Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ocean's Thirteen (2007)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 26.01.2008 - |16:58|

Jedynka była bardzo fajna, dwójka o ile pamiętam też mi sie podobała.

Natomiast trójka z przesady co w tym przypadku ja nazywam PRZESADYZMEM chce zrobić motyw przewodni filmu.

O ile jeszcze Live Free or Die Hard było masakrycznie przesadzone, miało za to wartką dobrą akcję i efekty.

Natomiast Ocean's Thirteen to dokrętka z tak przesadzonym scenariuszem że już bardziej być nie może.

Na dodatek tak się to wszystko trzyma kupy jak świeża [beeep]zka.

Niemniej oglądnąć się to da i nie jest to też totalna klapa.

Podsumowując masa gwiazd w tym mój ulubiony Al Pacino, słaby naciągany scenariusz i wszechobecny PRZESADYZM.

Ogląda się to lekko ale myślenie koniecznie ustawić na OFF :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#2 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 27.01.2008 - |03:32|

Chyba w tych wszystkich Ocean'ach najlepsze są dialogi Clooneya z Pittem, bo oni się świetnie rozumieją, a widz nie ma za cholerę pojęcia o czym gadają :P S
Średnio mi się ten film podobał, przegadany, akcje są, ale takie trochę niezauważalne. Aktorzy nie mają za bardzo pola do popisu, te same miny co w poprzednich częściach, oklepany schemat i stałe zakończenie, cała drużyna zbiera się i patrząc na sztuczne ognie cieszy z sukcesu
  • 0
Bursztyn & Perła

#3 Rand

Rand

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 264 postów

Napisano 05.02.2008 - |12:14|

Ja tam nigdy nie przepadałem za Ocean's Eleven i Twelve, dla mnie jest to nagromadzenie gwiazd które nawet nie mają szansy wykorzystac swojego talentu aktorskiego. Dwójka bardziej podobała mi się niż jedynka, pewnie dlatego że po takiej obsadzie spodziewałem się wiele, a niewiele dostałem, stad małe oczekiwania miałem w stosunku do dwojki, przy której chyba troche lepiej sie bawiłem. Ocean's Thirteen to z kolei powtórka z rozrywki, takich filmów można by nakręcic tyle co Bondów, ale po co?? Film oglądałem pół roku temu, ale mógłbym i teraz go obejrzec ponownie bo z filmu już nic nie pamietam, tylko ogólne wrażenie które były niezbyt dobre.
Te filmy są mało charakterystyczne (no może wyróżnia je tylko obsada :P ). Oglądając Ocean's Thirteen nie pamiętałem także poprzednich częsci, wiec spodziewałem sie jakiegoś wolniejszego początku, nim się zorientowałem fim się skończył, a ja nawet nie poznałem imion głównych bohaterów. Tak to jest gdy stara sie zrobic film w którym główne role gra 13 osób, ale nie ma czasu by je odpowiednio przedstawic, po prostu nie ma szans "wczuc" się w film, kojarzyc na dłuzej bohaterów. Bohaterowie jak dla mnie zupełnie bezpłciowi. Nie lepiej robic filmy o 4 bohaterach z różnymi cechami charakteru, jednych widz polubi, innym bedzie współczuł, a inne go znienawidzi. Na takie poznanie bohaterów nie mogłem sobie pozwolic oglądając 3 częsc przygód Oceana i jego bandy.

Jak ma się troche wolnego czasu mozna obejrzec, potem zapomniec i znów za pare lat obejrzec, ale mówic o tym filmie nie bedzie sie zbyt długo.

5/10
  • 0
1. BSG/Shield/Dexter/Spartacus/Skins/Caprica/SG:Universe
2. 24h/Black Donnellys/Rescue Me/SoA/True Blood/Supernatural/Veronica Mars/Entourage/HIMYM/Chuck/White Collar/House
3. Lost/Rome/Moonlight/Californication/Breaking Bad/Tudors/Castle
4. Weeds/The 4400/Damages/V/SG/SG:A/Desperate Houswives/Greys anatomy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych