Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate w Second Life

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lucas_Alfa

Lucas_Alfa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 027 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.05.2008 - |21:24|

Czy ktoś z Was żyje drugim życiem w świecie Second Life? Niekoniecznie prowadzi tam biznes, zarabia kasę, a jedynie chodzi i zwiedza dla samego zwiedzania?
Dla osób, które mają w drugim życiu dość czasu aby pozwiedzać proponuję pobawić się w poszukiwanie sieci Gwiezdnych Wrót w tamtym świecie. Bez trudu znaleźć można "zrekonstruowany" kompleks Stargate Command czy główną wieżę Atlantis. Można je zwiedzać a także używać wrót do podróży pomiędzy różnymi obszarami tamtego świata. Znaleźć można wrota typu Drogi Mlecznej jak i typu pegazowego, pierścienie transportujące. Osobiście byłem wczoraj świadkiem jak jeden z ludzi budował X-303 (przynajmniej jego przednią część) a w całym świecie można znaleźć także X-302 (jeśli masz kasę możesz kupić i polatać) czy Glidery. Dla rozrywki (jeśli masz kasę) można kupić strój Jaffa i wyposażenie lub biegać z ekwipunkiem oddziału SG. Oczywiście Second Life to nie gra, w której realizuje się jakieś zadania, tam się po prostu jest. Z tego powodu nie ma mowy o jakichś zadaniach do wykonania dla swojej postaci. Mimo tego jest to ciekawa rzecz i przykład tego, jak ludzie sami potrafią kreować swoją rzeczywistość. Z braku środków trudno zbudować X-302 w domu, ale z powodzeniem można go stworzyć w Second Life, wszystko to kwestia umiejętności.

Nie zagłębiłem się zbyt daleko w pokłady stargejtowe w Second Life, ale gołym okiem można zauważyć, że ludzie się organizują i razem tworzą świat Stargate w wirtualnym świecie. Dla wielu osób Second Life to na prawdę drugie życie i druga rzeczywistość i jeśli powtórzyć pytanie z innego tematu "Czy Gwiezdne Wrota naprawdę istnieją?", w tym kontekście można odpowiedzieć: TAK.

Poniżej kilka zrzutów z SGC i Atlantydy. Projekty są jeszcze chyba w trakcie tworzenia. Mam nadzieję, że będą się rozwijać.

Dołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafika
  • 2
Dołączona grafika

- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.
*

* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"

#2 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 05.05.2008 - |06:48|

Kyrie elejson.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#3 piter555

piter555

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 06.05.2008 - |18:00|

no no chyba se zobaczę :rolleyes:
  • 0

#4 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 07.05.2008 - |06:25|

W oczekiwaniu na Stargate:Worlds jak znalazł :P
  • 0

#5 minikopter

minikopter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 25.08.2009 - |12:32|

Aktualnie Second Life ma o wiele lepszy silnik graficzny wiec wszystkie bazy stargate maja o wiele lepszy klimat. Planuje uruchomic w Second Life Polskie Centrum Stargate, narazie zbieram fundusze potrzebne na start.
  • 0

#6 arturek1121

arturek1121

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 20.06.2010 - |09:37|

ale czy second life ejst darmowa gra??^^
  • 0

#7 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 20.06.2010 - |09:52|

1. darmowa ale są bonusy za kasę ...
2. Ogólnie to na słabych kompach się tnie, trzeba mieć dość dobrego żeby móc chociaż wszystkie txt widzieć heh ;]
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

#8 arturek1121

arturek1121

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 20.06.2010 - |09:54|

no tak a le czytalem gdzies ze na poczatku zamaist miec postac czlowieka to sie lata jakas chmura jak bys byl oswieconym ^^

Użytkownik arturek1121 edytował ten post 20.06.2010 - |09:55|

• 0

#9 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 20.06.2010 - |11:13|

Fajna sprawa dzięki za cynk na pewno skorzystam :)
  • 0

#10 Ti17

Ti17

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 24.06.2010 - |15:23|

Dzisiaj grę ściągnąłem jednak nie mam dostępu do kilku pokojów w SGC oraz nie moge otworzyć tunelu do Atlantisa. Co muszę zrobić aby dostać dostęp do tych miejsc?
  • 0

#11 Mr()()z

Mr()()z

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów
  • MiastoRawicz

Napisano 01.07.2010 - |22:44|

wykupić go ;]
ps. nie lata się chmurą ..
W tej grze wbudowana jest możliwość " latania "
ps. jak by była lepsza grafika to bym se pograł xd
  • 0
Niema to jak zainteresować się astrofizyką, fizyką teoretyczną, programowaniem i mechaniką kwantową ... przez McKaya
Chyba za dużo czasu spędziłem przy SG:A ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych