Odcinek 111 - S06E01 - Redemption
Napisano 20.07.2004 - |13:09|
Napisano 01.10.2005 - |21:41|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 21.03.2006 - |08:28|
Ogólnie odcinek dość ciekawy, ale nie powiedziałabym, że ma wartką akcję. Choć nowy samolot rzeczywiście jest niełzy - szkoda tylko, ze jeszcze ma pewne "niedoróbki". Dla mnie 7/10.
Napisano 06.05.2006 - |17:53|
duzo sie dzialo
najpierw scena komiczna gdy sg1 wraca z misji extra
za Jonasa duzy plus
watek Tealca bardzo ciekawy
ladnie przedstawiony pogrzeb Dreyac
wsciekly synalek
z drugiej strony nowy problem na Ziemi - szybko sie dowiadujemy ze grozi jej po raz kolejny zaglada
wedlug mnie oryginalny i interesujacy sposob ataku na Ziemie (musze pochwalic za pomyslowosc Anubisa - zreszta juz pomysl z asteroida byl swietny - trzeba przyznac ze Anubis oprocz wygaldu i wiedzy rozni sie takze od innych Goauldow prebiegloscia i inteligencja)
udalo mu sie takze wydobyc z Thora troche wiedzy i mielismy piekny hologram w sgc i super zakonczenie odcinka
jest kontynuacja motywu naquadrii i jak widac latwo opanowac jej nie bedzie
aha bym zapomnial o duzej zalecie odcinka mianowicie - Mckay powraca heheh komentowac tego chyba nie musze - swietny Rodney w polaczeniu z dow[beeep]ami Jacka dawaly nie mala dawke humoru temu odcinkowi
jesli chodzi o bledy to zadnych razacych nie zauwazylem wiec jesli sa to nie przeszkadzaja w delektowaniu sie tym odcinkiem
tak wiec ocena 10! (moze troszke przesadzilem ale nie zaszkodzi na zachete dac w koncu pierwszy odcinek 6 serii)
Napisano 04.09.2006 - |10:36|
Napisano 09.11.2006 - |20:22|
smierc zony Teal'ca - ciekawy watek, pokazuje tez jego relacje rodzinne no i pozwala mu w odpowiednim czasie pomoc Tauri z innego miejsca
Anubis sie pokazuje to plus odcinka.
ode mnie 8/10
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 22.01.2007 - |12:04|
Kolejny plus za pokazanie emocji Teal'ca. Inaczej jest zobaczyc na tej kamiennej normalnie twarzy w koncu jakis wyraz.
Nie podobalo mi sie natomiast jego pogodzenie z synem :buu: zbytnio to uproscili... ja wiem, ze Bra'tac jest starym i madrym Jaffa, ale udzielenie tak konkretnej rady odnosnie wychodzwania dzieci, ktora zastosowana od radu przyniosla rezultat mi sie nie podoba. Gdyby naprawde w zyciu bylo tak prosto
No i Jonas... wiadomo, ze musi wzbudzac sympatie, w koncu zastapil Daniela - widzowie musza go polubic... Ja mam mieszne uczucia, bo wlasnie nie ma w nim nic czego moznaby nie lubic; jest uroczy, inteligenty, troszke dziwny, ale ujmujacy.... ale jednak ciezko mi zaakceptowac kogos na miejscu Daniela.
You know, you come from nothing
- you're going back to nothing
What have you lost? Nothing!"
MONTY PYTHON - Brian Song
Napisano 07.03.2007 - |19:25|
Jedyny plus odcinka to Jonas, którego naprawdę polubiłem (rozumiem, że trafi do SG1), choć drugim Danielem to on na pewno nie będzie. No dobra, niech będzie jeszcze jeden plus - tekst McKaya - "Nie ma po co budować reaktora dla Rosji, jeśli niedługo nie będzie samej Rosji." Rozśmieszył mnie niesamowicie.
Więcej o odcinku chyba powiedzieć nie mogę, no może tylko to, że prawię usnąłem.
3,5.
A Anubis wygląda prześmiesznie. Ech, pajac z jakąś czarną flegmą zamiast głowy...
Napisano 11.04.2007 - |16:20|
Mam dokładnie takie samo odczucie .Czy ja mam jakieś złudzenia, czy też Anubis naprawdę bardzo przypomina pewną postać z Gwiezdnych Wojen? Brakuje mi tylko syczenia wydobywającego się spod maski.
Co do odcinka to dosyć przeciętnie jak na początek nowego sezonu. Owszem coś tam się działo ale bez fajerwerków. No i jakoś tak dziwnie bez Daniela.
Ocena: 7/10.
Napisano 09.05.2007 - |11:28|
Jezu, co za nuda...
[...]
Więcej o odcinku chyba powiedzieć nie mogę, no może tylko to, że prawię usnąłem.
3,5.
No popatrz, a mi się podobał i to nawet do tego stopnia, że obejrzałem od razu 6x02. Poza tym ktoś wreszcie zaczął atakować w sensowny sposób Pisałem o pomyśle z atakiem i odwetem na poziomie "faowym" przy okazji ataku Sokara na Ziemię, jak widać twórcy SG też doszli do takiego wniosku.
Dałem 8/10, choć tak naprawdę oceniam od razu 2 odcinki. Dwa równoległe wątki to duży plus i zabieg nie po raz pierwszy stosowany w SG, tym razem może nie mistrzowsko, ale dosyć ciekawie. Jedyne co mi przeszkadzało to wyczyny trzech muszkieterów, co tam kilka hataków - przylecieli, zobaczyli, rozwalili. Wątek na Ziemi dużo lepszy, choć trochę nie widać napięcia, no i trochę późno wpadają na pomysł..., ach byłby spoiler, to w 2. odcinku
Napisano 15.07.2008 - |22:38|
Czy ja mam jakieś złudzenia, czy też Anubis naprawdę bardzo przypomina pewną postać z Gwiezdnych Wojen? Brakuje mi tylko syczenia wydobywającego się spod maski.
Anubis wydaje mi się połączeniem dwóch postaci ze Star Wars - jego sposób mówienia jest bardzo zbliżony do sposobu mówienia Dartha Vadera, a wygląd to typowo Darth Sidious
Użytkownik Endrju87 edytował ten post 17.07.2008 - |14:19|
Napisano 24.02.2009 - |19:54|
10/10
+Anubis
+McKay xD
+ Jonas - zaczynam go lubic
+nowy pojazd kosmiczny
+wątek Teal'ca
+dialogi między Jack'iem a Sam Szczególnie te pod koniec xD "Ty to zawsze wyciągniesz jakieś pomysły z tyłka....yyy....to zanczy z kapelusza" xD
+to be continued....
Napisano 26.02.2009 - |23:26|
Anubis
X-302
walka Teal'ca i Jonasa, co cios to Jonas leży
Sam nie zna rozwiązania problemu
kolejne starcie Sam vs Rodney
Rozpoczęcie szóstego sezonu OK
8/10
Napisano 04.09.2011 - |15:36|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych