Skocz do zawartości

Odcinek 057 - S03E13 - The Art of the Deal

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (65 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka 'The Art of the Deal'

1. 10 (15 głosów [26.79%])

Procent z głosów: 26.79%

2. 9,5 (4 głosów [7.14%])

Procent z głosów: 7.14%

3. 9 (19 głosów [33.93%])

Procent z głosów: 33.93%

4. 8,5 (3 głosów [5.36%])

Procent z głosów: 5.36%

5. 8 (6 głosów [10.71%])

Procent z głosów: 10.71%

6. 7,5 (3 głosów [5.36%])

Procent z głosów: 5.36%

7. 7 (1 głosów [1.79%])

Procent z głosów: 1.79%

8. 6,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

9. 6 (0 głosów [0.00%])

10. 5,5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (1 głosów [1.79%])

12. 4,5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [1.79%])

14. 3,5 (1 głosów [1.79%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (1 głosów [1.79%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1,5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [1.79%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 19.02.2008 - |03:07|

Ocena odcinka 'The Art of the Deal'.
  • 0

#2 iluvatar

iluvatar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 19.02.2008 - |10:59|

No coz. Mnie sie podobal. Mamy kolejne nazwisko do rozwiazania. Mamy vendette Mikaela. Najbardziej jednak szkoda Sucre. Raczej nie przegoni mistrza i sam sie wydostanie. No chyba ze nowy pulkownik jest bardzo przekupny.
Nie do konca zrozumialem, po angielsku. T-Bag wyrolowal Lecheroo dla kasy? Czy jednak moze sie wydostac?
  • 0

#3 pakul

pakul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 19.02.2008 - |11:29|

Trzeba przyznać, że odcinek odcinkowi nierówny ;) Caly 3 sezon to straszne naciąganie jednak ostatni odcinek oglada sie interesująco i zakonczenie robi wrażenie na widzu. Odcinek oceniam na 10/10
  • 0

#4 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 19.02.2008 - |13:06|

no tak tylko co dalej juz nie raz było powtarzane ze 13 odcinek bedzie ostatnim...
i nie wiadomo dokrecą reszte jako 2 czesc sezonu 3 czy moze zrobia sezon 4 czy moze juz nie bedzie prison breaka niewiadomo
a po tym odcinku mamy wiele nie rozwiazanych spraw które pasowałoby wyjasnic...
  • 0

#5 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 19.02.2008 - |13:34|

no tak tylko co dalej juz nie raz było powtarzane ze 13 odcinek bedzie ostatnim...
i nie wiadomo dokrecą reszte jako 2 czesc sezonu 3 czy moze zrobia sezon 4 czy moze juz nie bedzie prison breaka niewiadomo
a po tym odcinku mamy wiele nie rozwiazanych spraw które pasowałoby wyjasnic...

No walasnie. Producenci dosc sprytnie zakonczyli, niby zamykajac watki, ale jednoczesnie otwierajac przynajmniej dwa nstepne. Z tego mzona zrobic dwa spinofy jesli potrzeba, ale pewnie bedzie kontynuacja - Mickael samotnie walczacy z Firma, przeplatane z T-Bagiem rzadzacym w swym mini krolestwie.

Epizod dobry, sporo anpiecia i inteligentnych rozgrywek.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#6 k-rol

k-rol

Starszy plutonowy

• Grupa Hatak
  • 535 postów
  • Miastowlkp.

Napisano 19.02.2008 - |14:42|

Po poprzednim pełnym akcji ale i "cudów" (Whistler ze skręconą kostką skaczący po dachach ;) ) dziś było spokojniej, ale wcale nie nudno. Rozegranie wymiany bardzo dobre, rozbicie gabloty mnie zaskoczyło. Przekręt T-Baga też dobry, ale od początku nie chciało mi się wierzyć w nagłe współczucie, bliższych "kolegów" już wyrolował. Teraz będzie wprowadzał nowy ustrój w Sonie wg dobrze nam znanej zasady "każdemu po równo" ;)
Sucre w pace - szkoda... teraz Mike będezie miał czas żeby opracować dla niego plan ucieczki :) no i w końcu rybak Whistler - wreszcie wiadomo, że niezły z niego oszust. Trio Mahone, Whistler, Gretchen - będzie miał co robic Scofield.
Za ten odcinek ode mnie 9/10, ale za cały nijaki w sumie i pełen bugów sezon nie dałbym więcej niż 6/10..
  • 0

Dołączona grafika

#7 charliejop

charliejop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 19.02.2008 - |15:17|

witam
zna ktoś może ten kawałek, który puścili na koniec tego odcinka?
odcinek był naprawdę dobry 9/10 ale ta piosenka jeszcze lepsza 10/10
i naprawdę pasowała do tego zakończenia:)
  • 0

#8 Oniell

Oniell

Szeregowy

• Email
  • 42 postów

Napisano 19.02.2008 - |15:59|

Odcinek bardzo dobry, bardzo dobre zakończenie i mogłoby być zakończeniem całego Prison Break'a gdyby nie zostawione wątki <_<
Ale oglądało się super i teraz tylko czekać aż puszczą następną część ;)
  • 0
Profil użytkownika:

b ) użytkownik może w sygnaturze umieścić treść o długości 384 znaków w czcionce o wielkości maksymalnej 4.

#9 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 19.02.2008 - |16:00|

Odcinek jak na finał sezonu jest dobry podobnie jak ostatnio odcinki, lecz cały sezon nie zrobił na mnie dobrego wrażenia.
Jak dla mnie to Prison Break to będzie tylko 1 sezon, reszta jest dobra ale to nie ten poziom.
Twórcy ładnie zrobili koniec, niby otworzyli kilka nowych wątków, ale w sumie mogą już dalej nie kręcić co by mnie bardzo ucieszyło :)

odcinek - 9+/10
sezon III - 6/10

Pozdrawiam
  • 0

#10 Telside

Telside

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 19.02.2008 - |16:35|

Odcinek bardzo dobry. Wszystko w sumie zostało wyjaśnione (to co najważniejsze): Michael uciekł, LJ jest wolny, Sophia również. T-Bag z Bellickiem nadal w więzieniu. Szkoda trochę Sucre, no ale cóż... kto powiedział, że zakończenia muszą być tylko szczęśliwe. Zaczęte wątki to być może przyczółek dla późniejszego serialu (pewnie jakiegoś nowego - już nie Prison Break), ale wydaje mi się, że zostały wplątane tylko po to aby jakoś sensownie zakończyć serię i pokazać kto jaki naprawdę był: Whisthler szuja, a i Alex nie lepszy - no i zaakcentować, że Scofield jako samotny mściciel będzie ścigał oprawców Sary. Formuła serialu jednak już się wyczerpała i myślę, że odbijanie Sucre przez Michaela byłoby bez sensu. Mam nadzieję, że to już koniec.
  • 0

#11 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.02.2008 - |16:54|

No calkiem konkretny nam final zaserwowali.
A zwlaszcza ta klimatyczna koncowka.

Na bank beda to dalej ciagnac...
Jak dla mnie moga zmienic tytul i zrobic jeszcze jeden sezon,
cos w stylu "The Scofield Ultimatum" :P

Bardzo mi sie podobalo to ujecie:
Dołączona grafika

Ogolnie sezon w kratke, raz lepiej, raz gorzej - 6.5-7/10

Z tym ze 3 ptk daje za Grechen - alez ona potrafi czlowieka nakrecic
"JA PIE[beep]DOLE" :P

No i jak ktos juz pisal, swietna ta nutka na koniec odc - wieczorem jej poszukam i dam znac jaki tytul.

Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 20.02.2008 - |02:11|

• 0

You're not afraid of the dark, are you?

#12 Nemedy

Nemedy

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 135 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.02.2008 - |21:47|

No i dobrneliśmy do końca (najprawdopodobniej) 3 sezonu.
Odcinek w prawdzie mnij trzymał w napieciu niż te poprzednie, ale oglądalo sie go dobrze. Dobrze poprowadzony watek T-baga, który jak zawsze wyszedł ze wszystkiego obronną ręką ; ) i ciekawe czy wykorzysta swoja pozycie by zemścić sie na Scure. Strasznie ciekawa jestem jak dalej rozwinie sie ten wątek z Sony.
Scofield i jego krucjata jako motyw przewodni w dalszych odcinkach nie do konca mnie przekonuje. Pozatym jak on zamierza ich dorwac, skoro Firma może sprawic, ze Grechen i reszta mogą zniknąć bez śladu. Zastanawia mnie tez co dalej z Lincolnem, LJ i Sofią, co scenarzyści dla nich szykują w kolejnych odcinkach, przynajmnij trafiłam z tym, ze Linc i Sofia coś tam do siebie czują. ; )
Końcówka mi się podobała, świetna ta piosenka^^

Użytkownik Nemedy edytował ten post 19.02.2008 - |21:48|

• 0
High I fly
I touch the sky
Far above the frozen hearts
You can't kill my dreams
You can't kill my spirit
I was born to be free

I walk to my own song

<3

#13 Mario4all

Mario4all

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoRadomsko

Napisano 19.02.2008 - |22:15|

Odcinek całkiem całkiem. W sumie można sie było spodziewać że głównie bedzie sie skupiał na wymianie na linii LJ,Sofia/Whistler. Dodatkowo dodali wkręcenie Mahona do "Company" plus Michaela z rządzą vendetty. 4 sezon musi być gdyż nie wiem jak inni ale ja oczekuje wyjaśnień głównie co do Firmy czyli ogółem to wszystko plus jaką rolę odgrywają Łysol,Gretchen i gromadka itd. Oprócz tego wyżej wymieniona sprawa z Mahoniem i Whistlerem,kim jest ten koles ktorego akta znalazl Michael w walizce. W dalszej kolejności dzieje w Sonie,zapewne trójca T-bag,Bellick i Sucre(Scofield go napewno nie uratuje bo to juz bylby bezsens,jedzie z pewnością w rejony znane z akt tego typa z teczki) sie wydostaną jakoś z więzienia no ale teraz karty rozdaje jakby niebylo T-bag więc hmm no zobaczymy. Twórcy sami sie w tym wszystkim pogubili tworząc ten sezon który niestety rewelacją nie był,owszem oglądało sie go nieźle i miał swoje przebłyski jednak nie jest to to co tygrysy lubią najbardziej. Więc niech 4 sezon będzie sezonem wyjasnień. Chciałbym bardzo aby tak było!

Użytkownik Mario4all edytował ten post 19.02.2008 - |22:17|

• 0

#14 MaX

MaX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 19.02.2008 - |23:11|

Piosenka z konca filmu ktorej ktos tu szukal to klasyk Roya Orbisona "Crying" w języku hiszpańskim wykonała Rebecca Del Rio i jest tutaj: http://max.boo.pl/prisonbreak/
  • 0

#15 Masło

Masło

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 20.02.2008 - |01:51|

Jako że lekko sie przeziębiłem to miałem czas na nadrobienie zaległości . Zrobiłem więc mały maraton i oglądnąłem wszystkie odcinki PB po kolei .
Dzisiaj zakończyłem maraton oglądając odcinek ten na temat którego tutaj dyskutujemy.

-T-bag w miejscu dla niego idealnym czyli w SONIE myślałem że go jakoś fajnie zakatują w tym więzieniu albo przynajmniej rozstrzelają podczas próby ucieczki....
-zachłanny prostak jakim jest Bellick bardzo dobrze że mu towarzyszy
-szkoda Sucre'a bo to pozytywna osoba ale czasem bardzo naiwna

Mam głupie przeczucie takie jak miałem podczas oglądania X-files że parę postaci pojawi sie znikąd mimo uśmiercenia ich w poprzednich odcinkach.
I tak nie zdziwiłbym sie gdyby znikąd pojawił sie Kellerman który był wg mnie kopią Kryceka z X-files. Zwłaszcza że nie widać dokładnie że to on został zastrzelony podczas postoju konwoju.Bardzo by pasował do polowania na Gretchen ,Mahone'a i Whistler'a

Wg mnie powstaną jeszcze na pewno 2 sezony. W jednym z nich motywem przewodnim będzie vendetta Michaela . Sofia pewnie też pójdzie na odstrzał i znowu bracia razem będą działać przeciwko Firmie.

Pozdrawiam

Użytkownik Masło edytował ten post 20.02.2008 - |02:03|

• 0

#16 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 20.02.2008 - |20:19|

Pozatym jak on zamierza ich dorwac, skoro Firma może sprawic, ze Grechen i reszta mogą zniknąć bez śladu.

ma jakieś papiery Whistlera, więc pewnie się jeszcze chłopcy spotkają.

Szkoda że Michael nie zastrzelił pięknej Susan, nota odcinka od razu skoczyła by u mnie o dwa punkty.
Również jak niektórzy poprzednicy mam nadzieję że wątek ucieczki z więzienia nie będzie już w serialu kontynuowany. Już raz twórcy popełnili ten błąd wsadzając młodego do Sony, co się średnio udało. Więzienie miało być takie straszne, a wyszło trochę inaczej. W Fox River było o wiele brutalniej i klimatyczniej.
Odpowiednio rozegrana i pokazana walka młodego z Firmą może być ciekawa i może odrodzić z popiołów ten serial. Przydała by się jednak pewna zmiana obsady aby dać świeżości. Uważam że należy szybko zamknąć wątek Sucre, nawet Linca. Michael powinien znaleźć nowego sojusznika, najlepiej kogoś komu firma zdrowo w życiu dopiep...., może tego Jasona Liefa i zacząć znowu kombinować i być tym geniuszem którym był w pierwszym sezonie, bo to były jednak najlepsze czasy. W tym odcinku nazwano go geniuszem, ale jakoś średnio było to widoczne na przestrzeni całego sezonu, kiedyś lepiej błyszczał (dziś scena w muzeum trochę o tym przypomniała). No i twórcy mogli by się z czasem postarać i przylepić mu znowu tatuaże, żeby chłopak mógł na krótki rękaw pochodzić. Bo widać że idą już tylko po najmniejszej linii oporu, a to ma swoje konsekwencje.
  • 0
Bursztyn & Perła

#17 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 21.02.2008 - |10:18|

W Panamie tak na oko ze 35 stopni w cieniu, wszyscy w podkoszulkach a on paraduje w kurtce by tatuaży nie było widać. Dzikęki temu oszczędzają czas na przygotowaniach do zdjęć. Odcinek generalnie pozytywny. Fajnie się oglądało jak kiwał Zuzię :)
Minus to pościg samochodowy. Widać że brak czasu i środków do nakręcenia tej sceny.
  • 0

#18 MAF

MAF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Miastoz miasta Łodzi

Napisano 21.02.2008 - |11:06|

Odcinek bardzo dobry, znacznie lepszy niż poprzednie, ale tam twórcy musieli kombinować żeby sie wywinąć z tej serii (rozumiem że przez strajk). W tym, trzynastym pokazali klasę, i zbliżyli sie poziomem do dobrych odcinków 2 serii.

W tym epizodzie najlepiej widać który z braci jest mózgowcem- Lincoln potrzebował 2tyg na przygotowanie odpowiednich waruków wymiany w magazynie, Michaelowi zajęło to 15 minut :-)
Akcją w muzeum (notabene fajnie wymyślony tytuł odcinka) Miki przypomniał że przewidujący i sprytny to on jest i mam nadzieje że to zapowiedź tego co czeka nas (?) później.

Nie podoba mi sie trochę to że "zakonnica" jest tak uległa wobec T-Baga. Wiem że raz ją uratował (jak chciała zajumać kasę murzynowi) ale bez przesady.
Teddy-pedofil jako demokrata (wszyscy równi) śmieszne, ale właśnie tacy ludzie zdobywają władzę :-)

Co do ciała Michaela- faktycznie, mogliby chociaż pomalować mu przedramiona

Mimo że jestem zarejestrowany na forum od niedawna (choć czytam od 2 lat) pozwolę sobie napisać:

Jeśli nie podobała Ci się 3 seria Prison Break to zapomnij o tym serialu, nie oglądaj go więcej, a przynajmniej powstrzymaj się w przyszłości od narzekania na tym forum jak to poziom spada, jaka to Moda na Sukces, że lepiej jakby już to skończyli.

Ja czekam na dalsze serie

Użytkownik MAF edytował ten post 21.02.2008 - |11:10|

• 0

#19 wonsky

wonsky

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • MiastoElbląg

Napisano 21.02.2008 - |21:19|

Jak dla mnie 10/10. Świetnie rozegrana wymiana zakładników przywodzi na myśl najlepsze sceny z 1 sezonu... Z chęcią zobaczę kolejne (jeśli będą) sezony.
  • 0
Dieu me garde de mes amis; mes ennemis je m'en charge
Kardynał Richelieu (1585 - 1642)

Dołączona grafika

#20 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 22.02.2008 - |00:45|

5,5 / 10

ja też jestem z tych co Prisona oglądają od biedy, niestety ostatnio ten serial bije na główe resztę seriali w tandetności a przede wszystkim naiwności. Z drugiej strony ogląda sie ten serial nie najgorzej jak już się człowiek przyzwyczai do tych głupot.

Za ten odcinek:
++ za ujęcie: origami + pistolet
+ ładnie zrobiona końcówka, tak mógłby się serial zakończyc. Tylko troche mi tu Michael jako mściciel nie pasuje :/
+ akcja w muzeum

- Whistler biega dalej :blink: myślałem że ostatnio zapomnieli o jego kostce, ale przecież nie ma co się przejmowac w końcu to tylko taki "szczególik"
- Z Michaela jak zawsze robią "dupe" nawet za spust nie mógł po ciągnąc żeby zabic tą "z ładna twarzą"
-- W muzeum pewnie kamer nie ma, ale co tam.
- Policja pewnie nie wie jak wygladaja uciekinierzy z więzienia, zwłaszcza ze 3 ich jest ale nikt ich sobie nie skojarzył. Tłumaczyc sie że szukali złodziei a nie uciekinierów to bzdura
--- A ta Sona to na pozór taka groźna, wyszedł kaleki z paroma dolarami , a oni go wielbią!!!?? Jakby tam najgorsza hałastra siedziała,to zaraz by dostał po pysku i skończyłoby się. Ale Teodoro zachował sie co najmniej jak kandydat na senatora, a więźniowie byli wyborcami :P
- nawet już doszukiwac mi sie nie chce.

jak na moja skale ocen wobec Prisona to całkiem nieźle. ALe na tym mogliby poprzestac, bo odcinek przyzwoity patrząc na całośc 3 serii.
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych