Skocz do zawartości

Odcinek 072 - S04E02 - Confirmed Dead

• Zamknięty Temat jest zamknięty
351 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_martha_*

Gość_martha_*
  • Gość

Napisano 08.02.2008 - |11:08|

Lost 4x02 "Confirmed Dead"

Zapraszamy do dyskusji :)

Użytkownik martha edytował ten post 08.02.2008 - |11:10|

• 0

#2 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 08.02.2008 - |11:45|

10/10 - ten odcinek mógłby otwierać 4 sezon, czyste Lostowe szaleństwo :) Wprowadzenie 4 nowych, cholernie ciekawych postaci, ciągła akcja i napięcie. Oj, będzie o czym dyskutować przez następny tydzień. Oglądać migiem! :lol:
  • 0

#3 ZdL

ZdL

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów
  • MiastoOpole

Napisano 08.02.2008 - |11:50|

amm pozwolę się nie zgodzić... nie czytam dogłębnych spoilerów, tylko wypowiedzi twórców, a wynudziłem się jak cholera...

lekki change przyszedł po wizycie w Tunezji... Charlotta ewidentnie wiedziała czego szukać... obroży miśka z Hydry... nie powiem, brainfuck pierwsza klasa... a potem znów nudnawo... do ostatniego dialogu z Benem... ktoś tu w dalszym ciągu trzyma rękę na pulsie i nie jest to Locke :)

coś mi się wydaje, że tym 'my manem on their boat' będzie Michael...
  • 0
LOST
Prison Break
24
Jericho
CSI: Miami
House
Knight Rider

#4 marku$

marku$

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 08.02.2008 - |11:53|

No odcinek na pewno lepszy od poprzedniego (ktory oczywiscie tez mi sie podobal). Poczatek swietny!Wiemy juz, ze rozbicie samolotu na dnie oceanu bylo sfingowane, bo pilot znal pilota;p Wyjasnilo sie, w jaki sposob Locke przezyl postrzal. No i koncowka przerabana, ciekawe kogo Ben ma na statku?Moim zdaniem Michael'a.
  • 0

#5 Grzechu

Grzechu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów
  • MiastoPyskowice

Napisano 08.02.2008 - |12:43|

Strasznie mi sie podobal odcinek. Lost w wielkiej formie! Ani razu nie spojrzalem na czas, chcialem, zeby sie nie konczylo :P Ciekawe nowe postacie, akcja, napiecie, to jest to :D Dziwne mi sie tylko wydawalo, ze Locke nie zapytal Bena na koncu, czemu go szukaja, tylko skad on wie o tych ludziach :P Wreszcie zaczyanaja sie pojawiac odpowiedzi!
  • 0
Legends may sleep, but they never die.

It's better to die upon your feet, than to live upon your knees.

#6 Piecho

Piecho

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 08.02.2008 - |12:44|

Odcinek fajny i ciekawy. Cztery nowe postacie. A co do samej treści odcinka to :
Benjamin Linus jako główny cel ekipy z frachtowca, bardzo dużo wie o przybyłej ekipie(możliwe że zanim Locke wysadził stację Mikhaiła to dowiedzieli się coś o nich :P) fajnie go Sawyer stłukł B) . Wiemy już że tylko Naomi była związana z Dharmą. Znowu ten murzyn który pewnie jest kimś dosyć ważnym w Dharmie, z jego wypowiedzi możemy wywnioskowac ze oni stoją za odkryciem fałszywego wraku Oceanic 815. Całkiem możliwe może byc to ze własnie człowiekiem Bena na frachtowcu bedzie Michael.
Fajna akcja jak Jack zaczyna mówić zeby odłozyli broń bo "nasi" mają ich na muszce, myślałem że to podpucha a tu Sayid - BANG BANG i wybiega z puszczy :blink:
Co do nowej czwórki bohaterów to kiedy dzieje się akcja z ich FB? FF? I nie za bardzo zrozumiałem te rytuały Miles'a w domu tej kobiety. Włączył jakieś urządzenie i znalazł sporo $$$. Czy on ma jakieś specjalne zdolności ?
Czekam na wiadomość kto odleci helikopterkiem oprócz znanej nam już trójki.
No i znowu trzeba czekac na kolejny odcinek tydzień... pozdro
  • 0

#7 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 08.02.2008 - |13:03|

Odcinek, który spokojnie mógłby otwierać sezon :) Na co liczyłam, po zakończeniu gry Find815 - że finał gry będzie początkiem sezonu 4.
Czyli Naomi nie kłamała, co do znalezienia wraku - taki był "oficjalny komunikat" i relacja tv. Pytanie pierwsze - co to za trupy i wrak? Ktoś ma naprawdę sporo kasy, że to upozorował... I dlaczego Sunda Trench, przecież to miejsce nie leży na trasie Sydney - Los Angeles? Jakim cudem rodziny ofiar uwierzyły w tę bajeczkę???
Locke już naprawdę zbzikował - Walt mu powiedział co ma zrobić :D Chyba rozumiem, dlaczego Hurley w poprzednim odcinku żałował, że poszedł z Łysym.
Tunezja - kobitka chyba wiedziała, czego ma szukać. Ale - co wyprawiała Dharma, że białe miśki biegały po pustyni???
No i już wiadomo, dlaczego ci ze statku są "Źli" - szukają Bena :D Który sumienie ma niezbyt czyste :D Jego szpiegiem na statku najprawdopodobniej jest Michael, ale - jak panowie się kontaktowali po rozwaleniu "Swana"?? Przecież wyspa nie miała łączności ze światem, odkąd "niebo zrobiło się fioletowe" [czyli w parę chwil po odpłynięciu Michaela z Waltem]????
Zdjęcie Bena - zastanawiające - kim jest drugi koleś na zdjęciu? I kiedy zostało zrobione? Ben poza Wyspą? Znaczy - gdzie? A jeśli zdjęcie zrobiono na Wyspie, to jakim cudem ma je "drużyna spadochronowa"?
Miles z zawodu ghostbuster :D Wygląda, że to jego dziwne urządzonko służy do "pogawędek z duchami" :D Zrobiło się wesoło... Plus Daniel w krawacie i białej koszuli oraz wręcz menelski image Franka [gościu chyba sypia w kanale ciepłowniczym] :D
Misja miała obejmować 4 osoby + pilot: Naomi, Daniel, Miles, Charlotta i Frank :D Wysłał ich Czarnoskóry "przedstawiciel Oceanic" [albo raczej Hanso Foundation] z poprzedniego odcinka. Hmmm, tu był przekonany, że nikt z lotu 815 nie przeżył, w poprzednim odcinku wypytywał Hurleya "Czy oni żyją?" Po co mu było to wiedzieć? No i który mamy rok - w ich fb i na wyspie? Dalej 2004? 2006?
Co to za kobieta odebrała telefon zamiast Minkowskiego?
Daniel stwierdził, że światło na wyspie świeci w dziwny sposób? O co mu chodzi? :blink:
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#8 Pchela87

Pchela87

Szeregowy

• Email
  • 30 postów

Napisano 08.02.2008 - |13:03|

Swietny odcinek 8,5/10

Tak offtopowo dręczy mnie pytanie skąd Naomi miała zdjęcie Des'a skoro wcale po niego nie leciała i nie była od Penny??
  • 0

#9 marku$

marku$

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 08.02.2008 - |13:20|

To byla bajeczka po prostu.
  • 0

#10 marbel007

marbel007

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 08.02.2008 - |13:22|

Pytanie czy ekipa przyleciała po Bena by go zabić/porwać czy może uratować? Sytuacja na wyspie zrobiła się niewesoła więc może sam Ben zwołał po siebie akcję ratunkową. Mnie się nie chce wierzyć, że to Michael jest szpiegiem na tym statku - Walt tu, Michael tam? Przecież jakby go wyłowili z tego kutra to by go albo przetransportowali do domu, albo jeśli nie mają pokojowych zamiarów to go by uwięzili/wysłali z powrotem na wyspę.

Członkowie ekipy z helikoptera to kolejne wielka tajemnica LOSTów. Każdy jednak jest spoza Dharmy ale coś przeczuwali poza wyspą, że coś nie tak. Dan jest (jeśli dobrze zrozumiałem) matematykiem i fizykiem (nie ma to jak koszula i krawat w helikopterze - doktorek, jeszcze okularów mu brakuje ;) ) może się przydać do rozwiązania kilku tajemnic na wyspie - wiadomo liczby, dymek itp., kobieta (Charlotte?) archeolog - wie czego szukać i widocznie zbierała informacje o Dharmie, Japończyk - Azjata (Miles) to ghostbuster - paranormalne wydarzenia to na wyspie norma. Może jakieś telepatyczne spotkanie z Jacobem nas czeka? No i pilot helikoptera (jak mu tam?) - wie, że samolot w oceanie jest sfingowany - to go też wysłali. Ekipa mocno "zawodowa" - jakiś cel w tym być musi... na pewno wstęp do kolejnych, mocnych wydarzeń w kolejnych odcinkach :D

PS. Jak to będzie? Jeszcze 6 odcinków co tydzień... a później co??

PS2. Witam na forum:)

Użytkownik marbel007 edytował ten post 08.02.2008 - |13:25|

• 0

#11 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.02.2008 - |13:32|

O urodzie bohaterek jest osobny temat.

Odcinek był dość mocny, typowy Lost. Trochę się wyjaśnia, ale im więcej odpowiedzi tym więcej pytań. Nowe, intrygujące postacie i historie. Mam nadzieję, że nie zrobi się z tego zbytni tasiemiec, narazie jest dobrze.
  • 0

#12 Majandra

Majandra

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 08.02.2008 - |13:53|

ps
moglby ktos wstawic linka do strony gdzie sa daty premier nowych odcinkow i kto jest w nich kluczowa postacia, wiem tylko ze kolejny jest 14 lutego.
[/quote]

Proszę,bardzo :
Spoiler

Jak dla mnie odcinek rewelacyjny! 9/10 Jestem świeżo po obejrzeniu więc jak ochłonę to napiszę coś więcej.
  • 0

KATE: You checking me out?
JACK: What?
KATE: There's no harm in it. I just --
JACK: Trust me, if I was checking you out, you'd know it.

#13 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 08.02.2008 - |14:06|

Co do nowej czwórki bohaterów to kiedy dzieje się akcja z ich FB? FF? I nie za bardzo zrozumiałem te rytuały Miles'a w domu tej kobiety. Włączył jakieś urządzenie i znalazł sporo $$. Czy on ma jakieś specjalne zdolności ?

Z fb.

To taki ghostbuster hihihi. Gada z duchami.

Czy ta kobieta z fb Milesa to babka Eko?
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#14 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 08.02.2008 - |14:11|

odcinek lepszy od poprzedniego. widzę że w 4 sezonie będzie sporo info o rzeczach dziejących się poza wyspą. bardzo dobrze. wracam pamięcią do poprzednich sezonów (zwłaszcza do 3) i widzę, że każdy z nich będzie do pewnego stopnia wyjaśniał pewne sprawy (wyspa, bunkier, inni. teraz przyszła kolej na Dharmę lub inną organizację:D). już się nie mogę doczekać połączenia tego wszystkiego w 6 sezonie;p

co do samego odcinka to naprawdę sporo się działo. ciekawe nowe postacie, troszkę odpowiedzi i jak zwykle mnóstwo pytań… wychodzi na to że Ben kłamał. nie chciał aby rozbitkowie skontaktowali się z łodzią ponieważ ktoś go szuka. prawdopodobnie jest to czarno skóry tajemniczy mężczyzna rozmawiający z Naomi. pewnie Dharma chce się z nim rozliczyć za wymordowanie ich załogi oraz przejęcie kontroli nad wyspą. co do szpiega Linusa to wątpię aby był to Michael... ale nigdy nic nie wiadomo :P
  • 0

#15 Aza

Aza

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 08.02.2008 - |14:33|

Wszystko fajnie ale co robi MISIO POLARNY z obroza dharmy w Tunezji na pustyni,eee???Pozatym ten misio jest w retrospekcji, a wiec ten mis musial zostac eksportowany z wyspy daaaawnoooo temuuu

Wydaje mi sie, ze oni chca Bena bo dla nich to bedzie przymuszony przewodnik po tej wyspie, moim zdaniem chca ja wykorzystac albo cos z niej zabrac, mysla pewnie, ze jest na niej cenna wiedza i w ogole?

Daniel mowi, ze cos jest nie tak na tej wyspie ze swiatlem, ta wyspa jest inna, dlatego pewnie przelozeni ludzi z frachtowca i w tym Abidal chca sie o niej dowiedziec jak najwiecej.

Miles jako ghostbuster nie zostal wyslany na wyspe po to zeby biegac z pistoletem i telefonem, pewnie bedzie gadal z duchami albo cus :rolleyes:

Gdzie jest reszta THE OTHERSOW?
  • 0
And have you found it?-Hurley
No, It found me(The Island)-Locke

Dołączona grafika
1.Lost
2.The L word

#16 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 08.02.2008 - |14:39|

Imho na Bena zwyczajnie wydano wyrok - Dharma w końcu wyczaiła co uczynił z naukowcami. I tyle :) Gdyby się nie bał o własną skórę to chyba by nie chciał zastrzelić na miejscu pani archeolog ...

Użytkownik Myszaqu edytował ten post 08.02.2008 - |14:40|

• 0

#17 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 08.02.2008 - |14:40|

Jeden z nadziwniejszych epizodow w historii Lost. Odcinek trzmal w napieciu, choc nei wydarzylo sia tak wiele. W sumie pokeywal on zaledwie pare godzin z zycia rozbitkow. Retrospekcje ciekawe, choc spodziewalem sie, ze beda dotyczyc wylacznie poszukiwania wraku Oceanic 815 i, ze ci ludzie sa profesjonalnymi ratowanikami i te poszukiwania prowadzili. Tu sie okazuje, ze to grupa orginalow wybranych specjalnie do tej akcji, jedynym profesjonalista posrod nich byla naomi. Sklad grupy bardzo ciekawy i chyba wiele mowiacy. Obok pilota, ktorego pewnie wybrano tylko dla tego, ze byl zwiazany z Oceanic (moze tez by "przypadkowo" zginal w akcji, mamy fizyka, ale nie zupelnie. Pewnie jest jakim mistykiem, specjalista od para-fizyki - czyli cos w styly Dharmowskim. Nastepnie ghostbuster - na Wyspie duchy, czy taz raczej emanacje zmarlych pojawiaja sie nader czesto. Nastepnie antroplog. Prawdopodobnie zwiazana z Dharma, lub tropicielka Dharmy.

Mamy ti wiec pytanie, czy Abadon (ten straszny murzyn) reperzentuje Dharme, czy jakas konkurencyjna organizacje. Dowiedzielismy sie tez, ze przybyli po Bena. Jezeli Ben ich sie az tak starsznie obawia, raczej nie przybyli w przyjaznych zamiarach. Pytanei wiec, czy jest tak jak mowi Be, ich przybycie zagraza wszystkim osoba na Wyspie, czy raczej Ben wciaga wszystkich w gre o wlasne przetrwanie. Jesli tak, to niezle rozgrywa Locke.

Pytanie kim jest czlowiek Bena la frachtowcu. Michael jak niektrzy sugeruja. Byc moze. Jakie mialby ejdnak motywacje by dalej z Benem wspolpracowac. Byc moze znow wziol Walta jako zakladnika.

Ciag dalszy w watku Oceanic Six.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#18 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 08.02.2008 - |15:01|

Mamy ti wiec pytanie, czy Abadon (ten straszny murzyn) reperzentuje Dharme, czy jakas konkurencyjna organizacje. Dowiedzielismy sie tez, ze przybyli po Bena. Jezeli Ben ich sie az tak starsznie obawia, raczej nie przybyli w przyjaznych zamiarach. Pytanei wiec, czy jest tak jak mowi Be, ich przybycie zagraza wszystkim osoba na Wyspie, czy raczej Ben wciaga wszystkich w gre o wlasne przetrwanie. Jesli tak, to niezle rozgrywa Locke.

uważam że przede wszystkim zależy im na Benie i utrzymaniu wyspy w tajemnicy (stąd ta cała akcja z fałszywym wrakiem itp). prawdopodobnie rozbitkom nic nie grozi jeżeli nie wejdą im w drogę.

Pytanie kim jest czlowiek Bena la frachtowcu. Michael jak niektrzy sugeruja. Byc moze. Jakie mialby ejdnak motywacje by dalej z Benem wspolpracowac. Byc moze znow wziol Walta jako zakladnika.

Ciag dalszy w watku Oceanic Six.

chodziło mi po głowie pytanie skąd John wiedział, że to nie jest statek Penny itp. dzisiaj się dowiedzieliśmy, że powiedział mu o tym Walt. może to bylo coś w rodzaju wizji jaką miała Shannon..?
  • 0

#19 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 08.02.2008 - |15:02|

W tym serialu wszystko sie ze soba laczy, Jack spotkal Desmonda na stadionie przypadkowo biegajac i wyladowali na tej samej wyspie.

Prawda jest nawet taka ze my tez jestesmy w ktoryms tam pokoleniu spokrewnieni z bohaterami Lost.
Skoro teraz jest nas ponad 6mld to kiedys bylo nas kilka tysiecy.
Im dalej w las tym wiecej drzew, im dalej w przeszlosc tym mniej ludzi.

Ja moge byc spokrewniony z Benem a Teoria spiskowa z Eko.

Twoje posty zupełnie nic nie wnoszą do tematu. Radzę oglądać dokładniej serial.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#20 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.02.2008 - |15:28|

Świetny odcinek! To drugi z rzędu, który trzyma wysoki poziom i który oglądałem z duża przyjemnością. :) Wciągnął mnie po uszy, byłem wyraźnie zaskoczony, gdy nagle się skończył. A dodam na marginesie, że się bardzo szybko nudzę, więc to najlepiej świadczy o LOŚCIE.

Cztery nowe postacie - charakterystyczne, intrygujące, ciekawe. :) Misiek z Hydry w Tunezji - czyżby jedna ze stacji zajmowała się teleportacją? Całkiem możliwe, wyspę otaczała bariera, a Richard musiał jakoś podróżować do świata zewnętrznego. Locke znów na fali, siłą umysłu zatrzymał deszcz. ;) A przynajmniej tak to wyglądało. Czyli słusznie postąpił Locke oddając nerkę (to a propo strzału, który przeszedł na wylot). Świetny tekst pana Linusa do Karla. ;)

Przez chwilę włosy mi się zjeżyły jak Locke z bronią w ręku spytał się Bena o dymnego potwora. A na statku, to coś czuję że to będzie nasz znajomy, niesmiertelny Mikhaił. ;) Albo Michael - możliwe że te współrzędne, które dał Michaelowi Ben (w finale drugiego sezonu), miały go właśnie na ten statek doprowadzić.

Odcinek 9/10 :)
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych