Skocz do zawartości

Zdjęcie

ST TNG - 1x03 - The Naked Now

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jak oceniasz ten odcinek?? (6 użytkowników oddało głos)

Jak oceniasz ten odcinek??

1. 10 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

2. 9 (0 głosów [0.00%])

3. 8 (1 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

4. 7 (1 głosów [16.67%])

5. 6 (1 głosów [16.67%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (2 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

9. 2 (1 głosów [16.67%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 ppaatt1

ppaatt1

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 286 postów
  • MiastoŻary

Napisano 19.04.2008 - |12:31|

Dołączona grafika

003. 1x03 - 05.10.1987 - The Naked Now

Krótki opis:
Enterprise leci sprawdzić co się stało ze statkiem U.S.S Tsiolkovsky, który obserowował przekształcanie się czerwonego olbrzyma w białego karła. Okazuje się ,że cała załoga zwariowała i się pozabijała. Na Enterprise ludzie także zaczynają się dziwnie zachowywać....
  • 0

#2 ppaatt1

ppaatt1

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 286 postów
  • MiastoŻary

Napisano 19.04.2008 - |12:40|

Plusy:
- Opanowany Picard,
- wspomnienie o Kapitanie Kirku,
- wschodni akcent w nazwie statku U.S.S Tsiolkovsky,

Minusy:
- to już było!!!,
- łatwa podatność na wirusa Daty i pani psycholog (jak ona się nazywa??),
- znowu młody szczyl opanowuje cały statek,

Ocena: 3/10
Ostro zjechałem ten odcinek, dlaczego?? Ponieważ dokładnie taki sam był w TOSie. Dałbym większą ocene gdyby odcinek był pokazany póżniej, oraz z większą dawką humoru.

Użytkownik ppaatt1 edytował ten post 19.04.2008 - |12:42|

• 0

#3 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 19.04.2008 - |13:31|

Po w sumie niezłym początku , można śmiało powiedzieć że od razu trafił się gorszy odcinek . to chyba jest klątwą treka - za dużo w nim kiepskich odcinków . Za bardzo się ciągną . Myślę nawet , że jakby się okazało że na oryginalnych dvd ktoś by pominął ten odcinek , to poza maniakalnymi trekies nikt by nie żałował .
A tak aż 2 .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 23.04.2008 - |19:05|

Poki co, TNG dla mnie jednak zawód. Spodziewalem sie, ze wraz z bardziej nowoczesnym statkiem i nową załogą wyposazona w lepsze bajery dostaniemy tez nowe historie. Tymczasem poki co ich poziom, infantylnosc i brak jakiejkolwiek wiarygodnosci naukowej niewiele rozni sie od tego, co widzielismy w TOSie.

Mam nadzieje, ze dalej bedzie lepiej - TNG ma u mnie olbrzymi kredyt zaufania, ale oczekuje jednoczesnie, ze z czasem zacznie ewoluowac w kierunku serialu bardziej inteligentnego.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#5 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 23.04.2008 - |22:36|

Mam nadzieje, ze dalej bedzie lepiej - TNG ma u mnie olbrzymi kredyt zaufania, ale oczekuje jednoczesnie, ze z czasem zacznie ewoluowac w kierunku serialu bardziej inteligentnego.

Haes - ty oglądasz TNG dopiero teraz ? Jeżeli nie jesteś maniakalnym trekowcem , to moją radą jest ,żebyś jednak oglądanie sobię odpuścił. TNG posiadało magię przyciągania i zauroczenia , ale to było z 15 lat temu - jak serial leciał na bieżąco w TV . Teraz 95% odcinków może sie okazać dla ciebie strasznie proste i naiwne .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#6 Klima

Klima

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 24.04.2008 - |18:19|

Początek odcinka świetny niestety im dalej w las tym gorzej .Fabuła ciekawa ,miłe nawiązanie do TOS-a lecz postać Wesa zburzyła mi iedalny obraz tego odcinka.Smarkacz przejął kontrolę nad Enterpreisem??!!Z lekka dla mnie to naciągane.Gdyby nie on ocena była by 9/10 a tak jest tylko 6/10.
  • 0

#7 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 18.05.2008 - |16:57|

Tak jak koledzy wyżej uważam, że ten odcinek to raczej pomyłka. Ok, fajne nawiązanie do TOS gdyby odcinek nie byłby wręcz kopią tego, który znamy z pierwszego serialu.
  • 0

#8 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 15.06.2012 - |19:12|

Ale jednak ten odcinek trzeba znać - dla jednego ważnego zdarzenia.
Data stał się w nim mężczyzną!!!
I bardzo sobie cenił to pierwsze doświadczenie, tym bardziej, że wykazał się świetnym gustem i wyczuciem wartości dostępnego kobiecego asortymentu postaci ...
Pierwszy raz i to z Tashą ;)
No i Data zaliczył też pierwszy stan wskazujący ... wprawdzie nie był to alkohol (ten na niego nie działa) - ale przynajmniej chłopak dowiedział się czym może go sobie zastąpić.
  • 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych