Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 100 - S05E12 - Wormhole X-Treme

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (70 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (5 głosów [8.20%])

Procent z głosów: 8.20%

2. 9.5 (6 głosów [9.84%])

Procent z głosów: 9.84%

3. 9 (9 głosów [14.75%])

Procent z głosów: 14.75%

4. 8.5 (6 głosów [9.84%])

Procent z głosów: 9.84%

5. 8 (7 głosów [11.48%])

Procent z głosów: 11.48%

6. 7.5 (3 głosów [4.92%])

Procent z głosów: 4.92%

7. 7 (4 głosów [6.56%])

Procent z głosów: 6.56%

8. 6.5 (1 głosów [1.64%])

Procent z głosów: 1.64%

9. 6 (2 głosów [3.28%])

Procent z głosów: 3.28%

10. 5.5 (1 głosów [1.64%])

11. 5 (4 głosów [6.56%])

12. 4.5 (1 głosów [1.64%])

13. 4 (3 głosów [4.92%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (1 głosów [1.64%])

17. 2 (3 głosów [4.92%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [1.64%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (4 głosów [6.56%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 19.07.2004 - |13:45|

STRESZCZENIE WKRÓTCE
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 VindicatoR

VindicatoR

Szeregowy

• Użytkownik
  • 39 postów
  • MiastoKielce/Wrocław

Napisano 17.11.2005 - |23:16|

5/10

Kicha, kicha, kicha... Ten badziewny Wormhole X-treme popsuł cały klimat serialu :/
  • 0
Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja!... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!
http://chorynawyobraznie.blogspot.com/

#3 zyrekt

zyrekt

Szeregowy

• Email
  • 42 postów

Napisano 11.01.2006 - |22:23|

coś wspaniałego, naprawde. Nie sądziłem ze to kiedyś powiem, ale nawet mi to pasowało ze SG było dodatkiem do czegos innego. Oglądało mi sie bardzo przyjemnie, zwłaszcza o tym jak powstawal Wormhole X-treme. Tak przyjemnie ze w prewnym momencie zacząłem sie zastanawiać czy samo SG nie jest lekkohumorystyczną kopią rzeczywistych wydarzeń.
Dla mnie 9,5
  • 0

#4 Sam

Sam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoRuda Śląska

Napisano 20.01.2006 - |14:42|

właśnie skonczyłam oglądac ten odcinek i ......... żałuje tych 40 minut. Pierwszy odcinek SG, który mnie znudził i jakoś tak.... drażnił. ogólnie jestem na NIE i zgadzam sie z VindicatoR'em, że odcinek psuje klimat serialu.
  • 0

#5 Platon

Platon

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.02.2006 - |22:36|

Odcinek taki sobie, najgorszy nie był ale też nie powalił mnie na kolana. Za to uśmiałem się przy tym jak kręcili ten serial :D Bardzo fajnie to pokazali, troche to przypominało extrasy w stylu "Behind the scene", myśle że ten odcinek wyjątkowo łatwo im się kręciło bo można powiedzieć że grali siebie ;] No i trzeba dodać na plus że reżyser Martin Wood pojawił się na samym końcu jako reżyser Wormhole X-Treme :)

5
  • 0
"Now tell me of home Lenier, I've been away far too long. - Pyromania is back." :D

#6 Ronni

Ronni

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów
  • MiastoKraków

Napisano 29.04.2006 - |12:50|

pierwszy odcinek z Martinem Loydem to juz byla zenada ale ten to juz wszystko przebija
fakt tez mozna jedynie wytlumaczyc ze byl to 100 odcinek i panowie od tworzenia sg1 chcieli zrobic cos nietypowego i zabawnego
Zabawne to moze miejscami bylo ale fabula to jedna wielka papka
jako plus moge tylko zaliczyc postacie wystepujace w wormhole extreme i miny sg1 gdy zobaczyli reklamowke tegoz serialu w tv:)
Moim zdaniem caly watek ML i jego kumpli niepotrzebny i nudny...

Odcinek jeden z najgorszych jesli nie najgorszy w bogatej historii sg1 i mam tylko nadzieje ze 200 odcinek bedzie stal na kilkakrotnie wyzszym poziomie

Ocena 2 :/ i nic wiecej
  • 0

#7 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 06.05.2006 - |21:49|

...Odcinek jeden z najgorszych jesli nie najgorszy w bogatej historii sg1 i mam tylko nadzieje ze 200 odcinek bedzie stal na kilkakrotnie wyzszym poziomie

Tu musze Cie zasmucić. W 200 odc będziemy mieli wątek Martina Loyda. Ale podobno ma RDA występować w nim. Co do najgorszego z histori odcinka sg1 to sie niezgodze. Dla mnie takim odcinkiem jest 4x10 Benadsf.... coś tam coś tam...the sufrace
  • 0

#8 Ronni

Ronni

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów
  • MiastoKraków

Napisano 07.05.2006 - |08:54|

Tu musze Cie zasmucić. W 200 odc będziemy mieli wątek Martina Loyda. Ale podobno ma RDA występować w nim. Co do najgorszego z histori odcinka sg1 to sie niezgodze. Dla mnie takim odcinkiem jest 4x10 Benadsf.... coś tam coś tam...the sufrace

Co do odcinka no to powiem "co kto woli", mi ten odcinek absolutnie nie podeszedl do gustu niestety! Ale kazdy ma swoje zdanie :]

Spoilerow nie czytam...wiem tylko ze 200 odcinek ponoc ma byc jakis extra!
Ze bedzie w nim Jack to super :clap:
Aczkolwiek nie przekreslam go z gory juz teraz tylko dlatego ze bedzie watek Martina Loyda...choc musze powiedziec jak juz wspomnialem ww. poscie ze jak do tej pory oba odcinki z tym facetem po prostu mi sie nie podobaly...i mam tylko nadzieje ze ten 200 bedzie o niebo lepszy.
  • 0

#9 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 14.05.2006 - |21:43|

Odcinek nie jest tragiczny, nawet momentami śmieszny. Jednak na 100 odcinek twórcy powinni stworzyć coś o wiele wiele lepszego. Mam nadzieję, ża Martin w 200 odcinku nie okaże się Furlingiem. To chyba nawet mało prawdopodobne, mam nadzieję.
Ocena odcinka: 5 za to, że pomysł nie był super extra itd, itp.
  • 0

#10 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.05.2006 - |22:58|

odcinek ocenilbym na 2 bo byl nudny i to bardzo. jedynie koncowka byla na wielka 6 tak wiec daje 8 :)
gdyby dali chociaz jeden odcinek taki jak koncowka tego z tym statkiem..... :)
  • 0

#11 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 16.06.2006 - |20:54|

A mi się bardzo podobał. Ten odcinek trzeba traktować jako taką przerwę, odejścei od fabuły. Według mnie powinien być jako dodatek, a nie kolejny odcinek serialu. Kapitalne sceny kręcenia serialu i te wrota :D

Najlepsze były sceny po skończeniu odcinka - "podnieś jedną brew! Jedną!"

Uśmiałem się. Jednak według mnie powinien to być odcinek dodatkowy.

9 za sam odcinek.
  • 0
Don't tell me, what I can't do!

#12 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 29.08.2006 - |19:21|

wesołe to było troche. Fajny statek tych obcych. No i fajne te porównania SG - Wormhole X
  • 0

#13 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 06.11.2006 - |01:24|

mi sie podobalo, bo uwazam, ze do calego odcinka trzeba podejsc z przymruzeniem oka.

- Wormhole eXtreme - fajna parodia krecenia serialu sf. "seriale z X w tytule maja lepsza ogladalnosc " - hmm.. :D
- bracia de Luise i jeszcze ktorys z tworcow SG - ktory to, Mullie? Mallozzi? - Marty mowi mu w pewnej chwili: "a ty, co tu robisz? idz i cos napisz" :D
- pani grajaca odpowiednik major Carter w "Wormhole" zadaje pytanie o bycie poza faza - super :) albo rekwizytor i malowanie kiwi na czerwono... to sa takie szczegoliki, ktore sprawiaja, ze mozna sie posmiac.

no i kumple Martiego maja naprawde niezly sprzet...

wiec daje 9/10
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#14 Lulu

Lulu

Szeregowy

• Email
  • 38 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.01.2007 - |12:01|

Moze to dlatego, ze nie przykladam uwagi do okraglych liczb, wiec nie spodziewalam sie nie-wiadomo-czego po odcinku to podobal mi sie tak bardzo :)

Szczerze sie na nich usmialam. Gosciu grajacy 'niby-Teal'ca' rzadzil :D no i wrota z rozowymi lampkami tez :lol:
  • 0
"I mean - what have you got to lose?
You know, you come from nothing
- you're going back to nothing
What have you lost? Nothing!"
MONTY PYTHON - Brian Song

#15 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 01.01.2007 - |22:02|

po którymśtam obejrzeniu wypada jeszcze lepiej. Uważam odcinek za dobry a jak na podsumowanie pewnego etapu wręcz za znakomity. Szczególnie w zestawieniu z tym za następne 100.
Tu wszystko trzyma się kupy i nawet ma sens, czego niestety nie będzie można powiedzieć o kontynuacji.
Duże brawa za pomysł i za ogromną dawkę humoru.
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#16 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.01.2007 - |22:55|

100 - dla mnie odcinek porażka! Pamiętam wielkie wyczekiwanie. Odcinek jubileuszowy powinien być wyjątkowy. Chyba wszyscy bardziej byliby zadowoli gdyby ta wyjątkowość była od strony akcji i scenariusza. Jakiś wielki przełom w historii serialu, albo dynamiczny odcineczek którego historia zamknęła by się w jednym odcinku. Mniej więcej tak zrobiono z 50 i 150 odcinkiem. Setne są by pośmiać się z kulis serialu i cóż - trzeba się z tym pogodzić i traktować „setki” Stargaetów z przymrużeniem oka.
Główny fakt którego nie mogę strawić w setce z którego powodu za nią nie przepadam jest pojawienia się statku kosmicznego nad ekipą. Okej niby symbolika i swego rodzaju naśmiewanie się z własnych bug’ów w poprzednich odcinkach pojawiania się statków na Ziemi, ale jeżeli ktoś chce na serio traktować świat Stargate i próbuje wszystko ułożyć w jakąś logiczną całość to trzeba byłoby ten odcinek wyrzucić z całości, tymczasem jest on zakorzeniany w chociaż by nawet głupim „Citizen Joe”. Kolejna wielka wada tego odcinka to fakt że z serialu nabijają się aktorzy których pierwszy raz na oczy widzimy. Pan DeLuise nie tylko wprowadził braciszka do roli kochanka Sam, ale i tutaj drugiego braciszka w roli odpowiednika Andersona! W obu wypadkach efekt fatalny!
Taki zły u mnie odbiór odcinka widzę też w tym że humor koncentrował się jedynie wokół producentów. Próbowano połączyć świat realnej misji SG-1, która ma problemy z kosmitami, NID i przeprowadza śledztwo z światem zupełnie nierealnej produkcji serialu który jest karykaturą SG.
Tymczasem w odcinku 200 sprawa jest przedstawiona o wiele bardziej realnie, chociaż niestety na podstawie wydarzeń z tego odcinka (ale jakie inne można byłoby znaleźć wyjście)
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Najgorszy odcinek jest 4x10 Beneth the Surface? Cóż, mamy zupełnie inne gusta. Tamten odcinek może nie był rewelacją. Ale intryga z tym kanclerzem na górze wspaniała. Wojna polityczna i o odzyskanie swojej pamięci przez SG1.

Skoro było doszukiwanie się postaci producentów to:
- Peter DeLuise – jest go najwięcej, reżyser SG gra reżysera (np. 02:35)
- Michael DeLuise – brat powyższego grający aktora Nick Marlowe (np. 04:18)
- Robert C. Cooper – główny producent serialu (np. 09:52)
- Joseph Mallozzi – scenarzysta, osoba dopominająca się o pączki (14:21)
- John Smith – osoba stojąca przy powyższej osobie, producent
- Ron Wilkerson – scenarzysta, gra osobe przy telefonie (22:18)
- Hank Cohen – szef MGM’u grający pewnie siebie mówiącego „show potrzebuje seksownej kosmitki” – aluzja do Anise ;)
- Martin Wood – reżyser gra gościa NID
- Michael Greenburg (długie włosy) i Brad Wright (główny producent) komentują statek kosmiczny na koniec
Log65: Happy camper

#17 Kombain

Kombain

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 05.02.2007 - |22:53|

Odcinek jest wlasnie dlatego fajny, bo jest inny. Pierwszy raz ekipa zamienia sie w aktorow i szydzi z samych siebie - za to szacunek. Tu nie chodzi o fabule, o spojnosc serialu. Tworcy bawia sie, puszczaja oko do widza. Szczerze mowiac nie wiedzialem, ze to setny odcinek, dopiero po obejzeniu go pomyslalem, ze cos jest nie tak i ze to musi byc jakis jubileuszowy. Nie pomylilem sie :D

Odcinek niekonwencjonalny i tak jak powiedzial Dooku, nie powinien on byc brany pod uwage jako czesc serialu, a jedynie jako swoisty, rezyserowany blooper ;)

Użytkownik Kombain edytował ten post 05.02.2007 - |22:58|

• 0

#18 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 03.03.2007 - |17:52|

Hahaha, kapitalny odcinek. Uśmiałem się konkretnie, a już to "Za kulisami..." po prostu mnie zmiażdżyło :) Właśnie czegoś takiego oczekiwałem po setnym odcinku - genialny ep ^^

Dam 8, bo takiemu odcinkowi chyba nic więcej dać nie wypada :) W każdym razie, podobało mi się bardzo i przy kolejnym jubileuszu, też liczę na podobne głupoty ^^
  • 0

#19 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 03.03.2007 - |19:07|

Bardzo fajny odcinek. Pomysł kręcenia serialu na podstawie programu Gwiezdnych Wrót bardzo ciekawy :D. No i końcówka z serii "na planie" też dobra.

9/10 za odmienność. W końcu to odcinek numer 100.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#20 Kalein

Kalein

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 10.05.2007 - |18:43|

Ktoś tu wspomniał o ironii w tym odcinku i faktycznie muszę się zgodzić, że odcinek miał trochę takie przesłanie...

Zresztą ciekawe czy dostali nagrodę emmy za ten statek pod koniec kręcenie Xtreme :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych