Po jedynce Appleseed bardzo dobrym anime, świetnie i oryginalnie zrobionym przyszedł czas na kontynuacje
Jest ona jak najbardziej udana.
Świetny od strony technicznej, choć zrobiony troszkę inaczej.
Masa akcji, świetne walki i fabuła trzymająca sie kupy a co ważniejsze zaskakująca.
Ekusu makina / Appleseed Saga: Ex Machina (2007)
Rozpoczęty przez
Quendi
, 24.03.2008 - |10:58|
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24.03.2008 - |10:58|
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 24.03.2008 - |14:37|
oj zgadzam sie, choc nie bylem kiedys zwolennikiem japonskich kreskowek ale to chyba przez pokemony
ale ostatnio zainteresowalem sie tym gatunkiem i hmmmm zaskoczenie swietne scenariusze akcja i grafika, polecam a appleseed to juz nr 1 w mojej filmotece.
polecam
polecam
Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niechaj przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, obrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. Jestem tylko ja.
Napisano 24.03.2008 - |14:45|
Ja też nie jestem fanem animców, ale bardzo przypadły mi do gustu właśnie niektóre krechy sci fi. Niewiele takich jestjak narazie, ale Appleseeda stawiam na równi z GitS i Ex Machina też mnie nie zawiodła. Fanatycy anime narzekają, że to wszystko za szybko idzie w kierunku grafiki komputerowej, ale dla mnie to nieistotne. Styl japońskiej kreskówki jak najbardziej zachowany, a przy tym filmy są bogate w treść, jest co oglądać. Zastanawiam sie jeszcze nad serią Ergo Proxy, która jakimś cudem trafiła do Polski na DVD, ale jej cena nie zachęca
.
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 24.03.2008 - |18:39|
Mnie również Appleseed:Ex Machina bardzo przypadł do gustu.Świetna grafika,niezła fabuła jedyne zastrzeżenie mam do OST-ka który moim zdaniem jest słabszy niż w pierwszej części.Ale to tylko moja opinia.W każdym razie film jest wart obejrzenia.
Napisano 30.03.2008 - |15:33|
Geez... ale zrzynka
Chyba wszystko tu jest z czegoś zapożyczone... Matrix, FFVII, Xenogears... Fabuła miałka i przewidywalna od 15ej minuty.... Jedynie AV przeżuwa i wypluwa widza. Producent mówi sam za siebie
...
Vexille nie tak renomowane, ale dla mnie lepsze.
9/10 -3 za wtórność...
Ziew
Vexille nie tak renomowane, ale dla mnie lepsze.
9/10 -3 za wtórność...
Ziew
Napisano 19.04.2008 - |21:59|
Appleseed: Ex Machina niestety tylko dobry. Za slabo ukazana psychika bohaterów => brak wiezy => mniejsze zaangazowanie. Od strony wizualnej i dzwiekowej wspaniale (z wyjatkiem okropnego bledu jakim jest dzwiek w kosmosie, byz moze to w 1 czesci bylo).
Ktos pytał o ergo proxy.
Jak aplleseed ma 7/10 to ergo proxy dam 9,5/10. Najlpesze co wyszlo z ANIME GATE. Nie jest to łatwa seria w odbiorze. Tylko wymagajacemu widzowi sie spodoba.
Ktos pytał o ergo proxy.
Jak aplleseed ma 7/10 to ergo proxy dam 9,5/10. Najlpesze co wyszlo z ANIME GATE. Nie jest to łatwa seria w odbiorze. Tylko wymagajacemu widzowi sie spodoba.
Napisano 23.04.2008 - |07:22|
Też polecam Ergo. Trochę przyciężkawy, ale zżyłem się z wykręconymi bohaterami
Fabuła rodem z poważniejszych produkcji Squaresoftu. Warto spróbować, najwyżej nie podejdzie.
Napisano 24.04.2008 - |00:00|
Chodzi ci o "Ergo Proxy" ??
Napisano 27.04.2008 - |08:10|
Yes, sir
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »