Dla osób, które mają w drugim życiu dość czasu aby pozwiedzać proponuję pobawić się w poszukiwanie sieci Gwiezdnych Wrót w tamtym świecie. Bez trudu znaleźć można "zrekonstruowany" kompleks Stargate Command czy główną wieżę Atlantis. Można je zwiedzać a także używać wrót do podróży pomiędzy różnymi obszarami tamtego świata. Znaleźć można wrota typu Drogi Mlecznej jak i typu pegazowego, pierścienie transportujące. Osobiście byłem wczoraj świadkiem jak jeden z ludzi budował X-303 (przynajmniej jego przednią część) a w całym świecie można znaleźć także X-302 (jeśli masz kasę możesz kupić i polatać) czy Glidery. Dla rozrywki (jeśli masz kasę) można kupić strój Jaffa i wyposażenie lub biegać z ekwipunkiem oddziału SG. Oczywiście Second Life to nie gra, w której realizuje się jakieś zadania, tam się po prostu jest. Z tego powodu nie ma mowy o jakichś zadaniach do wykonania dla swojej postaci. Mimo tego jest to ciekawa rzecz i przykład tego, jak ludzie sami potrafią kreować swoją rzeczywistość. Z braku środków trudno zbudować X-302 w domu, ale z powodzeniem można go stworzyć w Second Life, wszystko to kwestia umiejętności.
Nie zagłębiłem się zbyt daleko w pokłady stargejtowe w Second Life, ale gołym okiem można zauważyć, że ludzie się organizują i razem tworzą świat Stargate w wirtualnym świecie. Dla wielu osób Second Life to na prawdę drugie życie i druga rzeczywistość i jeśli powtórzyć pytanie z innego tematu "Czy Gwiezdne Wrota naprawdę istnieją?", w tym kontekście można odpowiedzieć: TAK.
Poniżej kilka zrzutów z SGC i Atlantydy. Projekty są jeszcze chyba w trakcie tworzenia. Mam nadzieję, że będą się rozwijać.

Logowanie »