Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 110 - S05E22 - Revelations

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (54 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (13 głosów [27.08%])

Procent z głosów: 27.08%

2. 9.5 (7 głosów [14.58%])

Procent z głosów: 14.58%

3. 9 (11 głosów [22.92%])

Procent z głosów: 22.92%

4. 8.5 (3 głosów [6.25%])

Procent z głosów: 6.25%

5. 8 (6 głosów [12.50%])

Procent z głosów: 12.50%

6. 7.5 (2 głosów [4.17%])

Procent z głosów: 4.17%

7. 7 (3 głosów [6.25%])

Procent z głosów: 6.25%

8. 6.5 (1 głosów [2.08%])

Procent z głosów: 2.08%

9. 6 (1 głosów [2.08%])

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [2.08%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 19.07.2004 - |13:58|

STRESZCZENIE WKRÓTCE
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 lord pinek

lord pinek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 28.02.2005 - |15:09|

No na końcu to ASGARD ratuje wszystkich <LOL> Naprawde dobry odcinek !!!
  • 0

#3 zyrekt

zyrekt

Szeregowy

• Email
  • 42 postów

Napisano 16.01.2006 - |07:57|

jak moze już zauważono, nie przepadam za opowieściami gdzie akcja dzieje sie baaaaaaardzo szybko, ale rozumiem potrzeby życia że sie tak wyrażę - pozwolić by odcinek Revelations rozwijał sie tak jak fil SG, to mielibyśmy z niego z 4odcinki.
Samo Revelations podobało mi sie - nowe wiadomosci na temat Asgardczyków, nowe szczegóły o nowym potężnym Goauldzie, szkoda że bez DJ. Nie wiem czy zamiorzony był efekt ostatniej sceny, czy nie - ale ja zacząłem sie bać. Oto Asgard do tej pory po prostu ropbiący swoje, występujący z pozycji siły, zrównał sie z Tauri i Goauldami. Oto Frey nie mówi "Wycofajcie sie albo Was zniszczymy", tylko "te trzy statki są silniejsze niż poprzedni". Mozna to co prawda odczytać tak samo, ale nie trzeba... Sam odwrót Anubisu, tak powolny, z pewną taką wątpliwością, ociąganiem, wygląda jakby robił łaskę.....

Odcinek na 8,5
  • 0

#4 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 31.03.2006 - |18:58|

A mi ten odcinek nie przypadł do gustu.. poprostu jest lekko nudnawy.. jak pierwszy raz go oglądałem to zasnąłem przed komputerem na krześle :] Teraz nie zasnąłem.. ale odczucia podobne. Mimo wszystko jest wiele ciekawych informacji... min pierwszy raz widzimy anubisa... nowe technologie.. troche o Asgardzie.. Świadomość Thora w Hataku... Ocena 7/10
  • 0

#5 Sancho

Sancho

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 22.04.2006 - |22:24|

Ciekawy odcinek, ale coraz bardziej rozczarowują mnie Asgardczycy. Takie plebsy jak goauldowie rozwaliły statek Thora. Ale przypadł mi do gustu ten Asgardczyk, który strasznie sie podniecił faktem zobaczenia człowieka:)
  • 0

#6 Ronni

Ronni

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.05.2006 - |14:02|

Plusy:
*sprawa Daniela - bardzo dobrze ze jest on rozpamietywany...w koncu byli wszyscy przyjaciolmi przez 5 lat i logiczne ze nie latwo jest przyjac do wiadomosci jego "smierc". Dziwne by to bylo gdyby w tym odcinku akcja by sie dziala jak by nigdy nic. tak wiec plus za to ze scenarzysci nie zapomnieli wstawic watku z poprzedniego odcinka!
*Asgard - w koncu cos sie dowiadujemy o nich i o ich przeszlosci
*Anubis - watek z wielu wzgledow ciekawy... tutaj po raz pierszy widzimy Anubisa we wlasnej osobie
* duzo akcji troche napiecia czyli to z czego stargate slynie! :)
Minusy:
*ten gaz co Ozyrys kazala wpuscic by zlapac intruzow...troche dziwie sie ze Jaffa gineli po tym( sadzac przynajmniej po minie tego chlopa co wykonywal jej rozkazy) a Jack i Teal`c tylko starcili przytomnosc!
*Asgard z kazdym odcinkiem dostaja bardziej po [beeep]e raz od replikatorow raz od goauldow a niby taka potezna rasa

Ocena:
9 - choc gdyby patrzec na to pod katem ze to ostatni odcinek sezonu to gora 8
  • 0

#7 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 18.06.2006 - |23:56|

Jako odcinek bardzo dobry, jako finał trochę rozczarowuje.

Na plus historia Asgardu i to, że kiedyś chyba byli ludzmi, tylko ewolucja ich tak ukształtowała, oraz postać Anubisa budząca grozę - wreszcie jakiś Goa'uld którego można się bać.

Na wielki minus według mnie zasgługuje cała ta akcja na statku. Nie rozumiem... skoro mogli tam przetransportować pierścieniami O'Neilla i Teal'ca, to dlaczego nie mogli tego zrobić w drugą stronę, tylko trzeba było wyłączyć osłony? :blink: Może coś przegapiłem?

Odcinek na 8, bo jednak po finale spodziewałem się czegoś więcej.
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#8 Ronni

Ronni

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów
  • MiastoKraków

Napisano 19.06.2006 - |06:51|

Na wielki minus według mnie zasgługuje cała ta akcja na statku. Nie rozumiem... skoro mogli tam przetransportować pierścieniami O'Neilla i Teal'ca, to dlaczego nie mogli tego zrobić w drugą stronę, tylko trzeba było wyłączyć osłony? :blink: Może coś przegapiłem?

Z tego co pamietam to chyba ich przeslali "dzieki uprzejmosci Anubisa" ktory w tym momencie tez sie transportowal i dlatego na statku na chwile wylaczyli oslony i dzieki temu mogli sie przeslac w jedna strone w druga juz jednak trzeba bylo wylaczyc owe oslony :)
  • 0

#9 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 19.06.2006 - |10:55|

To nie mogli w tym momencie przetransportować Thora na swój statek? :P

Z resztą wydawało mi się, że pierścienie mogą transportować tylko w wybrane miejsce, a Jack z Teal'ciem zostali wysłani, cytuję: "Znalazłam jakiś pusty pokój" ;]

No ale to szczegóły ;)

Użytkownik Dooku edytował ten post 19.06.2006 - |10:58|

• 0
Don't tell me, what I can't do!

#10 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 29.08.2006 - |21:07|

Na Ha'taku jest kilka pomieszczen z pierscieniami. Sam znalzla puste, niepilnowane, do ktorego sie przeniesli z transportowca. Nie mogli przesłać Thora, bo oslony cały czas były, tylko, ze na moment wykalibrowano je tak, aby przepuścić tylko i wyłąćznie promień transportujacy z pierścieni. Troche tak dziwnie.. Nie ma odcinka, który kończy się "to be continued" i czekać na serie szósta;) heh Inaczej ;)
  • 0

#11 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 08.11.2006 - |23:48|

na plus:
-Thor contra Ozyrys w pierwszej minucie odcinka;
-twarz Anubisa
-historia rasy asgardu
-Daniel (w tym ostatnia minuta...)

minusow niestety wiecej.
odcinek taki sobie, to transportowanie rowniez moim zdaniem jest naciagane, wiec dam 6.5.

jak na zakonczenie sezonu slabo.
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#12 Lulu

Lulu

Szeregowy

• Email
  • 38 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 09.01.2007 - |18:37|

Odcinek nie najgorszy ;)

Smutnawy z powodu braku Daniela, wiec duzym plusem dla mnie bylo to, ze nie tylko ja cierpialam po jego stracie, ale SG1 rowniez. No i najwiekszy plus oczywiscie koniec :D
Pierwszy odcinek jak i pierwsza misja bez Daniela nie byl latwy...

Nie wiem czy jest sens powtarzac po poprzednikach, ale oczywiscie z pozytywow jeszcze Asgard i Anubis.
  • 0
"I mean - what have you got to lose?
You know, you come from nothing
- you're going back to nothing
What have you lost? Nothing!"
MONTY PYTHON - Brian Song

#13 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 05.03.2007 - |23:35|

Na początek mała uwaga - tłumaczenie tytułu odcinka wydaje mi się złe. "Rewelacje" - ok, ale brzmi to niejednoznacznie, a wręcz jednoznacznie - nie tak jak powinno (ale bredzę, nie?). Lepszym tytułem byłyby "Nowości", "Nowinki", czy coś w tym guście.

Teraz do odcinka. 8. Brak Daniela niesamowicie odczuwalny :( Mam nadzieję, że mi to przejdzie... Poza tym, ep zaczął się bardzo ciekawie, ale skończył... dość dziwnie. Wszystko poszło łatwiutko, aż ZA łatwiutko. Ogólnie, jak na finał to cienizna. Co do braku "to be concluded", to w końcu to już 5-ty sezon, więc serial ma tylu fanów, że obejrzą następną serię, nawet gdyby ten odcinek opowiadał o Teal'cu drapiącym się po jajkach ^^

A co do Anubisa, to... ROTFL! Jak zobaczyłem zbliżenie na jego kapturek doprawione pompatyczną muzyką, byłem rozśmieszony bardziej niż po większości tekstów O'Neilla ^^
  • 0

#14 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 02.04.2007 - |17:35|

Jak już ktoś wspomniał. Odcinek całkiem dobry ale jak na finał sezonu (i chyba ostatni odcinek w stacji Showtime, potem SG-1 przeniosło się do Sci Fi Channel) to raczej przeciętnie.

Ale przynajmniej coś ciekawego o Asgardczykach się dowiedzieliśmy :).

Moja ocena: 8/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#15 salem70

salem70

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 19.07.2007 - |18:24|

Chyba drugi co do jakosci final sezonu, narescie cos wiemy wiecej o Asgardzie i mocna 9 z mojej strony.
  • 0

#16 Endrju87

Endrju87

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 15.07.2008 - |21:15|

Nie wiem czemu tak narzekacie, mi się odcinek bardzo podobał :P Dlatego ode mnie zasłużone 10.

Zdziwiła mnie tylko trochę końcówka, moment gdy przyleciały statki Asgardu. Skoro były dużo lepsze od statku Thora to czemu Freyr nie zaatakował tego jednego Ha'Taka z Anubisem na pokładzie tylko ostrzegł ich, że atakują na własne ryzyko? Aż tak się zaczęli bać Goa'uldów?
  • 0

#17 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 15.07.2008 - |21:46|

Skoro były dużo lepsze od statku Thora to czemu Freyr nie zaatakował tego jednego Ha'Taka z Anubisem na pokładzie tylko ostrzegł ich, że atakują na własne ryzyko? Aż tak się zaczęli bać Goa'uldów?

No nie wiem, może dlatego że pełnoskalowa wojna z goa'uld się Asgardowi nie opłaca i mimo swoich technologicznych super duperelków mogliby przegrać, zwłaszcza gdy goa'uld dostali w swoje ręce osłony mogące zatrzymać ich broń?
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#18 Endrju87

Endrju87

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 16.07.2008 - |19:40|

Z tego co wiem to tylko Anubis ma takie osłony zdolne powstrzymać ostrzał ze statku Thora. I wcale nie jest chętny do dzielenia się tą wiedzą z innymi Władcami Galaktyki. A co za tym idzie po jego wyeliminowaniu było wysoce prawdopodobne że nikt inny nie odważy się brać udziału w wojnie przeciw Asgardowi.
  • 0

#19 Alice17

Alice17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoSzczawno-Zdrój

Napisano 23.02.2009 - |20:04|

9/10
+ Anubis :D
+Daniel w ostatniej minucie... i uśmiech Jack'a jak "go poczuł" xD
+Hologramy
+ ogólnie cała akcja bardzo fajna :)

- Ozyrys xD Jak ja "człowieka" nie cierpie to masakra xD

Uważam, że ten odcinek jest bardzo dobrym zakończeniem sezonu :)
  • 0

#20 redix

redix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów
  • MiastoNiepołomice

Napisano 23.02.2009 - |20:24|

Brak Daniela.
Sam odcinek ciekawy i dużo się działo. Asgard dostają po szarych tyłkach od replikatorów, Anubis.....
ale brak Daniela i jakoś tak nie swojo :mellow:
aha i jeszcze, co nieco dowiadujemy się o przeszłości Asgardczyków
Bez Daniela to nie to samo. :(
Nie ma "to be continued" :o

8/10
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych