Co tu dużo pisać. Jak dla mnie najlepszy polski serial (nie tylko kryminalny). Chociaż muszę przyznać że w obecnym trzecim sezonie jednak nie wszystkie sprawy są tak ciekawe jak w poprzednich. Być może brakuje jakiegoś większego wątku przewodniego (tak jak to było w sezonie 1), a może swoje robi też brak Metyla i Nielata.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#4 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.05.2008 - |10:28|

Niby glownym watkiem w 3 to ten gansta rosjanin, sprawa rozwodu i bartek. A jak widac w zapowiedzi do 3x10
Spoiler
. No i Barszczyk to jest patałach niezly :)
  • 0

#5 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.05.2008 - |17:48|

Barszczyk to faktycznie patałach ale nie ma co ukrywać że jego postać wniosła sporo humoru do serialu.Moment w którym zatrzymał samochód strzelając do niego z flary utkwi mi w pamięci na dobre :lol:
  • 0

#6 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 07.05.2008 - |18:12|

Świetny serial głównie poprzez swój realizm.

I to właśnie cienię, bo życie jest proste a karkołomnie skomplikowane intrygi nadają się do Bonda a nie serialu o życiu.

Dlatego też tak rewelacyjny jest Shield itd

Co do Barszczyka to jest to jak najbardziej postać ok. Ja też mam w firmie taką larwę, totalnego buraka po parasolem ochronnym kierowniczki.

Bardzo dobrze że pokazany jest prawdziwy świat a nie wersja ugrzeczniona a bo coś nie wypada.

Najlepszy serial polski tuż za nim jest Ekipa Agnieszki Holland, niestety chyba zbyt ambitna dla polskiego widza, przynajmniej tego mniej wykształconego.

Glina dobry ale o klasę gorszy.

Za to Twarzą w twarz, koszmarny lukrowany potworek dla kobiet. Ckliwy, naiwny, bezdennie głupi ale z piękna obsadą.
Coś na poziomie srania z gwiazdami co tak bardzo lubią kobiety.

Użytkownik Quendi edytował ten post 07.05.2008 - |18:12|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#7 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 08.05.2008 - |00:52|

Barszczyk to faktycznie patałach ale nie ma co ukrywać że jego postać wniosła sporo humoru do serialu.Moment w którym zatrzymał samochód strzelając do niego z flary utkwi mi w pamięci na dobre :lol:

Ta scena tez mnie powalila, az sobie pare razy ja obejrzalem. Ciekawe czy czyms Barszczyk to jeszcze przebije. Dobre tez bylo jak poszedl aresztowac jakas babke, a ona mowi ze siostry nie ma w domu. Poczestowala go cherbatka i usnal :)
  • 0

#8 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.05.2008 - |07:28|

Patrząc co robi Barszczyk to dla niego nie ma rzeczy niemożliwych :lol: i jak łatwo nim manipulować (biedaczek jak dziecko dał się namówić na siedzenie na poddaszu gdy Gebels i Despero w lasku robili sobie grilla)No i z umywalki zrobić WC to tylko on mógł na to wpaść :P Stwierdzam że jak w odcinku nie pojawia się Barszczyk to ten odcinek zdecydowanie traci na wartości!!
  • 0

#9 makor

makor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 08.05.2008 - |22:50|

[...]

W więkoszośći się zgadzam. Pitbull czyli taki polski SHield najlepsza produkcją polską jest. Niesttey 3 sezon to już nie to samo co 2 pierwsze. Zwłaszcza Renia i Łapka odstają poziomem od reszty. Widać też że ekipa się "gubi". Jakby im brakowało pomysłu na ukazanie. Język też jakiś taki bardziej ugrzeczniony i sztuczniejszy. Statyści o wiele słabsi niż wcześniej.

btw. Nie zgadzam się z tylko Twoją opinię że Ekipa to wspaniały, ambitny serial dla wykształconego widza.
Wg mnie jest odwotnie. To infantylny serial dla niewykształconego widza. Wizja twórców jest bardzo odległa od rzeczywistości. Ba! Nie zdziwiłbym się gdyby to była "ukryta" promocja Tuska. Nie ma sensu tutaj tego pogłębiać bo to temat (polityka, służby, 3rp itp) bez dna i nie na to forum. Podobnie z Gliną. Wszystko bardzo dobre z wyjątkiem scenariusza :)
  • 0

#10 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 09.05.2008 - |09:16|

Ja niedawno "odkryłem" Pitbulla, serial jest świetny, nawet bym powiedział genialny 1 i 2 sezon (do odcinka gdzie zginęła Monika), bo potem niestety poszli bardziej w kierunku akcji (strzelanki, pościgi). Super dialogi, aktorzy bardzo dobrzy i dobrzy (słabych raczej nie ma), super muzyka, jedyne co trochę odstaje to udźwiękowienie dialogów (czasami nie słychać co dokładnie mówią).
No i Pitbulla nie ma co porównywać do Shield, bo poza promocją amerykanckiego serialu jako "100% realnego" i "takiego jak jest naprawdę" to niestety od 3-4 sezonu stacza się równią pochyłą, postawili na kretyńskią akcję (tzn. zgodnie ze schematem kolejnych części - więcej trupów, przekleństw, nieuzasadnionej przemocy, wyważania drzwi) kosztem jakości scenariusza, wiarygodności bohaterów i ogólnie "przekozaczeniem" postaci, no i zapomnieli o ważnym wątku pewnego trupa z odcinka 1 sezonu 1.
I mam taką cichą nadzieję, że nasz Pitbull zejdzie z tej drogi, co wytyczył Shield, niech akcję popychają dobrze zagrane i inteligentne dialogi, a nie grad kul i obowiązkowy pościgo co 3 min, żeby widz czasem nie zasnał (bo wiary scenarzystów w inteligencję widzów jest niestety coraz mniej i idą na łatwiznę).
  • 0

#11 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 09.05.2008 - |17:50|

Ja niedawno "odkryłem" Pitbulla, serial jest świetny, nawet bym powiedział genialny 1 i 2 sezon (do odcinka gdzie zginęła Monika), bo potem niestety poszli bardziej w kierunku akcji (strzelanki, pościgi). Super dialogi, aktorzy bardzo dobrzy i dobrzy (słabych raczej nie ma), super muzyka, jedyne co trochę odstaje to udźwiękowienie dialogów (czasami nie słychać co dokładnie mówią).
No i Pitbulla nie ma co porównywać do Shield, bo poza promocją amerykanckiego serialu jako "100% realnego" i "takiego jak jest naprawdę" to niestety od 3-4 sezonu stacza się równią pochyłą, postawili na kretyńskią akcję (tzn. zgodnie ze schematem kolejnych części - więcej trupów, przekleństw, nieuzasadnionej przemocy, wyważania drzwi) kosztem jakości scenariusza, wiarygodności bohaterów i ogólnie "przekozaczeniem" postaci, no i zapomnieli o ważnym wątku pewnego trupa z odcinka 1 sezonu 1.
I mam taką cichą nadzieję, że nasz Pitbull zejdzie z tej drogi, co wytyczył Shield, niech akcję popychają dobrze zagrane i inteligentne dialogi, a nie grad kul i obowiązkowy pościgo co 3 min, żeby widz czasem nie zasnał (bo wiary scenarzystów w inteligencję widzów jest niestety coraz mniej i idą na łatwiznę).

Nie obraź się, ale gdzie ty masz w pitbullu, nadmiar strzelanin i pościgów. Chyba pomyliłeś ten serial z amerykańskimi, albo z kobrą, gdzie akcja filmu opiera się o efektowne pościgi i strzelaniny.
W pitbullu akurat te dwie rzeczy to jest mniejszość.
Ale to wszystko nie ważne bo pitbull, na dzień dzisiejszy to najlepszy serial o psach jak wyprodukowano.

A co do Barszczyka to uważam że najlepsza z nim scena to była ta jak przyszedł do terrroru jako zwykły kundel po dymisji i chłopaki zrobili sobie z niego jaja, jak przesłuchiwał tego typka i bawił się tą bronią bez kondonów na rękach i potem nastraszyli go że zwalił całą sprawę że zatarł ślady, że zostawił swoje. Barszczyk wtedy spanikował, na siłę wciskał przesłuchianemu broń że zostawić jego odciski. :lol:.
To była najlepsza akcja z Barszykiem moim skromnym zdaniem. A tak ogólnie to Barszczyk to jest niezły matoł, co dotkinie to zepsuje :P :P .
  • 0

#12 Remoo

Remoo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoUSA

Napisano 10.05.2008 - |02:34|

Zdecydowanie najlepszy polski serial "policyjny". Pierwszy sezon niezbyt przypadl mi do gustu, natomiast drugi to mistrzostwo. Trzeci nie tak dobry, aczkolwiek oglada sie z zapartym tchem (polecam ostatni odcinek - 9 w 3 sezonie - genialny). Aktorzy swietnie dobrani, na poczatku nie pasowal mi Igor, teraz to jedna z lepszych postaci. Must see !!
  • 0

#13 sibum

sibum

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 261 postów

Napisano 10.05.2008 - |08:23|

Nie obraź się, ale gdzie ty masz w pitbullu, nadmiar strzelanin i pościgów. Chyba pomyliłeś ten serial z amerykańskimi, albo z kobrą, gdzie akcja filmu opiera się o efektowne pościgi i strzelaniny.
W pitbullu akurat te dwie rzeczy to jest mniejszość.
Ale to wszystko nie ważne bo pitbull, na dzień dzisiejszy to najlepszy serial o psach jak wyprodukowano.

No ja to napisałem, tylko może mało czytelnie, chodziło mi właśnie o odcinki ze strzelaniną pod Parolami (ten tir który rozładowywali) i magdalenka (też ta strzelanina i szturm na dom) - te odcinki mi się mniej podobały i mam nadzieję że te odcinki będą wyjątkami. Obecnie jestem na 4 odcinku 3 serii i juz nie ma takich efektownych akcji, pościgów i oby tak pozostało.
  • 0

#14 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.05.2008 - |09:35|

Jestem właśnie po 27 odcinku i cóż mogę powiedzieć,kolejny bardzo dobry odcinek i kolejny raz Barszczyk dał ciała :P A odcinek 28 zapowiada się jeszcze ciekawiej :rolleyes:
  • 0

#15 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 13.05.2008 - |22:07|

Barszczyk, beztroskie życie imbecyla

Jak zawsze świetny realizm.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#16 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.05.2008 - |00:15|

Ta Barszczyk wznosi sie na szczyty debilizmu powoli. Ale takie osoby sa w psiarni. Moja dziewczyna miala podobny przypadek zeznajac .... a potem posadzili typa w korytarzu obok niej .... A wracajac do niego to dobra akcja byla tez jak mu menele portfel zabraly :)

Ps. Co do Shielda dla mnie wszystkie sezony sa genialne :P

Użytkownik matlas edytował ten post 14.05.2008 - |00:16|

• 0

#17 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.05.2008 - |18:29|

Fakt akcja z menelami też była konkretna.Ale strach pomyśleć że tacy ludzie faktycznie pracują w policji.Gdyby każdy funkcjonariusz w policji był takim Barszykiem to wykrywalność przestępczości wynosiła by 0% i mogli by zmienić swoje hasło:"By chronić i służyć" na np. to co miał jeden z transformersów napisane gdy był pod postacią radiowozu czyli "By niewolić i karać" lub coś w tym stylu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych