Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 079 - S03E24 - Turnabout Intruder

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jak oceniasz ten odcinek?? (6 użytkowników oddało głos)

Jak oceniasz ten odcinek??

1. 10 (1 głosów [16.67%])

Procent z głosów: 16.67%

2. 9 (1 głosów [16.67%])

3. 8 (2 głosów [33.33%])

Procent z głosów: 33.33%

4. 7 (1 głosów [16.67%])

5. 6 (1 głosów [16.67%])

6. 5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 4 (0 głosów [0.00%])

8. 3 (0 głosów [0.00%])

9. 2 (0 głosów [0.00%])

10. 1 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 ppaatt1

ppaatt1

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 286 postów
  • MiastoŻary

Napisano 09.03.2008 - |21:29|

Dołączona grafika

80. 3x24 03.06.1969 - Turnabout Intruder

Krótki opis:
Enterprise odbiera wezwanie pomocy od naukowców z planety Camus II. Na miejscu okazuje się że przeżyły tylko dwie osoby. Jedną z nich jest znajoma Kirka. Wykorzustując chwile nieuwagi zamienia się duszami z nim poprzez starożytne urządzenie....
  • 0

#2 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 10.03.2008 - |07:21|

Przeciętny odcinek. Podobne motywy (nie dokładnie, ale) mieliśmy już wcześniej. Jakoś niewiele mnie obchodziła narastajaca frustracja Lester w ciele Kirka. :P Szkoda, że nie udało się jakoś fajnie zakończyć TOS-a.
  • 0

#3 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 19.04.2008 - |07:39|

Jakos mamy z Dżakasem zupełnie odmienne gusta...

Tak więc dotarłem nareszcie do samego konca TOSa. 80 odcinków, sporo przemęczonych i obejrzanych tylko po to, aby móc z dumą rzec "Oberjrzałem całego TOSa" (a w przyszłośći "obejrzałem całego Star Treka"), sporo obejrzanych ze srednim zaitneresowaniem, sporo obejrzanych z przyjemnością no i kilka perełek.

Jedną z takich perełek jest właśnie ten odcinek. Pomysł z zamianą ciał może i głupi, ale znakomita gra aktorska - Shattner grając Kirka opętanego przez tę laskę już w pierwszej scenie zmienia się nie do poznania i widać, że świetnie radzi sobie z odtworzeniem innej postaci w tym samym ciele. Podobnie patrząc na gesty, ton głosu i ruchy aktorki od razu widzę w niej kapitana Kirka.

Świetnie stopniowane napięcie, akcja cały czas trzyma przy monitorze/telewizorze (zależy kto gdzie ogląda). Widzimy w tym odcinku nieporadnego kapitana, z każdą godziną tracącego autorytet u załogi. Odcinek świetnie pokazuje czym różni się dobry kapitan od złego.

Świetny odcinek i ja osobiście stawiam go tuż za "Trouble with Tribbles".

No nic, czeka na mnie płytka z sześcioma pierwszymi trekowymi filmami, a na twarzdzielu już uśmiechają się do mnie pierwsze cztery sezony TNG. Ale do niektórych odcinków TOSa na pewno wcześniej czy później wrócę.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych