Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 068 - S04E02 - The Other Side

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (53 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (4 głosów [8.16%])

Procent z głosów: 8.16%

2. 9.5 (6 głosów [12.24%])

Procent z głosów: 12.24%

3. 9 (11 głosów [22.45%])

Procent z głosów: 22.45%

4. 8.5 (2 głosów [4.08%])

Procent z głosów: 4.08%

5. 8 (14 głosów [28.57%])

Procent z głosów: 28.57%

6. 7.5 (5 głosów [10.20%])

Procent z głosów: 10.20%

7. 7 (2 głosów [4.08%])

8. 6.5 (2 głosów [4.08%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 5.5 (1 głosów [2.04%])

Procent z głosów: 2.04%

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [2.04%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [2.04%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 19.07.2004 - |12:30|

STRESZCZENIE WKRÓTCE
  • 0
Master of possimpible ;)

#2 niko2003

niko2003

Szeregowy

• Email
  • 23 postów

Napisano 07.11.2005 - |06:56|

Wkurzyłem mocno się na tym odcniku. Ta ludzka miłość.

SPOIL

Był tam przecież super lek, super techonologia. Ok gdyby to rozwazyć, na Ziemie jest 6 miliardów ludzi, mogly by za pomocą tej techonlogi tych leków wiele zdziałać. Jednak wybrali..........no właśnie co wybrali. Żadnej Zmiany dla ludzi we własnym otoczeniu.

Sposób myślenia kreauje sposób działania, nie podobała mi się postawa. W prawdziwej akcji, nie byłoby kompromisów, Goaldowie, Replikanci...........a tutaj hmmm ok nie wezmiemy od was technologi, bo jestescie okupantami
  • 0

#3 zyrekt

zyrekt

Szeregowy

• Email
  • 42 postów

Napisano 07.01.2006 - |11:49|

Super odcinek - ukazanie nowej zaawansowanej technologi. Sprawa oczywista posiada drugie dno, które nie jest tak kryształowo jasne... Wiecej takich połączeń interesującej fabuły, dobrych efektów i moralizatorstwa. Dla mnie 9,5

Acha - niko2003: może nie wsyztsko stracone? Może kontakt z drugą stroną konfliktu okaże sie możliwy i będzie równie korzystny? Można gdybać, co by było gdyby Ziemia jednak pomogła Eurondczykom? Może stalibyśy sie kolejnym celem Eurondczyków? Pokazali już ze niemają zasad moralnych.
  • 0

#4 Jedi

Jedi

Kapral

• Użytkownik
  • 160 postów
  • MiastoSosnowiec / Będzin

Napisano 19.02.2006 - |13:17|

Acha - niko2003: może nie wsyztsko stracone? Może kontakt z drugą stroną konfliktu okaże sie możliwy i będzie równie korzystny? Można gdybać, co by było gdyby Ziemia jednak pomogła Eurondczykom? Może stalibyśy sie kolejnym celem Eurondczyków? Pokazali już ze niemają zasad moralnych.

Wydaje mi się że kontakt z drugą stroną będzie utrudniony bo baza wyglądała jak by za chwilę miala zostać całkowicie zniszczona. Chociaż - kto wie...

Natomiast zgadzam się, że Eurondczycy szybko by się wycofali z sojuszu po pokonaniu swoich wrogów. W końcu Tauri są zbyt zróżnicowani rasowo, by odpowiadało to ich poglądom. Zaoferowali wiele - ale czy faktycznie ograniczyli by się tylko do ciężkiej wody ?
  • 0
Pozdrawiam
"Jedi"

#5 Scofi

Scofi

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 326 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 07.08.2006 - |21:33|

odcinek ciekawy. chociaz, jak zwykle wygrywa ta ludzka milosc i humanitaryzm, ale juz SG takie jest...szkoda, ale nic nie da sie poradzic...co do sojuszu, to przylacze sie do poprzednikow, ze pewnie zostalby zerwany po pokonaniu wrogow Eurondczykow.

Jack: Co sądzisz o Alarze?
Teal'c: Myślę, że coś ukrywa.
Jack: Na przykład co?
Teal'c: Nie wiem, przecież to ukrywa.

ten tekst mnie rozbroil :D
ogolnie 8
  • 0
Dołączona grafika

O'Neill: Life's a bitch!
Teal'c: Indeed

- You seem pretty cheery.
- Strippers, Sammy, strippers. We're on an actual case involving strippers. Finally!

nie bedzie znakow diakrytycznych

ON - LINE again :)

#6 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 18.08.2006 - |16:07|

ano wlasnie.. humor Jacka jest zarazliwy hehe..hmm no zgadzam sie, ze mogli to lepiej rozegrac.. mogli dac im troszke tej wody, zabrac technologie i do widzenia..;) tylko mogla byc checa, jakby Eurondynczycy nas przechytrzyli :D
  • 0

#7 Mordolub

Mordolub

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.09.2006 - |21:29|

Taki "średniak" dla mnie. Bardzo fajne technologie, coś takiego by się Ziemi przydało... (coś ciągle mają z technologiami nowymi jakies problemy). W sumie O'Neil mógł gwizdnąć im to urządzonko z planami i by było po krzyku :)

Moja ocena: 6.5/10
  • 0

#8 frej

frej

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 26.09.2006 - |02:41|

Mozna bylo wziac to urzadzenie (z planami) podstepem, ale okolicznosci na to nie pozwolily za bardzo. Sg-1 poprostu stwierdzila, ze Ci z ktorymi mieli zawrzec sojusz, zaczeli ta strasza wojne, ktora miala na celu zabicie wszystkich innych, tylko dlatego, ze po tej drugiej stronie ludzie mieli wolnosc rozmnazania sie. Wychodzi na to ze strona Alara rozmnazala sie za pomoca probowek itp. i tylko najsilniejszym pozwalano zyc. Pozatym wszyscy byli biali, mieli jasne wlosy... nie przypomina wam to czegos? Tak wlasnie... rasa aryjska i idealy Hitlera.... wlasnie dlatego Sg-1 stwierdzilo jednoglosnie, ze w zadnym razie im nie pomoga w eksterminacji drugiej (tej co nie jest rasistowska) strony konfilktu... nic nie wzieli, nic nie pomogli (a nawet troche popsuli - akcja z eskortowaniem bombowcow) i sobie poszli... wedlug mnie calkiem prawidlowo (a gdyby ktos w 1944 w podobnych okolicznosciach wspomogl Hitlera? Az strach pomyslec). Naprawde super odcinek.
  • 0
Obejrzane: SG-1, SG:A, SG:U, BSG, ST:Voyager, Babylon 5
Do obejrzenia: Farscape, Lexx, Firefly, ST:TOS, ST:TNG, Andromeda i wiele innych :)

#9 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 30.10.2006 - |15:50|

SG-1 za pozno sie zorientowali, o co w tym konflikcie chodzi. Prawdopodobnie baza ulegla zniszczeniu a wrota zasypane, wiec jakikolwiek kontakt z ta cywilizacja nie bedzie mozliwy przez dluzszy czas.
odcinek dosc ciekawy, dam 8 / 10
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#10 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.11.2006 - |18:40|

Ja to jestem ciekaw czy w tym urządzeniu faktycznie było wszystko o ich technologii czy raczej nie było to pic na wodę. Swoją drogą to jakoś od początku coś mi tu nie pasowało z tymi ludkami i szczerze mówiąc to kojarzyli mi się oni z jakimiś wariatami w stylu nazistów.

Odcinek bardzo ciekawy 9/10 ode mnie.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#11 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 14.01.2007 - |20:57|

technologie wygladaly na oryginalne, tzn ze sami je wymyslili, bo nie przypominalo to nic pradawnych ani goauldow.
i ja osobiscie dosc dlugo nie mialam pewnosci, o co chodzi...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#12 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 19.02.2007 - |22:57|

Wow, zaj%%%sty odcinek :)

Chciałem dać 9,5, ale wyskakuje mi wiadomość, że już głosowałem w tej sondzie... WTF?! :huh:

Zresztą nieważne, odcinek był genialny, świetna postawa Daniela na początku - to dzięki niemu SG-1 nie popełniło dużego błędu. Ci goście od początku wyglądali podejrzanie, ale nie myślałem, że będą to naziści ;)

Poza tym, świetny dialog Jacka i Teal'ca, zacytowany już przez Scofiego :)

Zarrow => po dwóch odcinkach, Twoje słowa się sprawdzają ;) No zobaczymy, jak to dalej będzie :)
  • 0

#13 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 19.02.2007 - |23:10|

Heh,masz szczęście, że wysoko oceniłeś ten odcinek, bo jak nie-to bym ci jajca urwał ;) To mój ulubiony z...No, chyba całej serii.

Co do prawdziwości moich słów... No cóż, przy następnym się przekonasz ;P
  • 0

#14 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 19.02.2007 - |23:46|

Heh,masz szczęście, że wysoko oceniłeś ten odcinek, bo jak nie-to bym ci jajca urwał ;) To mój ulubiony z...No, chyba całej serii.

Co do prawdziwości moich słów... No cóż, przy następnym się przekonasz ;P

No na szczęście 4x2 też mi się strasznie spodobał :) A co do następnego, to właśnie ujrzałem niesamowicie wysoką ocenę na tv.com i nie ma innej możliwości, niż taka, że idę w tej chwili oglądać :) Zaraz zobaczymy, czym mnie zaskoczy :)
  • 0

#15 sunkmanitu

sunkmanitu

Starszy szeregowy

• Email
  • 143 postów

Napisano 26.03.2007 - |09:48|

Odcinek dość ciekawy, ale niestety dużo w nim amerykańskiego moralizatorstwa z jednej strony, a z drugiej Jack próbujący pozyskać technologię za wszelką cenę wydawał się mało przekonujący, to co zrobił na koniec bardziej do niego pasowało. Niemniej jednak odcinek dość dobry - 7/10
  • 0

#16 salem70

salem70

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 17.07.2007 - |22:15|

Odcinek dosć ciekawy, troche umoralniający, no ale czego się nie robi dla wyższych celów, poświeca się nowoczesną technologię - ot ludzka słabość, którą to juz Goualdowie (chyba dobrze napisałem) przeciw Tauri często wykorzystywali. A włąśnie, gdzie te swiecace oczka? będą może w następnym odcinku? stesknilem sie za nimi :P
  • 0

#17 Rodzynus

Rodzynus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 09.02.2008 - |08:41|

Bardzo ciekawy odcinek, nie był taki przewidywalny, troche humoru w wykonaniu Teal'ca :D. Dobra scena kłótni Daniela i Jacka, później przeprosiny Jacka i tekst "a teraz idź zadawaj pytania ... dużo pytań" :P.
  • 0

#18 rotten

rotten

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 20.08.2008 - |12:26|

Był tam przecież super lek, super techonologia. Ok gdyby to rozwazyć, na Ziemie jest 6 miliardów ludzi, mogly by za pomocą tej techonlogi tych leków wiele zdziałać. Jednak wybrali..........no właśnie co wybrali. Żadnej Zmiany dla ludzi we własnym otoczeniu.

Sposób myślenia kreauje sposób działania, nie podobała mi się postawa. W prawdziwej akcji, nie byłoby kompromisów, Goaldowie, Replikanci...........a tutaj hmmm ok nie wezmiemy od was technologi, bo jestescie okupantami

Calkowicie sie zgadzam z kolega, teraz w czasie wiszacej na wlosku wojny z Goa'uldami Ziemia powinna przyjac kazda technologie, w koncu obie strony byly zdesperowane, jedna wiecej, druga mniej.

BTW. Bardzo efektowna smierc tego przywodcy pod koniec odcinka.
  • 0

#19 jurkow

jurkow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów
  • MiastoLublin

Napisano 25.12.2008 - |22:56|

Ciekawie napisany odcinek. ;) Poznajemy kolejną zaawansowaną technologicznie rasę, która na początku wydaje się nam przyjazna, ale z czasem czlonkowie druzyny zaczynaja miec watpliwosci. :o Oczywiscie pierwszym wątpiącym jest Daniel ( jakżeby inaczej :P . W sumie dobrze wprowadzony wątek etyki w kontaktach miezygalaktycznych + ciekawe wynalazki Obcych. Dałem 8 :rolleyes:
  • 0

#20 pinks

pinks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 27.12.2008 - |12:53|

ogromnie lubię takie motywy- pamiętam jeden podobny w Startrek Voyager- muszę poszukać tytułu, lubię odniesienia do historii naszej cywilizacji! choć trzeba przyznać że odmówili Jackowi minimum rozumu w tym odcinku- już na pierwszy rzut oka wszyscy wyglądali jak nowi Aryjczycy- dzięki B. za Daniela :)

Użytkownik pinks edytował ten post 27.12.2008 - |12:54|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych